Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי שאלה,

ביונדאי שלי 2007, שמתי לב ממש במקרה שכאשר אני מתחיל נסיעה ממצב שהאוטו היה קר אין מעבר להילוך האחרון בכביש מהיר. אני מדבר על מהירות 100 קמ"ש שהטורים נושקיםל3000 סל"ד.אני גם שומע את האוטו מתאמץ.

לאחר כ10 דקות הכל מסתדר ואז כבר במהירות 80 ההילוך עובר ( אני רואה את הטורים יורדים) ואילו במהירות 100-110 הטורים באיזור ה 2100 סל"ד והאוטו לא נשמע מתאמץ.

האמת שמתי לב לזה ממש במקרה, היות ואני מכיר איך האוטו שלי מתנהג אזחשתי שזה באמת לא עובר ולפני שנכנסתי לכאן לשאול בדקתי זאת כמה פעמים.

ממידע שחיפשתי מצאתי כל מיני תשובות על החלפה יזומה של פילטר גיר או של שמן גיר.

לגבי טיפולים שוטפים – האוטו עבר 80K ואינני יודע אם ומתי עברהחלפת שמן גיר.

מה שבטוח ביוני 2014 עבר טיפול סיכה בלבד

ביוני 2012(האוטו היה עם 56K) עבר טיפול טיימינג

מישהו מכיר את התופעה?

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

יש מכוניות שלא משלבות להילוך האחרון או לא נועלות ממיר מומנט כשהמנוע קר, כדי שהמנוע ותיבת ההילוכים יגיעו לטמפ' עבודה מהר יותר. כלומר זה מתוכנון כך.

לא יודע לאמור לך אם כך זה צריך לעבוד גם ביונדאי אלנטרה, אבל אני מניח שכן וזה מצב תקין.

פורסם

הבנתי. טוב לדעת. תודה רבה :-)

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

מה שכתב בוקי נכון אבל מניסיון רע בשני רכבי יונדאי -שתי בעיות שונות.

א. בגטס שהייתה לי זה היה בגלל בעיה בגיר ורק לאחר כמה דקות תמימות באמת הנסיעה היתה כמו שצריך. סחבתי 3 שנים ולא תיקנתי (דיברו על שיפוץ גיר כי החלפה של שמן ולפילטר נעשתה מספר פעמים ולא הועילה,תוסף גיר ATC+ הקל מעט).

ב. ברכב הנוכחי שלי (I30) כזשה קרה זה דווקא היה סימן למותו של הטרמוסטט בטרם עת-שעון החום נתקע על 50 מעלות וסירב לעלות למעלה.

לגבי התקלה שלך בדוק: האם באמת מדובר ב 10 דקות ? האם שעון החום עולה במהלך פרק הזמן של התקלה ? אלו הדברים שיכוונו אותך לפתרון הבעיה.

בלי קשר,ברכבי יונדאי מומלץ להחליף שמן ומסנן גיר(אם קיים חיצוני) כל 45,000 ק"מ או 3 שנים. אם מעולם לא הוחלף שמן,בדוק צבע תחילה (אם הוא אדום עוד אפשר להחליף ,אם שחור מצב הגיר אינו מזהיר על אף הק"מ הנמוך ובעיקר בשל אי הקפדה על החלפת השמן בזמן).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לי יש את אותה בעיה עם היונדאי אקסנט 2005 שלי. ראה קישור:http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?524078-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9A-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%A0%D7%9B%D7%A0%D7%A1-%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A0%D7%98-2005

הלכתי למכון גירים שהומלץ כאן בפורום. לאחר בדיקה של שמן גיר, וסריקה של מחשב שהראתה כי הגיר מראה שהכל תקין מבחינת נתונים, הגענו למסקנה כי ישנה תקלה שנכון לכעת ניתן לחיות איתה (הוחלף בעבר שמן גיר שהיה שחור, לאחר מכן היה גיר מחליק שבעקבותיו הוחלף שוב שמן גיר ופילטר גיר) מכיווון שהגיר כבר עייף וטיפול נקודתי שלפתוח את הגיר ולתקן נקודתית את הבעיה לא משתלם- האוטו כבר מעל 10 שנים על הכביש ויש היסטוריה של גיר מחליק ולכן החלטתי למשוך עם זה עד אשר אגיע למצב של שיפוץ גיר.

חשוב לי לציין שיש לי את אותה בעיה שלך בדיוק.

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם (נערך)

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?524078-%D7%94%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9A-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A2%D7%99-%D7%9C%D7%90-%D7%A0%D7%9B%D7%A0%D7%A1-%D7%91%D7%96%D7%9E%D7%9F-%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%90%D7%A7%D7%A1%D7%A0%D7%98-2005שלום,

צבע השמן גיר - אדום .

אינני יודע אם הפילטר חיצוני,אולי מישהו כאן יודע?

לגבי הטמפרטורה – אז היא עולה לאט לאט, אני רואה זאת באפליקציה דיאגנוסטיקה שיש לי דרך ה ELM, טווח העבודה אצלי הוא82-95 מעלות. כאשר האוטו נמצא בטווח הזה ,כביכול ,אין בעיה.

לגבי חלפים – במקרה או שלא במקרה לפני חודשיים הוחלפו טרמוסטט וחיישן חום מקורי חדש, כך שהייתי שולל זאת.

התקשרתי ל 3 מוסכים מורשים שונים של יונדאי , שתיים מהם (הפקידות) חזרו אליי ואמרו לי שיש לבוא למוסך ולבדוק עם מחשב את התקלה.לא רצו להגיד אם זה תקין או לא.

בכל מקרה – אם זאת אכן תקלה אין לי יותר מידי מה לעשות פרט להתייעץ עם מוסכניק שיחבר אותי לבדיקה ויגיד לי דעתו, אבל מה שכן מעניין שבשרשור המצורף של המגי שמעליי 2 נהגים נוספים סובלים מאותה בעיה. או שזה בעיה ידועה ביונדאי וזה או לשפץ גיר או למשוך אושזאת לא בעיה אלא מכוון.

כמו כן מעניין מה ספי היה עונה לשאלתו של DanIdin (ראו בשרשור המצורף) כיצד ניתן לפתור את הבעיה המינורית הזאת?

אם למישהו כאן יש קשר למוסכניק שמכיר את רכבי האלנטרה ויכול לבדוקאיתו – נשמח להשכיל בנושא המדובר.

עריכה אחרונה על ידי rafi_vk

פורסם

אתה מתאר פעולה תקינה לגמרי של הגיר.

אני לא יודע אם יש שוני מהותי בגירים בשנים 07 ומעלה, אבל האקסנט שאצלי משנת 2005, ומתנהגת בדיוק אותו דבר.

עבודה בסל"ד קצת יותר גבוה בהילוך האחרון לאחר חניית לילה, ולאחר חימום הממיר ננעל, והסל"ד יורד משמעותית.

ג'ובני

• תוכן חדש...