Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4491 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היום התקנתי את המערכת הקיימת שלי ברכב החדש שקניתי לא מזמן (קיה ריו ידנית 2014). למרות נסיון טוב עם טומקאר בהוד השרון (רמי קראדי) ועם S&L ברמת גן (רפי), התעצלתי הפעם והלכתי למקום ליד הבית. הבאתי איתי: פלסטיקה לדשבורד, מתאם לריתמת המערכת, מתאם לאנטנה של הרדיו, סאבוופר, קרוסים, מגבר, יחידת ראש של קלאריון, וקומפוננט (מידים + טוייטרים).

רשמי מההתקנה (שהסתיימה 5.5 שעות לאחר מסירת הרכב):

1. הטוייטרים לא הוסתרו אלא פשוט הודבקו על קדמת הדשבורד. לטענת המתקין לא היה היכן להחביא אותם, אבל גם אם זה נכון (משהו אומר לי שרמי היה מוצא דרך) אפילו לא טרחו להגיד לי שכך זה יראה. מעבר לאסתטיקה, אני חושש מגנבים שיוכלו לראות אותם.
  2. המתקין הסביר לי שכיוונן את המגבר לפי "המוזיקה שאני שומע". מסתבר שהוא החליט על דעת עצמו שהדיסק און קי שהיה מחובר באותו רגע מייצג את המוזיקה שאני בד"כ שומע ברכב (הוא לא, אני בכלל מחבר את הטלפון).
  3. בווליום נמוך ניתן לשמוע בבירור רעש רקע נורא ואיום. לא ברור לי איך אפשר היה להחמיץ דבר כזה, ועכשיו אאלץ לחזור להתקין משתיק, היות והחנות כבר היתה בשלבי סגירה במועד מסירת הרכב (נראה אם יבקשו ממני תשלום נוסף).
  4. כששיחקתי עם הגדרות המערכת ראיתי שהשליטה על ווליום הסאב-וופר לא עובדת. כששאלתי אמר לי המתקין שאין עליו שליטה (מיותר לציין שברכב הקודם הפונקציה הזו עבדה בסדר גמור). לאחר מכן שמתי לב שהבאלאנס לא תקין וכאשר התלוננתי גם על זה המתקין שינה משהו בבננות של המגבר ופתאום שני הדברים הסתדרו. באס-בוסט (שליטה בבאס של הרמקולים הקדמיים) עדיין לא עבד ככל שאני הצלחתי להבחין אבל על זה לא התעקשתי.
  5. כששאלתי היכן הרמקולים המקוריים המתקין טען שנאלץ לשבור אותם כדי להשתמש בתושבות שלהם עבור הרמקולים שהבאתי. שוב, אפילו לא טרחו להגיד לי לפני ששברו אותם, ובלי קשר אני מעריך שמישהו כמו רמי היה מוצא פתרון אחר. הרי יום יבוא וארצה למכור את הרכב ולפרק את המערכת, מה אז אשים במקום ?
  6. החיווט מאחורי הסאב-וופר בלט החוצה, וכשביקשתי לאסוף את החוטים שבלטו, המתקין פשוט קיפל אותם מאחוריו (אפילו בלי אזיקון או כל תופסן כזה או אחר). כמו כן באופן כללי לא התרשמתי מאיכות החוטים יותר מדי, אבל אני לא באמת מבין בזה כך שיתכן ואני טועה.

לסיכום, התקנה סבירה (בהנחה שיסדרו את רעש הרקע שבוע הבא) אך לטעמי לא מקצועית כמו במקומות מומלצים אחרים. להגנתם יאמר שגבו מחיר סביר בהחלט (600 ש"ח) וסה"כ נראה שמדובר בחבר'ה טובים. לא רמאים או משהו כזה, פשוט פחות מקצועיים לעניות דעתי (יש לציין שאני רחוק מלהיות מומחה בתחום הזה, ויתכן שרוב הדברים שציינתי לעיל היו מחויבי המציאות).

אשמח לשמוע חוות דעת לגבי הנקודות שהעלתי. ספציפית -

האם ניתן בכל זאת להסתיר את הטוויטרים ? תוכלו לראות את פנים הרכב כאן.

האם העובדה שבאס-בוסט לא עובד יכולה להצביע על התקנה \ חיווט לקויים ?

האם אכן חובה היתה לשבור את הרמקולים המקוריים ?

תודה :?

עריכה אחרונה על ידי toxin
  • תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דבר ראשון תתחדש!

1. כמה שזכור לי, לטויטרים אין מקום מוגדר באוטו שלך,כך להסתיר אותם איפה? בדיפון ומתחת לכיסה? פה לא רואה בעייה כזאת חמורה בכלל לטעמי

2. הוא כיוון לך לפי דיסק און קי, למה אמרת לו לגבי מוזיקה שלך? או שגם כאן אתה רוצה שיתקשרו אליך לבדוק? הרי מסכנה די לגיתימים שזה המוזיקה שלך..

לא מבין את התלונה בכלל

3. פה זה נראה יותר כבעייה של הערכה ןלא, משתיק זה לא פטרון טוב, צריך לטפל בבעייה ולא להסתיר אותה מתחת לשתיח.

4.לא ממש הבנתי את אופן החיבור ןלא מכיר את המערכת שלך,כך קשה להבין מה הלך בהתקנה וכיוונים. נראה שהייה שימוש במפצל ופה לא יהיה שליטה על סאב.

5. אתה כל כך מעריץ את רמי (אין לי מוסג מי זה) , בהתקנה של 600 שקל אפשר לשלם 50 נוספים בשביל משהו שאתה כל כך מעריך. זאת רק דעתי

6. פה אפשר לקפל אותו ולתפוס עם אזולירבנד או אזיקון,לקצר כבל...

לא כל החוטים מרשימים למרות שהם טובים.

יעזור להבין יותר אם יהיו תמונות של התקנה ואיזה ציוד יש לך .

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

תתחדש. תעלה גם תמונות של ההתקנה בבאגאז', ואז יהיה יותר קל להסיק מסקנות, גם לגבי החיווט, ובכללי על איך העבודה בוצעה.

ניתן להכין תושבות MDF לרמקולים ולהימנע מלשבור את הרמקולים המקוריים. לגבי הרעש, הוא לא אמור להיות, ואמורים לפתור את זה ללא שום משתיק. כמו כן, תן יותר פירוט לגבי מה הותקן.

פורסם

תודה מפיסטו!

אנא ראה את תגובתי בפנים הציטוט:

דבר ראשון תתחדש!

1. כמה שזכור לי, לטויטרים אין מקום מוגדר באוטו שלך,כך להסתיר אותם איפה? בדיפון ומתחת לכיסה? פה לא רואה בעייה כזאת חמורה בכלל לטעמי

אפשר למשל לעשות בניה שמסתירה אותם בקורות הדופן, משהו בסגנון הזה.

2. הוא כיוון לך לפי דיסק און קי, למה אמרת לו לגבי מוזיקה שלך? או שגם כאן אתה רוצה שיתקשרו אליך לבדוק? הרי מסכנה די לגיתימים שזה המוזיקה שלך.. לא מבין את התלונה בכלל

כן, אני רוצה שיתקשרו אלי לבדוק לפני שעושים משהו ללא ביסוס. בכל מקרה אין טעם להתעכב על הנקודה, מה שהיה היה.

3. פה זה נראה יותר כבעייה של הערכה ןלא, משתיק זה לא פטרון טוב, צריך לטפל בבעייה ולא להסתיר אותה מתחת לשתיח.

תודה, אני אזכור זאת כשאגיע לשם.

4.לא ממש הבנתי את אופן החיבור ןלא מכיר את המערכת שלך,כך קשה להבין מה הלך בהתקנה וכיוונים. נראה שהייה שימוש במפצל ופה לא יהיה שליטה על סאב.

כאמור אחרי שהוא שיחק עם הבננות היתה שליטה על הסאב.

5. אתה כל כך מעריץ את רמי (אין לי מוסג מי זה) , בהתקנה של 600 שקל אפשר לשלם 50 נוספים בשביל משהו שאתה כל כך מעריך. זאת רק דעתי

הרציונל לא היה חסכון בכסף - יכול להיות שרמי אפילו היה יוצא יותר זול. פשוט הרבה יותר נח לי ללכת הביתה (ברגל) בזמן התקנה של 6 שעות, במקום להיות תקוע בהוד השרון.

6. פה אפשר לקפל אותו ולתפוס עם אזולירבנד או אזיקון,לקצר כבל... לא כל החוטים מרשימים למרות שהם טובים.

כן, הנחתי שיש פתרונות, לכן ציינתי את העובדה שהמתקין לא בחר באף אחד מהם. כאמור יתכן והחוטים טובים, אני פשוט אהיה קצת מופתע בהתחשב בשאר הנקודות שהעלתי.

יעזור להבין יותר אם יהיו תמונות של התקנה ואיזה ציוד יש לך.

אני אעלה בקרוב

פורסם
תתחדש. תעלה גם תמונות של ההתקנה בבאגאז', ואז יהיה יותר קל להסיק מסקנות, גם לגבי החיווט, ובכללי על איך העבודה בוצעה.

ניתן להכין תושבות MDF לרמקולים ולהימנע מלשבור את הרמקולים המקוריים. לגבי הרעש, הוא לא אמור להיות, ואמורים לפתור את זה ללא שום משתיק. כמו כן, תן יותר פירוט לגבי מה הותקן.

תודה, הנחתי שלא היה הכרח לשבור את הרמקולים המקוריים. סתם כדי לסבר את האוזן, כמה תושבת MDF אמורה לעלות ? אני משער שאם זה יותר ממחיר הרמקולים המקוריים, או לפחות של רמקולים פשוטים כלשהם אולי לא היה טעם, אם כי הייתי מעדיף לעשות את הבחירה הזאת בעצמי.

תמונות ופירוט אעלה בקרוב.

פורסם

להלן הפירוט המבוקש + תמונות

פלסטיקה לדשבורד Metra 99-7353CH

מתאם לאנטנת הרדיו Metra 40-Ki11

מתאם לרתמת המערכת Metra 70-7304

יחידת ראש Clarion CZ302A

מגבר FLI Audio

קומפוננט Morel Virtus

סאב Hertz ES250

תמונות:

WP_20140321_21_43_37_Pro.jpg

WP_20140321_21_42_36_Pro.jpg

WP_20140321_21_44_52_Pro.jpg

WP_20140321_21_41_30_Pro.jpg

WP_20140321_21_41_40_Pro_LOW.jpg

פורסם

היו יכולים להשקיע קצת יותר בפלטה שתיראה קצת יותר אסטתי אבל זה לא קריטי. אני לא בטוח לגבי זה אבל זה נראה כאילו הכבל RCA שהשתמשו בו הוא מהפשוטים והזולים, ויכול להיות שהוא הסיבה לרעשים.תבדוק עם המתקין שהוא התקין 2 זוגות RCA ולא זוג אחד ומפצל , כי אז כמו שנאמר לא תהיה לך שליטה על הסאב.

לגבי הטוויטרים, אם אני לא טועה אין ברכב שלך גריל יעודי ,לכן, או שאתה רוכש קורות עם גריל יעודי, או שניתן לחתוך חור ולהתקין את הטוויטר בתוכו. אם תלך על הפתרון של החיתוך (בהנחה שזה אפשרי) ברגע שתרצה לפרק או להחליף טוויטר לאחד של יצרן אחר זה יכול להוות בעיה, זה לשיקולך.

בנוגע להתקנה שעשו בדלת, אם יש אפשרות עדיף להחליף את השלד של הרמקול המקורי בטבעת MDF. מה שעשו כרגע לא הכי טוב, מקווה לפחות שהרמקול יושב כמו שצריך.

פורסם

תודה

The Corpse.

כאמור יש לי שליטה על הסאב דרך יחידת הראש, אז אני מבין שלא מדובר במפצל ?

אכן אין ברכב שלי גריל יעודי. נראה לי שהייתי מעדיף בניה, אני לא מתכנן להחליף טוויטר בזמן הקרוב. אולי אבקש מרמי הערכת מחיר. האמת שאסתטית זה לא מפריע לי, הפחד שלי מגנבים נשמע לכם מוצדק ?

כמו כן, מדוע עדיף להחליף את השלד של הרמקול המקורי ?

פורסם

סתם לקבלת פרןפןרציה, אני על פלטה וחיבורים (ללא כבלים ו RCA שהיו כבר ומותקנים גם כן) גם HU הייה מותקן ,שילמתי 500 ש"ח

אני רוצה להגיד שהרבה פעמים ,מה שאתה משלם,זה מה שמקבלים.

עבודה של 5.5 שעות + חיווט + RCA ב 600 ש"ח ותמורה שאתה מקבל יחסית סבירים, כאשר רק כברים וחיווט יעלו במינימום סביבות ה 200 לדעתי.

אנחנו רוצים לשלם זול ולקבל הרבה, כאשר אין דבר כזה. התקנה טובה, עולה כסף ובתמורה מקבים מה שצריך. כאשר מנסים לחסוך,עולה בסוף יותר.

זמן וחומרים עולים כסף.

ד"א , התקנה שלי לקחה ה ר ב ה יותר זמן, כאשר רוב הדברים כן היו מוכנים כבר. לכן צר לי,אבל זה מה יש בשוק ואולי אפילו מוצדק.

מה שאני בא להגיד, התקנה מושלמת עולה הרבה יותר מ 600 שקל אצל מתקינים מוקרים וטובים. על זה משלמים.

לפעמים כדי למנוע בעיות רצוי להגדיר מה אתה רוצה לפני התקנה ולהתאם צפיות.

ניתן לשפר ולתקן את הדברים.. כמו טבעות MDF ,שזה MUST מבחינתי. מיקום טויטר גם כן. אבל אני לא בטוח ,כמו שנאמר ,שיש לך מקום לכך ולסגור אותם בתוך משולש סגור? לא, לא לא פטרון.

סידור של חוטים גם אפשרי,לא סיפור גדול כעיקרון,אך כל זה זמן = כסף.

לגבי רעש,אני חושב שזה הערקה לא טובה וזה מצריך פטרון,כמו שכבר אמרתי ונאמר שוב מעלי.

HU:alpine w520e +701

Amp(tw+mid) Mcintosh mc420 Amp(midbass) Diamond audio D5 600.2

set: Eton rsr160 + mid: Eton_PFC80

Mono JL 500/1 sub: ID8

פורסם

Mdf עדיף על השלד של הרמקול משום שהוא לא "מגנן" ביחד עם הרמקול בגלל שתדר התהודה שלו שונה מהתדרים שהרמקול מייצר. כמו כן ניתן לייצר טבעת לפי הצורה הנדרשת ולהבטיח שהרמקול מותקן על הדלת בצורה יציבה מה שלא תמיד ניתן להשיג עם השלד.

אם כל הפונקציות עובדות אז כנראה שאכן אין מפצל.

לגבי הטוויטר אם זה נשמע לך טוב ומבחינה אסטית זה לא מפריע, אז הכל בסדר. מבחינת גנבים לדעתי זה לא מושך אבל אי אפשר לדעת.

פורסם (נערך)
סתם לקבלת פרןפןרציה, אני על פלטה וחיבורים (ללא כבלים ו RCA שהיו כבר ומותקנים גם כן) גם HU הייה מותקן ,שילמתי 500 ש"ח. אני רוצה להגיד שהרבה פעמים ,מה שאתה משלם,זה מה שמקבלים. עבודה של 5.5 שעות + חיווט + RCA ב 600 ש"ח ותמורה שאתה מקבל יחסית סבירים, כאשר רק כברים וחיווט יעלו במינימום סביבות ה 200 לדעתי. אנחנו רוצים לשלם זול ולקבל הרבה, כאשר אין דבר כזה. התקנה טובה, עולה כסף ובתמורה מקבים מה שצריך. כאשר מנסים לחסוך,עולה בסוף יותר.

זמן וחומרים עולים כסף. ד"א , התקנה שלי לקחה ה ר ב ה יותר זמן, כאשר רוב הדברים כן היו מוכנים כבר. לכן צר לי,אבל זה מה יש בשוק ואולי אפילו מוצדק. מה שאני בא להגיד, התקנה מושלמת עולה הרבה יותר מ 600 שקל אצל מתקינים מוקרים וטובים. על זה משלמים.

לפעמים כדי למנוע בעיות רצוי להגדיר מה אתה רוצה לפני התקנה ולהתאם צפיות. ניתן לשפר ולתקן את הדברים.. כמו טבעות MDF ,שזה MUST מבחינתי. מיקום טויטר גם כן. אבל אני לא בטוח ,כמו שנאמר ,שיש לך מקום לכך ולסגור אותם בתוך משולש סגור? לא, לא לא פטרון. סידור של חוטים גם אפשרי,לא סיפור גדול כעיקרון,אך כל זה זמן = כסף. לגבי רעש,אני חושב שזה הערקה לא טובה וזה מצריך פטרון,כמו שכבר אמרתי ונאמר שוב מעלי.

אתה מפספס את הנקודה שלי.

לא טענתי שבמחיר הזה הייתי צריך לקבל טבעות MDF, בניה לקורות, חיווט של מונסטר, וכיוון אישי לפי עשרת השירים האהובים עלי. טענתי שלפני שמכוונים מגבר לפי שיר רנדומלי שבמקרה מנגן, לפני ששוברים רמקולים מקוריים, ולפני שמדביקים טוויטרים בגסות על הדשבורד צריך לדבר איתי ולפחות לתת לי את האופציה לשלם יותר ולפתור את הבעיה כמו שצריך. להגדיר מה אני רוצה לפני ההתקנה זה טוב ויפה, בהנחה שיש לי מושג בזה. מן הסתם אילו הייתי מבין בזה, הייתי מסכם הכל מראש עם המתקין, או שאולי הייתי מתקין בעצמי וזהו? אבל אני לא מבין בזה, וחלק מהעבודה של המתקין הוא להציג בפני ולהסביר את האפשרויות.

כמו כן אין תירוץ לרעש הרקע ולחיבור ההפוך של הבננות במגבר - לא משנה כמה שילמתי. כמה לקוחות שמבינים אפילו פחות ממני יצאו משם עם מערכות דפוקות ?

אגב 5.5 שעות זה הזמן שעבר מאז שמסרתי את האוטו ועד שקיבלתי אותו, אני בכלל לא בטוח שהמתקין עבד רק עליו בזמן הזה. לגבי הטוויטרים בקורה, התמונה של המשולש היתה סתם לצורך ההמחשה. בבניה שעשיתי אצל רמי יש פשוט בליטה קטנה בקורה וזה נראה בסדר גמור (אני יכול להעלות תמונה אם מעניין אותך).

פורסם
Mdf עדיף על השלד של הרמקול משום שהוא לא "מגנן" ביחד עם הרמקול בגלל שתדר התהודה שלו שונה מהתדרים שהרמקול מייצר. כמו כן ניתן לייצר טבעת לפי הצורה הנדרשת ולהבטיח שהרמקול מותקן על הדלת בצורה יציבה מה שלא תמיד ניתן להשיג עם השלד.

אם כל הפונקציות עובדות אז כנראה שאכן אין מפצל. לגבי הטוויטר אם זה נשמע לך טוב ומבחינה אסטית זה לא מפריע, אז הכל בסדר. מבחינת גנבים לדעתי זה לא מושך אבל אי אפשר לדעת.

נראה לי שלעת עתה אשאר עם ההתקנה הקיימת, בהנחה שיסדרו את רעש הרקע (ושהרמקול לא יפול בתוך הדלת או משהו). גם אתה חושב שזה עניין של הארקה ?

אולי בלי קשר יום אחד אקבל "קריזה" ואלך לסדר את כל העניינים שציינת כמו שצריך אצל רמי.

פורסם

זה יכול להיות עניין של הארקה, אך יש עוד סיבות. צריך לבדוק ולמצוא את הסיבה. לגבי אם הרמקולים יפלו או לא, אני לא יודע, כי לא ראיתי מה עשו שם.:-)

פורסם

רק אותי קצת מעצבנת הסגידה לרמי ? (שרובנו לא יודעים בכלל מי הוא)

זה נחמד מאוד, יש לך מתקין שאתה מאוד אוהב. לבריאות! אבל הוא לא קשור לשרשור, אז אנא, תפסיק לסטות מהנושא, זה כבר הופך לפרסומת (לא) סמויה מציקה.

לגבי הטענות שלך: אי אפשר להבין כמעט דבר.

א. במחיר שקיבלת אף אחד לא יעשה בניות ודברים שכאלו.

ב. לפני שעושים שטות כדאי להתייעץ. חוק ברזל לחיים. אם אתה לא יודע מה לוודא לפני סיכום התקנה - אל תפקיד את הרכב. בוא לפה ושאל.

ג. "קריעת" הרמקול בשביל שימוש בתושבות מקוריות - מהלך נפוץ מאוד בארץ. לא בהכרח מקצועי, אך עובד. כן, הוא יכל לומר לפני, ברור שהוא יצא רע.

ד. רעש - איזה רעש ? דוגמה ? הקלטה ? נאמר לך פה ש"נראה" שזו בעיית הארקה ע"י מפיסטו, אך מצד שני מפיסטו לא שמע את הרעש, אז לא ניתן לקבוע או "לשער". יש הרבה מאוד רעשי רקע שמגיעים דווקא מהמגבר\יחידת הראש ואלו רעשים שנוצרים על ידיהם. קלאריון אגב ידועים בזה, במקרה הזה רעשי HISS שמתבטאים בעיקר בטוויטרים. זה יכול להיות גם גיין גבוה מדי במגבר וכמובן גם רעשי הארקה\RCA ליד כבל מתח. מיליון וחצי דברים. תעלה הקלטה בבקשה.

ה. בפן האסטטי מתפקידך לוודא איך התכנון נראה בראש המתקין. אתה הרי ידעת מראש שאתה רוצה טוויטרים בלתי נראים. למה לא וידאת את זה? זה אגב היה מקפיץ לך את המחיר דרסטית.

לבי עמך על חוסר שביעות הרצון. רובנו חווינו חוויות כאלו בעבר, אך עם זאת גם אתה היית צריך לעשות שיעורי בית לפני ולא לבוא בגישה ישראלית טיפוסית של "שילמתי פרוטה, למה שלא אקבל טיפול VIP?"

בהצלחה.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם (נערך)

תודה אלון, אנא ראה את תשובתי בפנים הציטוט.

רק אותי קצת מעצבנת הסגידה לרמי ? (שרובנו לא יודעים בכלל מי הוא)

זה נחמד מאוד, יש לך מתקין שאתה מאוד אוהב. לבריאות! אבל הוא לא קשור לשרשור, אז אנא, תפסיק לסטות מהנושא, זה כבר הופך לפרסומת (לא) סמויה מציקה.

אני לא יודע על מה אתה מדבר, אבל בדיוק יש לנו כאן בטומקאר מבצע חבר מביא חבר על חיישני רוורס ב-400 ש"ח בחמישה תשלומים שווים ללא ריבית. מדובר במוצר באיכות גרמנית ללא פשרות, באיכות הרכבה שאין בה רבב, ואני רמי מבטיח לכם אישית ... :lol: (את ההמלצות לטומקאר, אגב, קיבלתי כאן בפורום בפה אחד)

לגבי הטענות שלך: אי אפשר להבין כמעט דבר.

א. במחיר שקיבלת אף אחד לא יעשה בניות ודברים שכאלו.

אני אדביק כאן את התשובה שלי מפוסט אחד למעלה: לא טענתי שבמחיר הזה הייתי צריך לקבל טבעות MDF, בניה לקורות, חיווט של מונסטר, וכיוון אישי לפי עשרת השירים האהובים עלי. טענתי שלפני שמכוונים מגבר לפי שיר רנדומלי שבמקרה מנגן, לפני ששוברים רמקולים מקוריים, ולפני שמדביקים טוויטרים בגסות על הדשבורד צריך לדבר איתי ולפחות לתת לי את האופציה לשלם יותר ולפתור את הבעיה כמו שצריך.

ב. לפני שעושים שטות כדאי להתייעץ. חוק ברזל לחיים. אם אתה לא יודע מה לוודא לפני סיכום התקנה - אל תפקיד את הרכב. בוא לפה ושאל. אבל לא ידעתי שאני עושה שטות! לא ידעתי שאני צריך לדעת מה לסכם מראש! מהנסיון שלי עד עכשיו של קריאה לא מועטה בפורום וכמה וכמה התקנות הדבר היחיד שהייתי צריך לסכם הוא "להתקין את המערכת" וכל דבר שיש בו ספק היה בתיאום איתי. כבר בהודעה הראשונה הכתי על חטא ואחזור על זה - התעצלתי והלכתי למתקין לא ידוע (אך קרוב), ושילמתי את המחיר. ראיתי לנכון לשתף את החוויה שלי בפורום (ועל הדרך לשאול כמה שאלות).

ג. "קריעת" הרמקול בשביל שימוש בתושבות מקוריות - מהלך נפוץ מאוד בארץ. לא בהכרח מקצועי, אך עובד. כן, הוא יכל לומר לפני, ברור שהוא יצא רע.

אני שמח שאנו מסכימים. הייתי די בשוק כשהמתקין אמר לי את זה. זה שזה נפוץ בכלל לא הופך את זה ללגיטימי מבחינתי.

ד. רעש - איזה רעש ? דוגמה ? הקלטה ? נאמר לך פה ש"נראה" שזו בעיית הארקה ע"י מפיסטו, אך מצד שני מפיסטו לא שמע את הרעש, אז לא ניתן לקבוע או "לשער". יש הרבה מאוד רעשי רקע שמגיעים דווקא מהמגבר\יחידת הראש ואלו רעשים שנוצרים על ידיהם. קלאריון אגב ידועים בזה, במקרה הזה רעשי HISS שמתבטאים בעיקר בטוויטרים. זה יכול להיות גם גיין גבוה מדי במגבר וכמובן גם רעשי הארקה\RCA ליד כבל מתח. מיליון וחצי דברים. תעלה הקלטה בבקשה.

ניסיתי כמיטב יכולתי ללכוד את הרעש אך כנראה שהמיקרופון בטלפון שלי לא מספיק רגיש (שלא תבינו לא נכון, הרעש מאד מורגש ומפריע). הנה מה שהצלחתי להקליט, אני חושב שהסאמפל הכי מייצג בא לקראת הסוף של השני (צריך להגביר די הרבה כדי לשמוע). אגב, כשאני מתחיל לנסוע הרעש מתעוות למעין שריקה (את זה לא הקלטתי מסיבות ברורות של בטיחות).

ה. בפן האסטטי מתפקידך לוודא איך התכנון נראה בראש המתקין. אתה הרי ידעת מראש שאתה רוצה טוויטרים בלתי נראים. למה לא וידאת את זה? זה אגב היה מקפיץ לך את המחיר דרסטית.

אני הלקוח הפשוט, באמת שאפילו לא ידעתי שאין לי טוויטרים באוטו. זה נשמע לי מובן מאליו להסתיר אותם, בדיוק כשם שמסתירים את המידים. אולי התרגלתי לטוב. מתקין מקצועי היה מציע לי את האפשרות בתוספת תשלום.

לבי עמך על חוסר שביעות הרצון. רובנו חווינו חוויות כאלו בעבר, אך עם זאת גם אתה היית צריך לעשות שיעורי בית לפני ולא לבוא בגישה ישראלית טיפוסית של "שילמתי פרוטה, למה שלא אקבל טיפול VIP?"

צר לי שזו הגישה שהצטיירה מהפוסט שלי בעיניך.

בהצלחה.

• תוכן חדש...