Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הצעה של מגבר+סאב מחוברים אחד לשני, עם קבל שמורכב עליהם. ברצוני לשאול מס׳ שאלות. קודם כל אציין שאין לי כלל הבנה בחשמל ובהתנגדויות.

המגבר הינו ORION 7005, הסאב הינו Kicker CVR12.

הנתונים של המגבר:

http://www.onlinecarstereo.com/CarAudio/p_14466_Orion_7005.aspx

הנתונים של הסאב:

http://www.autos-sound.co.il/Product.asp?Pid=COMPCVR12&Cat2Cat1ID=11&Cat2ID=55&aff=Zap&lang=he

עכשיו, הבנתי שלסאב יש 2 גרסאות: האחד עם 2 סלילים של 2 אוהם כל אחד, השני עם 2 סלילים של 4 אוהם כל אחד. כאמור, מוכרים אותו ללא הקופסא וכבר בתוך תיבה, והמוכר לא יודע באיזו גרסא מדובר.

1. יש לי אפשרות לדעת באילו סלילים מדובר במקרה הזה (אם זה בכלל רלונטי)?

2. הבנתי שתתכן בעיה באם המגבר לא יציב ב-2 אוהם. האם אכן המגבר הזה לא יציב ב-2 אוהם?

3. גם אם ישנה התאמה בין ההתנגדויות ולכאורה הכל תקין, האם המגבר הזה מסוגל לסחוב את הסאב הנ״ל מבחינת ההספקים? אציין שלמגבר גם יחוברו 2 רמקולים קדמיים 6.5 אינצ׳ (לא קומפוננט).

4. מה משמעות הקבל שמורכב על הסאב והמגבר?

5. הבנתי שהסאב סביר פלוס ושל חברה איכותית, אך לא מצאתי מידע בנוגע למגבר, האם מדובר בחברה איכותית ובדגם טוב? קיבלתי מחיר טוב (450-500 ש״ח) עליהם ואני קצר במזומנים לכן זה משמעותי, בנוסף אינני מחפש איכות מדהימה ו/או רעש ממש חזק ובהחלט אסתפק במשהו סולידי וטוב.

אשמח לתגובות ועזרה, אודה מראש לכל העוזרים ואני מתנצל על השאלות הרבות.

פורסם

1.רשום על המגנט של הסאב

וניתן לדעת גם בבדיקה ע"י רב מודד על ההדקים של הטרמינל בתיבה.

2.מדובר במגבר 5 ערוצים כאשר הערוץ ה-5 הוא מונובלוק למעשה ,וכן הוא יציב ב-2 אום

3.כן הוא מסוגל ,רצוי אם הדגם של הסאב יהיה עם שני סלילים של 4 אום ,כך שניתן יהיה לעבוד בחיבור

מקבילי של הסלילים בהתנגדות סופית של 2 אום.

4.מטרתו לייצב את המתח בהספקים גבוהים ,לא בטוח שאתה צריך אותו בכלל.

5.אוריון היא חברה ותיקה וטובה והמגבר הנ"ל הוא מגבר טוב

במחירים שאתה מדבר עליהם לא תמצא אופציה טובה יותר.

פורסם (נערך)

הרבה תודה על התשובה, סידרת אצלי את הדברים.

אני אנסה לבדוק באילו סלילים מדובר. רק לדעת לפני שאני קונה, המגבר גם יציב ב-4 אוהם, נכון? ז״א, אם שני הסלילים הם בסוף של 2 אוהם (ואז ניתן יהיה לעבוד רק בחיבור טורי עם התנגדות סופית 4 אוהם) זה יעבוד כמו שצריך ובצורה יציבה?

ד״א, מה שרשום על המגנט זו ההתנגדות של כל סליל? לדוגמא, אם רשום 4 ohms, זה אומר שכל סליל עם התנגדות של 4 אוהם?

תודה

עריכה אחרונה על ידי Sammi
פורסם

בערוץ ה-5 של המגבר יכול לעבוד ב-4 אום ולספק בהתנגדות זו 150RMS

הוא יכול לעבוד גם ב-2 אום ולספק בהתנגדות זו 300RMS

ולכן עדיף אם הסאב יהיה עם שני סלילים של 4 אום ובחיבור מקבילי של הסלילים תקבל התנגדות סופית של 2 אום.

אם רשום 4 אום = שני סלילים של 4 אום

אם רשום 2 אום = שני סלילים של 2 אום

• תוכן חדש...