Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דני, אני פעם עצרתי נהגת שהחזיקה את הטלפון צמוד לאוזן ימין. כששאלתי אותה למה היא משתמשת בטלפון בזמן נהיגה, היא ענתה לי "אני לא משתמשת, אני שומעת בו מוזיקה".

אז מסתבר שיש כמה שימושים לטלפון נייד מלבד הפונקציה הטריוויאלית של שיחה.

פותח השרשור, אתה בבעיה כי אתה צריך להוכיח שאין לך אחות.

יש שני שוטרים שטוענים שראו אותך מחזיק בידך טלפון נייד בעוד אתה אומר שלא כך הדבר.

בעוד כולנו כאן מאמינים לך, השופט יעדיף בוודאות את גרסאות השוטרים וירשיע אותך אלא אם כן תצליח להוכיח שלא עשית בטלפון כל שימוש.

קשה לראות את זה קורה.

מסתבר שלא מספיק רק מצלמה שתצלם את הדרך אלא צריך גם מצלמה שתצלם את פנים הרכב. באסה. :roll:

פורסם

^^

תקן אותי אם אני טועה, אבל החוק לא אומר ששימוש בכל דבר שהוא בזמן נסיעה שלא קשור לנהיגה (כמו להחזיק מכשיר פלאפון אפילו אם לא עושים בו שום שימוש) מהווה עבירה על החוק?

פורסם

ישנם שני סעיפים רלוונטים.

הראשון הוא שיש להחזיק את ההגה בשתי ידים למעט אם הדבר דרוש לשם הנהיגה (כמו למשל העברת הילוכים).

כלומר גם אם אתה לצורך העניין מחזיק ביד שלך סיגריה ולא את ההגה בשתי ידים, זו עבירה והקנס הוא 100 ש"ח ללא נקודות.

במקרה השני, המחוקק מצא לנכון ששימוש בטלפון נייד בזמן נהיגה הוא מסוכן ולכן החליט לחוקק תקנה ספציפית שאוסרת שימוש בטלפון בזמן נהיגה (מה נכנס לשימוש? כל דבר שהוא שבו הנהג נוגע (לאו דווקא בידו) במכשיר הטלפון והטלפון לא נמצא במקום שימנע את נפילתו). כלומר, אסור לדבר, לסמס, לשמוע מוזיקה, להסתכל מה השעה וכו' אם אתה נוגע בטלפון בנהיגה לצורך כך.

כבר היו מקרים למשל שבו הנהג הניח את הטלפון על כתפו ושתי ידיו היו על ההגה וכך נהג. למרות זאת הוא הורשע בעבירה של שימוש בטלפון בזמן נהיגה מכיוון שהכתף היא לא מקום שימנע את נפילתו של הטלפון.

המחוקק ראה את העבירה הזאת כעבירה חמורה וקבע כי הקנס על העבירה הזאת יעמוד על 1,000 ש"ח ו-4 נק'.

פורסם

אכן אני מנסה עדיין למצוא איזה שהיא דרך למצוא להוכיח את האמת.

אין לי שום מושג איך השוטרים המלומדים הגיעו למסקנה שאליה הם הגיעו, לא עולה לי דבר לראש.

פירוט שיחות עוד לא הוצאתי, אבל השיחה האחרונה שהיית במכשיר הייתה בשעה 12:00 (יותר משעה מהאירוע).

גם כל שימוש בטלפון יהיה קשה להוכיח, מלבד הטענות של השוטרים שהוא היה בידי, השוטר מודה שהוא היה מוצמד לפניי, אבל פירוט שיחות אפשר להוציא ולהוכיח שלא היית שיחה, שמיעת מוזיקה אפשר גם להוכיח שלא הייתה (כמו שנאמר פה) כיוון שהרדיו היה דולק עם אחד מהשירים האהובים עלי, שימוש בGPS או כל אפליקציה אחרת לא היה ואפשר להוכיח בטענה של השוטר כי הפלאפון היה מוצמד לפני. (את זה ניסיתי להסביר לשוטרים, אמרתי להם, יש את ההיגיון הבריא ויש את ההיגיון שלכם - הם בתגובה, מה שעשית עם הפלאפון שלך זה בעיה שלך).

כרגע אני עדיין מנסה להחליט אם ללכת למשפט או לאכול את הקנס הלא מוצדק.

אבי ניסה קצת לשמח אותי ונתן לי היום אלפיה, חשב שזה יפתור הכל, סירבתי בתוקף ואמרתי שאני ישלם בעצמי אם צריך, לא מדובר פה על הכסף אלה על 2 שוטרים שמחלקים דוחות שקריים סתם ככה, אתמול יצא לי לדבר עם שכן שקיבל בדיוק באותו מקום את אותו הדוח בדיוק, השוטרים עמדו באותו מקום ועצרו אותו באותו כיכר, אומנם מדובר בשוטר שונה אבל הוא נשבע לי שלא היה שימוש בטלפון.

אני מתחיל לגלות דפוס מדאיג מאוד בהתנהלות השוטרים ברחוב הזה, בבקשה היזהרו!

פורסם

במקומך הייתי הולך למשפט.

במשפט טוען קודם כל שאין סיבה להצמיד את הטלפון לאוזן שלא ע"מ ניהול שיחה (ויש טיעונים שתומכים בזה, כגון הסרטון שמוכיח שהרדיו עובד ופירוט שיחות שמוכיח שלא התקיימה שיחה).

לאחר מכן ללכת על עניין קשר העין.

שני הדברים ביחד יכולים לעורר (שלא לומר לצעוק) ספק אצל השופט שהייתה טעות בזיהוי.

עדי.

פורסם

הטעות שלך שאמרת לו שהכל מצולם לכן הוא ישר אמר לך שאתה מקבל דו"ח על שימוש ולא על דיבור בנייד.

היית צריך להמתין עם החשיפה ולשמוע קודם ממנו מה הוא רוצה ממך.

בכל מקרה הייתי הולך למשפט: כל במפ שהיה בכביש שמעו את משיכת האמברקס ביד ימין עם הפלאפון שמעו הייתי מביא את הסרטון אוסף עוד מס' סירטונים שיקריים מהאינטרנט רק להראות שלא תמיד הם צודקים ומקווה לטוב.

פורסם

עצוב ומרגיז - אבל הסיכויים שלך לביטול הדוח הם אפסיים. בנושא זה הפסיקה ברוב המקרים היא לא לקבל את טענת הנהג.

צפוי שמה שתגיד - בבימ"ש לתעבורה תורשע, תצטרך לערער למחוזי ואם יהיה לך הרבה זמן תערער גם לעליון. תכין הרבה כסף והרבה זמן, הרבה תקווה (כי לא חייבים לקבל בקשת ערעור) - ולא בטוח שתזכה.

פירוט שיחות לא מסייע וזו שגיאה להתבסס עליו. האשמה היא שימוש בטלפון בזמן נהיגה, ולא משנה אם לשיחה, שמיעת מוזיקה או ניווט.

השבוע היה מקרה נוסף בו נדחה ערעור בעליון למרות איכון שיחות שתמך בגרסת הנהג.

למחשבה: בהנחה שהניידת היתה מאחור, ולכל אורכו של רחוב הפרדס יש רק נתיב אחד לכל כיוון, האם אפשר לראות דרך חלונות הקנגו את הנהג בדגש על אוזנו, או שיש אטימה/וילון/משענת ראש שמונעת ראיה ברורה?

אולי אפשר לנסות לבקש להמיר לעבירה של נהיגה ללא שתי ידיים על ההגה, שהיא קלה ולא חמורה כמו שימוש בנייד.

כדי לקבל רעיונות יצירתיים, קרא קצת מה עו"ד אורון מספר, כמו זיכוי נהג שטען כי הטלפון היה ליד אוזנו כדי לנקות אותה עם האנטנה - והנהג זוכה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה לכולם על העזרה, אני עדיין מנסה לגבש החלטה אם ללכת למשפט או לשלם את הדו"ח ולשכוח את הכל.

הניידת עמדה בצד ימין עם הפנים לכביש, ככה שמתי שעברתי אותו הוא ראה אותי בברור, מתי שהוא היה מאחורי אין לו שום אפשרות לראות מה הולך בתוך הרכב כי כל החלונות האחוריים מושחרים.

פורסם

אם יש לך זמן חופשי ... הרבה זמן חופשי ועצבים !

לדעתי במוקדם או במאוחר השוטרים האלו יחזרו על דפוס הפעולה שלהם , כלומר חלוקת דו"ח לא מוצדק .

תצטרך לארוב להם ולצלם אותם נותנים דו"ח לא מוצדק בעליל , שאין ספק שהנהג המזדמן לא עשה עברה .

אם יהיו לך 2-3 צילומים כאלו (נניח מצב שתצלם אותם נותנים דו"ח על אי עצירה בעצור למרות שצילמת שהרכב ההוא עצר) תוכל בבית המשפט תוכל לערער את אמינות השוטרים .

פורסם
תודה לכולם על העזרה, אני עדיין מנסה לגבש החלטה אם ללכת למשפט או לשלם את הדו"ח ולשכוח את הכל.

הניידת עמדה בצד ימין עם הפנים לכביש, ככה שמתי שעברתי אותו הוא ראה אותי בברור, מתי שהוא היה מאחורי אין לו שום אפשרות לראות מה הולך בתוך הרכב כי כל החלונות האחוריים מושחרים.

לא מדוייק.ניתן לראות דרך מראות הצד.אינני אומר שזה מה שהיה,אבל ניתן לראות דרך מראות צד חגורות\פלאפון

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

כמו שאמרו לך כבר קודם הטעות שלך הייתה שאמרת לו שהכל מצולם, ככה הוא ידע להגיד לך שלא דיברת אלא השתמשת.

אבל לא רק שומעים מוזיקה בפלאפון או GPS שולחים הודעות בווצאפ, גלישה באינטרנט.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חברה, חבר טוב המליץ לי ללכת לפוליגרף.

האמת שעכשיו זה נשמע לי רעיון ממש טוב, אין לי שום בעיה לעשות בדיקה כזאת, אני יודע את האמת.

השאלה היא מה זה שווה מבחינה משפטית?

• תוכן חדש...