Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברת בת אירופאית של קונטיננטל.

לא שזה רלוונטי לחלוטין, אבל יש לי נסיון חיובי למדי (אם כי יחסית קצר מועד) עם הבראווריס 2 במידה קטנה יותר.

שים לב שבמבחנים ה"אובייקטיבים" במידה שלך באתר שצירפת, הוא לא מהמצטיינים שם, אבל אם התקציב לוחץ אז יש מקום לשקול אותם.

מה המחיר המוצע?

אתה טוען שהציון (אחוזים) שרואים באתר שצירפתי לא אובייקטיבים ומשקפים את המציאות??

קיבלתי רביעייה ב1250

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הציונים באחוזים שאתה רואה שם מייצגים חוות דעת של משתמשים על פני רכבים שונים, מידות שונות, תנאי מז"א שונים, תנאי נהיגה שונים וכולי.

כנס ללשונית All Tests מתחת לאותם אחוזים ותראה מבחנים השוואתיים שבוצעו ע"י מגזיני/מוסדי רכב. זה קצת יותר משקף נאמנה את המצב לדעתי.

במחיר כזה לא רואה סיבה ממשית להעדיף דווקא אותם. לא שאני חושב שזו תהיה טעות לבחור בהם, אבל יש צמיגים מוכרים לטובה אחרים במחירים דומים (אם לא נמוכים יותר לפי יד2צמיגים). מילא אם המחיר היה קרוב יותר לכיוון ה-1000.

* אין צורך לצטט הודעה אחת מעליך.

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם
כפי שאושרי ציין, הפאלקן ZE914 הוא צמיג מעולה (וגם מגיע כהתקנה מקורית על פולקסווגן פאסאט החדשה ב-16").

כך שאם באין באמת דרישה לצמיג ספורטיבי במיוחד הוא יתן לך מענה מצויין בתקציב לא גבוה.

אתה יכול לקרוא עליו ביקורות פה.

אין חשיבות לקוד מהירות? כי ראיתי שהפאלקן הוא 91W... וברישיון רכב רשום 91H

לא שאני מבין משהו בנושא... :oops:

פורסם

עדיף שהמספר והאות יהיו זהים ולא גבוהים יותר.

מספר גבוה יותר אומר שהצמיג נועד לרכבים כבדים יותר\מהירים יותר וזה גם אומר שהצמיג יותר קשה ורועש.

לפי החוק מותר לשים צמיגים כאלה, אך בפועל אתה לא מרוויח מזה כלום, אלא רק הורס את הנוחות ומוסיף רעש.

פורסם
אולי נכון עם קוד עומס גבוה יותר, פחות רלוונטי כנראה ככל שזה נוגע לקוד המהירות.

דוגמא שמצאתי

http://www.reifendiscount.de/de/pkw/sommerreifen/goodyear/225-45-r17-91y/5802740-eagle-f1-asymmetric-2.html?sat=false

http://www.reifendiscount.de/de/pkw/sommerreifen/goodyear/225-45-r17-91v/5802730-eagle-f1-asymmetric-2.html?sat=false

פורסם (נערך)

שכחת לצרף אחד עם קוד עומס גבוה יותר (94Y) עם תיוגים זהים (91Y):

http://www.reifendiscount.de/de/pkw/sommerreifen/goodyear/225-45-r17-94y/5802750-eagle-f1-asymmetric-2-xl.html?sat=false

חוץ מזה, לפעמים יש שינויים/בידולים שמבצע היצרן באותו דגם צמיג עם אותו קוד עומס ומהירות:

http://www.mytyres.co.uk/cgi-bin/rshop.pl?dsco=110&cart_id=13584872.110.26691&sowigan=So&Breite=205&Quer=55&Felge=16&Speed=&Load=91&kategorie=6&Marke=Goodyear&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&Herst=Goodyear&m_s=3&rsmFahrzeugart=ALL&filter_preis_bis=&filter_preis_von=&homologation=&search_tool=standard&Label=C-B-69-2&details=Ordern&typ=R-166648

http://www.mytyres.co.uk/cgi-bin/rshop.pl?dsco=110&cart_id=13584872.110.26691&sowigan=So&Breite=205&Quer=55&Felge=16&Speed=&Load=91&kategorie=6&Marke=Goodyear&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&Herst=Goodyear&m_s=3&rsmFahrzeugart=ALL&filter_preis_bis=&filter_preis_von=&homologation=&search_tool=standard&Label=B-E-67-1&details=Ordern&typ=R-234520

http://www.mytyres.co.uk/cgi-bin/rshop.pl?dsco=110&cart_id=13584872.110.26691&sowigan=So&Breite=205&Quer=55&Felge=16&Speed=&Load=91&kategorie=6&Marke=Goodyear&ranzahl=4&tyre_for=&x_tyre_for=&Herst=Goodyear&m_s=3&rsmFahrzeugart=ALL&filter_preis_bis=&filter_preis_von=&homologation=&search_tool=standard&Label=C-C-68-1&details=Ordern&typ=D-109621

ומה זה מוכיח? הרי ברור שיש הבדלים בין צמיגים עם קוד עומס/מהירות שונים.

התיוג הזה לא מועיל ככל שזה נוגע לרעש בפנים הרכב. התיוג מתייחס לרעש חיצוני בעת חליפה במהירות 80 קמ"ש (ועזוב את זה שהמשמעות של 1dB היא זניחה בעליל).

שאר התיוגים מייצגים טווחים, כך שיכול להיות שהפער בין שני צמיגים עם הפרש של אות אחת הוא קטן מאוד וכמעט לא מוחשי.

אהה, וגם זה לא שההשוואה של הבחור היא בין צמיגים מאותו דגם כמו שעשינו הרגע (כי ה-ZE914 מגיע רק עם 91W או 94W) אלא לצמיגים אחרים לחלוטין, ואז זה בכלל לא בר השוואה מבחינת ענין הנוחות/רעש וכיוצב'.

פורסם

סך הכל אני רואה שיש טנדנציה ככל שהמספרים\אותיות האלה גבוהים יותר יש יותר פגיעה בנוחות. יש עוד פרמטר של רכות הגומי, הרי יש צמיגים ש"אוכלים" שיבושים בכביש ויש כאלה שמעבירים את זה לתא הנוסעים.

לדוגמא יש את התיוג XL, זה חיזוק שמחזק את הצמיג כדי שיוכל לקבל עוד עומס,הרי גם הוא "מתאים", זה מה שכולם אומרים. לוגיקה בריאה אומרת שהחיזוק הזה גם הופך את הצמיג לקשה יותר וכשעולים על שיבושים בכביש או פסי האטה הצמיג פחות סופג את זה.

ברכב שלי מותקן היום הפאלקן 914 שכולם כל כך ממליצים עליו ואני די סובל ממנו. השאלה איך זה יכול להיות? המסכנה שלי היא שמכרו לי צמיג שלא מתאים, עומס 94 במקום 91 (שמוסיף עוד 2DB לרעש) ותיוג XL שהרכב שלי לא צריך.

התוצאה? אני תקוע עם סט צמיגים חדשים, רועשים וקשים.

ההמלצה שלי לקנות את סוג הצמיג המדוייק, ולא אחד ש"מתאים".

פורסם (נערך)

איך אתה מכמת את השינוי בנוחות על סמך איזשהו נתון מפורסם של צמיגים? אפילו אם זה נתון קוד העומס?

תיוג XL אכן מעיד על חיזוק נוסף לצמיג, בדר"כ ע"י עוד שכבה או שניים בשלד הצמיג שמאפשרים שימוש בלחץ אוויר גבוה יותר כדי לתמוך במשקל הנוסף.

מסכמים את זה פה יפה:

http://www.oponeo.co.uk/tyre-article/reinforced-tyres-advantages-and-disadvantages

במקרה הספציפי שלך, יכול להיות שהפערים בין הנדרש למצוי גורמים לזה או שאולי הצמיג ספציפית לא מתאים לצרכים/ציפיות שלך וגם עם קוד עומס מתאים היית חווה תופעות דומות. מבלי באמת להתנסות בין השניים על אותו הרכב קשה לתת תשובה חד משמעית.

אני לא אומר שלא יהיו הבדלים, רק שזה יכול להיות שונה מאוד בין השוואה לאותו דגם צמיג לבין השוואה בין צמיגים שונים.

וחוץ מזה, עבור פותה"ש מדובר בהבדל רק מבחינת קוד המהירות.

פורסם

אני מדבר בתור נהג, לא מומחה צמיגים.

לדעתי, זה לא מקרי שהצמיג פאלקן 914 הוא כזה זול, הוא די דומה מבחינת הנוחות לצמיג הסיני ovation.

שווה להוסיף עוד כמה גרושים ולקנות צמיג איכותי יותר, היה לי פעמיים ניסיון עם החברה hankook ולא התאכזבתי.

למיטב זכרוני הדגם היה ventus prime 2 (צמיג שמגיע על אסטרה טורבו 2014)

פורסם (נערך)

בוקר טוב ידידי,

אני לא כאן כדי להתווכח אך לא יכולתי להשאר אדיש להערה האחרונה שלך.

להשוות בין פאלקן ZE914 לבין צמיג של Ovation זה פשוט עוול.

במיוחד כשהניסיון היחידי שלך עם הצמיג הוא בקוד עומס שאתה בעצמך טענת שלא מתאים לרכבך.

אז איך אתה יכול לחוות דעה אובייקטיבית?

הפאלקן המדובר הינו מותג יפני מבית סומיטומו, אחת מענקיות הצמיגים הקיימות היום.

הדגם המדובר ספציפית, מקבל שבחים רבים גם בארץ וגם באירופה, כאן תוכל לקרוא ביקורות משם.

בנוסף, פולקסווגן בחרו ב-ZE914 להיות הצמיג OE של הפאסאט החדשה בקוטר 16".

מכרנו עשרות אלפי (!) פאלקנים במהלך השנתיים שהוא משווק בארץ ו-99.9% מרוצים עד הגג.

ואגב, אלה שגמרו את הסטים שלהם, נחש מה קנו שוב? נכון, פאלקן ZE914.

אני לא טוען שזהו הצמיג הכי טוב בשוק אך ביחס למחירו הוא נותן תמורה מעולה לנהג הממוצע.

עריכה אחרונה על ידי TIRE CLUB
פורסם
אני מדבר בתור נהג, לא מומחה צמיגים.

לדעתי, זה לא מקרי שהצמיג פאלקן 914 הוא כזה זול, הוא די דומה מבחינת הנוחות לצמיג הסיני ovation.

מומחה אני לא, רק קצת יותר בקיא מהממוצע.

אני לא יכול לשלול את החוויה האישית שלך (וגם לא מנסה לעשות כן). אבל כאמור, הסיבות לה אינן בהכרח מייצגות.

יש דברים חשובים יותר מסעיף הנוחות (אבל ברור שלכל אחד סדר עדיפויות שונה) ואם התקציב מוגבל זוהי עדין בחירה טובה.

האם יש עוד צמיגים טובים וטובים יותר? בוודאי. עלות-תועלת זה שם המשחק.

• תוכן חדש...