Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תחשוב כמה רכבים היו מתווספים לכבישים אם מחירי הרכב לא היו כאלה גבוהים.

אני כבר רואה את הפיתרון העתידי של הממשלה - מס של 200% על רכבים חדשים.

אם כבר הפתרון הנכון לעלות את שנת הגריטה, ביפן למשל רכבים חדשים משלמים פחות אגרה, ישנים הרבה יותר ככה יוצרים תחלופה..

אביב.

SEAT LEON 1.8 TSI

burn rubber,not your soul

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
החיים יפים עם אופנוע 8)

כשאתה מרותק למיטה בבית חולים ומחובר למכונת הנשמה?

אין לך אפילו מה לנסות להתווכח איתי, כנס לכל מחלקת טיפול נמרץ בכל בית חולים בארץ ובכל רגע נתון תגלה שבין רבע לחצי מהמחלקה מורכבת מאופנוענים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אין לך אפילו מה לנסות להתווכח איתי, כנס לכל מחלקת טיפול נמרץ בכל בית חולים בארץ ובכל רגע נתון תגלה שבין רבע לחצי מהמחלקה מורכבת מאופנוענים.

צודק, אבל אני חושב אחרת זאת אומרת מסכים איתך אבל המשחבה שלי היא בדרך של "אם צריך לקרות לי משהו זה יקרה לא משנה אם אני יהיה עם תח"צ או אופניים", כמובן שזה לא נותן לי את הביצים לנסוע את כל הכביש בווילי ולעשות שטויות, אני נוסע רגוע וזהיר.

אבל כמה שתהיה זהיר ורגוע בניסעה לפעמים זה לא קשור אליך (2 תאונות שהיו לי בחיים אשם היה הנהג השני)

פורסם

להתווכח? בכלל לא, להפך - אני מסכים איתך, זהו תחום מסוכן, אך מבחינתי שווה כל רגע וכל סיכון.

בשביל באמת לחיות, מוות הוא אחד הסיכונים.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

אני אוהב את זה ששר התחבורה מצטט שרמת המינוע בישראל נמוכה יחסית לאירופה. הוא שוכח ש-80% מהתנועה בארץ מתרכזת סביב גוש דן, וששם רמת המינוע גבוהה כמעט פי 2 מהממוצע הארצי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ושיש לנו קבוצות גדולות של אנשים שלא משתמשות ברכב פרטי כמעט בכלל, ולא בגלל כסף.

חרדים, נשים ערביות, חיילים, ילדים (יש לנו הרבה יחסית), קשישים (גם יש לא מעט) וכו' וכו'...

פורסם
חברים, הבעיה בארץ היא הכבישים הצרים, גם כאשר ישנה אופציה להרחיב למשל - 3-5 נתיבים, כי מסביב יש שטחים פתוחים, עדיין בונים 2 נתיבים 3 ככל היותר.

הרבה פעמים אני נוסע בכביש של 2 נתיבים , נוסע זו מילה טובה מידי - זוחל! הרבה פעמים כשאני זוחל,ומסביב יש שדות,או שטחים פתוחים שמשים ל - כלום ושום דבר, אני מתבאס ולא מבין את הראש של המהנדס המקומבן שיושב שם למעלה ולא חושב עם הראש.

חוסר הבנה שלך את מערכת התכנון הארצית.

אין כזה דבר "שטחים פתוחים שלא עושים בהם כלום".

השטחים האלה או פרטיים, או מיועדים לבנייה, או מיועדים לחקלאות. בכל מקרה, הם חלק מתוכנית המתאר הארצית.

אין מטרה לבנות כביש על כל חלקת אדמה פנויה. תוכנית תמ"א 3 מפרטת את תוכנית הדרכים והכבישים בישראל.

אם תרצה לראות את התוכנית, או את יתר תוכניות התכנון הארציות, תוכל לבקר פה:

http://www.mmi.gov.il/iturtabot/tochmitararzi.asp

על כל פנים, השיטה היא לא לבנות עוד ועוד כבישים (כשממילא קצב הבנייה איטי הרבה יותר מקצב הגידול ברמת המינוע) אלא לייעל את התחבורה הציבורית.

זו לצערי - על אף השיפור העצום שנעשה בשנים האחרונות - עדיין בחיתוליה.

פורסם

זה מזכיר לי, לפני יומיים הייתי במרכז ורמת הנהיגה וציות לחוקים פשוט שואף לאפס. בצפון לפחות אנשים מנסים לשמור על החוקים. אני לא מבין למה אנשים במרכז כל כך אוהבים פקקים, כל מקום שנסעתי היה פקק. אני מרגיש שאם לא היו לכם פקקים לפחות 80% היה כל היום מגרד את גופו בגלל חוסר "מנה" :p

פורסם

הבעיה היא שהתכנון לקוי ואף אחד לא מסתכל מעבר לקדנציה הנוכחית שלו כשר או כח"כ, קוצר רואי הוא הגורם לכך, ותקציב מוגבל, נניח לצורך הענין את הרכבת הקלה המתוכננת בתא והקיימת בירושלים, למה לא רכבת תחתית ? לא משפיע בכלל על התנועה בכבישים 0 סיכון של תאונות דרכים קטלניות עם רכבים, וכשיגיע הזמן יהיה אפשר לשכלל את הרכבת ולפתוח בכל פינה תחנה של רכבת תחתית בדיוק כמו בלונדון.

או לחלופין תסתכלו על הפרויקט האחרון ש"רקבת" ישראל התהדרה בו, קו תא - ירושלים אממה, אף אחד לא יגיד לכם שזה תוואי שנבנה ל4 שנים כאשר בונים תוואי חדש והתוואי הזמני עלה למשלם המיסים כחצי מיליארד שקל, אבל שטויות מי זה בכלל משלם המיסים, הרי את הכסף הוא קוטף מהעצים

מישהו צריך לעשות שם סדר הבעיה שאין מי כי אף אחד לא רוצה את תיק התחבורה ומי שכן לוקח לא מבין את המשמעות של התיק הזה.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
הבעיה היא שהתכנון לקוי ואף אחד לא מסתכל מעבר לקדנציה הנוכחית שלו כשר או כח"כ, קוצר רואי הוא הגורם לכך, ותקציב מוגבל, נניח לצורך הענין את הרכבת הקלה המתוכננת בתא והקיימת בירושלים, למה לא רכבת תחתית ? לא משפיע בכלל על התנועה בכבישים 0 סיכון של תאונות דרכים קטלניות עם רכבים, וכשיגיע הזמן יהיה אפשר לשכלל את הרכבת ולפתוח בכל פינה תחנה של רכבת תחתית בדיוק כמו בלונדון.

או לחלופין תסתכלו על הפרויקט האחרון ש"רקבת" ישראל התהדרה בו, קו תא - ירושלים אממה, אף אחד לא יגיד לכם שזה תוואי שנבנה ל4 שנים כאשר בונים תוואי חדש והתוואי הזמני עלה למשלם המיסים כחצי מיליארד שקל, אבל שטויות מי זה בכלל משלם המיסים, הרי את הכסף הוא קוטף מהעצים

מישהו צריך לעשות שם סדר הבעיה שאין מי כי אף אחד לא רוצה את תיק התחבורה ומי שכן לוקח לא מבין את המשמעות של התיק הזה.

יש בעיות בתכנון ללא ספק. אחת מהן היא תיעדוף תקציבים לבניית כבישים במקום לתחבורה ציבורית. השניה היא היעדר תקינה בנושאי תכנון ושילוט. שיטת המכרזים והבירוקרטיה שגורמים לזמן ארוך מאוד לאישור פרוייקטים - ארוך מספיק עד שהם הופכים לא רלוונטים.

דווקא הרכבת הקלה היא דוגמא לא טובה. הרכבת הקלה נבחרה - ובצדק לדעתי - בגלל העלויות הנמוכות משמעותית מתת-קרקעית. כירושלמי עד לא מזמן, שהשתמש הרבה ברכבת, אני יכול להעיד שהיא נוחה, יעילה, טובה מהרבה רכבות קלות אחרות שפגשתי בעולם, והיא חלק מתוואי גדול יותר שמתוכנן בעתיד.

פורסם
נ.ב המצב הולך להיות קטסטרופלי עוד יותר, יאיר לפיד במסגרת הגיזרות עצר את הזרמת הכספים שהופנו ואושרו כבר לפרויקטים עתידיים של הרחבת מסילות רכבת, סלילת כבישים ותשתיות חדשים, ושיפור ושיפוץ התשתיות הקיימות

עד כמה שידוע לי שום פרויקט של רכבת לא נפגע ובכלל הקיצוץ בתקציב הכבישים (חדשים ותחזוקה) זניח עד לא קיים.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000835837

התקציב הקשה מהווה הזדמנות עבורנו לבחון את כל התקציב ואת בורות השומן", מסר בכיר במשרד. לכן, כ-10 מיליארד שקל יגיעו מ"התייעלות", דחייה ועצירה של יוזמות שלא מקדמות את מטרת הצמיחה או צמצום הפערים, הפחתות בסעיפים שגדלו, דחיית פרויקטים של תשתיות ותחבורה ציבורית והעברת פרויקטים של תחבורה לשיתוף המגזר הפרטי (BOT ו-PFI). "כבר מצאנו 10 מיליארד שקל", מוסר הבכיר שמוסיף כי רק מדחייה וההעברה של פרויקטים ל-BOT ניתן לחסוך כ-2 מיליארד שקל.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
עד כמה שידוע לי שום פרויקט של רכבת לא נפגע ובכלל הקיצוץ בתקציב הכבישים (חדשים ותחזוקה) זניח עד לא קיים.

אמת.

פרויקטים שנידחו היו פרוייקטים שטרם התחילו לעבוד על ביצועם.

פורסם

היום אנשים מחזיקים רכב לנסיעות עירוניות קצרות. תוסיפו לזה את העובדה שאנשים לא נפטרים מרכבים ישנים. היום יש עוד סובארו DL שנוסעות על הכבישים ובעליהן מתעקשים למכור אותן. כך לגבי כל גרוטאה ישנה. זה שיעור כניסת רכב לארץ מול העלמת רכב אחר. נכנסים יותר.

התח"צ הופך ללא רלוונטי עבור אנשים. אני למשל בתור חייל עובד מעדיף לבזבז 50 שקל על נסיעה לקריית מלאכי כשאני צריך ולהגיע הביתה תוך חצי שעה מאשר תוך שעה וחצי - שעתיים. אז אני מחזיק רכב לנסיעות כאלו ואחרות.

הבסיס של נמצא במרחק 5 דקות נסיעה (ועוד 2 דקות להגיע אליו מדלת הכניסה לדירה). אם הייתי משתמש בתח"צ אמנם הייתי נוסע בחינם אבל הייתי צריך לצאת שעה וחצי מראש אם ניקח בחשבון את ההמתנות לאוטובוסים ואת ההליכה לתחנה (הזמן שייקח לי רק ללכת לתחנה הוא בערך הזמן שייקח ברכב לסוע לתוך הבסיס עצמו)

עוד דוגמא מהיום. חבר שהעדיף לסוע לבסיס שלו בדרום עם רכב ולהתחלק בעלות הדלק עם חברים ליחידה מאשר לחכות בחמישי 3 שעות לקו שיאסוף אותם הביתה. מטרופולין ממלאת את קווי הדרום ועד שהקו מגיע אליו הוא מדלג הלאה כי הוא מלא עד אפס מקום וככה כל קו.

לי זה קרה פעם אחת וזה הדבר הכי מרתיח שיש.

בכלל, מאז רכשתי רכב משלי השתמשתי בתח"צ בערך 3 פעמים וכל פעם מחדש אמרתי לעצמי שהייתי צריך להביא את הרכב איתי, גם אם הדלק היה עולה לי הרבה כסף.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
זה מזכיר לי, לפני יומיים הייתי במרכז ורמת הנהיגה וציות לחוקים פשוט שואף לאפס. בצפון לפחות אנשים מנסים לשמור על החוקים. אני לא מבין למה אנשים במרכז כל כך אוהבים פקקים, כל מקום שנסעתי היה פקק. אני מרגיש שאם לא היו לכם פקקים לפחות 80% היה כל היום מגרד את גופו בגלל חוסר "מנה" :p

אה, אז זה לא רק אני שרואה את זה?

מהרגע שעוברים את חדרה זה כאילו שנכנסים לג'ונגל.

אנשים חותכים אותך, עושים שטויות, צופרים ביציאה מרמזור כדי לזרז אותך (שיילכו להזדיין, אני מאיץ בקצב שנוח לי) ובכלליות זה גועל נפש לנהוג במרכז.

בצפון אנחנו יותר מתורבתים.

הבעיה הכי חמורה של תחבורה שיש באזור חיפה זה בעצם לחפש חניה באזור מרכז הכרמל בחמישי-שישי-שבת.

וגם זה לא לוקח יותר מ20 דקות, או אפילו 3 דקות אם אתה מוכן ללכת יותר מ300 מטר (באזור עם פחות חום זוועתי מאשר תל אביב).

• תוכן חדש...