Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום !

לפני כמה זמן החלפתי מצבר בפוקוס שלי, עכשיו כשהחלפתי החשמלאי אמר לי שמספיק לשים מצבר של 55A במקום ה 65A שהיה שם. אז שמתי 55A (וזה אחד החשודים לתקלה, לדעתי לפחות).

החשמלאי הזה לא חיבר אותו למצבר זמני, מה שגרם לזה שהכול ברכב התאפס, כולל הרדיו שאחרי שבוע של מאמצים הצלחתי להשיג את הקוד שלו ( המדבקה הייתה חסרה).

אחרי שטיפלתי בכול זה שמתי לב שהרכב לא מניע כמו שצריך מידי פעם, הסטרטר מסובב את המנוע אבל המנוע לא מניעה, זה היה נראה לי מאוד מוזר אז לקחתי את הרכב למוסך מורשה של פורד, הם חיברו אותו למחשב עשו את הבדיקות שלהם. ואחרי שהניעו אותו מספר פעמים בהצלחה, אמרו לי שהרכב תקין ושהמחשב לא הראה שום תקלה.

הם אמרו לי שהם חושדים שמדובר או במשאבת דלק שמזייפת מידי פעם ( צריך להחליף ב 135 אלף קילומטר, כיום הרכב ב 127 אלף ) דבר שפחות סביר כי יש רכבים זהים שנוסעים יופי גם בלי להחליף בכלל. ואופציה אחרת הייתה שבגלל שניתקו את המצבר מה שקרה זה שהאזעקה השתבשה, משהוא שם לא עובד טוב, ובגלל שהיא מחוברת לפחות או יותר כול דבר (ההצתה, חשמל של משאבת הדלק וכו') יכול מאוד להיות שהיא לפעמים לא מעבירה חשמל לאחד הרכיבים וזה מה שגורם לכך שהוא לא מניעה כמו שצריך.

לגבי המצבר , הם אמרו ש " זה לא כמו 65A. אבל זה בסדר ."אבל לדעתי זה עדיין החשוד העיקרי, כי היצרן התקין מצבר 65A מסיבה לדעתי . אין להם כוונה ליקר את הרכב סתם.(בטח רכב שפונה לשוק הזה) ככה שאני עדיין חושד שהמצבר החלש יחסית.

אז באתי לכאן להתייעץ בגדול, כי בנתיים אני לא יודע מה לעשות. ואם זה ימשיך לקרות סביר להניח שזה יעשה נזק למערכות אחרות.

תודה !

פורסם (נערך)

הבעיה זה שזה לא קבוע, זה קורה באופן אקראי ומוזר

למשל, היום בבוקר ניסיתי להניע אותו 3 פעמים ורק בפעם בשלישית הוא הניעה ( בקושי)

נסעתי עד תל אביב, וכשיצאתי חזרה ( כ- שעתיים אחרי) הוא שוב הניעה בקושי

אז נסעתי לפורד, חיכיתי שם שעתיים ומשהוא בתור, וכשהם לקחו אותו, הוא הניעה להם 6 פעמים באופן תקין לחלוטין, (מספר פעמים ברצף ומספר פעמים עם הפסקות של חצי שעה בין הנעה להנעה ) וגם כשאני נסעתי בחזור הוא הניעה לי 5 פעמים בלי שום בעיה ...

ככה שקשה לקבוע אם זה המצבר באמת או לא, כי הוא מניעה לפעמים גם טוב ...

מישהוא ניתקל בדבר דומה ? ויודע אולי לכוון אותי ?

עריכה אחרונה על ידי itsik1231995
פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?265027-%D7%91%D7%A2%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%94%D7%AA%D7%A0%D7%A2%D7%94-%D7%90%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-2008

מטיפה חיפוש בפורום מצאתי את זה ....

זה מתאר בצורה טובה מאוד את מה שקורה אצלי ( הסטרטר מסובב את המנוע, אך אין הנעה ... וגם לי קרה כמה פעמים שהוא הניעה בקושי לאחר כמה סיבובים )

מה דעתכם ?

פורסם

יש סיבה שהיצרן התקין 65 אמפר - אין בעיה לשים גדול יותר אך ממש לא מומלץ להתקין קטן יותר.

דבר נוסף - נסה להניע בבוקר (כשהמנוע קר) עם כבלים - אם מניע ללא בעיות יתכן מאוד שלמצבר אין מספיק כח כשהמנוע קר.

פורסם

אחרי שאתה מקיש את הקוד , הכנס את המפתח , סובב את הסוויטש , חכה שהמנורה האדומה תכבה ואז תתן סטרטר .

נכון מאוד, אך הבחור ניסה להניע 3 פעמים כלומר המשאבת דלק כבר מזמן נכנסה לפעולה.

פורסם

אז המצבר קטן מידי נכון ?

יש לי איזה תאוריה קטנה אם ככה .... בגלל שלפני החלפת המצבר הכול עבד טוב

אני חושב שכשאני מניעה את האוטו, האימבולייזר(או מערכת אחרת) לא מקבל מספיק חשמל (בגלל המצבר הקטן) בזמן הנעה, הזמן שהרכב צורך הכי הרבה חשמל .

מה שמונע ממנו לחבר את הניתוקים(למשל, יכול להיות שהאימבולייזר מנטרל את המצטים) ... ולכן האוטו לא מניע אבל הסטרטר מסובב את המנוע. זה הדבר הכי סביר לדעתי בגלל שזה קורה גם באקראי וגם רק לאחר שהוחלף המצבר

ההסבר לאקראיות יכול להיות שהטמפרטורה של רכיבים משפיעה על צריכת החשמל שלהם וגם על הספק החשמל של המצבר ... לכן לפעמים יש מספיק, ולפעמים אין .

אני לא מכונאי, רק סטדנט:| ,אז אשמח אם תומרו לי אם אתם חושבים שזה הגיוני :?:?

• תוכן חדש...