Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב מאזדה 3 ספיריט, 2000 סמ"ק, מודל 2009, הצורה הישנה.

החליפו לי היום במוסך מורשה את 4 הפלאגים ברכב במסגרת טיפול שיגרתי; העניין ששמו לי פלאגים שהמספר שמופיע על האריזה שלו הוא LFJD-18-110 (אגב, בחשבונית מופיע קוד פריט M L84518110)בעוד שעל הפלאגים הישנים שהוציאו מהרכב שלי מופיע המספר L3Y2-18-110.

אציין שהמנוע מניע ונוסע בלי רעשים מיוחדים או תופעות מסויימות שאני יכול להבחין בהם.

שאלותי הן כאלו:

1. האם מדובר באותו פלאגים ?

2. מה דגם הפלאגים שצריכים להתקין ברכב שלי ?

3. יש מצב שהחליפו לפלאגים מספר ממספר ישן למספר חדש והמדובר באותם פלאגים ? (אני יודע שביחס למספר המסנן שמן המנוע החליפו לפני כמה שנים את מספר המסנן).

4. איזה נזקים עלולים להיגרם לרכב אם שמו לי פלאגים לא נכונים ? לאיזה תופעות אני צריך לשים לב ?

פורסם

אבי שלום,

אני יודע שהפלאגים שהוציאו הם עם מספר מק"ט L3Y2-18-110 הם של הפלאגים שהוציאו לי מהרכב ועל אחד הפלאגים שלקחתי רשום עליו שהו של חברת NGK. האם זה אומר שמספר המק"ט LFJD-18-11SO הוא של פלאגים של חברת DENSO בהכרח (על האריזה רשום רק את מספר המק"ט הזה עם כל מיני כיתובים בלי שרשום איזה חברה זו) ? איזה חברה טובה יותר - NGK או של DENSO ?

פורסם

לא רואה יתרון למי מהן. שתיהן יצרניות גדולות, ותיקות ומוכרות.

כמו שהסיברו לך השוני במק"טים יכול להיות בגלל ספקי OEM שונים ואפילו בגלל מפעלים שונים של אותו היצרן. לעיתים יש גם שוני במק"טים בגלל השוק אליו החלק מיועד, אותו החלק בדיוק שירד מאותו המפעל ומאותו פס הייצור יכול להיות בעל מק"ט שונה באירופה ובארה"ב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• חודשיים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...