Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4734 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום, אני צריך את עזרתם

לפני כשנה קניתי את האוטו ומייד שמתי לב שאם אני עומד עם הרכב ומהזגן דולק החום מנוע יורד והמנוע מתקרר לרמה שהצ׳וק האוטומטי מתחיל לפעול וכל האוטו מתנהג כאילו הוא קר, גם עם נסעתי עכשיו 20-30 דקות והחום היה בסדר. הרכב כלכך מתקרר שאפילו ההילוכים מועברים עם מכותב של רכב קר. חשוב לציין שבזמן הנסיע עם מזגן החום מנוע מתנהג מעולה. כמובן בלי מזגן אין בכלל את הבעיה הזאת.

לפני כשבוע נתקלתי במשהו מוזר ששוב קורא רק כאשר אני נוסע עם מזגן.

הרכב הוא אוטומט 4 הילוכים, כמו בכל רכב ההילוך הרביעי נדלק קודם עם סלד גבוהה יותר וכשהרכב צובר תאוצה הגיר מעביר את ההילוך הלאה אבל ההילוך כאילו לא משתלב טוב ואני נוסע ומרגיש מכות בתאוצה, אני משחרר את הרגל מהגז, לוחץ מחדש והכל מסתדר. עם הזמן הדבר החמיר התחלתי להרגיש גם העברה לא הכי חלקה בחלק מההילוכים.

חשוב לציין שבנסיעה בלי מזגן אין את המקום האלו.

בהתחלה חשבתי אותי פלגים, אבל בסרק הרכב עובד יציב ואין קפיצות. נכנסתי למוסך מורשה של פורד יושב שם פוץ ואומר לי זהו הלך הגיר. ואני לא מוכן לקבל את התרוץ של הגיר, אם זה גיר אז למה בלי מזגן לא מרגישים את כל זה.

בקיצור אשמח לרעיונות מה זה יכול להיות

בנתיים במהלך השבת אני אחליף שמן גיר נראה אם זה יעזור.

תודה מראש, מיכאל

פורסם

אתה מוזמן להגיע עם הרכב אלינו לבדיקה.

גם אם הבעיה לא בגיר, ננסה לכוון אותך לפיתרון הבעיה.

תרים טלפון לתיאום.

ספי

פורסם
חברים שלום, אני צריך את עזרתם

לפני כשנה קניתי את האוטו ומייד שמתי לב שאם אני עומד עם הרכב ומהזגן דולק החום מנוע יורד והמנוע מתקרר לרמה שהצ׳וק האוטומטי מתחיל לפעול וכל האוטו מתנהג כאילו הוא קר, גם עם נסעתי עכשיו 20-30 דקות והחום היה בסדר. הרכב כלכך מתקרר שאפילו ההילוכים מועברים עם מכותב של רכב קר. חשוב לציין שבזמן הנסיע עם מזגן החום מנוע מתנהג מעולה. כמובן בלי מזגן אין בכלל את הבעיה הזאת.

תודה מראש, מיכאל

לפני החלפת שמן גיר או בכלל נגיעה בגיר,האם נבדק הטרמוסטט במוסך ?

אם שעון החום מראה ירידה של טמפ' זה הדבר הראשון שהייתי בודק או יוניט חום מנוע אם קיימת וכאשר מזייפת משדרת לרכב טמפ' מנוע נמוכה מידי והרי כאשר שמן הגיר עדיין קר בתחילת הנסיעה (דקה שתיים ראשונות),בהרבה רכבים גם אם תלחץ על דוושת הגז הרכב לא יגיע להילוך 4 כ"כ מהר ויש גם רכבי סוזוקי למיניהם,שבהם שמן הגיר זקוק לחימום (לא בסרק) אלא בנסיעה הדרגתית ורק לאחר מכן,ההילוך הרביעי בגיר ישתלב כמו שצריך.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני החלפת שמן גיר או בכלל נגיעה בגיר,האם נבדק הטרמוסטט במוסך ?

אם שעון החום מראה ירידה של טמפ' זה הדבר הראשון שהייתי בודק או יוניט חום מנוע אם קיימת וכאשר מזייפת משדרת לרכב טמפ' מנוע נמוכה מידי והרי כאשר שמן הגיר עדיין קר בתחילת הנסיעה (דקה שתיים ראשונות),בהרבה רכבים גם אם תלחץ על דוושת הגז הרכב לא יגיע להילוך 4 כ"כ מהר ויש גם רכבי סוזוקי למיניהם,שבהם שמן הגיר זקוק לחימום (לא בסרק) אלא בנסיעה הדרגתית ורק לאחר מכן,ההילוך הרביעי בגיר ישתלב כמו שצריך.

כשקורת הבעיה, המנוע חם ומראה חום מנוע תקין. כנראה שבאמת יש בעיה כלשהיא עם החיישן אך השאלה מדוע הבעיה עם ההילוך קוראת לי רק כשהמזגן דולק? מה הקשר בין המד חום מנוע למזגן ולמעבר של הגיר בהילוך ברביעי?

פורסם

כניראה שביטלו את הטרמוסטט בגלל שהמנוע מתחמם יתר על המידה ואף אחד לא מוצא את הבעיה- אז הבעיה היא שבזמנו בפוקוס 2000-2001 היה בעיית חימום שהפתרון שלה הוא התקנת T בצינור רדיאטור בשביל שיהיה בייפס.

בקיצור אם תפנה למוסך המורשה הם מודעים לבעיית חימום בפוקום בשנים האלו והפתרון הוא לעשות בייפס, המפצל T הזה יקר מאוד בדוק אם בעבר עשו אותו או שהרכב שלך לא עבר תיקון כזה ולכן מישהו חאפר טיפל ברכב ובמקום לבצע תיקון עם T מקורי פשוט ביטל את הטרמוסטט.(קיים מעקף מקורי מהיצרן שאותו יש להתקין במידה ולא הותקן ברכבך)

עליך לבדוק מדוע המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה, כניראה בגלל שביטלו את הטרמוסטט מחוסר ידע לפתרון בעיית ההתחממות.

אם המנוע מתחמם יתר על המידה זה משפיע על הגיר ואף הוא עלול להינזק כתוצאה מחימום יתר.

בדוק מתי הוחלף שמן גיר.

פורסם
כניראה שביטלו את הטרמוסטט בגלל שהמנוע מתחמם יתר על המידה ואף אחד לא מוצא את הבעיה- אז הבעיה היא שבזמנו בפוקוס 2000-2001 היה בעיית חימום שהפתרון שלה הוא התקנת T בצינור רדיאטור בשביל שיהיה בייפס.

בקיצור אם תפנה למוסך המורשה הם מודעים לבעיית חימום בפוקום בשנים האלו והפתרון הוא לעשות בייפס, המפצל T הזה יקר מאוד בדוק אם בעבר עשו אותו או שהרכב שלך לא עבר תיקון כזה ולכן מישהו חאפר טיפל ברכב ובמקום לבצע תיקון עם T מקורי פשוט ביטל את הטרמוסטט.(קיים מעקף מקורי מהיצרן שאותו יש להתקין במידה ולא הותקן ברכבך)

עליך לבדוק מדוע המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה, כניראה בגלל שביטלו את הטרמוסטט מחוסר ידע לפתרון בעיית ההתחממות.

אם המנוע מתחמם יתר על המידה זה משפיע על הגיר ואף הוא עלול להינזק כתוצאה מחימום יתר.

בדוק מתי הוחלף שמן גיר.

תודה, אבל באמת נראה כאילו זוהי לא הבעיה, כי במצב בו המזגן לא עובד אין בעיה של חום מנוע. בכל מקרה אבדוק את הנושא.

לגבי השמן גיר רציתי להחליף השבוע אבל לאיצא אני מאמין שאעשה זאת מחר.

בכל מקרה זה נראה כאילו לרכב חסר מומנט בהעברת הילוך...

• תוכן חדש...