Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב.

אני מתכנן לקנות בסביבות חודש הבא (כשהפלסטלינה שלי תגיע מסין) כמה דברים מאוטוסטור, ורציתי המלצות על מה לקנות.

הצרכים שלי: ראו את התמונה בחתימה. אני לא ממש מחפש לשפר על מה שרואים בתמונה. אני מרוצה מהתוצאה. מה שאני רוצה, זה הגנה יותר טובה ולא משהו שאני ליישם כל חודש. שטיפה אני עושה לפחות פעם בשבועיים, עם שמפו רכב. שיטת 2 דליים. ברגע שיגמר השמפו, אני קונה ONR.

אם להרחיב קצת, אני רוצה שבעוד 10 שנה, האוטו יראה כמו בתמונה. לא עם צבע דהויי מדיי וקילופים. והכי חשוב, אני לא רוצה לראות אפילו טיפה של חלודה.

עשיתי חיפוש בפורום פה ושם וראיתי המלצות לחומרים שפירטתי פה. בעקבות זאת הלכתי לאוטוסטור וחיפשתי אותם. אבל פה נכנס הארנק לעניין. אני רוצה להשיג את התוצאה המספקת במחיר הנמוך. אני לא הכי מעוניין לדעת איזה חומר הכי טוב, אני רוצה את החומר הכי משתלם.

התקציב הכולל שלי להוצאה הזאת הוא 500 שקל, בהנחה שזה יספיק לפחות לשנתיים. אני שותף את האוטו פעם בשבועיים ומתכנן ליישם "טיפול מלא" פעם בחצי שנה, או פעם ב3 חודשים אם צריך.

---------------------------------------------------------------------------------------------

רשימה של מה שאני רוצה לקנות:

1. אוטם צבע

2. חומר לניקוי/שימור צמיגים (אופציונלי?)

3. גלייז - יש לי מיליון סווירלים ושריטות לאורך הגג בגלל הכיסוי שלי והעובדה שהרכב עבר שנה בשטיפות מכונה

4. חומר לפלסטיקים פנימיים וחיצוניים - הברקה, חידוש והגנה לפלסטיקים בפנים ובחוץ. הדגש על הגנה, מראה זה עדיפות משנית.

5. חומר לניקוי ושימור הריפודים - מושביי הרכב הם בד, לא עור.

החומרים שיש לי כרגע:

1. שמפו רכב תוצרת דר. מרכוס. עדיין בקבוק כמעט מלא.

2. ווקס נוזלי סינטתי טרטל ווקס אייס. לא מחזיק מעמד הרבה זמן. אם צריך אני גם איישם אותו פעם בחודש, כמו שאני עשיתי במשך הקיץ.

3. נוזל ניקוי שמשות - נוזל ניקוי חלונות רגיל של סנו. :lol: יש סיבה לקנות משהו יעודי?

החומרים שבדרך מEBAY:

1. מגבת מיקרופייבר באריגת וואפל - שתי יחידות. בהמלצת sciPoPo.

2. פלסטלינה זולה

3. אפליקטור זיל-הזול - 12 יחידות בכמעט כלום כסף. (3 דולר נדמה לי?)

אז עכשיו לחלק המעניין. הנה האופציות שהרהרתי לגבייהן, מחולק לפי כל סוג פריט:

---------------------------------------------------------------------------------------------

אוטם צבע

אני לא מבין גדול באוטם צבע. אני לא מבין גדול בדיטיילינג נקודה. אבל בכל זאת הסתכלתי. הבנתי שאוטם צבע זה תחלופה לווקס, אבל אפשר ליישם גם את שנייהם ואף מומלץ. אני אמשיך ליישם את האייס שיש לי עד שהוא ייגמר, אלא אם כן תגידו לי אחרת.

אוטם הצבע של קארפלאן

http://www.autostore.co.il/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D7%A0%D7%A0%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%99-Carplan.html

הבנתי שאוטם הצבע של קארפלאן זה מוצר דיי בסיסי. האם הוא טוב מספיק לעבודה? עולה 85 שקל לחצי ליטר.

אוטם הצבע של מנזרנה

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-Menzerna-PL

יותר יקר מקארפלאן, אבל הבנתי שזה בעקרון החומר הכי טוב שלא עולה מלא. 189 שקל לחצי ליטר, ובאמת נותן חצי שנה של הגנה ומראה טוב. האם יש אמת לדבר?

אוטם הצבע של OPT - Opti Seal

http://www.autostore.co.il/%D7%90%D7%95%D7%98%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D7%9E%D7%94%D7%99%D7%A8-OPT-Opti-Seal.html

מהיר ליישום ויש מספיק ממנו לשנים טובות, לפי מה שהבנתי. עולה 139 שקל, זול יותר ממנזרנה. אני יותר שוקל לכיוון של החומר הזה, כי לפי מה שהבנתי, הוא גם עמיד, למרות שהוא בצורת ספריי.

חומר לצמיגים

לא מכיר את החומרים בכלל, ולהבנתי, אין ממש חומרים טובים בתחום. הבנתי שהרבה חומרים סתם עושים צמיג יפה, אבל אז הוא נסדק מפני שהחומר פשוט עוזר לשמש לטגן אותו. הסתכלתי רק על חומר אחד. עכשיו האם בכלל צריך לעשות משהו עם הצמיגים? זה עוזר למשהו? כי יופי זה מה שפחות מעניין אותי. אני לא רוצה להוציא כסף על משהו שהוא רק בשביל היופי. אם יש תרומה כלשהיא לאורך החיים של הצמיג, או לפחות איזה הגנה מדהייה נוספת, אז בסדר.

נוזל לחידוש צמיגים Meguiar's Endurance

http://www.autostore.co.il/%D7%A0%D7%95%D7%96%D7%9C-%D7%9C%D7%97%D7%99%D7%93%D7%95%D7%A9-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-Meguiar-s-Endurance.html

שמעתי שהחומר הזה זה הדבר האמיתי, משהו שלא פוגע בצמיג לאורך הזמן. יש אמת לדבר? 55 שקל לבקבוקון של כמעט חצי ליטר

גלייז

לא מבין שום דבר ושום כלום במה עושה מה בתחום הגלייז. בכלל לא יודע מה זה באמת. פה אני צריך שאתם תמליצו לי משהו.

כמו כן, האם גלייז פוגע ביכולת של אוטם הצבע להצמד לצבע? האם צריך לתת לגלייז זמן להתייבש לפני שממשיכים עם אוטם צבע? השריטות מתחילות להפריע לי, ואני באמת רוצה שיהיו פחות סווירלים. קצת זה בסדר, אבל מתחיל להמאס עליי, ופוליש לא בא בחשבון.

חומר לפלסטיקים

שמעתי הרבה על פלאש-דאש, ואני כנראה אקנה את זה. יש המלצות אחרות?

מחדש פלסטיק Carplan Flash Dash

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%A4%D7%9C%D7%90%D7%A9-%D7%93%D7%A9-%D7%AA%D7%A8%D7%A1%D7%99%D7%A1-Carplan

לא יקר, ושמעתי שהוא ממש טוב. 39 שקל.

חומר לריפודים

עוד תחום שאני אפילו לא יכול להעמיד פנים שאני כמעט מבין בו משהו. :lol:

פה אני גם צריך את ההמלצות שלכם.

אם אתם עדיין קוראים, תודה רבה שאתם מקדישים מזמנכם היקר בכדי לעזור לי/לקרוא לי טמבל. :-D

יחד עם ההמלצות וההערות, אני גם רוצה לקבל הערכה של כמה זמן כל אחד מהמוצרים יחזיק, כל כמה זמן אני צריך ליישם אותו מחדש, וכל כמה זמן המוצר נגמר וצריך לקנות עוד. כמובן שאם אני צריך להוציא עכשיו 500 שקל אבל רק פעם אחת ל10 שנים, אז אני הולך על זה. אבל אם זה חומר שצריך לקנות עוד ועוד כל חודשיים, אני קצת בבעייה ואצתרך לעשות קצת סדר עדיפויות.

כמו כן, אם שכחתי משהו, בבקשה תמליצו ותזכירו. :-D

וכמובן, אני תמיד אשמח להדרכות וסרטונים על איך להשתמש בכל החומרים נכון. אם אני צריך לקנות עוד פדים מיקרופייבר, אני אקנה. רק תגידו.

שאלה נוספת:

אם אני עושה פלסטלינה, ושוטף את הרכב שוב, האם אני צריך גם לנקות את הצבע עם IPA מדולל לפני שאני מיישם גלייז ואוטם צבע?

פורסם

אז ככה:

1. האוטם שאני ממליץ עליו תמיד הוא אופטי סיל.

הסיבות פשוטות - יישום הכי מהיר שניתן לחשוב עליו (עשר דקות עד רבע שעה לרכב בינוני), הכמות מספיקה לשנים, הגנה למשך שלושה חודשים בערך (אחרי הכנה טובה).

באמת שאין למוצר הזה מינוסים מבחינתי, הוא שווה כל שקל.

2. חומר לשימור צמיגים, ממליץ לך על meg's endurance בתצורת ג'ל.

מורחים על גלגל נקי למשעי וייבש מנוזלים, בעזרת פד סיני צהוב פשוט.

צפה לכ-3 שבועות של אפקט הגנה על הגלגל.

3. לגבי גלייז, הנסיון הראשון שלי עם black light של כימיכל גייז לא היה מי יודע מה.

לא אהבתי את התוצאה, ציפיתי ליותר.

בנסיון השני בשבוע שעבר, לאחר הכנה ממושכת ביותר שכללה כל שלב אפשרי של ניקוי הפח, התוצאה הייתה טובה בהרבה, קח בחשבון שזה לא תחליף לפוליש אמיתי, ואם הרכב "מפוצץ" בסווירלים, אל תצפה לניסים ונפלאות.

4. חומר לפסלסטיקה, אני משתמש ב chemical guys silk and shine , אבל לא אמליץ לך עליו, מהסיבה הפשוטה שהמחיר שלו הוא שחיטה.

הוא טוב, אבל מבחינתי כרגע, לא שווה את המחיר שדורשים עליו.

יש פה לא מעט חברים שמכורים ל flash dash של carplan, הייתי ממליץ ללכת איתם בנושא הזה.

5. לגבי חומר לניקוי הריפודים, בעבר השתמשתי ב stp tuff stuff והוא עשה את העבודה במחיר שפוי לחלוטין.

אם בא לך מעט למתוח מעט את התקציב, apc של מג'ס, חומר לניקוי כללי שבדילולים מסויימים יאפשר לך לנקות כל פלסטיקה פנימית או חיצונית (לפני מריחת ההגנה), ריפודים, שטיחים, צמיגים, יש כאלה שמנקים איתו גם ג'אנטים. (אני לא)

הגלון יספיק לך לשנים.

*ניקוי שמשות, חיצוני משתמש בנוזל ניקוי חלונות פשוט של סנו, לא משפריץ ישירות על החלון, אלא על מטלית מיקרופייבר נקייה. לניקוי פנימי משתמש במגבונים לחים של ניקול שקניתי לא מזמן, ייעודיים לניקוי חלונות, משהו כמו עשרה שקלים ל 40 מגבונים.

אחלה דבר.

חישוב:

אופטיסיל - 139 ש"ח.

הברקת/שימור צמיגים - 55.

גלייז - 165 ש"ח.

שימור פלסטיקה - 39 ש"ח.

ניקוי ריפודים פלסטיקה, ומה לא - 89 ש"ח (גלון)

סה"כ = 487 ש"ח.

עריכה קטנה : לגבי ipa , חד משמעית מומלץ.

אם משקיעים כל כך הרבה זמן בהכנה, אז חבל לוותר על שלב פשוט ביותר, לא יקר, לא מעייף, שלוקח במקסימום עשר דקות ויכול להבטיח לך נקיון מקסימלי של המשטח.

"יאללה בירי".

פורסם
רצוי בין מעבר אחד של פוליש לשני, בשביל לבדוק את העבודה. (למהדרין)

וכן, בגדול זה שלב אחד אחרון לפי יישום הגנה.

תודה על המידע, אני חושב שלהבא אני אנסה להשתמש ב IPA לראשונה.

סליחה על השאלה, פשוט אף פעם לא רכשתי מוצר כזה בסופר פארם....איך הוא נקרא בדיוק? איזו חברה מייצרת אותו? איך שואלים לגביו בחנות? פשוט שואלים איפה יש אלכוהול 70% ?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...