Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הקומפוננטים שמותקנים בדלתות הינם : JBL 6508C עם מגבר דיגיטלי של ניפון וסאב JBL . (כמו שפרסמתי בפוסט אחר לגבי נושאים שונים)

למגבר יש את כל אופציות החיתוך שאני צריך , אבל הוופרים שמותקנים בדלתות הקדמיות חורקים אלא אם כן אני חותך אותם ב 140HZ בערך,

אחרי הרבה סקירות ומאמרים שקראתי פה בפורום אני מתחיל להשתכנע לכיוון הבידוד הדלתות.

המתקין אמר לי שהוא מתקין אך ורק סקנד סקין בעלות של 1200 שח כולל עבודה לשתי הדלתות.

תחום התדרים של הרמקולים הוא החל מ 50Hz והמגבר יודע להוציא אפילו ל 30Hz .

אני רוצה להיות בטוח שאחרי ההשקעה הזאת הסאונד מהדלתות הקדמיות יהיה מעולה ובלי חרחורים, סך הכל זה רכב שיהיה אצלי לעוד 2 וחצי ואני רוצה להנות מסאונד איכותי.

האם הוספת הבידוד תאפשר את ניצול תחום התדרים הנ"ל? מה הסיכון בהוספת בידוד לדלת? האם המחיר נראה לכם הוגן?

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הבידוד ישפר את הסאונד באופן מורגש והייתי אומר משמעותי, אם כי זה אינדיבודואלי.

הרמקול שלך לא יאפשר לך לנגן 50 הרץ במידה מורגשת, הוא אכן ינגן את זה, אבל חלש מדי בכדי להרגיש ממש את התחום הזה.

הסיכון ? לא יודע אם לקרוא לזה כך, אבל אם העבודה לא הכי מקצועית, אתה אולי תיתקל במנגנוני נעילה עקשניים גישה לא נוחה בעתיד לכל מני חלקים בפנים הדלת וכו'. אם העבודה נעשית באופן מקצועי- אין שום סיבה שזה יקרה.

במידה והבידוד המדובר הוא דאמפליפייר פרו, והמתקין מבודד לך שתי שכבות בשתי שלתות, ועושה את העבודה באופן מקצועי, מהדק את הבידוד כהלכה ולא סתם מדביק יריעות לדלת- המחיר בסדר גמור.

קח בחשבון שני דברים חשובים:

1. גם לאחר בידוד בדלתות- קשה להגיע לתוצאה של 100% השקטת רעשים. ישנם רעשים שמגיעים מן הדיפון- שגם הוא יצריך התייחסות, ישנם רעשים שמגיעים ממנגנוני הדלת- שאותם ממש קשה להעלים, ישנם רעשים שמגיעים לעתים מהרמקול עצמו, אם כי זה לרוב מצביע על פעולה לא תקינה של הרמקול.

2. יש לך סט רמקולים די בסיסי/התחלתי, וכנ"ל המגבר. גם אם תמצה באמצעות הבידוד את יכולת הרמקול והמגבר הללו- התוצאה עדיין תהיה די מוגבלת.

בשורה התחתונה- האם לבודד?

אם מה שמפריע לך זה בעיקר הרעשים/חריקות- אז כן, כי הבידוד הוא המענה לחלק גדול ממקור הרעשים הללו.

הייתי משקיע קצת מאמץ מעבר לביצוע הבידוד כמו תוכי ומנסה לאתר את מקור הרעשים, ומשקיע מאמץ באותם אזורים. אם למשל בדקת וראית שהדיפון הוא זה שמרעיש- השקע בו את המשאבים העומדים לרשותך. ניתן ואף רצוי לשלב עוד סוגי חומרים מעבר לדאמפליפייר פרו, כגון ספוגים, פלציבים וכו'.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

אני לא מחפש השקטת רעשים של 100% , אבל אני רוצה שהוא לא יחרוק מדי כמו המצב הנוכחי.

הסט הנוכחי שלי בהחלט התחלתי\בסיסי אבל אני לא מחפש סאונד מטורף, אלא לשמוע מוזיקה בצורה אחידה ובאיכות טובה ולזה הציוד הנ"ל מספיק בהחלט.

בגלל העלות הלא נמוכה אני עדיין שוקל את הנושא, וצריך להבין את הכדאיות.

במידה ואחליט ללכת על זה ראיתי כל מיני עבודות ואני אשאר איתו בהמלך העבודה כדי לבחון את העבודה שלו.

תודה על התייחסותך ותשובתך המפורטת.

פורסם

מה הכוונה בדיוק במונח "הרמקולים חורקים" ? יכול להיות שהרמקולים עצמם לא תקינים או שהבעיה בקרקושים מהדלת?

אלי

פורסם

ברגע שאני חותך אותם בתדר נמוך יותר ,למשל החל מ60Hz , כל צליל שהוא תדר נמוך נשמע לא נקי.. למשל קיקים במוזיקת טראנס נשמעים מתכתיים וחורקים, במקום לשמוע את הקיק נקי.

אוכל להעלות הקלטה.

מדובר על מתקין עם הרבה נסיון, אבל לכל בעל עסק יש אינטרס להרוויח כמובן, ו 1200 שח זו לא הוצאה טריויאלית.

הוא האשים את הר"ד שלי שהוא בהחלט גרוע אבל לא הבעיה העיקרית לדעתי ואת נושא הבידוד .

אגב הר"ד עושה לי המון צרות כמו אתחולים פתאומיים ורעשים. הגשתי תלונה לכלמוביל והם הפנו אותי למתקין (הדאבל דין אצלי ברכב - AVOX , שזה זבל סיני כלשהו ) שהם גיל-קאר , ויש לי המון צרות איתו פרט לאיכות הלא משהו , ואני הולך להדגים להם את כל הבעיות של הר"ד בתקווה שיחליפו לכל סוג שהוא רק לא הסיני הזה.

פורסם

לצורך הניסוי, חבר מקור חיצוני כלשהו ישירות למגבר.

אפילו יציאת אוזניות מהסלולרי שלך יכול לעבוד.

תנגן את אותו הטרק שאתה יודע בוודאות שנשמע לא טוב במערכת המקורית, ותוכל לדעת אם האשם האמיתי הוא ה HU או לא.

אגב, לא סביר שרמקול שדורך חיתוך ב 140 הרץ, ישמע שמיים וארץ אחרת בעזרת בידוד אקוסטי בדלת...

מתחדשת*

פורסם

אלי,

המגבר יציב ב2 אוהם , למעשה המגבר והסאב הם נקודות האור היחידות בסיפור הזה (למרות שהמגבר הוא לא משהו מוכר מדי יש לו יופי של עוצמה וכיוונים).

אתה צודק הסט שלי הוא עבור 2 אוהם.

רומק,

עשיתי ניסוי דומה בעבר עם הסלולרי שלי אבל לא בדקתי האם נושא החיתוך משתפר , אבדוק את זה ואעדכן בהתאם.

כשאני אומר שחתכתי ב 140HZ הכוונה היא גם בווליום גבוה, אני יכול לחתוך ב80 HZ אבל לא יכול להגביר מדי בלי לשמוע חריקות מעל לווליום מסויים .

תיאורטית, אם האקוסטיקה גרועה ,זה נשמע הגיוני שכל תדר נמוך שמוחזר מהפח של הרכב ישמע גרוע בהתאם, אבל זה לא מובטח שאחרי בידוד אני אשמע כל נמוך בצורה מיטבית.

החלק הכי מתסכל שלא חזיתי את נושא האקוסטיקה וכרגע אני שבוי של המתקין.

פורסם

אתה לא שבוי של אף אחד.

גם אתה יכול לקנות חומר, ופה המבחר גדול מאוד, ולבצע את הבידוד בעצמך.

מתחדשת*

פורסם

מעולם לא שמתי בידוד והייתי אומר שזה סיכון עבור התקינות של הדלת שאשים לבד בפעם הראשונה.

לפי הדעות כאן סקנד סקין הוא הטוב ביותר, ואני מחפש שיפור משמעותי , על מה היית ממליץ?

פורסם

מה אתה רוצה לבודד?

רעשי רזוננס מפח הרכב בלבד וזהו?

רעשי דרך וכביש?

קרקושי פלסטיקה וחלקים קטנים?

לכל אחד מהם יש חומרים ייעודיים וכמויות מומלצות בשביל לקבל תוצאה יעילה.

לפני שבעל אינטרס כלשהוא פה מוליך אותך להוציא כסף דרך האף על יותר מידי יריעות בוטילן, אולי תקרא קצת בשרשור שלי לגבי איך לבצע בידוד ברכב? מדובר על שרשור שבכותרת שלו רשום, נציג STP.

תריץ חיפוש, תקרא, תחפש שם את אחד הסיכומים האחרונים שלי, קצת להזיע על לקרוא אבל אתה תחסוך הרבה כסף או שלפחות תגיע לתוצאה הרבה יותר יעילה מסתם לזרוק קיט באלק שלם על שתי דלתות שזה פשוט אובר קיל, למען האמת אי הבנת תורת החומרים האלו וזו לא התורה שלי אלא איך שהיצרנים עצמם מסבירים את אופן השימוש בו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

Lanosforce (אדי ? )

כל מה שאני רוצה זה שיכוך רעשי פח וחרחורים מהדלתות , והאמת שאני לא רוצה להיסחף בהשקעה גדולה מדי.

אני מבין ש 20SQ יספיקו בהחלט , תסלח לי אבל לא הבנתי איזה סוגי יריעות אני צריך לדלת , אבל הבנתי שהסוג שנקרא בוטילן רלוונטי לדלתות.

אני רוצה שיכוך טוב אבל לא מטורף ולפי איך שהבחור מ STP הסביר לא צריך ממש לעטוף את כל הדלת אלא רק באיזורים הקריטיים, אני מאמין שאני יכול לעשות את זה בעצמי .

דיברת על החומר הזה למשל:

http://www.ebay.com/itm/16-SHEETS-20sq-ft-Car-Vehicle-Sound-Deadening-Insulation-Proofing-Pads-Absorber/271543422635?_trksid=p2045573.c100033.m2042&_trkparms=aid%3D111001%26algo%3DREC.SEED%26ao%3D1%26asc%3D23779%26meid%3D8567545769153525380%26pid%3D100033%26prg%3D10035%26rk%3D3%26rkt%3D4%26sd%3D291177192571

הוא זול יחסית לדיינמאט , השאלה היא עד כמה הוא יעשה את העבודה?

מצאתי באיביי דיינמאט בגודל מספיק ב500-600 שח בערך.

האם אתה יכול להמליץ על רשימת קניות בסיסית במחיר הכי סביר לטובת שיפור התדרים הנמוכים מהוופר בדלת?

פורסם

הכל תלוי בגודל של הדלת וגודל של ירעות. לי מספיק סביבות 4 דפים ל 2 דלתות בגודל 75*45. פלוס דף או שתיים לדיפונים.

לעשות את זה לא בעייה. יש לך גם המון מדריכים באינטרנט איך לעשות זאת.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

לרזוננס הפח בדלתות, שימוש נכון בקיט לשתי דלתות צריך להספיק, הייתי אכן קונה עוד יריעה אחת לכל דיפון.

החומר הספוגי שהעלית, 20 רגל רבוע זה חומר שנמצא בשימוש ברכב שלי והוא עושה עבודה טובה, 20 רגל רבוע זה שטח כיסוי נרחב מאוד להספיק לך לשתי הדלתות לכיסוי מלא הן של הדופן החיצונית וגם הפנימית, לדעתי אתה תישאר עם עודף של שלוש או ארבע יריעות שכאלו.

זה יהווה בידוד טוב ויעיל לדעתי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...