Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה? אולי משהו במגעים?

אני תוהה אם אוכל לפתור את זה בעצמי לפני שאני נוסע למוסך שוב (היה קצת רחוק), אשמח לעצות. בטלפון הוא אמר לי לעשות ריסטרט למצבר (לא עזר) ואם זה לא יעבוד לבוא אליו.

תודה.

פורסם

מה שאמרו לך במוסך זאת שטות גמורה. עלייך לקפוץ למוסך ולמחוק את קוד התקלה בעזרת סורק תקלות.

הסיבה שהמנורה דולקת היא בגלל שחאפר אשר התעסק עם הרכב לא הוציא את המפתח מהסווי'ץ או ניתק את המצבר כאשר המפתח בסווי'ץ בזמן עבודה על מערכת החשמל של הרכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

התקנתי כל כך הרבה חיישני רוורס, בחיים לא ניתקתי מצבר בשביל זה.

מה שיותר סביר שקרה זה שהוציאו פאנל כלשהו שהיו עליו כפתורים וניתקו מהם את הקונקטורים, ופתחו סוויץ'.

איזה שנה המאזדה המדוברת?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

מעניין באמת מה הקשר בין התקנת גלאי רוורס לנורת כריות אוויר,הרי מתחברים לקוו של מתח 12 וולט מנורת רוורס ואדמה של רכב.

במצב כזה שאם מצבר היה מחובר וגם כל הרכב היה מפועל בלי להכניס לרוורס סיכוי לעשות נזק הוא נמוך .

מעניין לדעת מה קרה בדיוק..

פורסם (נערך)

קרה בדיוק מה שכתבתי. עבדו על מערכת החשמל של הרכב כאשר המפתח בסווי'ץ וכנראה ניתקו בטעות כבל מתח או הוציאו פיוז שקשור למערכת כריות האוויר או ניתקו את המצבר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם
התקנתי כל כך הרבה חיישני רוורס, בחיים לא ניתקתי מצבר בשביל זה.

מה שיותר סביר שקרה זה שהוציאו פאנל כלשהו שהיו עליו כפתורים וניתקו מהם את הקונקטורים, ופתחו סוויץ'.

איזה שנה המאזדה המדוברת?

לא משנה את העובדה שהם עבדו בצורה לא נכונה על מערכת החשמל ברכב. בצע חיפוש בפורום ותמצא עשרות מקרים ! של מתקינים חאפרים שגורמים לאותה תקלה אם זה בהתקנת מערכת שמע חדשה או חיישני רוורס ועוד כהנא וכהנא.

חוק מספר 1 - כאשר עובדים על מערכת החשמל יש צורך לנתק את כבל המינוס מהמצבר. אתה יכול להמשיך לעבוד כרצונך מבלי לנתק את המצבר.

גם ההצעה של המתקין לנתק את המצבר בכדי לאפס את המנורה מצביעה על חוסר ידע מבהיל.

פורסם

מרק, אני לא יודע אם עם סורק תקלות רגיל אפשר "לבטל" את הכרית האוויר.

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם
קרה בדיוק מה שכתבתי. עבדו על מערכת החשמל של הרכב כאשר המפתח בסווי'ץ וכנראה ניתקו בטעות כבל מתח או הוציאו פיוז שקשור למערכת כריות האוויר או ניתקו את המצבר.

הביטחון שלך גורם לחשוב שאולי זה אתה שגרמת לתקלה.

בהרבה רכבים יפנים לא נרשמת תקלת כרית אוויר במידה והתקלה נעלמת. בשונה מהרכבים האירופאים בהם יש צורך לאפס מהמחשב. פותח"ש אפילו לא ציין את שנת הדגם כדי שנוכל לקבל מושג באיזה דור מדובר.

לא משנה את העובדה שהם עבדו בצורה לא נכונה על מערכת החשמל ברכב. בצע חיפוש בפורום ותמצא עשרות מקרים ! של מתקינים חאפרים שגורמים לאותה תקלה אם זה בהתקנת מערכת שמע חדשה או חיישני רוורס ועוד כהנא וכהנא.

חוק מספר 1 - כאשר עובדים על מערכת החשמל יש צורך לנתק את כבל המינוס מהמצבר. אתה יכול להמשיך לעבוד כרצונך מבלי לנתק את המצבר.

גם ההצעה של המתקין לנתק את המצבר בכדי לאפס את המנורה מצביעה על חוסר ידע מבהיל.

ניתוק מצבר על מנת להתעלק על שני חוטים שאין באף אחד מהם מתח, לכבוד מה? (אין מתח כי עושים את ההתקנה כשידית ההילוכים לא ברוורס)

ניתוק מצבר זה ממש לא "עוד שתי דקות".רק לחפש איך מכוונים את השעון בלוח השעונים וברדיו, ובחלק מהרכבים לחפש מאיפה ממציאים את קוד האבטחה של הרדיו, ולהסביר ללקוח שנדלקה עכשיו נורה בלוח שעונים כי ניתקו מצבר ובתוך נסיעה של 10 מטרים היא תיעלם (כל רכב עם השטויות שלו) ועדיף להימנע כשזה לא הכרחי.

מה גם שצריך הרבה פעמים לעשות בדיקה לפני ש"סוגרים" הכל, משמע לנתק ולחבר את המצבר פעמיים.

יש התקנות בהן זה הכרחי, יש התקנות שממש לא עושים את זה ואפילו לא חושבים על זה.

יש רק ז'אנר אחד של רכבים בהם באמת נפוץ להדליק את נורת התקלה של כרית האוויר, ואלה כל רכבי VAG. וזה בגלל שבתא הכפפות יש מתג לניתוק כרית האוויר של הנוסע, וקורה שמורידים תא כפפות לכל מיני מטרות ושוכחים לפרק את המתג מתא הכפפות ולחבר אותו לקונקטור לבד. אישית קרה לי איזה שלוש או ארבע פעמים, כמובן שבוצע איפוס במוסך מורשה VAG שהיה צמוד אלינו.

פורסם

בהרבה רכבים יפנים לא נרשמת תקלת כרית אוויר במידה והתקלה נעלמת. בשונה מהרכבים האירופאים בהם יש צורך לאפס מהמחשב. פותח"ש אפילו לא ציין את שנת הדגם כדי שנוכל לקבל מושג באיזה דור מדובר.

ניתוק מצבר על מנת להתעלק על שני חוטים שאין באף אחד מהם מתח, לכבוד מה? (אין מתח כי עושים את ההתקנה כשידית ההילוכים לא ברוורס)

ניתוק מצבר זה ממש לא "עוד שתי דקות".רק לחפש איך מכוונים את השעון בלוח השעונים וברדיו, ובחלק מהרכבים לחפש מאיפה ממציאים את קוד האבטחה של הרדיו, ולהסביר ללקוח שנדלקה עכשיו נורה בלוח שעונים כי ניתקו מצבר ובתוך נסיעה של 10 מטרים היא תיעלם (כל רכב עם השטויות שלו) ועדיף להימנע כשזה לא הכרחי.

מה גם שצריך הרבה פעמים לעשות בדיקה לפני ש"סוגרים" הכל, משמע לנתק ולחבר את המצבר פעמיים.

יש התקנות בהן זה הכרחי, יש התקנות שממש לא עושים את זה ואפילו לא חושבים על זה.

בימינו ברוב הרכבים המודרנים כבר אין צורך להזין את קוד האבטחה מחדש למערכת השמע אחרי ניתוק המצבר מכיוון שהוא נשמר גם במחשב הרכב ולאחר תהליך 'הזדהות' מחדש הכול חוזר למקומו. ברור לי שלאחר ניתוק מצבר יש לבצע מספר פעולות בכדי שהכול יחזור לקדמותו אבל זה חלק מתהליך עבודה נכון ולצערי כמו שאני רואה לא תמיד מתבצע.

בכול מקרה רשמת שלפעמים יש צורך לנתק את המצבר לפני 'שסוגרים' הכול לכן אינני רואה בעיה להתחיל את התהליך עם כבל מינוס מנותק.

פורסם

כוונתי הייתה שאם יש התקנה שדורשת ניתוק מצבר, יש צורך לחבר אותו בחזרה לבדיקה לפני שסוגרים את כל הפלסטיקה וכו'

ולא שצריך לנתק לפני שסוגרים.

פורסם
הביטחון שלך גורם לחשוב שאולי זה אתה שגרמת לתקלה.

אתה צודק, הייתי צריך לרשום. שנת 2008.

• תוכן חדש...