Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי יונדאי i30 2009 , יד ראשונה מלינסיג כחודש

אחרי הנעה יש רעשים מתכתיים שנשמעים כמו תיקתוק מהמנוע, לכמה דקות עד שהמנוע מתחמם ואז הרעשים נעלמים.

השאלה האם זה מצביע על בעיה מסיומת או שזה תופעה רגילה ליונדאי i30

תודה

פורסם

בדוק שמן מנוע !

על פניו,ייתכן שלא השתמשו בשמן איכותי או שפשוט חסר לא מעט שמן.הייתי מתחיל מיישור קו פשוט של החלפת שמן+מסנן שמן מקוריים ובודק אח"כ אם הרעשים ממשיכים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
רכב ליסינג אז בדוק שאין לך בוצה במנוע ואם יש תקווה שיש לך אחריות על המנוע

האם מחייב שלכל רכב ליסינג יש בוצה במנוע ? לא מסכים ! האם רוב חברות הליסינג מטפלות כמו שצריך ברכבים ? לא ממש!

אני קניתי מהרץ,הם עשו טיפול לרכב רק ב-20,000 ק"מ (הרכב היה בן שנה וחצי ולפחות לטעמי זו היתה הזנחה),השתמשו בשמן ומסנן שמתאימים בכלל לאקסנט (שמו חצי סינתטי במקום סינתטי מלא ?) ד"א הראו לי העתק של חשבונית זו לא המצאה שלי.

כאשר רכשתי את הרכב זה היה עם 31,000 ק"מ על השעון ומייד החלטתי להוריד את השמן והמסנן ולהחליפם מיידית.

ברכב הזה חובה להשתמש בשמן סינתטי כיוון ששרשרת התזמון רגישה מאוד לשימוש בשמן שאינו סינתטי מלא ואיכותי.

אצלי יש מעט רעש של כמה שניות לאחר ההתנעה אבל אין בוצה בשום מקרה.

כצעד ראשון אני שוב ממליץ לפותח הנושא לא להתחיל לפתח חרדה לגבי בוצה (שאולי יש ואולי אין),אלא להחליף לשמן סינתטי איכותי+מסנן שמן מקורי ולבדוק ,אם הרעש נמשך.

אם הרעש נמשך,אין ברירה,אלא לפנות לחברת הליסינג (שאישיתעבור פותח הנושא אני מקווה שלא מדובר בזו עם הלוגו הכתום) כדיע שתכניס את הרכב למוסך לבדיקה מקיפה על חשבונה כי אחריות יצרן פגה כבר לכל היותר לפני כ-4 חודשים (וזאת בהנחה שהרכב עלה על הכביש במקסימום 12/09)

פורסם
כמה שטויות אתה כותב

לבדוק אם יש בוצה זה עניין גם פשוט וגם הכרחי בתקלות כאלו

אתה בעל מקצוע ואני לא אבל בכל זאת אולי תסביר לי איפה בדיוק השטויות ? כתבתי שלא מחייב שבכל רכב ליסינג תהיה בוצה במנוע,זה לא אומר,שלפותח הנושא אין את התקלה הזו או שלא צריך לבדוק חשד שישנה (הרי אף אחד מאיתנו לא בדק את הרכב פיזית,נכון ? ),שנינו לא יודעים כמה ק"מ נסע הרכב,באיזה שמן טופל,איזה מסנן מורכב ומה בדיוק הרעשים ששומע פותח הנושא.

ברכב הזה באיזה שמן ומסנן אתה רוצה להשתמש ? (אולי של אקסנט מתאים לשיטתך ואתה עושה זאת במוסך שאתה עובד בו אבל אני מאוד רוצה להאמין ולקוות שלא)..

חשבת אולי,שבחברה,במוסך מורשה יש אנשים מביני דבר ? (לא סתם ממליצים לעשות טיפול כל שנה או 20,000 מקסימום ולא למשוך טיפולים מעבר לכך- לא לחרוג מזמן או ק"מ לטיפול המוקדם מביניהם) ובנוסף ממליצים פעם בשנה להשתמש ב- K44 כדי למנוע את עניין הבוצה כיוון שאחת הבעיות הידועות ברכבים הללו היא הצטברות פיח במעברים הצרים של המנוע ואין כל כך הרבה מה לעשות חוץ משימוש בשמן+מסנן איכותיים ובתוסף פעם בשנה.

ד"א אני מטפל ברכב שלי עצמאית בבית אבל לפי הספר ולא חוסך ממנו כלום.כאשר יש צורך בבלמים,הרכב מועבר למוסך כללי /מורשה לפי הצורך.

אפשר להתווכח עד מחר אבל לי יש רכב זהה עם 46,000 ק"מ,הרכב אצלי שנה ו-4 חודשים ועשיתי 2 החלפות שמן (אחת בקניית הרכב מייד ואחד שנה אחריה (הרכב עבר 8,000 ק"מ) ובין שתי ההחלפות עשיתי לרכב ניקוי עם K44 -אני מזמין אותך אלי לצפון לשמוע את הרכב וכבעל מקצוע אתה תבחין שאין שום רעש חריג מהמנוע ובטח שלא בוצה.

פורסם

עוד פעם את הכותב מגילות על כלום

מי טען שזה מחייב רק שזה נפוץ יותר אצל הליסינג ולכן יש לבדוק את זה דבר ראשון

• תוכן חדש...