Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברצוני לצלם תיק חקירה של קטין, שהשחית לי את הרכב, נתפס וזוהה בזיהוי פלליי (טביעות אצבע ונעל). על מנת שאוכל לתבוע אותו במשפט אזרחי, כדי להשיב לי את הנזק המדובר.

כשהייתי היום במשטרת רמת גן, הקצינה אמרה לי שאני לא יכול לצלם את תיק הקטין, אלה רק דרך אישור בית משפט.

לאיזה בית משפט אני אמור לפנות? (יש לי את מספר התיק)

האם אני יכול לעשות את זה בבית משפט לתביעות קטנות? או שעלי לעשות את זה בבית משפט אחר? ואז לגשת לתביעות קטנות?

להערכתי הילד בן 12-14, האם אני תובע את הוריו?

תודה מראש לעונים,

אופיר

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אם הוא מתחת לגיל 12 אין לו אחריות בגין מעשים פליליים.

אתה יכול להגיש תביעת נזיקין נגד האפוטרופוס שלו (הוריו).

אינני משפטן אבל להבנתי, אחריות ההורים על מעשה הילד אינה אוטומטית וצריך להראות כי מעשי הילד נובעים מרשלנות או מחדל של ההורים.

האם הגשת נגדו תלונה במשטרה? הם יוגש נגד הילד כתב אישום?

ייתכן שתצטרך להיעזר בעורך דין על מנת לקבל את חומר החקירה.

פורסם

הגשתי תלונה, אך המשטרה לא מעוניינת להגיש כתב אישום נגד קטינים. :evil:

פשוט מרחמים על רשעים ומתאכזרים לצדיקים!

אשמח אם משפטן יוכל לענות לי על השאלות ששאלתי בהודעה הראשונה.

בעיקר על איך מצלמים תיק חקריה של קטין? והאם זה דורש התערבות שופט?

פורסם

המשטרה יכולה לתת לך לצלם את התיק רק אם הוא אצלה סגור.

אם הוא בבית משפט לא ניתן.

אם הנאשם עומד לדין, למה לך לתבוע עכשיו? עדיף לך לחכות שבית המשפט יקבע פוזיטיבית שהוא אשם ואז בתביעה שלך תצטרך לדון רק בנזק.

פורסם

קבלתי הודעה שהתיק נסגר מחוסר עניין לציבור. אני עכשיו רוצה לתבוע את הקטין, בתביעות קטנות. האם אני תובע את הוריו או אותו? אני כרגע לא יודע את הפרטים של הקטין, כי המשטרה לא מוכנה למסור את יומן החקירה, השוטר אמר לי שרק בצו של בית משפט אני יוכל לקבל את התיק חקירה. איך אני משיג אישור של בית המשפט? לאיזה בית משפט אני אמור לפנות?

פורסם
הגשתי תלונה, אך המשטרה לא מעוניינת להגיש כתב אישום נגד קטינים. :evil:

טוב מאוד, לא צריך להרוס חיים של ילד ולהדביק לו תיק פלילי לכל החיים בגלל שטות שהוא עשה, ילדים בגיל הזה עושים שטויות, יחד עם זאת אתה לא צריך לסבול ולשלם על הנזק שמישהו אחר גרם לך, לכן תביעה אזרחית היא הדרך הנכונה.

פורסם

saay222-אני מורה ברשת עמל ואני נתקל מדי יום בנוער עברייני. מניסיון אני יכול להגיד לך שילד שלא מציבים לו גבולות והרתעה, אז בכל פעם רק עולה רמת הפשיעה שלו. זה תקף גם כלפי פשעים נגד החברה וגם אלימות נגד מורים!

צריך כן להגיש נגדם כתב אישום ולמרר להם קצת את החיים!! בעוד 3-4 שנים צריך למחוק את האישום כדי באמת לא להרוס להם את החיים.

היום להגיש תביעה נגד קטין, גם במישור האזרחי זה פשוט התעללות בתובע.

כדי לקבל רק את השמות של החולרות האלה, אני צריך ללכת ולהוציא צו של בית משפט, שזה מן הסתם סחבת מטורפת.

אח"כ לתבוע אותם אזרחית שזה גם סיוט לא קטן!

זה פשוט מעצבן שהפוגע מוגן!! והנפגע צריך לעבור מדורי גיהינום בנוסף לנזק שנגרם לו!!

פורסם

אם היה ניתן למחוק רישום אחרי 3-4 שנים, רישום פלילי ילווה את הילד הזה במשך כל חייו, יסגור בפניו דלתות גם בעוד 20 או 30 שנה, הרבה אחרי שהרכב המדובר יתמוסס מחלודה.

זה נראה לך הוגן?, הוא רק ילד, וצריך להשאיר לו את האפשרות להיות אזרח מועיל במדינת ישראל.

אם היו פותחים לי תיק פלילי על כל שטות שעשיתי בגיל 10 סביר להניח שהחיים שלי היו נראים אחרת לגמרי, סוחר סמים או גנב מכוניות במקום אקדמאי בוגר יחידה קרבית.

אתה מחנך, יש גילאים שהילד צריך (כמו שאמרת) גבולות והכוונה במקום להנחית לו מכת מוות על כל עתידו.

יחד עם זאת, כמו שאמרתי, תביעה אזרחית שמצד אחד תפצה את הקורבן למעשה בנזק ומצד שני תיתן להורים שלו סטירה מצלצלת שאולי תעיר אותם, אבל לא תפגע בעתידו של הילד.

פורסם

זה נראה לך הוגן?, הוא רק ילד, וצריך להשאיר לו את האפשרות להיות אזרח מועיל במדינת ישראל.

אם היו פותחים לי תיק פלילי על כל שטות שעשיתי בגיל 10 סביר להניח שהחיים שלי היו נראים אחרת לגמרי, סוחר סמים או גנב מכוניות במקום אקדמאי בוגר יחידה קרבית.

או שלא הייתה עושה שטויות כי אתה יודע למה זה יכול להוביל וגם הייתה לומד (כבר בגיל צעיר) שלכול דבר שאתה עושה יש מחיר.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

גם אם תיק החקירה נסגר מחוסר עניין לציבור עדיין הוא קיים ברישום והילד יצטרך להגיש בקשה לביטולו אחרי 3 שנים.

רישום פלילי של קטין מתחת לגיל 16 שביצע עבירה מסוג עוון והוטל עליו מבחן או שירות לציבור- הרישום יימחק לאחר 3 שנים.

אני לא סבור שצריך להפעיל את מלוא חומרת הדין כלפי כל קטין ששרט רכב.

אני מבין את תסכולו של ToSToS אבל אם הוא לא יכול לקבל את פרטיו של העבריין הקטן, הוא צריך לחשוב אם הוא רוצה להתחיל הליך משפטי שאינו יודע כמה זמן וכסף הוא יעלה.

מצאתי ברשת את המסמך המצורף :

http://www.justice.gov.il/NR/rdonlyres/5DB2C755-0951-4D58-9A53-8D89AE2607AA/29161/148.pdf

מקריאה בו ברור לי כי במקרה שלפנינו המצב מאוד מורכב מכיוון שמדובר בצו שידרוש מן המשטרה גילוי פרטיו של קטין אשר נחקר בחשד לעבירה קלה. אילו היו ידועים פרטיו של הקטין אפשר היה להגיש נגדו או נגד הוריו תביעה אזרחית ובמסגרתה היה יכול השופט להוציא צו - אילו היה מוצא כי חומר החקירה נדרש לצורך קביעת פסק דין.

פורסם

תן דוגמאות לשטויות?

לפגוע ברכוש של אנשים זו לא שטות.

לצלצל באינטרקום ולברוח זה שטות ומעשה קונדס.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...