Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

ראיתי עכשיו הונדה סיויק 5 דלתות, שנת 2003 עם 155K KM, יש ABS, נראה שמטופלת כמו שצריך ודי שמורה בסה"כ, רוצים עליה 24-25K ש"ח.

רציתי לשאול מה מיוחד בדגם הזה, מה מבדיל אותו מדגם הסדאן?

1. האם מנוע זהה?

2. האם גיר זהה?

3. צריכת דלק עירונית/בינעירונית? והאם זהה לסדאן? (יש אצלנו במשפחה סדאן ועושים איתה במשולב 12-13 קמ"ל)

4. בעיות מיוחדות?

אני מתלבט אם לקנות את הדגם הזה או את הסדאן 4 דלתות

תודה!

שלומי

פורסם

המכלולים זהים, הסיויק 5 דלתות מיוצרת בבריטניה לעומת הסדאן באותם שנים שמיוצרת בטורקיה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש לי סיוויק 5 דלתות כזאת. אף פעם לא נהגתי או נסעתי בדגם סדאן ולכן לא יכול לעשות השוואה של ממש.

מנוע, מכלולים היקפיים ותיבת הילוכים זהים.

אין שום חלק חיצוני זהה, ופנים הרכב שונה.

האוטו מאוד מרווח במושבים אחוריים, תא מטען בגודל סביר אבל כמובן לא כמו בסדאן.

מנוע 110 כ"ס, גירסה מוחלשת של מנוע vtec עם 125 כ"ס שהיה במודלים יותר ישנים. פחות הספק אבל יותר מומנט. סוחב בסדר גמור, אפשר אפילו לאמור די זריז. מנוע עובד יפה ובעל צליל יחסית נעים. צריכת דלק על הצד היותר חסכוני של משפחתיות 1.6 אוטונטיות, אם כי 1 ל 12-13 זה קצת דימיוני בנסיעות שאינן בינעירונעות ברובן. תיבת הילוכים עם 4 הילוכים יעולה, פועלת נכון וחלק עם נטייה למשוך לסל"ד גבוה. לא מכבידה על המנוע יותר על המידה.

ידית הילוכים ממוקמת גבוה בקונסולה מרכזית, במקום ידית הילוכים בין המושבים יש תא איכסון.

הגה עם תגבור חשמלי בעל תחושה מוזרה, אבל זה לא שונה מסיוויק סדאן.

בניגוד לתדמית של הונדה היו לי כמה תקלות - מנוע נכילה מרכזית, כיוון חשמלי של גובה פנסים לא עובד, חיישן חמצן, מדחס מזגן, יש רעש מעצבן ממסרק הגה (אפשר לפתור על ידי גירוז), בולם זעזועים נשבר אצל הבעלים הקודמים. הכי מעצבן - בערך אחרי 7 שנים על הכביש התחילו להופיע סימני חלודה במסגרת השמשה הקידמית. עשיתי תיקון, החזיק כמה שנים אבל לאט לאט זה חוזר.

צבע החזיק יפה, אני לא מאלה שעושים פוליש/ווקס כל שבוע. רק השנה שכבת הלקה שעל הגג התחילה להתקלף.האוטו בן 11 וחונה בשמש רוב הזמן.

פלסטיקה פנימית 100% שלמה והכל עובד. פנסים קידמיים כמובן עכורים, לפני כל טסט עושה להם ליטוש.

היו 3 רנות איבזור - S, LS ו ES.

הכי מאובזרת ES כוללת סאנרוף וחישוקים קלים, פסי מגן מגומי מסביב לרכב שנראים לטעמי לא טוב, מזגן עם סוג של בקרת אקלים ואביזרי חשמל רגילים. 4 כריות אוויר ו ABS.

ב S אין חלונות חשמל מאחורה, מראות בצבע שחור ועם כיוון ידני. 2 כריות אוויר ו ABS. מזגן רגיל.

ב LS כמו ב ES, רק ללא סאנרוף, ללא חישוקים קלים ופסי גומי, מזגן רגיל.

זה אוטו לא נפוץ, ולכן קח בחשבון שקשה מאוד למצא חלקים מסויימים בפירוק. אבל הדגם הזה נפוץ באנגליה (טוב, נו, לא מאוד נפוץ אבל יש פה ושם) ואפשר למצוא חלקי פלסטיקה ועוד ב Ebay האנגלי.

פורסם

אוקיי תודה Buki, באמת ראיתי פוסט ישן שלך שחיפשת מידע על הרכב הזה,

השיקול המרכזי כעת הוא בעיקר העובדה שיהיה קשה להשיג חלקים מפירוק..

שלומי

פורסם
המכלולים זהים, הסיויק 5 דלתות מיוצרת בבריטניה לעומת הסדאן באותם שנים שמיוצרת בטורקיה.

היתה לי סיויק סדאן 2004 דגם EX וברישיון היה כתוב שהיא יוצרה ביפן ולא בטורקיה...

בכל מקרה מאוד היתי מרוצה מהרכב, גם מבחינת צריכת דלק וגם מבחינת ביצועים.

פורסם
אוקיי תודה Buki, באמת ראיתי פוסט ישן שלך שחיפשת מידע על הרכב הזה,

השיקול המרכזי כעת הוא בעיקר העובדה שיהיה קשה להשיג חלקים מפירוק..

הדבר היחיד שהייתי צריך עד עכשיו זה סך שמש. לאחר קצת חיפושים מצאתי אותו.

פורסם
הדבר היחיד שהייתי צריך עד עכשיו זה סך שמש. לאחר קצת חיפושים מצאתי אותו.

הלוואי וזו תהיה הבעיה..

אני מדבר בעיקר על פנסים וכאלה..

שלומי

פורסם

הייתי פעם צריף פנס אחורי. קניתי חליפי (של Depo אם אני לא טועה)

חיצונית ומבחינת הרכבה זהה 1 ל 1 למקורי אבל סידור הנורות בפנים היה שונה, בקיצור לא מתאים. עלה 250 או 300 ש"ח, משהו כזה.

החזרתי אותו וקניתי מקורי, תוספת מחיר של כ 40%.

בכמה ימכרו פנס כזה בפירוק? נגיד 200 ש"ח? לא כזה הבדל קריטי.

• תוכן חדש...