Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4736 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שהשכלתי המוטורית מגיעה, כל מערכת בקרת משיכה ASR מתבססת על מערכת ABS. המערכת משתמשת באותם החיישנים של הABS לזהות החלקת גלגל, אולם פועלת בזמן האצה ולא בזמן בלימה.

כמו כן, כל מערכת בקרת יציבות ESP, מתבססת על מערכת ASR. אף היא משתמשת באותם חיישנים אך מוסיפה חיישן זוית היגוי ויחידה הידראולית מתקדמת שיודעת להפעיל כל בלם בנפרד.

בBMW E46 שלי היתה מערכת בקרת משיכה ללא ESP שעבדה נפלא. תמיד אפשר היה ללחוץ על דוושת התאוצה בכל מצב (סיבוב, כביש רטוב, וסתם זינוק רגיל) ללא חשש מפירפור והחלקה.

לפני כחודשיים החלפתי את הBMW לפורד גלקסי עם ESP.

אני משתגע מכך, שמאוד קשה לצאת עם הרכב מהמקום ללא פירפור של הגלגלים. צריך ממש להתרכז על מנת לא ללחוץ חזק מדי על דוושת התאוצה. נורת הESP לעולם לא נדלקת בעת זינוקים - רק פעם אחת הצלחתי לגרום לה להידלק בפרובוקציה במהירות גבוהה.

האם ייתכן שבמערכת הESP של פורד אין פונקציית בקרת משיכה? או שהרכב פשוט חזק מדי (202 כ"ס)? או האם זה חיסרון של הנעה קדמית? בכל מקרה גם לוחמת ההגה בעת פעולת האצה מפריעה לי מאוד, צריך להחזיק אותו חזק למדי בשני ידיים. אני רגיל להגה הנקי של הBMW.

לפני שתשאלו, הצמיגים של הרכב הם Continental SportContact 3 ברוחב 225, והם חדשים לחלוטין. נראה לי שהרכב הזה הורס צמיגים יקרים להחריד בקצב מטורף.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
אולי פשוט אל תלחץ חזק על הדוושה, ולהיות רגוע בפניות...

מונית היא בכלל רעיון נהדר, כך לא נוהגים ולא מתעייפים.

לגופו - ברכבים שונים מערכות מכוילות באופן שונה. חלקן "מתירות" יותר, חלקן פחות. כמו שברכב מסויים ABS יכנס יותר מוקדם, בעוד ברכב אחר מאוחר יותר, כך גם ESP ובקרת משיכה יכוילו באופן שונה. לדוגמא - באיביזה קופרה דור קודם ה-ESP נכנס בהרבה רעש ובאופן מאד אגרסיבי, כמעט עוצר את הרכב ממש, בעוד באלפא 159 באופן מעודן בהרבה וגם שקט בהרבה וביגואר XF הוא ממש מתקן אותך תוך פגיעה קטנה בהרבה בקצב ההתקדמות. אני מניח שבפורד הזאת הכיול של המערכת מתירני יותר, כנראה כחלק מכיון לספורטיביות, יעני. אגב, מעדויות של כמה וכמה חברים, באינפיניטי המצב חמור הרבה יותר והרכב מחליק גם עם ESP פועל תחת כוח.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמו כן, כל מערכת בקרת יציבות ESP, מתבססת על מערכת ASR. אף היא משתמשת באותם חיישנים אך מוסיפה חיישן זוית היגוי ויחידה הידראולית מתקדמת שיודעת להפעיל כל בלם בנפרד.

ESP זהו שם כללי ולא מחייב, אבל ניכר שהמאפיין העיקרי של המערכות האלו כן דורש חיישן נוסף, והוא זה המודד את סבסוב הרכב. המטרה היא לבדוק האם הרכב פונה כפי שההגה מורה (החיישן זוית היגוי שהזכרת), או שמא הרכב תפס עצמאות ואז המערכת מתערבת ומתקנת באמצעות בלימה.

לגבי בקרת משיכה - זה לא בדיוק אותו הדבר. בסיטרואן שלי היצרן לא מזכיר בקרת משיכה (כנראה האזכור לא נחשב מוצדק שיווקית), אבל היא רכיב ב- ESP, המונע פרפור בזינוק גם בקו ישר. כלומר, ה- ESP במקרה זה כולל גם חיישנים בכל גלגל ומתייחס אליהם כאל סיבה להתערב.

בגרנד-ויטרה (2009), לעומת זאת, בקרת המשיכה לא רק בולמת אלא גם מעבירה כוח לגלגלים האוחזים, בזכות ההנעה לכל הגלגלים. זה כבר משהו רציני יותר מה- ASR שהזכרת.

פורסם

עד כמה שהשכלתי המוטורית מגיעה, כל מערכת בקרת משיכה ASR מתבססת על מערכת ABS. המערכת משתמשת באותם החיישנים של הABS לזהות החלקת גלגל, אולם פועלת בזמן האצה ולא בזמן בלימה.

בBMW E46 שלי היתה מערכת בקרת משיכה ללא ESP שעבדה נפלא. תמיד אפשר היה ללחוץ על דוושת התאוצה בכל מצב (סיבוב, כביש רטוב, וסתם זינוק רגיל) ללא חשש מפירפור והחלקה.

לפני כחודשיים החלפתי את הBMW לפורד גלקסי עם ESP.

אני משתגע מכך, שמאוד קשה לצאת עם הרכב מהמקום ללא פירפור של הגלגלים. צריך ממש להתרכז על מנת לא ללחוץ חזק מדי על דוושת התאוצה. נורת הESP לעולם לא נדלקת בעת זינוקים - רק פעם אחת הצלחתי לגרום לה להידלק בפרובוקציה במהירות גבוהה.

האם ייתכן שבמערכת הESP של פורד אין פונקציית בקרת משיכה? או שהרכב פשוט חזק מדי (202 כ"ס)? או האם זה חיסרון של הנעה קדמית? בכל מקרה גם לוחמת ההגה בעת פעולת האצה מפריעה לי מאוד, צריך להחזיק אותו חזק למדי בשני ידיים. אני רגיל להגה הנקי של הBMW.

לפני שתשאלו, הצמיגים של הרכב הם Continental SportContact 3 ברוחב 225, והם חדשים לחלוטין. נראה לי שהרכב הזה הורס צמיגים יקרים להחריד בקצב מטורף.

יש מצב שאתה פשוט לא רגיל לתחושת דוושה השונה בין הרכבים.

ב-E46 יש תגובת מנוע די מתונה ללחיצה קלה על הדוושה, כנראה בגלקסי יש תגובת מנוע יותר "תזזיתית" כדי לגרום לרכב להרגיש זריז יותר.

בכל אופן, זה רק 202 כ"ס על צמיגים מצויינים (במקרה היה לי אותם על E46)- אתה כנראה לא לוחץ עדין כמו שאתה חושב.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...