Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אני זכאי להטבות כלשהן מתוקף היותי חייל משוחרר? או שעליי לשלם דמי ביטוח לאומי כמו כל אדם רגיל?

מבדיקה בחוברת שהם נותנים וכו' לא מצאתי שום דבר הנוגע לאדם במצב שלי.

אשמח לקבל הארה בעניין.

נ.ב

אני מתכנן ללכת לשם ביום שני, אבל רוצה להגיע עם מידע מוקדם.

תודה.

פורסם

במקום לשחק בבינגו ואפילו ללכת לקזינו (ללכת לבד לביטוח לאומי/מס הכנסה זה באמת קזינו), תפנה לרו"ח שיפתח לך את התיק וידריך אותך בכל מה שקשור לניהול העסק.

יעלה קצת פפלינוס, אבל יחסוך הרבה פפלינוס בעתיד.

----

פורסם

זה לא בדיוק עסק. זה בגדר נותן שירות (עבודה בקבלנות). לא נראה לי שיש צורך לפנות לרו"ח בשביל העניין הזה, זה לא עסק מורכב.

במס ההכנסה הייתי כבר וסידרתי הכל.

פורסם

אם אתה עוסק פטור אתה לא חייב להשתמש בשירותיו של רואה חשבון. עוסק מורשה או חברה בע״מ זה משהו אחר.

בכל מקרה, אין הנחה בביטוח לאומי לחייל משוחרר. אתה משלם לביטוח לאומי אחוז מסוים מההכנסות המשוערות שלך. בסוף השנה כשאתה מגיש את הדו״ח השנתי למס הכנסה מתקזזים איתך על ההפרש.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אין קשר לתיאום מס.

כשאתה פותח תיק של עצמאי בביטוח לאומי (פרילנסר=עצמאי), הפקיד ישאל אותך כמה להערכתך תרוויח בשנה. אתה זורק סכום, נניח 50 אלף ש"ח. בסוף השנה אתה מגיש דוח שנתי למס הכנסה ורואים שבמקום להרוויח 50 אלף ש"ח כמו שאמרת הרווחת 100 אלף ש"ח. בביטוח לאומי יפרגנו לך ומיד ישלחו לך דרישה לתשלום ההפרש + ריבית.

אותו הדבר גם הפוך - שילמת ביטוח לאומי לפי 50 אלף ש"ח אבל הרווח 25 אלף ש"ח. ביטוח לאומי יחזירו לך לחשבון הבנק את היתרה + ריבית.

מהשנה השנייה והלאה אין בעיה, כי לוקחים את המחזור שלך מהשנה שעברה + תוספת קבועה בהנחה שהעסק שלך ימשיך לגדול.

תיאום מס זה משהו שעושים שכירים כשיש להם שתי משכורות או שכיר שעובד גם כעצמאי. אם אתה גם שכיר וגם עצמאי, זה משהו אחר:

http://www.btl.gov.il/insurance/national%20insurance/type_list/%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%20%D7%A9%D7%9B%D7%99%D7%A8%20%D7%95%D7%92%D7%9D%20%D7%A2%D7%95%D7%91%D7%93%20%D7%A2%D7%A6%D7%9E%D7%90%D7%99/Pages/default.aspx

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה עוסק מורשה - התשובה חיובית. אבל לא כל ציוד מנוכה מיד - יש כאלה שמנוכים על פני מספר שנים. לדוגמא - אאל"ט מחשב מחושב על פני 3 שנים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אם אתה עוסק מורשה - התשובה חיובית. אבל לא כל ציוד מנוכה מיד - יש כאלה שמנוכים על פני מספר שנים. לדוגמא - אאל"ט מחשב מחושב על פני 3 שנים.

גם אם אתה עוסק פטור.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...