Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התייעצות פיאט 500

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. שלום,

מעוניין לרכוש בקרוב פיאט 500;

שנתון: 2009.

מנוע רובוטי 1.2(הבנתי שאין אוטומט רגיל).

אשמח להתייעצות ולמידע.

הרכב אמור לשמש לנסיעות עירוניות ונסיעה שבועית בין עירונית של 60 ק״מ.

איזה רמות איבזור יש לרכב? מהן הם כוללות?

האם מומלץ? אמין? מחיר הטיפולים? סחירות?

תודה!

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

מומלץ אם אתה רוצה לשלם את התוספת מחיר שיש על האוטו הזה, אתה יכול לקנות פיאט פנדה שהיא כמעט זהה מכאנית בהרבה פחות.

חוץ מזה האוטו אמין ונוח (אם אתה לא מסיע יותר ממישהו אחד, אם צריך להכניס אנשים מאחורה זה אפשרי בהחלט אבל לא נוח כמו שיש להם דלת משלהם) והטיפולים זולים ופשוטים יחסית.

אם אתה יכול אז עדיף ידני, יותר אמין יותר זול יותר כיף.

מבחינת אבזור שימושי אין הבדלים גדולים בין הגרסאות, יש לחלק בלוטוט מובנה אבל הוא גרוע ועדיף לשים רדיו חדש עם בלוטוט בכל מקרה.

ההבדל הוא בעיצוב פנימי (ריפודים למשל) וחיצוני (ניקלים, ג'אנטים)

ויש כמובן מנועים שונים - ה1.2, חלש כמו כל המכוניות מיני, הכי חסכוני

1.4 - 100 כ"ס בטח מרגיש מעולה על כזה קטן.

0.9 - מה שיש לי, 85 כ"ס טורבו, מנוע כיפי מאוד :) אבל גם נדיר מאוד, והגיע עם רמת אבזור קצת גבוהה יותר.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם (נערך)

בסה"כ רכב נחמד בגרסה ה 1.2 (אני נוהג על ה 1.4 גם כן רובוטית), רמות איבזור בסיסית זה POP בלי כלום אפילו לא חיבור USB או כפתורי שמע בהגה, מעבר לזה יש POP+ שהיא עם ג'נט מגנזיום וכפתורי שליטה בהגה, וגם LOUNGE שהיא הכי גבוהה - בד"כ ג'נט מגנזיום וסאן רוף + מושבים שלמים מעור.

הפלוסים שאתה מקבל איתו זה את המראה החיצוני והפנימי (שאני מתאר לעצמי שננעלת עליו בגללו), צריכת דלק טובה יחסית, פרקטיות כיוון והרכב פצפון והאמת שהוא מאוד נוח לי ואמינות טובה + חלפים זולים יחסית (מלבד מורשה שם גם הכוס מים יקר).

חסרונות של מנוע עצל מחוץ לעיר אבל עם מומנט יחסית גבוה אז הוא דיי "גמיש" בנסיעות עירוניות, ושוב חוזר על כך שעדיף ידנית כיוון שלרובוטית צריך להתרגל עם רגל עדינה על הדוושה, זה כמו לנהוג בידנית רק שהרובוט עושה לך את עבודת הקלאץ', ונתקלתי באנשים שלא יודעים לנהוג בגיר הזה ודוחפים את הגז בכל פעם ומצפים לתגובה מיידית - לא יקרה מלבד שיגוע של הגיר.

כמו כן לרובוטית בכל X מסויים של ק"מ (עשרות אלפים) צריך להחליף מצמד שזה עסק לא זול -באיזור ה 2000 ש"ח למיטב הבנתי.

פלסטיקה עדינה יחסית באיזור המזגן והצבע בז' / קרם נוטה לקבל שריטות במידה וברכב שרצית יש צבע כזה.

לפני שקונים לבדוק שאין נזילות ממיכל העיבוי, שים לב אם ישנם סימנים של צבע אדום של הנוזל קירור מסביב לאיזור הנ"ל, במיוחד לשים לב שבוצעו טיפולים כמו שצריך ושמולא רק נוזל קירור אדום של פראפלו.

היות והיצרן / יבואן ממליצים על טיפול כל 30000 ק"מ, לראות שהוחלף שמן לפחות בזמן (ממליץ להחליף כל 10-15 כיוון ואין שמן שיחזיק כ"כ הרבה זמן ולא יגרום לבוצה במנוע)

שים לב האם הוחלפו קלאצ'ים במידה והרכב נמצא באיזור ה 90+ ק"מ במיוחד שים לב אם הוחלפה רצועת טיימינג!

לפי היצרן כל 4 שנים או 120 אלף ק"מ, ממליץ מאוד להחליף לפני באיזור ה 60-80K ק"מ למען הסר הספק וראש שקט.

כמו כן יש את הסיפור על איזור הכרית בטיחות לנוסע (צד ימין בדשבורד) שמתנפחת משום מה וגורמת לדשבורד להיות עם בטן בצד ימין שלו, היבואן דיי מתנער מהנ"ל כיוון והיצרן בעצמו לא ממש מתחשב בזה, יש פה שרשור ענק, אני אצלי אישית החלפתי את הדשבורד אחרי מריבות לא קטנות עם היבואן והתפשרות של מוסך מורשה.

מבחינת בטיחון - אומרים שהדבר לא פוגע בשום בטיחות מלבד האסתטיקה הפנימית של הרכב - אם זה משנה לך בעיקרון (לי זה מאוד הפריע בעין)

עריכה אחרונה על ידי liav12

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...