Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל שמד הדלק אינו עובד (וכן גם קצת חוסר אחריות:?) נכבה האוטו לפני יומיים באמצע הכביש ללא דלק בדיוק באמצע ערבות תל אביב (יותר נכון בכניסה לקניןו איילון רמת גן8), מחר האוטו צריך להכנס למוסך ולעבור טיפול תקופתי,לאחר האירוע המבהיל התיעצתי קצת ,אמרו לי שצריך לנקות "לכלוכים" במיכל הדלק ומאחר שהמיכל כרגע בערך פחות מחצי מומלץ למלא תוסף דלק בגלל מה שקרה ,אתם ממליצים למלא תוסף לפני הטיפול?

פורסם

בהנחה שאנחנו מדברים על רכב בנזין לא קרה שום דבר, מלא דלק וסע לשלום.

תוסף דלק טוב בתור טיפול מונע או צ'ופר, אין לו יכולת אמיתית לפתור תקלות.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הדבר היחיד ששמעתי זה שהגעה למצב שנגמר הדלק עלולה לפגוע בממיר הקטליטי (רשום אצלי ככה בספר רכב).

לא משהו שקשור ללכלוך.

תשקיע את הכסף בתיקון מד הדלק.

פורסם (נערך)

אוקיי תודה רבה:-D

אז כל האזהרות שתמיד שומעים -לא לנסוע על מיכל דלק כמעט ריק כי "כל הלכלוכים" מצטברים למטה יסתמו את צנוריות הדלק".....זה סתם הפחדות לא מבוססות?

עריכה אחרונה על ידי Ruby Red Fox
פורסם

הלכלוכים סותמים את צנרת משאבת הדלק (קרה לי בפונטו)

אין קשר לתוסף שנועד לנקות את המערכת ולא את המיכל,

אגב תבדוק את ההוראות- למיטב זכרוני יש לפנק את הרכב עם התוסף רק על מיכל חצי מלא.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)

ממה שהבנתי, ברכבים חדשים יחסית עניין ה"משקעים/ליכלוכים" במיכל הדלק כשהוא ריק זה מיתוס. מיכל דלק בנוי ממחיצות מיוחדות וכלל התזוזות והערבובים לא מאפשרות שקיעה מסודרת ואיטית של משקעים. אבל הסיבה העיקרית לכך שאין "משקעים" היא כי ברוב הרכבים משאבת הדלק נמצאת מתחתית מיכל הדלק ושואבת מלמטה, ולכן אין הזדמנות להיווצרות משקעים.

הכוונה במשקעים היא למשקעים של נוזל הדלק בלבד ולא למשקעים "אמיתיים" כמו חול/אבק/חצץ/פודרה/אבנים שמצאו את דרכם למיכל הדלק (נניח מחוסר אחריות או נסיעה בשטח וכו').

זה לא כמו במיכל רגיל (ג'ריקן) שעומד המון זמן ומחזיק נוזל מסויים שפרקציות מסויימות ממנו יכולות לשקוע.

זה גם לא כמו בכלים מתנייעים אחרים (לדוגמא - יאכטה, סירה) שבהם מערכות הדלק בנויות מעט אחרת.

לגבי רכבים ישנים אני לא בטוח לגבי העניין הזה עם המשקעים במיכל דלק ריק גם כן... ישנים אני מניח הכוונה לשנתונים 2000 ומטה.

אם האנגלית שלך סבירה ומעלה, הנה קישור לתשובה בעניין :-)

והנה קישור נוסף שחושב מעט אחרת :-)

מה שכן, יש מכוניות עם משאבות דלק שנעזרות בגובה נוזל הדלק עצמו כדי לקרר את עצמן (להבנתי זה יותר נפוץ במערכות דיזל) ולכן מיכל ריק יכול לגרום למשאבות להתחמם ולהוביל לבלאי מואץ. לא לקלקול ודאי.

אישית, עברתי מ"גולד לייבל" של LM המצויינים לתוסף "K44" של BG.

מחיטוטים וחפירות אישיות שלי בפורום הזה ובפורומים אחרים באנגלית, הוא מומלץ יותר... אלו לא הבדלים של שמיים וארץ (תיקון נזק או שלא וכו') ושניהם מצויינים לתחזוק, מניעה ופינוק מערכת הדלק. כנראה מדובר בעניין של העדפה אישית.

אגב, את ה- K44 אני רוכש בחנות "צנטרל" בת"א במחיר של 60-65 ש"ח בערך למיכל. הם הכי זולים ומומלצים גם פה בפורום.

תנסה לתקן את מדיד הדלק :-)

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • תוכן חדש...