Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש רעיון איך להשתמש בלפטופ כמקלדת אלחוטית למחשב

misterb
שימו לב! השרשור הזה בן 3346 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

המצב הוא כזה - יש לי MINI PC שמחובר לטלויזיה למטרות צפייה (קודי).

הוא מריץ וינדוס 8. כדי לשלוט עליו בצורה מלאה אני צריך מקלדת ועכבר, לשם כך יש לי מקלדת אלחוטית עם דונגל שמחובר למיני PC.

בנוסף יש לפטופ שמונח מולי כל הזמ, מריץ וינדוס 10ן. חשבתי למה בעצם לא להשתמש במקלדת ומשטח המגע שלו לשלוט במיני PC ? לשני המחשבים יש בלוטות' מובנה ושניהם מחוברים בWIFI כמובן.

אני לא רוצה פתרון כמו TEAMVIEWER או REMOTE DESKTOP, כי אין לי צורך להעביר את התצוגה עצמה ללפטופ, ולא רוצה שהיא תתפוס לי את המסך בלפטופ בכל מקרה. רק לשלוח את הפקודות מקלדת/עכבר, כשלצורך זה אני מניח שאצטרך לפתוח תוכנה כלשהי בלפטופ כדי שהפקודות יישלחו למחשב הרחוק ולא ללפטופ באותו זמן.

לא מצאתי משהו כזה, מצאתי תוכנות כאלה לאנדרואיד בעיקר, לא לוינדוס, וכולן עובדות דרך WIFI.

אני מעדיף חיבור בלוטות' כי הוא יותר ישיר ולא דורש את הראוטר בדרך, וחיבור לרשת שיכול להיות לא זמין תמיד. נאמר כשהמיני PC עולה אחרי ריסט, וצריך להזין סיסמה, עדיין אין חיבור לWIFI, אז לא תהיה תקשורת למקלדת.

רעיונות ?

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אפשר להשתלט מהלפטופ על המחשב מיני.

יש המון תוכנות המבצעות את זה.

למשל VNC פשוטה חינמית ואפשר להגדיר ללא סיסמא או אישור כלשהוא.

וגם היא לא מפריעה לצפות בסרט...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל ציינתי במפורש שאני לא מעוניין בפתרון שכולל השתלטות מלאה עם תצוגה.. רק להשתמש במקלדת ובעכבר, את המסך אני רואה בטלויזיה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זה מפריע לך לראות את התצוגה.

אתה יכול למזער אחרכך

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא רוצה שזה יתפוס לי שטח מסך גם לא רגעית, וזה סתם גם מעמיס את המיני שהוא צריך גם לשדר את התצוגה שלו תוך כדי שהוא מזרים סרט.

בכלל כמו שאמרתי אני מחפש פתרון מבוסס בלוטות׳, טכנית זה אמור להיות די פשוט למימוש, לא הגיוני שלא עשו את זה עדיין.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב מצאתי משהו בדיוק כמו שרציתי, מובנה בוינדוס, אבל משום מה אצלי זה לא עובד בוינדוס 10 באותה צורה.

הצלחתי לעשות PAIRING בין שני המחשבים, אבל אני לא מצליח להגיע למצב של שליטה מרחוק.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה, נראה שזאת תוכנה שלא ממש מתעדכנת יותר, גירסה אחרונה מ-2012, סביר להניח שלא תתמוך בוינדוס 10.

מה שכן מצאתי שתי אופציות אחרות, אחת מבית מיקרוסופט, טרם ניסיתי :

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35460

ואחת שנקראת synergy, שעושה הרבה דברים, רק שאני לא מצליח לגרום לה לעבוד משום מה, הקליינט לא מצליח להתחבר לשרת.

http://synergy-project.org/

כל הפתרונות מבוססי רשת, לא מצאתי משהו מבוסס בלוטות'.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

טוב, התקנתי את התוכנה (חינמית) של מיקרוסופט MouseWithoutBorders, זה עובד מעולה ! בדיוק מה שהייתי צריך.

ברגע שאני מזיז את הסמן של העכבר לימין המסך, כאילו שיש לי עוד תצוגה מחוברת, רק שהתצוגה הזאת מחוברת וירטואלית, זה פשוט ואלגנטי. ברגע שהעכבר עבר לאזור השני של המיני PC, גם הפקודות של המקלדת עוברות איתו. אפשר גם להגדיר צירופי מקשים למעבר בין המסכים וכו'. זה גם עובד במסך הLOGIN, כך שאפשר להכניס סיסמה.

פתר לי את כל הבעיות בחיים :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...