Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי רכב טויטה קורולה 2008 ממכרז מכוניות מטעם המדינה, הרכב שנרכש היה רכב מועוקל ללא מפתח מאחר ובעל הרכב סירב למסור אותו.

הזמנתי בעל מקצוע וסיכמנו על סכום של 800, מנעולן שעובד הרבה עם אנשי המקום.

הוא הוזמן ב9 בבוקר לערך, המנעולן הגיע בסביבות 12-13, המכונה שלו ברכב היתה מקולקלת לטענתו ולכן הלך לעסק שאיתו הוא עובד וגם שם לטענתו היא היתה מקולקת, לאחר שהבנתי שלא אספיק להגיע לעבודתי בזמן- ב 14, ביטלתי את יום העבודה על אף שאני נמנע כמעט לחלוטין מלעשות צעד כזה- שווה ערך לכ250 ש"ח.

במהלך העבודה ע"מ להקל את עבודתו ולקצר את שהייתנו שם הוא המליץ לי להזמין אדם שיפרוץ במקומו את הקודנית בעלות של 100 ש"ח מאחר ולא היה לנו את הקוד, הצלחתי להשיג את הקוד מעובד בטויטה בעד 150 ש"ח.

לאחר שעבר הזמן והמנולען שם לב שהוא לא מצליח להניע את הרכב והתייעץ עם קולגות שלו הבין שישנם הרבה מיגונים ברכב אשר לא טיפל בהם, הוא ביקש ממני לאשר הגעת עובד נוסף אשר יסייע לו בעבודה בעד 200 ש"ח, שוב פעם על מנת להקל עליו ולקצר את שהותי במקום הסכמתי לכך.

כאשר העובד חדש הגיע שמתי לב לכך שהמנעולן שהזמנתי כלל אינו יודע את העבודה מבחינה מקצועית, הגיע ללא ציוד מתאים לפריצת רכב במודל חדש, ללא ידע מתאים במיגונים שברכב ולא טרח כלל לבדוק אם ישנם כאלו בכל הליך עשיית המפתחות. העובד הנוסף הגיע והתחיל בניתקוי המיגוניות בינהם המוקדנית אשר שילמתי כדי לסייע למנעולן, כספת וכדו'.

לאחר שכבר הגיע הלילה הבנו שנצטרך לדחות את המשך העבדוה למחרת.

סיכמנו שהוא יגיע לשם בבוקר ויסיים את עבודתו ולאחר מכן אגיע בצהריים ואקח את הרכב.

למחרת המנעולן אישר לי שהרכב מניע ואכן כשהגעתי לרכב, הרכב הניע, אך שמתי לב שהשאיר לי חתיכה אחת של פלסטיק אשר שבר ולכן לא יכל להחזירה למקום, הבלגתי -נזק שאיני יודע להעריך.

המפתחות אכן עבדו באותם צהריים- יום שישי, במוצא"ש למחרת, עשיתי סיבוב קצר ברכב ולאחר שהחנתי,רציתי להזיז אותו, ואז הרכב הפסיק להניע ואף סטארטר לא היה, הנורה שנדלקה היתה check airbag.

לאחר כמה וכמה בדיקות ונסיונות לבדוק האם מקור הבעיה עם המצבר וכדו' הבנתי שזה חסר סיכוי, עדכנתי את המנעולן, הוא שלל את האפשרות שזה באשמתו מאחר ומבחינתו הוא הצליח להניע את הרכב ואחריותו הוסרה.

ביום שני הגיע איש שרות מטעם חברת הביטוח אשר בדק את הרכב ואישר שישנה בעיה שהוא אינו יודע לפתור ולכן הוזמן גרר אשר לבקשתי הפנה את הרכב למוסך טויטה על אף המחיר הגובה, מאחר וכבר סבלתי מהטיפול הרשלני והלא מקצועי של איש שרות על אף שהמנעולן ביקש ממני להביא אליו את הרכב לא הסכמתי ואמרתי לו שאני כבר לא סומך על מקצועיתו ושהוא ישא בנזקים וביקש ממני לפני שאני מאשר את ההצעה של טיוטה לעדכן אותו בהצעת מחיר.

טיוטה הביאה לי הצעת מחיר של כמה אלפי ש"ח, אישרתי את ההצעה.

מסרתי למנעולן שאני נותן לו מבחינתי 2 ברירוה, 1) להשיב לי לכל הפחות את ה800 ש"ח על ההעבודה שלטענתי לא נעשתה כראי,

2) לגשת לתביעה בבית משפט לתביעות קטנות, הוא אמר שמבחינתו נפגש רק בבית משפט.

אשמח לדעת את סיכויי לזכיה בתביעה במידה ואגיש, מהו תחום אחריותו של המנעולן? האם זה מסתיים ברגע מסירת המפתחות וזה מעיד על כך שהוא עשה את עבדותו כראוי?

אשמח למענה, מרלו.

פורסם

1. אם לא היה לך מפתח, איך אתה יודע שהנורית של הכריות אוויר נדלקה בגלל נזק שנגרם ע"י המנעולן? (אולי היתה נדלקת לסירוגין לפני כן, האם בדקת עם סורק תקלות מה בדיוק התקלה?)

2. איך אתה יודע ש"חוסר סטרטר" ושאר הבעיות שתארת קשורות למנעולן? אולי הסטרטר היה תקול הרבה לפני זה?

איך בכלל אתה מקשר בין המקרים? על סמך מה?

פורסם

בית משפט זה מילה שלך מול מילה שלו. לכן:

1. תתעד את כל הנזקים בצורה מפורטת ותצלם תמונות מכל זווית אפשרית.

2. אל תנהל איתו שיחת טלפון אם כן, תקליט אותה.

3. תאתר את כל הפרטים של האנשים שהיו מעורבים ותבקש מהם לכתוב את הדברים שקרו ולחתום על תצהיר. אל תשכח שמשפט גם אם תתבע מחר יכול להתרחש רק בעוד 8 חודשים. אנשים שוכחים המון.

4. כמו שאמרו לפני האם יש לך הוכחה שיש קשר בין העלות תיקון של אלפי שקלים לבין הנזק שהוא גרם?

5. ברגע שיש לך הוכחות שלח לו דואר רשום עם דרישה להחזיר לך את התשלום. שוב תתעד הכל.

6. אתה לא תובע על 800 שקל. אתה תובע 800 שקל + יום עבודה 250 + טרחה על כל מה שנגרם לך 1000 שקל. במידה ואכן מוכח שהוא אחראי לנזקים שטויוטה תיקנו אז כמובן שאתה מצרף את עלות התיקון, בתוספת זמן העבודה שהפסדת בגלל זה.

אסור לוותר לחולירות כאלה! הבנאדם אין לו מושג והעיקר הוא מתחיל את העבודה. ברמה אישית אם אתה שואל אותי, ברגע שראית שהוא מסתבך היית צריך להגיד לו ביי ביי ולא להענות לבנאדם שצריך עוד 2 יועצים חיצוניים בשביל עבודה. אבל את הנעשה אין להשיב.

פורסם

בקש ממוסך טויוטה לכתוב לך דיאגנוזה בכפוף להצעת מחיר לתיקון.

ככל שמהכתוב יעלה כי נדרשו החלפות חלקים ועבודות שהיה על המנעולן לטפל בהם, כך יש סבירות שתביעתך תתקבל.

אל תצפה מהמוסך לתת לך חוו"ד שתקטול את עבודת המנעולן, את זה הם לא יעשו.

יכול להיות שאם תפנה לשמאי, הוא יוכל לחוות דעתו לגבי רשלנות המנעולן אל מול התיקונים שבוצעו בטויוטה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...