Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איל, תמשיך להנות מהרכב -נראה שמצאת את הרכב שמתאים לדרישותיך כמו כפפה. 8)

אני לא מכיר כ"כ את סיפור הרכישה -כשאתה אומר רכב הדגמה אתה מתכוון רכב שלקוחות לקחו לנסיעת מבחן או שעמד בסוכנות ללא תזוזה ואנשים ישבו בתוכו?

אני לא רוצה לפתוח מלחמת גירים , אבל נשמע הזוי כל הנושא של תפעול מיוחד של הגיר בתנאים שונים ועוד יותר הזויה הגישה הסלחנית להידלקות נורת התחממות... אני לא מתיימר להתמצא בניואנסים של אלפא אבל האם גם בגרסאות החזקות (תלתן) יותר יש את אותו גיר או גיר משודרג ? בדומה ל VAG שבגרסאות הקצה לא לוקחים סיכונים ושמים את הDSG6...

נ.ב. גם לטעמי הפרונט לא נראה טוב ולא מתיישב עם העיצוב היפה של שאר הרכב ,כנראה שלא בכדי רובו המכריע של בעלי הרכב שם רק את המשולש בסמלון האישי :).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

האמת היא שיותר ויותר נראה שה"מלחמה" הזו בין שיטות הפעולה בתיבות הילוכים שאינן ידניות, מזכירה את זו שכבר הוכרעה כנראה בין מסכי ה LCD וה LED לפלסמות. בשני המקרים הועדפה טכנולוגיה אחת לכאורה בשל עדיפותה עבור הצרכנים. אבל בדיוק כפי שאני לפחות טרם נתקלתי בתמונה המסוגלת להתחרות בטבע ובצבע של מסך פלסמה משובח, כך גם עוד לא נולדה לניסיוני המוגבל תיבה רובוטית, חד או דו מצמדית, שאינה מכריחה את הנהג לסגל לעצמו כל מיני שיטות נהיגה ושימוש שתשמור על תקינותה, גרוע מכך עוד לא נולדה התיבה מהסוג הזה שלא תגלה חשיבה עצמאית בחלק מהמקרים ותשב רגע לחשוב לפני שהיא נענית ללחיצה בריאה על דוושת התאוצה, במיוחד במצבי זחילה או עמידה.

התיבות הפלנטריות מאידך אולי בזבזניות יותר ( גם בזה לא משוכנע בכלל ), אולי מחליפות הילוכים לאט מדי, אבל אף פעם לא יפתיעו אותך במין חשיבה עצמאית כזו של הרובוטים הנזכרים. אצלי לפחות עולה החשד שגם הלדים, גם הרובוטים, פשוט זולים יותר לייצור ובמקרה של הפלסמות הכבדות, גם לשינוע וכל התאוריות והמספרים היפים הם יותר מכל ענין של שיווק מוצלח.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם

הבעיה היא שיש יותר מדי אנשים שעסוקים יותר מדי מהזמן שלהם בלנתח מה הרכב שלהם עושה, במקום לתפעל אותו.

לכל מנוע יש מאפיינים, לכל תיבת הילוכים יש מאפיינים (גם ידנית), להתנהגות של רכב יש מאפיינים... אתה לומד אותם ונוהג בהתאם. אם בקליאו ספורט, לדוגמא, שילוב ההילוך השני הולך קשה, אז עושים אותו תמיד עם גז ביניים בזמן התגרזנות. אם WRX סובלת מנטייה חריפה לתת היגוי, אז נכנסים לסיבוב עם רגל על הבלמים. אם יש בור במכונית כזו או אחרת בין שלישי לרביעי, אז תלמד למשוך את השלישי.

יושבים אנשים ליד ההגה ורוצים שהמכונית תנחש אותם, במקום לנהוג.

אם המכונית שלך מיטבית מעל 4K סל"ד, אז תדאג לנהוג אותה בתחום הזה, ואם ה-DSG מעביר הילוכים מאוחר מידי, תעביר ל-S או תוריד ידנית.

כמה זמן כבר לוקח להכיר את התיבה ולעבוד איתה?!

יש לי עשרות אלפי ק"מ על DSG7 ו-DSG6, והתיבות עובדות מעולה. יותר טוב מידני, מבחינת ביצועים. כל מי שנדמה שיש לו השהייה כזו או אחרת, זה כלום לעומת הזמן שלוקח לו להחליף ידנית. רק שבזמן שאתה מחליף ידנית, אתה עושה משהו ולא ממתין להילוך, אז נדמה לך שהרובוטית מתעכבת. שטויות. תמדדו פעם כמה זמן לוקח לכם לשלב להילוך שני תחת סל"ד גבוה, אחרי זה נדבר על מהירות של תיבה רובוטית...

מעבר לזה, מי שיש לו בעיה להתאים את השימוש בתיבה לצרכים שלו (מתי להיות ב-D, מתי להעביר ל-S, מתי עדיף לשלוט ידני, איך לשלב ביניהם), אז נהג הוא כבר לא יהיה, כי חסרים לו מינימום שבמינימום של תחושת הרכב וקואורדינציה.

כמה זמן כבר לוקח להבין איך תיבה מתנהגת, ולנהוג בהתאם?!

יש לי גישה לרכב כמו שלי, שלא עבר עדכון תוכנה לגיר, אז הוא מתנהג קצת אחרת.

נחשו מה?!

לוקח בדיוק 5 דקות להתרגל לזה.

לא ביג דיל.

לא צריך לקחת כל מאפיין זניח ולנפח אותו לדרגת בעייה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

גם לתיבות אוטומטיות פלנטריות צריך להסתגל, למשל במאזדה CX5 שלי צריך לדעת כיצד לזנק באופן מיטבי, מתי להשתמש במצב ידני, מתי להוריד קיק דאון בעזרת דוושת התאוצה ומתי לא וכיוצ"ב.

אבל לאדם מן המניין לא יהיה כל כך פשוט להסתגל למאפיינים הללו וחלק לא יצליחו כלל בכך ואפילו לא יצליחו לאתר את מאפייני התיבה שמצריכים הסתגלות. הרוב ישאירו את התיבה במצב אוטומטי לחלוטין ופשוט יקבלו את מאפייני התיבה כפי שהם.

אני מתחיל לחשוב שרק בתיבה רציפה אין את הצורך בהסתגלות (מלבד הצורך להעביר למצב ספורט בתיבות שקיים מצב שכזה) וזה יתרון גדול מאד (יש חסרון בהרגשת המסטיקיות ואולם חסרון זה לא מצריך הסתגלות בנהיגה).

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
...נשמע הזוי כל הנושא של תפעול מיוחד של הגיר בתנאים שונים ועוד יותר הזויה הגישה הסלחנית להידלקות נורת התחממות...

גם כשיצא הגיר הרובוטי (המזעזע, תרתי משמע) של טויוטה היו שכתבו תורה שלמה איך ניתן להתרגל אליו ע"י משחק עם דוושת הגז בזמן החלפת ההילוכים.

פורסם

לא ביג דיל.

מניסיוני עם ה-DCT (לא מתייחס לניסיון עם DSG כי הוא זניח יחסית), מסכים עם כל מילה שכתבת.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אבל לאדם מן המניין לא יהיה כל כך פשוט להסתגל למאפיינים הללו וחלק לא יצליחו כלל בכך ואפילו לא יצליחו לאתר את מאפייני התיבה שמצריכים הסתגלות. הרוב ישאירו את התיבה במצב אוטומטי לחלוטין ופשוט יקבלו את מאפייני התיבה כפי שהם.

המשפט השני שלך סותר את הראשון.

אדם מהמניין לא יחפור, כי הוא לא ישים לב להבדלים המינוריים שחופרים בגללם כל כך הרבה כאן. בכלל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

אני לא רוצה לפתוח מלחמת גירים , אבל נשמע הזוי כל הנושא של תפעול מיוחד של הגיר בתנאים שונים ועוד יותר הזויה הגישה הסלחנית להידלקות נורת התחממות... אני לא מתיימר להתמצא בניואנסים של אלפא אבל האם גם בגרסאות החזקות (תלתן) יותר יש את אותו גיר או גיר משודרג ? בדומה ל VAG שבגרסאות הקצה לא לוקחים סיכונים ושמים את הDSG6...

נ.ב. גם לטעמי הפרונט לא נראה טוב ולא מתיישב עם העיצוב היפה של שאר הרכב ,כנראה שלא בכדי רובו המכריע של בעלי הרכב שם רק את המשולש בסמלון האישי :).

שוב, אין כאן שום נושא של תפעול מיוחד של הגיר. בנסיעה רגילה, אני מעביר ל-D ונוסע. סה טו.

בתלתן וב-4C גרסה משודרגת (מבחינת מכלולים ותוכנה) של ה-TCT.

נ.ב. לדעתי הפרונט נראה מעולה. הייתי מצלם את כל הפרונט, אבל זה היה די מגניב.

לא ביג דיל.

בדיוק. מנסיוני, אני לא רואה כל צורך ללמוד לתפעל את הגיר. אפשר לשים ב-Drive ופשוט לנסוע כרגיל והכל בסדר.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
הבעיה היא שיש יותר מדי אנשים שעסוקים יותר מדי מהזמן שלהם בלנתח מה הרכב שלהם עושה, במקום לתפעל אותו.

לא ביג דיל.

נכון. וכמו שכתבתי בשרשור אחר:

אשתי עברה מגיר רציף (רובר) ל- DSG6, DSG7, רציף (קורולה), ו- TCT, בלי להבין את ההבדל בכלל...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

האמת היא שאני תמיד מסובב את הראש כשעוברת ג'ולייטה, למרות שגם אני חושב שהפרונט שלה מכוער על גבול המצחיק ( מה זה הפנסים האלה?) . אולי זה בגלל שהצורה הכללית של הרכב נראית טוב, במיוחד התחת שכנראה הקדישו לעיצוב שלו יותר תשומת לב.

פורסם

Lorenzo Ramaciotti, המעצב של הג'ולייטה היה בעברו מנהל מחלקת העיצוב של פינינפארינה, תחת ידו עברו הרבה מכוניות כולל דגמי פרארי. הג'ולייטה עוצבה להיות משהו שונה בנוף, עיצוב זורם שיסובב ראשים. הוא הצליח במשימה לדעתי (טוב אני משוחד, נוסע ביומיום בתלתן :-)).

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

• תוכן חדש...