Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לקבל חוות דעת לגבי הרכב הזה- אמינות, תחזוקה, סחיבה בשטח, צריכת דלק, מחלות ידועות.... ?

האם הרכב הזה נמכר מעל המחירון ? כי אני רואה שמחירון לוי יצחק מכסח את המחיר של הרכבים האלה.

חשוב לציין שהרכב ישמש אותי רק לסופי שבוע לטיולים ברמת קושי בינונית.

בנוסף- מה העלות של החלפת גיר אוטומט לרכב כזה?

ראיתי ג'ימני ממש שמורה מבחינה מכנית,חיצונית ופנימית עם קילומטראז' נמוך (113K) !

הבעיה שהגיר מחליק, המוכר מוכן להתפשר במחיר בצורה משמעותית, השאלה האם שיפוץ גיר באמת עוזר או שהתקלה חוזרת אחרי תקופה מסוימת? (שמעתי מכמה מקורות שעדיף להחליף ולא לשפץ).

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

הג'ימני הוא אחד האייקונים בעולם השטח בזכות אחזקה זולה מאוד, זמינות חלפים ועבירות מעולה בשטח.

מהצד השני של המשוואה הוא קטן מאוד וצפוף, ולא הכי נוח ומפנק בעולם הרכב.

עד לפני כשנה כאשר הרכב קיבל ESP לא ניתן היה לייבא אותו והמכוניות המשומשות החליפו ידיים בהרבה מעל 'מחירון'. עם חזרתו לייבוא סדיר מן הסתם יש לחץ למטה של מחירי המשומשות. לומר כמה מעל / מתחת/ליד מחירון הוא נסחר קשה לומר. רוב המכוניות עברו שיפורים כאלה ואחרים בהתאם לרצון הבעילים. חלק מהשיפורים יקרים וחלקם לא.

אם יש בעיה בגיר והמוכר מוכן להתגמש הרבה הרבה במחיר זו יכולה להיות קניה מצויינת. תברר עם הגורואים של סוזוקי - יש כמה כאלה, שאינני מכיר אותם אבל החברה עם הסוזוקי יכולים לשלוף אותם מתוך שינה בלי להתעורר - כמה יעלה תיקון / החלפה.

סה"כ זה רכב שטח מעולה שיכול לעשות את המסלולים של ה'גדולים', ובחלק מהמקרים יעשה אותם יותר קל המגדולים. מהצד השני הוא לא נוח, קופצני וצפוף ומיכל הדלק שלו קטן דבר שמחייב תדלוקים תכופים בכניסה וביציאה מהשטח. אם אתה מתכוון לקנות אותו ולרדת לשטח - זה מעולה. אם אתה מתכוון לקנות אותו לצורך נסיעות בעיר והשטח היחיד שתראה זה בנשיונל ג'יאוגרפיק - יש עסקאות יותר מוצלחות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מחזק את מה שנכתב מעלי.

כדאי לברר מה בדיוק יכלול התיקון, ואם המחיר שהמוכר מבקש יתאים לך בשקלול עם עלות התיקון, אתה יכול לצאת עם יופי של עסקה.

!AWDSOME

פורסם

תודה על התגובות.

רק לחדד- המוכר דורש 35K שזה בערך 9 מעל המחירון !

כשרשמתי שהוא גמיש במחיר, אז התכוונתי גמיש מהמחיר שהוא דורש ולא ממחיר המחירון.

בשורה תחתונה הוא מוכן להתפשר על מחירון שזה יוצא 26K.

קצת קשה לי פסיכולוגית לשלם מחירון על הרכב כשהגיר שלו דורש שיפוץ.

יש כאן בעלי ג'ימני שיכולים לייעץ? האם הרכב הזה נסחר באמת מעל המחירון ?

הבנתי ששיפוץ של גיר כזה עולה בערך 6K ולא תמיד השיפוץ עוזר והזמינות חלפים של הגרסאות לפני ה-VVT הם נדירים.

פורסם
תשע מעל מחירון לרכב עם גיר מחליק? תעבור הלאה ידידי יש מספיק רכבים בחוץ

הוא יכול לדרוש מה שהוא רוצה, השאלה היא האם הרכב נסחר מעל המחירון או לא?

דרך אגב כמו שרשמתי למעלה בסופו של דבר הוא הוריד את המחיר ל-26K שזה המחירון בעצם.

גם לי קשה לקבל את זה, אבל אם הרכב נמכר מעל המחירון...אז התמונה קצת שונה.

פורסם

דפדף אותו הלאה. 9 מעל מחירון לרכב עם גיר תקול? 9 מתחת למחירון מתחיל להיות משהו שאפשר לדבר עליו ברכב הספציפי.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

בגלל שהגימני הופסק לשיווק בין 2010-2015 נוצר מצב מאוד מוזר בשוק. מה מצב הרכב חוץ מזה? מה מצב התוספות? באופן אישי, לא הייתי קונה רכב כזה, בטח לא במצב ההיצע הקיים כיום. שיפוץ גיר עולה משהו כמו 5? מפירוק יעלה משהו כזה אולי אפילו יותר, ולך תדע מה יקרה אחרי חודשיים.

פורסם
בגלל שהגימני הופסק לשיווק בין 2010-2015 נוצר מצב מאוד מוזר בשוק. מה מצב הרכב חוץ מזה? מה מצב התוספות? באופן אישי, לא הייתי קונה רכב כזה, בטח לא במצב ההיצע הקיים כיום. שיפוץ גיר עולה משהו כמו 5? מפירוק יעלה משהו כזה אולי אפילו יותר, ולך תדע מה יקרה אחרי חודשיים.

מהתרשמות ראשונית ונהיגה- הרכב במצב מצוין, אין נזילות שמן מהמנוע, אין מכות בדפנות/מתחת לדלתות.

אין סימנים כלשהם שמעידים על נסיעה בשטח.

תא הנוסעים שמור אבל עדין הוא מקרקש ומרגיש זול כמו בכל ג'ימני.

הנסיעה על הכביש מרגישה ממש חלשה (דבר נוסף שמאפיין את הג'ימני)- זאת סיבה נוספת שאני מתלבט אם בכלל לכת על ג'ימני בכללי.

* לרכב אין שום תוספות שטח אפילו לא צמיגי 50/50, לדברי המוכר הרכב לא היה בשטח.

ההתבלטות הגדולה היא האם עדיף לקנות ראב 4 שנתון 2002-2003 בתקציב של עד 40K ??

פורסם

היה לי ראב ארבע שנת 04.אין שום מקום להשוואה בינו לבין גימיני. גימיני רכב שטח, שני סרנים חיים, שוק שיפורים רחב מנוע צנום ורכב לא נוח. הטיוטה עם מנוע 2000, רכב מפנק מאוד בכביש, עם 4/4 קבוע ונעילה מרכזית, כן עשיתי איתו הרבה בשטח והפתעתי המון שזלזלו, אבל זה לא לאותה מטרה כמו הגימני. בגלל זה מכרתי את הטיוטה וקניתי סמוראי. חבר שלי קנה גימיני ידנית 06 במצב טוב בפחות מ40,יש מציאות אין מה לרוץ.

פורסם
היה לי ראב ארבע שנת 04.אין שום מקום להשוואה בינו לבין גימיני. גימיני רכב שטח, שני סרנים חיים, שוק שיפורים רחב מנוע צנום ורכב לא נוח. הטיוטה עם מנוע 2000, רכב מפנק מאוד בכביש, עם 4/4 קבוע ונעילה מרכזית, כן עשיתי איתו הרבה בשטח והפתעתי המון שזלזלו, אבל זה לא לאותה מטרה כמו הגימני. בגלל זה מכרתי את הטיוטה וקניתי סמוראי. חבר שלי קנה גימיני ידנית 06 במצב טוב בפחות מ40,יש מציאות אין מה לרוץ.

יכולות השטח של הראב 4 נמוכות מהג'ימני ??

דרך אגב לטויוטה יש שלדה של רכב שטח או של פרייבט ?

פורסם

בדיוק כמו שהחברים רשמו כאן, לטויוטה יש יכולות שטח מאוד מוגבלות לעולם השבילים. הג'ימני זה רכב שטח קשוח שגם בתצורתו הסטנדרטית עם צמיגי כביש יכול לעשות (כמעט) את כל המסלולים בארץ. שני דברים שונים לחלוטין.

אם אתה רוצה רכב שטח, אם אתה מדמיין אותך ואת חברה שלך באמצע המדבר, ליד מדורה, כשהאוהל פתוח, ואתם מסתכלים על השמיים מלאי הכוכבים - ג'ימני.

אם אתה רוצה ג'יפ בשביל להחנות אותו מול בית הקפה, לעשות איתו קניות לה ולחברות שלה - ראב 4.

לשעבר:

פורסם
כן, אין תיבת העברה, אין סרנים חיים,ובטח לא שוק שיפורים, בתור אחד שחיפש. תגדיר מה אתה רוצה מהרכב וצא משם לחיפושים

לג'ימני יש 2 סרנים חיים ? או רק האחורי ?

האם זה קיים בכל השנתונים ?

מה לגבי מנוע ה-VVT האם הוא באמת טוב יותר מקודמו, באמת מרגישים את ההבדל ב-4-5 כ"ס ?

או שזה עניין שולי ?

• תוכן חדש...