Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בחודש אוקטובר ככל הנראה אני וחברה שלי הולכים לעבור לטבריה וזו פעם ראשונה שאנחנו הולכים להשכיר דירה.

אשמח לאיזורים מומלצים עם תחבורה ציבורית נוחה לכיוון מכללת כנרת בשביל החברה.

אשמח גם מבעלי הניסיון עצות בנושא תקציב איך לנהל אותו לדוגמא:

* קניות לבית

* הוצאות רכב ( עובד ביקנעם ).

אילו עוד הוצאות יש לקחת בחשבון?

בנוגע לדירה אילו שאלות לשאול ואילו בדיקות לבצע כאשר רואים את הדירה?

תודה מראש לכל העוזרים.

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם

אני גם מטבריה. מה התקציב שלך?

תוכל למצוא יח"ד נחמדות עד 2200 שח, ב2600 שח תוכל למצוא 100 מ"ר + גינה בשכונה מצויינת.

שכונות טובות- מורדות, קרית שמואל. בכל טבריה וגם בשכונות האלו יש איזורים טובים יותר וטובים פחות. תלוי בתקציב ובדרישות שלך מהמקום. רחובות מצוחצחים ומראה של פרבר אמריקאי לא תמצא פה.

בתחבורה ציבורית אני לא בקיא אבל היא לא רעה בטבריה ומכל מקום יש אוטובוס לתחנה מרכזית. כדאי שתבדקו את תדירות האוטובוסים למכללה מתחנה מרכזית.

קח בחשבון שההתניידות באוטובוסים מטבריה למכללה תיקח לפחות שעה לכל כיוון לדעתי.

לגבי ניהול הוצאות אני אני משתמש בקובץ אקסל עם תקציב ואחוזי ביצוע. מעדכן את הקובץ כל יום. אבל אני מודה שאני פדאנט משוגע.

לגבי נסיעות יקנעם-טבריה אתה מתנייד ברכב חברה? מדובר בהוצאה לא קטנה מבחינת דלק ואחזקת רכב.

מקווה שאתה יודע שאתה נכנס להוצאות והתחייבויות כלכליות לא קטנות.

שיהיה בהצלחה להתרגל לאוכלוסייה המקומית.

פורסם

~

אני במקומך הייתי עושה יד אחת עם כמה חברי פורום נוספים ויוזם תביעה יצוגית נגד משרד החינוך על כך שלא לימדו אתכם להבדיל בין "משכיר" ל"שוכר". זה עשוי לקחת כמה שנים אבל בסוף תקבלו פיצוי נאה שיאפשר לך ולזוגתך לשדרג לשכונה טובה יותר.

פורסם

למה לשכור דירה בטבריה, אם אתה עובד ביוקנעם?

לא עדיף לחפש משהו יותר קרוב?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תודה רבה, עזרת לנו מאוד.

בנושא הרכב הולך להיות רכב פרטי שלי ולא רכב חברה ונלקחו בחשבון עלויות הוצאות רכב.

בדקנו את האפשרות לשכור דירה באיזור טבריה ולא בטבריה עצמה אך זה הפך ללא רלוונטי כיוון שחברה שלי הולכת להיות תלויה אך ורק בתחבורה ציבורית.

Derish ניקח את זה לתשומת ליבנו מוזמן לייצג אותנו על מנת שלא נתבלבל גם בתביעה ;)

Amp1: Crescendo 2000.4 Amp2: Zapco ST-2X Mono: Soundqubed 7k DSP: Steg 6TO8 HU:Pioneer X8750BT

Tweeters: Crescendo STS-1 Midbass: Crescendo PWX8 X2

Subwoofer: FI Team4 15" @0.5ohm ALT: JS Alt's 300A

פורסם
תודה רבה, עזרת לנו מאוד.

בנושא הרכב הולך להיות רכב פרטי שלי ולא רכב חברה ונלקחו בחשבון עלויות הוצאות רכב.

בדקנו את האפשרות לשכור דירה באיזור טבריה ולא בטבריה עצמה אך זה הפך ללא רלוונטי כיוון שחברה שלי הולכת להיות תלויה אך ורק בתחבורה ציבורית.

Derish ניקח את זה לתשומת ליבנו מוזמן לייצג אותנו על מנת שלא נתבלבל גם בתביעה ;)

אם החלק הראשון מכוון אליי אז בשמחה. אם יהיו עוד שאלות תרגישו חופשי.

אגב, אנחנו שוכרים יח"ד בוילה שמפוצלת למספר יח"ד (ומאוכלסת במשפחות, גיל ממוצע של הדייר הוא בעשור הרביעי של החיים) ב1800 שח כולל ארנונה, מים, טלוויזיה יס, וגינון.

בעל הבית לא גר בקומפלקס הנ"ל, אם כי באזור טבריה, מה שמהווה פלוס גדול אל מול כל היח"ד בהן אתה תמיד שומע את העקבים של אשת בעל הבית או רואה את האדון בבקרים משקה את הגינה עירום למחצה.

לגבי חשמל באמצע השנה העלות בממוצע היא 180 שח, בחודשים האחרונים כבר לכיוון 200-300 שח. מאמין שביולי אוגוסט גם תירשם קפיצה קטנה. הצרכן העיקרי כמובן הוא המזגן שעובד מהרגע שנכנסנו לבית אחה"צ ועד למחרת בבוקר ללא הפסקה.

מחירי החשמל הם לחודשיים ומתגוררים בבית אני והחברה.

פורסם

נסו לבדוק אולי לשכור ( כל הכבוד לדריש ) בקיבוצים הסמוכים למכללה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קניות לבית: זה מאוד תלוי בהרגלי הצריכה שלכם.

הוצאות על הרכב: נראה שאתה תיסע לפחות 100 ק"מ ביום, 2200 ק"מ בחודש רק לעבודה. לפני שנסעת לסופר, לקניון, לבקר את המשפחה וכד'. אם גם מטבריה עצמה חברה שלך תצטרך לבלות כשעה נסיעה בתחבורה ציבורית, הייתי מציעה לכם לבדוק איזורים קצת יותר קרובים ליקנעם. המהלך הזה יצמצם משמעותית את הדרך לעבודה אבל לא יהווה הבדל משמעותי מידי עבור חברה שלך.

אולי זה ישמע קצת לא פייר כלפיה, כי אתה זה שנייד עם רכב והיא "סובלת בתחבורה הציבורית" אבל אני חושבת שלמען התקציב החודשי המשותף של שניכם, עדיף להקריב עוד 20 דקות ביום בתחבורה ציבורית ולהתקרב לאיזור העבודה שלך (אני מדברת ממקום של זאת עם הרב קו הסטודנטיאלי השנתי מבין השניים).

הוצאות נוספות:

חשבונות: חשמל וארנונה הם בדר"כ החשבונות הגבוהים. הארנונה תלויה בגודל הדירה ואיזור המגורים שלכם.

החשמל תלוי בציוד של הדירה. דוד שמש או חמשל בלבד, כיריים גז או חשמליות, בית עם בריזה טובה (קיים בטבריה?) או חצי מרטף חנוק. גם בכם, אם אתם אוהבים לישון עם מזגן ופוך גם בקיץ וכד'.

טייק אווי: לזוג שעובד ולומד לפעמים אין כוח\חשק לבשל בבית ויוצא שמזמינים משהו מבחוץ. תלוי כמה המשמעת העצמית שלכם חזקה.

יציאות ונסיעות: אני מבינה שאתם עוברים לגור במקום מרוחק יחסית. עיניין של זמן עד שתכירו חברים חדשים בסביבה שלכם ותתחילו לצאת. שאלה כמה פעמים בשבוע זה יקרה. כל כמה זמן תבקרו את בית ההורים, נסיעות לאירועים של חברים מהבית, ימי הולדת וכד'.

קניות לדירה: לא יודעת עם איזה ציוד אתם מגיעים מהבית, אבל אם אין ברשותכם רהיטים עדיף לשאוף לדירה מרוהטת. לא תמיד הדירות יגיעו עם רהיטים חדשים ויפים, אבל הוצאה של ריהוט הדירה היא לא קטנה בכלל וגם לא חכמה כשזאת דירה שכורה. בדר"כ אומרים שבדירה הראשונה מחזיקים שנה ואז עוברים שוב, כדאי לא שתתקעו עם רהיטים שיגבילו אותכם בחיפוש הדירה הבאה.

כמובן שצריך גם כלי בית: מגבות, מצעים, כלי מטבח, חומרי ניקוי, ציוד ניקיון. לפני שיוצאים למסע קניות כדאי לעשות בדק בית ולבדוק מה האמהות, הסבתות והאחים הגדולים מחזיקים במחסן ליום שתחליטו לצאת מהקן ואז לעשות רשימה מסודרת של מה חסר.

חתימת החוזה:

תנו למישהו מבוגר\מנוסה לעבור על החוזה שלכם טרם החתימה, תראו שהתנאים הגיוניים לשני הצדדים ולא מדובר בחוזה דרקוני נגדכם (יש לא מעט כאלה), תראו שהבטחונות שדורש בעל הבית הגיוניים לסביבה (בטחונות שמבקשים בת"א לא יהיו זהים לאלו בטבריה).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תרשום את החוזה על מי מיכם שמרוויח פחות (במידה ושניכם סטודנטים) מפני שאתה תהיה זכאי ל50% הנחה בארנונה.

2200 בטבריה זה ממש לא זול. המחירים ליח"ד זהים למרכז. עצוב.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

האמת היא שהמחירים של יחידות הדיור זהות בכל הארץ, באזור שהנדל"ן יקר יותר המחיר הוא לא כולל הוצאות, ואיפה שהנדל"ן זול יותר המחיר הוא כולל מים וארנונה, כבלים ואינטרנט ועוד.

פורסם
האמת היא שהמחירים של יחידות הדיור זהות בכל הארץ, באזור שהנדל"ן יקר יותר המחיר הוא לא כולל הוצאות, ואיפה שהנדל"ן זול יותר המחיר הוא כולל מים וארנונה, כבלים ואינטרנט ועוד.

ראשל''צ מערב דירת סטודיו במרתף עם חלונות לא כולל חשמל ומים ב2400.

באזור יחידת דיור 2 חדרים בקומה העליונה לא כולל חשמל ב2500.

שניהם מרוהט חלקי ובעלי כניסה נפרדת.

זה ממש לא שווה, האפשרויות תעסוקה שוות את ההפרש. גם הקרבה להכל זה פלוס ענק. ובמיוחד שאתה משכיר ולא נהנה מהטבות מס (בכלל יש על טבריה?)

עבודה בתור מלצר או ברמן ביום שישי/שבת קבוע וזה ההפרש+חשבונות+כסף לפקט

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

אין ספק שמבחינת אפשרויות הכי טוב לגור במרכז, אבל המחירים הם פחות או יותר שווים בארץ ליחידת דיור, לזה התכוונתי.

פורסם

2200 בטבריה זה ממש לא זול. המחירים ליח"ד זהים למרכז. עצוב.

בהחלט גבוה. יש עדיין פער מחירים בדירות גדולות,

אבל אופי השימוש ברכב יכול למחוק את ההבדל בקלות.

טבריה עוד מילא, לאחרונה גיליתי שאני משלם בירושלים (מיקום מרכזי)

סכום קרוב מאוד לזה המשולם במעלות (!!) על אותה דירה.

מיותר לציין כמה זמן אתה מבלה על הכביש כאתה גר שם ועובד במרכז.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...