Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4743 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מקווה שאני שואל במקום הנכון.

אני בעל רכב יונדאי אלנטרה 1600 אוטומטי שנת 2006.

בשבוע שעבר העברתי את הרכב טסט והוא נכשל על בלם-יד חלש, אמרו לי ללכת למוסך לתקן ולהביא אישור.

הלכתי למוסך, בעל המוסך הסתכל על טופס הבדיקה ואמר לי שעוצמת הבלימה של הבלם-יד בגלגל אחד יותר חלשה מהגלגל השני.

בדק את הרכב ואמר שצריך להחליף משאבה בגלגל החלש יותר (500 ש"ח החלפה למשאבה משופצת + 200 ש"ח עבודה לפני מע"מ).

לאחר הטיפול, בעל המוסך היה ממש לחוץ לשלוח עם עובד שלו את הרכב לטסט החוזר. למרות שהייתי לחוץ בזמן ואמרתי לו שאולי אני יעשה את הטסט ביום אחר, הוא ממש התעקש לשלוח עם העובד שלו ואמר שזה ייקח צ'יק צ'ק.

הרכב עבר את הטסט וכשאני קיבלתי אותו הרגשתי שבלם-היד עולה ממש גבוה יחסית למה שהיה קודם וגם הוא נראה לי חלש יחסית למצב הקודם. כל העסק התחיל להריח לי לא טוב. כשסיפרתי לכמה חברים את הסיפור הם אמרו לי שלפי מה שהם יודעים בלם יד לא קשור בכלל למשאבה ושהוא אמור לעקוף את כל המערכת ההידראולית, אבל בכל מקרה המליצו לי לשאול בפורום מקצועי זה איך המערכת הזאת עובדת והאם מישהו יכול להגיד לי אם בעל המוסך עבד עלי או לא.

כמו כן אני מצרף צילום של סעיף הבלמים מתוך טופס האישור כשירות לתנועה ואשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מה אומרים הנתונים של יעילות בלם שירות, בלם עזר ויעילות בלם עזר.

תודה מראש

WP_20130716_0051.jpg

פורסם

הבלם יד נמתח ע"י כבל, יש מכוניות שהבלם מתכוונן לבד ע"י מערכת אוטומטית ומצב הבלמים ויש כאלה שהכיוון הוא ידני.

הגיון פשוט - כשמרימים בלם יד הרכב כבוי, אין שום משאבה שמקבלת חשמל.

בספר הטכני של הרכב צריך להיות אינדיקציה מה המינימום-מקסימום קליקים שהבלם יד אמור לעלות.

נתקלתי ברכבים (בדר"כ חדשים) שכיוונו אותו ל2-3 קליקים ואצלי יש 5 קליקים וזה תקין.

הבלם יד לא אמור לעלות יותר מדי למעלה.

לא יודע מה המוסכניק עשה, אבל משהו מסריח ...

פשוט כואב לי לשמוע סיפורים כאלו. פעם הבאה בקש בפורום המלצה למוסך.

עריכה: יכול להיות שהמוסכניק זיהה בעיה במשאבות ללא קשר למתיחת הכבל. אבל המרחק בין זה לבין לספר שהבעיה עם הכבל זה המשאבה הוא גדול.

פורסם

חבל מאוד, כפי שנאמר "טוב שם טוב משמן טוב". עצוב שהוא עשה קומבינה בצורה כזו בשביל להרוויח כסף. ככל הנראה, הסיבה שהוא התעקש שהרכב יהיה עם הפועל שלו בטסט זה בכדי שהוא יעבור. תהיה בטוח שאם אתה היית הולך כנראה שהיית נכשל שוב.

רק כדרך אגב, לי היה את אותו הסיפור ועוד אני החלפתי סט משאבות אחוריות פלוס רפידות אחוריות אבל נכשלתי בטסט על בלם יד חלש. חזרתי למוסך ואכן מתחו לי אותו. חזרתי לטסט ועברתי.

אגב, למרות שהחלפתי אחורה שתי משאבות וסט רפידות בשני הצדדים עדיין היה הפרש קטן מבחינת עוצמת הבלימה בשני הצדדים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני רק שאלה,

בטופס שצירף avisn (פותח האשכול), כתוב שבבדיקה השניה כח הבלימה של בלם היד בגלגל ימין 104KG, ובגלגל שמאל 208KG. (בדיוק כפליים) האם הערך תקין ואידיאלי או תקין בצורה גבולית? (או במילים אחרות, האם המוסכניק לכל הפחות עשה את מה שהיה צריך מלכתחילה?)

attachment.php?attachmentid=346564&d=1374008012

פורסם

תודה רבה על התשובות שלכם, עצוב לי מאוד לשמוע שעבדו עלי. מחר אנסה להתעמת עם בעל המוסך.

פורסם
אתה יכול להשיג צילום של טופס הליקויים שנמצאו בטסט לפני התיקונים?

אני אנסה לבקש מהמכון רישוי, יש מצב שהם יתנו לי?

פורסם
הבלם יד נמתח ע"י כבל, יש מכוניות שהבלם מתכוונן לבד ע"י מערכת אוטומטית ומצב הבלמים ויש כאלה שהכיוון הוא ידני.

הגיון פשוט - כשמרימים בלם יד הרכב כבוי, אין שום משאבה שמקבלת חשמל.

וכשמרימים בלם יד בזמן שהמנוע פועל, האם יש משאבה כלשהי שקשורה לבלמים שכן מקבלת חשמל?

האם מערכת הבלמים בכלל פועלת באמצעות חשמל, למעט במקרים של בלם-יד חשמלי?

:?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

המשך העלילות:

הלכתי היום למכון הרישוי ושאלתי את האחראי אם יוכל להוציא לי את הטופס של הטסט בו הרכב נכשל, הוא אמר לי שאין להם אפשרות כזאת והם לא מחזיקים בטופס הזה יותר.

הוא אמר ש 50% הבדל בין הגלגלים בבלימה של בלם-יד (בלם עזר) זה הגבול ולכן זה תקין. אמרתי לו שהמוסכניק החליף לי משאבה של בלם בגלל שהרכב לא עבר טסט על בלם-יד והוא גם אמר שהוא לא מבין מה הקשר כי בלם-יד אמור לעקוף את כל המערכת ההידראולית. בכל מקרה הוא המליץ לי לגשת לבעל המוסך ולשאול אותו למה הוא החליף לי משאבת בלם.

נכנסתי לבעל המוסך ואמרתי לו ששבלם-היד עולה ממש גבוה יחסית למה שהיה קודם וגם הוא נראה לי חלש יחסית למצב הקודם, אז הוא אמר לי שאין שום בעיה שאגיע אליו עם הרכב (הייתי אצלו היום בלי הרכב) והוא ימתח לי את הכבל של הבלם-יד ללא עלות נוספת.

כבדרך אגב אמרתי לו שאני לא מבין למה משאבת בלם קשורה לכל העניין של הבלם-יד (אמרתי לו שאנשים אמרו לי שאין קשר) והוא אמר "הכל מחובר שם יחד, הבלם-יד מפעיל את המשאבה".

לאחר מכן הלכתי למוסך יבואן של יונדאי ואמרתי ליועץ שירות שהרכב נכשל בטסט על בלם-יד ושאלתי מה בדרך כלל התיקון לדבר כזה. הוא ענה שזה או מתיחה של כבל, או החלפת סנדלים או בעיה במשאבות. ישר קפצתי ושאלתי אותו איך יש קשר למשאבות, אז הוא אמר שזה נדיר אבל לפעמים במכון רישוי טועים ורושמים שיש בעיה בבלם עזר אבל בעצם הבעיה בבלמי שירות ולכן הם בודקים את כל המכלול תמיד ואם יש צורך אז מחליפים.

עד כאן עדכונים בינתיים

• תוכן חדש...