Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיפור הוא כזה: כאשר נהגתי קיבלתי שיחת טלפון. זה הייתה שיחה חשובה אז נעמדתי בצד ודיברתי.

עצרתי בחניה כפולה אבל בנקודה כזו שהכביש די רחב ככה שאין באמת הפרעה לתנועה.

נכון שלפי דיקדוקי החוק זה אסור, אבל הייתי בתוך האוטו לא עזבתי אותו.

עצר במקביל אלי פקח. (לא הזדהה כפקח אבל נראה לי לפי מה שנראה כמדים)

והתחיל לדבר אלי בסוג של נימוס אסרטיבי כזה שאני אסע מפה כי אני מפריע.

שאלתי: האם יש לפקחי ערייה סמכות אכיפה על עבירות תנועה ?

תודה לעונים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא פקח חניה, וראה שאתה עומד על 2 חניות ואמר לך לזוז. מה הבעיה פה? הוא בא לטובתך.

לפקח יש סמכות לתת קנס על חניה כפולה- 250 ש"ח. אתה מעדיף את זה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

עד כמה שידוע לי, חניה כפולה היא לא עבירת חניה אלא עבירה של הפרעה לתנועה בכך שחסמת נתיב נסיעה והיא לא בסמכות של פקח אלא של שוטר. יחד עם זאת, מי שלא בסדר כאן הוא אתה שמרשה לעצמך להחליט מה מפריע ומה לא. מחר תוכל לטעון על אותו משקל שאמנם היה אדום ברמזור אבל הכביש היה פנוי ולא סיכנת אף אחד בכך שחצית את הצומת בזמן שהרמזור הראה אדום בכיוון הנסיעה שלך. בסופו של דבר הפקח רק העיר לך ובאותה מידה, אם היה מתעקש הוא יכול לצלם את העבירה ולכתוב דו"ח פנימי והמשטרה מסבה אותו לדו"ח תנועה. תגיד תודה שרק העירו לך ותשתדל לשמור על החוק.

פורסם

ניסוח דומה מופיע במספר אתרים של עירייות, הבא ספציפית של קריית גת (מתוך חיפוש אקראי בגוגל):

רשות החניה הינו הגורם האחראי מטעם העירייה וכפופה לאגף לביטחון וסדר ציבורי.

רשות החנייה פועלת מתוקף חוק העזר העירוני לקריית גת (העמדת רכב וחנייתו) התשנ"ה– 1994.

רשות החניה אחראית אחר כל הפעולות בנושא עבירות תעבורה וכן עבירות חניה שנקבעו בחוק כעבירת קנס מסוג ברירת משפט, לפי סעיף 228 (א)לחוק סדר הדין הפליל (הנוסח המשולב), התשמ"ב– 1982.

כגון :אחראית לשליחת הודעות הקנס, ערעורים ,הסבות בקשות להישפט ואכיפת דוחות חלוטים (דוחות שלא שולמו במועד הקבוע על פי החוק).

מטרת הרשות הינה לסייע לתושבים תוך שמירת הסדר הציבורי ע"י אכיפת חוקי התעבורה בכל הקשור לחנייה אסורה ברחוב כגון בתחום תחנת אוטובוס, ע"ג מעברי חצייה, בחניית המיועדות לנכים, בחניה כפולה, בתחום הצמתים חנייה ע"ג מדרכה חנייה ליד אבני שפה הצבועות אדום לבן וכיו"ב.

פורסם

לא בטוח שמדובר בפקח חניה בכלל.

קרה לי בעבר (הרחוק) שעמדתי במקום אסור (בדיזנגוף סנטר בין שני האגפים) - שני נתיבים בכיוון הנסיעה, בימני עמדו כמה רכבים ואני עצרתי אחריהם.

הגיע אדם שלא הזדהה ודרש ממני לנסוע. אמרתי שאני אחרי הרכבים האחרים. הוא אמר לי לעקוף אותם. הודעתי לו שאני לא מעוניין לעקוף אותם. הוא אמר ש"כדאי לי לנסוע" (סוג של איום מרומז).

ככה הדיאלוג המשיך עוד איזה חצי דקה עד שהחברה שלי דאז חזרה ממה שזה לא היה ונסעתי משם.

לדעתי היה מדובר במאבטח של הקניון שאין לו שום סמכות להגיד לאזרחים מה לעשות בדרך ציבורית.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

יש פקחים פיקחים שעוברים קורס ומקבלים הסמכה כמו שוטרים בדיוק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
זו עבירת חנייה חמורה, הוא עשה לך טובה.

מי עשה לי טובה, המאבטח של הקניון?

ואם הוא לא היה עושה לי טובה, מה הוא היה עושה לי? יורה בי?

ואגב אני בכלל לא בטוח שזו עבירה לעצור ולעמוד מאחורי רכב אחר שעצר (לא חשוב אם כחוק או לא) ולא לרצות לעקוף. אין חובה לעקוף רכב איטי או עומד.

יש פקחים פיקחים שעוברים קורס ומקבלים הסמכה כמו שוטרים בדיוק

רצו בזמנו לתת לפקחי העירייה סמכויות מוגבלות לאכיפת חלק מעבירות התנועה.

זה לא עבר חקיקה עדיין למיטב ידיעתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

המאבטח של הקניון לא יכול לעשות כלום חוץ מלהתקשר למוקד העירוני ולבקש שיגיע פקח חניה. הפקח יכול לתת קנס ע"ס 250 ש"ח.

סביר להניח שזה לא באמת מעניין את המאבטח של הקניון, כי במקומו, בשביל 20 ש"ח לשעה לא הייתי מעיז להזיז את הישבן מהבוטקה הממוזג ולצאת לעשות סדר בעולם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

בדיוק.

ועד שהיה מגיע פקח חניה אני כבר הייתי בחולון.

עצרתי שם ל2-3 דקות כדי שהאקסית שלי תחזיר סרט ל"אוזן השלישית" אם אני זוכר נכון.

פורסם

(א) עובר דרך חייב לציית –

[TABLE]

[TR]

[TD][TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD]תק' (מס' 4) תשס"ג-2003

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(1) להוראות שנותן שוטר במדים, שוטר שהזדהה בתעודת מינוי, או אדם הנמנה עם הג"א כשהוא בתפקיד רשמי בפועל מטעם משטרת ישראל ובמדים, או שיש עליו סימן זיהוי חיצוני בולט אחר שאושר, או שוטר צבאי במדים או פקח עירוני במדים שהוא עובד רשות מקומית שהוסמך בידי מפקד מחוז או ראש אגף התנועה במשטרת ישראל לאחר שקיבל הכשרה מתאימה (בתקנה זו – פקח עירוני);

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD]תק' תשע"א-2010

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(1א) להוראות שנותן עובד במדים של רשות תימרור מקומית או מטעמה, שהוסמך לכך בידי מפקד מחוז או ראש אגף התנועה במשטרת ישראל לאחר שקיבל הכשרה מתאימה, לצורך הכוונת התנועה במקום שבו מבצעת רשות התימרור המקומית עבודת סלילה או אחזקה של כביש המצוי בתחומה;

[TABLE]

[TR]

[TR]

[TD]תק' (מס' 4) תשל"ב-1972

תק' (מס' 2) תשמ"ג-1983

תק' (מס' 4) תשנ"ה-1995

תק' תשנ"ח-1997

תק' (מס' 5) תשסא-2001

תק' (מס' 8) תשס"ז-2007

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

(2) לאותות הניתנים על ידי שוטר במדים או על ידי שוטר צבאי במדים, או על ידי פקח עירוני, או על ידי עובד מע"צ או על ידי עובד נת"א במדים.

(ב) הציות כאמור חובה הוא אף אם ההוראה או האות הם בניגוד לתקנות או בניגוד לתמרורים או להוראות כלליות אחרות בענין סדרי תנועה שניתנו על ידי כל רשות מוסמכת לכך.

(ג) תמרור נייד שהוצב בדרך על ידי שוטר יראוהו כתמרור שהוצב כדין.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים כולל לאלה שמנסים לחנך. אכן מה שעשיתי זה עבירת תנועה ולא עבירת חנייה.

אז אני מבין שיש פקחים שיש להם סמכות אכיפה לגבי עבירות תנועה. לפחות לחלק מהם. על חלק מהעבירות.

ספציפית למקרה הוא לא הזדהה כפקח רק היה נדמה לי שהוא לובש משהוא שנראה כמו מדים. לא של משטרה, לא צבא ולא קניון.

צריך לחדד את זה יותר.

• תוכן חדש...