Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. התלבטות קצרה ברשותכם-

ברשות המשפחה כרגע מאזדה לאנטיס 2003 מנוע 1.6ל' עם 181,000 ק"מ. הרכב מטופל ושמור בקנאות עם חלפים מקוריים בלבד ושמן מנוע איכותי. לא נחסך עליו דבר.

לאחרונה עלתה דילמה. הוצאות הדלק החודשיות על הרכב עומדות כרגע על כ-1,000₪ בחודש.

במצב השוק הנוכחי אפשר למכור את הרכב בכ-16 עד 19 אלף ש"ח. האם למכור את הרכב ולהסתכן ברכישה בעייתית שתפגע בכיס בצורת אחזקה יקרה (בעיות אמינות) לטובת רכב חסכוני יותר? האם ישנו רכב חסכוני אוטומטי ב-10,000₪?

כרגע הוצאות הדלק מעיקות מאוד.

הרכב משמש בעיקר לנסיעות עירוניות.

האם יש אופציות ראויות מבחינת חיסכון ואמינות בתקציב זה? אולי דיזלים? כח ומראה חיצוני או נוחות לא שיקול (מאזדה זה בערך הרכב הכי לא נוח שיש).

פורסם

כמה כסף אתה מתכוון לחסוך בחודש על ידי רכב חסכוני יותר? 200ש"ח? תבין, רכב שתקנה והזמן שתבזבז בחיפושים יעלו לך יותר מכסום שתחסוך. תחשוב על זה שיישור קו על רכב שתקנה יעלה לך כסף: מצבר, צמיגים, טיפול (אולי כולל טיימינג), תיקונים. כל זה ביחד ישלול את החיסכון שאתה רוצה להשיג לכמה שנים הקרובות.

אוטומט לא יהיה חסכוני במיוחד ובנסועה שלך החיסכון לא יהיה משמעותי.

מצד השני אם הרכב שלך דורש השקעה ועוד מבזבז הרבה דלק- זה יכול להיות שיקול נוסף. אחרת בסימלון שלך תצטרך להחליף את פיית התדלוק בגלגלי שיניים ומברג.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תודה על תגובתך.

ראשית, הרעיון הוא למכור את המאזדה ולקנות רכב זול יותר ב-10,000 ש"ח לערך. וזאת בשאיפה שיהיה אמין וחסכוני עד כמה שניתן. בצורה זאת אחסוך גם את ההפרש בין שווי הרכבים (המאזדה שברשותנו לעומת רכב ב-10,000 ש"ח) וגם בדלק. אם אפשר.

לקחתי לתשומת לבך את מה שהעלית בנושא יישור קו.

לדוגמא, בעבודה יש לנו רנו קנגו 2003 עם 350,000 ק"מ שעושה כמעט 18 קילומטר על ליטר סולר והמחירון שלה הוא 10,000₪.

כמובן שרנו קנגו זה לא רכב שברצוננו להתנייד בו ביום יום וזו היא רק דוגמא.

אם בכל זאת ארצה להתעקש על רכב זול יותר, על איזה רכב ב10,000₪ תמליץ? שיהיה כמה שיותר אמין וחסכוני ואוטומטי.

תודה.

פורסם

לא כדאי.

עדיף אוטו שקיים וידוע מה הבעיות שיש לו/שאין לו מאשר לקנות רכב ישן.

1000 שקל בחודש על דלק זה בסביבות ה1200 ק"מ בחודש.

אתם לא נוסעים הרבה-תנסו להוריד כמות נסיעות או לעלות על אוטובוס מידי פעם

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

באיזו עיר אתה גר? חיפה\ירושלים או עיר מישורית יותר?

הרי רכב חיסכוני בתקציב של 10K יהיה ככל הנראה חלש מהמאזדה וההתמודדות עם העליות לא תתרום לחיסכון.

אם תלך על דיזל,העליות לא יהוו בעיה, אבל קח בחשבון שבתקציב של 10K ככל הנראה תצטרך ישור קו די רציני.

לעומת זאת אם אתה גר בעיר מישורית אתה בהחלט יכול להגיע לצריכת דלק יפה עם אוטו קטן וחיסכוני.

שאלה נוספת היא מה הנסועה השנתית שלך? כמה ק"מ?

הפרטים האלו יעזרו מאוד לחישוב כדאיות ההחלפה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

תודה על תגובותיכם.

כרגע אני גר במעלות - עיר שכולה הר. הנסועה השנתית היא כרגע באיזור 15-17 אלף קילומטר.

בעיקרון אני לא בעד למכור בעיקר משום שהשקעתי על הרכב לא מעט כסף בחלפים מקוריים ואיכותיים וטיפלתי ברכב ממש לפי הספר על מנת שלא יופיעו בעיות בעתיד.

לא מכיר הרבה אנשים שעושים טיימינג מקורי לרכב בן 10.

פורסם

אני אישית לא מכיר רכב אוטומט ישן שעושה יותר מליטר ל 12 קילומטר. במצב כזה אתה חוסך אולי 150 שקל בחודש על דלק. החיסכון שווה לך להכנס להרפתקה עם רכב שאתה לא מכיר ולך תדע איזה הפתעות יהיו לו בדרך? וחשיבה של "יש לי עכשיו 9000 שקל ספייר להשקיע ברכב לאחר מכירת הרכב הקודם" היא גם לא נכונה. כי את המאזדה שלך בעוד 3 שנים תוכל למכור ב 10 אלף ובעוד שרכב ב 10 אלף תוכל למכור באיזה 5 מקסימום. ככה שיוצא שעם השקעה של ישור קו , אפילו תפסיד מהעניין.

לצערי זאת המציאות בארצנו, ואת זה צריך לאכול

פורסם

החלפה שכזו אם יש בה טעם היא רק לרכב עם גיר ידני/מנוע דיזל. דהיינו החלפה לשם ירידה -משמעותית- בצריכת הדלק. החלפה בין משפחטומתית אחת לאחרת כמעט ולא תייצר הבדלים. עדיף שלא.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

בתקציב הנתון - תשאר עם מה שיש. כל רכב אחר שתקנה בתקציב יחייב אותך ליישור קו של כמה אלפי שקלים - ולכן חסכון לא יהיה כאן. כאשר יהיה לך כסף להשתדרג לרכב בן 3-4, אז זה יהיה שווה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

החלטה נבונה. כשתרצה להוסיף כסף ולקנות רכב חדיש ונורמלי, לא גרוטאה ב-10K, אני ממליץ ללכת על מכונית קטנה וידנית, שזה צו השעה כיום, במחירי הדלק הפסיכיים של 7 ש"ח ומעלה.

• תוכן חדש...