Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4385 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

מצאתי רכב פיאט פונטו ספייס שנת 2004 אוטומט קילומטראז' 150K כאשר הבעלים האחרונים עשה בשנתיים האחרונות רק 13K.

לקחתי את הרכב לבדיקה והממצאים המכאניים העיקריים היו (מתוך הקובץ המוצג משמאל):

1. צינור נשם פגום.
  2. תושבות מנוע וגיר פגומות.
  3. ריקבון במצנן.
  4. דרוש לנקות מערכת קירור
  5. יש סימני קורוזיה ונזילה בחיבורים של הרדיאטור.
  6. כל הצמיגים פגומים.
  7. תיקון זוויות היגוי.
  8. פנסים ראשיים דהויים.
  9. לבדוק רצועות תזמון.
  10. נזילות שמן קלות

השאלות שעולות מתוך ממצאי הבדיקה:

1. מה מכל מה שכתוב נדרש בטיפול ומה שולי ומיועד לכסות את הבודק?
  2. איך ניתן לקבל חוות דעת של בן אדם ניטראלי שלא יחפש להוסיף לי טיפולים מיותרים.
  3. כמה כל זה עולה? (הבודק העריך את הכל בסביבות 3000 ש"ח)
  4. על מה וכמה אני צריך לבקש את השתתפות המוכר (בכדי להיות איתו הוגן)?

מחירון של הרכב בסביבות 17700 והרכב נמכר ב16000.

לצורך יחוס, מצורפים קובץ בדיקה עדכנית (משמאל) וקובץ הבדיקה מלפני שנתיים (מימין)

אשמח שמוע את כל התגובות ואהיה אסיר תודה לכל אחת מהן.

בדיקה לפני שנתי&#1.jpg

בדיקה עדכנית.jpg

פורסם

לרכב יש פגיעת קצה שלדה, החלפת דלתות, מערכת קירור רקובה, נזילות שמן וצמיגים פגומים.

אני הייתי מדפדף הלאה. אולי ברכב אחר יש טעם להתעקש, להוריד במחיר ולתקן. אבל הפונטו האוטומטית רגישה מאוד להזנחה ויש לי הרגשה שבקרוב מישהו יאכל הרבה דג מלוח מהרכב הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המוכר אולי עשה רק 13,000 ק"מ במשך שנתיים, אך נדמה שלמעט החלפת מצבר שום דבר לא טופל ברכב מאז הבדיקה האחרונה. נשמע כמו רכב מוזנח מהסוג של כל עוד הוא נוסע אין צורך לטפל, שיתקע ניכנס למוסך.

פורסם

כמו שכבר אמרו לך, הרכב מוזנח, אולי ב 6-7 יש מה לדבר, גם אחרי יישור קו של 5-6 אלף לא בטוח שיהיה לך שקט מהרכב כי הזנחה בסוף עולה הרבה כסף.

מה שמעניין בין הבדיקות זה דווקא הפגיעה, האם הפגיעת שלדה קרתה אצל היד הזו או שמדובר בפרשות סלחנית/מחמירה של הבוחן?

פורסם

אני בקרוב מוכר את שלי, אומנם 2003 אבל נראה לי במצב הרבה יותר טוב.

אם אסור לפרסם פה אני מצטער.

בכל מקרה לגופו של עניין, הריקבון במצנן נראה לי מעיד על זה שהשתמשו במי ברז ולא נוזל קירור ייעודי, הפונטו רגישה לזה.

נזילות גם מעיד על קורוזיה שנובעת מאותו סיבה נראה לי.

הפגיעה בשלדה פה פחות הייתה מדאיגה אותי, אבל בכללי כמעט שום דבר ברכב לא תקין לפי הבדיקה.

• תוכן חדש...