Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהרים טובים

לאחר שרכשתי קיה פורטה כרכב משפחתי, שישמש בעיקר את אשתי, ברצוני לרכוש רכב אשר ישמש אותי ל-2 מטרות עיקריות:

1. נסיעה יומית לעבודה - מאזור השרון - לת"א - כ-1,000 ק"מ בחודש.

2. סעפ"שים - בעיקר קניות, חוגים, תלך-תבוא וכדו'.

דרישות מהרכב:

1. במושב האחורי אני אמור למקם 2 ילדים קטנים (עד גיל 5) - כנראה שדרישה זאת פוסלת מרכב 2 דלתות (206 1.6 ידנית לדוגמה) - במידה וקיימים משתמשים בפורום אשר מחזיקים רכב 2 דלתות עם ילדים קטנים - אשמח לשמוע כיצד אתם מסתדרים.

2. תא מטען נפח שיספיק להטענת עגלה.

3. מנוע - עדיפות למנוע חזק יחסית - 90-100 כ"ס וצפונה, אך לא רכב שמוגדר כספורטיבי (GTI למיניהם) - עדיפות למנוע 1.6 ליטר ולא 1.9 / 2 ליטר.

4. תיבת הילוכים - עדיפות לידנית אך אוטומטית אמינה לא תיפסל על הסף.

5. עלויות דלק ואחזקה - אני יודע שאשלם יותר על הדלק בגלל הדרישה למנוע חזק יחסית למכוניות קטנות אך עדין אני לא מעונין בשתיין דלק כרוני. כמו-כן, מבחינת תחזוקה, אני מחפש רכב שיהיה אמין + עלויות תחזוקה (טיפולים+חלפים) סבירות.

תקציב - 40K ש"ח גג חנוק.

אשמח לקבל עזרה

אלון

פורסם

הי,

אני נמצא במצב דומה אך במקרה שלי הלכתי על רכב ספורטיבי כדי לפצות על תחביב שלא מומש עד כה :-)

יש לי כסא קבוע במושב האחורי לילד הקטן ובוסטר לילדה הגדולה.

הגישה לספסל האחורי נוחה יחסית מכיוון שהדלתות ברכבים כאלה בד"כ ארוכות מהרגיל, זה לא נוח כמו ברכב רגיל אבל לא ממש נורא.

את הילדה אני מושיב בכסא לידי וזה נוח למדי.

במידה ואתה אמור להסיע את הילדים ברמה יומיומית מהגנים וחזרה זה קצת פחות נוח אבל לא הייתי שולל את האופציה לגמרי.

לגבי צריכת הדלק - אני עומד על 1:11 במהלך השנתיים האחרונות (מעל 20K) ומדובר במנוע 2 ליטר שהנסיעה הינה בעיקר בינעירונית ובד"כ בחזרה הנסיעה איטית בשל פקקים.

אבירם

פורסם

אבירם שלום

כיוון שהתקציב שלי מוגבל (40K ש"ח) אז בחירה ברכב ספורטיבי תוריד אותי בהכרח בגיל הרכב ואקבל רכב ישן יחסית שבגלל אופיו עבר מספר רב של ידיים וכן צבר קילומטראז' לא קטן וייתכן שגם עבר התעללות לא קטנה.

האם סיומת ה-GTI לא הופכת את הרכב ליותר יקר מבחינת טיפולים ?

הפיג'ו 206 ידנית עם מנוע 1.6 יכולה להתאים לי בול אך אני קצת חושש בגלל היותה עם מרכב 2 דלתות.

נראה שהמקבילה האוטומטית שווקה בעיקר לחברות השכרת רכב וכעת הן מוצעות כיד שנייה בלוחות הרכב ואני קצת מפחד להתקרב אליהן בגלל המוניטין הלא טוב שיש לתיבה האוטומטית.

פורסם

לאחר בדיקה נוספת של לוחות הרכב, נראה שבידנית אין לי יותר מדי אפשרויות.

עד כמה תיבת ההילוכים האוטומטית של ה-206 יכולה להיות ? האם היא זהה לזאת של ה-107 החדשה (שנת 2010) ?

האם יונדאי גטס 2009 אוטומטית היא בחירה רעה בתקציב זה ? ךאחי יש גטס 2003 וחוץ מזה שהיא ספרטנית לחלוטין, חווית הנהיגה בה די מפוקפקת - האם חווית הנהיגה השתפרה בדגם החדש ?

אשמח לשמוע על כל אופציה, מיני/סופר מיני/משפחתית, ידנית/אוטומטית בתקציב של עד 40K ש"ח.

בתודה מראש,

אלון

פורסם

פוקוס 2 ליטר משומשת? רצוי האצ׳בק לדעתי והנאה מנהיגה זה בעיקר הדור הראשון ששווק עד 2005. היא גם דיי מרווחת.

היא אמינה למדי ובגלל שאתה לא נוסע כל כך הרבה הפערים בהוצאות התדלוק לא יהיו מפלצתיים.

פורסם
צהרים טובים

לאחר שרכשתי קיה פורטה כרכב משפחתי, שישמש בעיקר את אשתי, ברצוני לרכוש רכב אשר ישמש אותי ל-2 מטרות עיקריות:

1. נסיעה יומית לעבודה - מאזור השרון - לת"א - כ-1,000 ק"מ בחודש.

2. סעפ"שים - בעיקר קניות, חוגים, תלך-תבוא וכדו'.

דרישות מהרכב:

1. במושב האחורי אני אמור למקם 2 ילדים קטנים (עד גיל 5) - כנראה שדרישה זאת פוסלת מרכב 2 דלתות (206 1.6 ידנית לדוגמה) - במידה וקיימים משתמשים בפורום אשר מחזיקים רכב 2 דלתות עם ילדים קטנים - אשמח לשמוע כיצד אתם מסתדרים.

2. תא מטען נפח שיספיק להטענת עגלה.

3. מנוע - עדיפות למנוע חזק יחסית - 90-100 כ"ס וצפונה, אך לא רכב שמוגדר כספורטיבי (GTI למיניהם) - עדיפות למנוע 1.6 ליטר ולא 1.9 / 2 ליטר.

4. תיבת הילוכים - עדיפות לידנית אך אוטומטית אמינה לא תיפסל על הסף.

5. עלויות דלק ואחזקה - אני יודע שאשלם יותר על הדלק בגלל הדרישה למנוע חזק יחסית למכוניות קטנות אך עדין אני לא מעונין בשתיין דלק כרוני. כמו-כן, מבחינת תחזוקה, אני מחפש רכב שיהיה אמין + עלויות תחזוקה (טיפולים+חלפים) סבירות.

תקציב - 40K ש"ח גג חנוק.

אשמח לקבל עזרה

אלון

היי

לקבוצת פולקסווגן/סיאט/סקודה יש כמה רכבים שיתאימו: יש את הפאביה סטיישן ואת הקורדובה כשלשתיהן בשנתונים המאוחרים של הדור הקודם היה מנוע של 100 ו 105 כ"ס וגירסאות ידניות ואוטומטיות. הקורדובה שיש לבת שלי חגגה 160000 ק"מ בלי אף תקלה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ל-Mike808

עד לא מזמן, ובמשך 5 שנים, החזקתי פוקוס 2005 1.6 שאכן סיפקה חווית נהיגה טובה אך בהילוך קצת איטי - אני מאמין שמנוע ה-2 ליטר משפר את בעית האיטיות אך נראה לי שקצת שבעתי מהפוקוס.

ל - Benni Haspel

קשה למצוא קורדובה בתקציב שלי - רובן נמכרות במחירים נמוכים יותר 25K ש"ח ומטה - אני מעדיף שנתון חדש יותר.

מה עם סיאט איביזה ? איך היא לעומת הפולו ? ואם אני כבר הולך על קונצרן VW שמלכתחילה אני קצת חושש ממנו כיוון שהבנתי שעלויות החלפים והטיפולים יותר גבוהה, אני כבר יעדיף לחזור לקטגורית המיני/סופר מיני.

בתקציב של כ-40K ש"ח - למי תהיה עדיפות ? פאביה ? פולו ? איביזה ?

אשמח לעזרה

אלון

פורסם

ההגדרות שלך למנוע חזק הן לא ממש מגבילות (אתה מדבר על 90 כוח סוס כחזק).

אתה יכול לקחת סיריון עם 87 כוח סוס , 1:13-1:14 בדלק

ים של מקום בפנים

מקום לעגלה - צריך לקבל חוות דעת ממשהו שיש לו.

למרות שאומר שמקום בתא המטען זה לא הצד החזק של הרכב הזה.

אמינות

חלקים זולים

ביטוח זול

לא גניבה

הייתי אומר easy on the eyes אבל לא בהגדרה של רכב יפה

בתקציב שלך ניתן להכניס אפילו מודל 2008 (40 אלף) .

לא נוחה כמו הפוקוס אבל זריזה ממנו בהרבה.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם

לי יש 206 XS ואין לי ילדים.

ניגע לענינו של הרכב קודם.

שלי מודל 04' (עלתה על הכביש ב-6/03).

אני יד שניה, נקנתה עם היסטורית טיפולים מלאה וחפה מתקלות, אך ניכר על הרכב שהוא לא מלוקק, כמו כן נעשו בו תיקוני פחחות (בשקיפות מלאה של המוכר) רשלניים משהו.

אך למרות כל זאת הרכב משמש אותי נאמנה כבר כמעט 3 שנים, עבר 165,000 ק"מ (אצלי כבר 45000 ק"מ).

עובר טיפול כל 15 אלף (למרות מרווחי טיפולים של 30000 ק"מ מומלצים ע"י היבואן).

אני מאוד נהנה ומאוד אוהב את הרכב.

המתלים קצת נוקשים והמושבים סבירים בלבד, ואלו קורבנות לא גדולים להקריב למען הכיף שהאוטו מספק.

הגה כייפי, התנהגות קלילה בגיבוי אחיזה מצויינת והרגשה בטוחה מאוד גם שלוחצים.

המנוע טיפה חלש בטורים נמוכים, אבל סה"כ ההרגשה זריזה דיה.

הבגאז' לא רע, לא ניסיתי לשים עגלה, אבל בשביל נסיעת סופ"ש לרמה"ג, 4 מבוגרים+כלב מקיא+ סיר פוייקה וכל הציוד הרכב לקח והחזיר לפני 3 ימים.

תקלות מעטות היו (ידית איתות יקרה, רדיאטור מזגן לא זול, וצינור מים של רדיאטור חימום זול ואזעקה ששבקה חיים)

הרכב לא מרגיש מתפרק, המנוע לא מרגיש שנחלש ולא אוכל שמן, הגיר עובד חלק (לא היה מבריק גם בתור חדש), חלקי המתלה לא מפתחים חופשים וקרקושים.

צריכת דלק, טובה סה"כ, מצויינת בנהיגה רגועה.

בעיר מדובר על איזור 1:10 (מרכז ת"א ללא מזגן, ללא רחמים על הדוושה),

מחוץ לעיר 1:13-14 בנהיגה לא עדינה וצמיגים אוחזים וזוללים.

מחוץ לעיר על ואליום, יכול גם להגיע ל1:17.

בקשר לסוגיית הדלתות החסרות, לא ניסיתי אף פעם לשים ילדים מאחור, נראה לי שאם אתה ממש צריך להכניס את הילד בעמך לא יהיה לך נוח, אבל דווקא עניין החגירה יכול להיות נוח יותר, כי אם אתה מסיט את שני המושבים הקדמיים אתה ממש יכול להכנס עם כל הגוף לאוטו ולתמרן בפנים יחסית בקלות (תלוי גם במידות גופך).

מתוך ניסיון לא מועט עם גטס ידנית במקום העבודה, הרכב בהחלט סוס עבודה, וגם צריכת הדלק בסדר, אבל אין חווית נהיגה.

כל הבנות למשפחת VW, לדעתי, הן כבר מהדור ששמו יותר מידי דגש על דש בורד יפה ומעט מידי על כיף, יש אנשים שלהם זאת חווית הנהיגה.

סיריון, אותה קטגוריה עם הגטס

פוקוס 2 ליטר בטוח מכונית נהדרת ויש לה הרבה יתרונות על הפיז'ו, אך תצטרך לרדת שנתון, תצרוך יותר דלק ותהיה פחות נוחה בתנועה עירונית, אם אלו דברים שאתה מוכן לשאת בהם אז בהצלחה.

עוד אופציות גדולות ובזבזניות הן סובארו B4 ואימפרזה 2 ליטר ידניות, שסובלות משוק מדשדש ויודעות לעשות קצת כיף כשצריך.

פורסם

פוקוס 2 ליטר בטוח מכונית נהדרת ויש לה הרבה יתרונות על הפיז'ו, אך תצטרך לרדת שנתון, תצרוך יותר דלק ותהיה פחות נוחה בתנועה עירונית, אם אלו דברים שאתה מוכן לשאת בהם אז בהצלחה.

עוד אופציות גדולות ובזבזניות הן סובארו B4 ואימפרזה 2 ליטר ידניות, שסובלות משוק מדשדש ויודעות לעשות קצת כיף כשצריך.

ה B4 נהדר רק שסובלמחוסר פרופורציה בין צריכת דלק בעיר למחוץ לעיר ,בתוך העיר בפקקים עשוי לרדת אפילו ל 1:6 מבלי להיות נהג עצבני.

מחוץ לעיר אין בעיה לקבל 1:14.

הפוקוס עדיפה במשוואה של כיף \ דלק. (רק למען הדיוק לדעתי ברור שה B4 הוא רכב עדיף מבחינת נהיגה) .

אבל בגלל שפותח הדיון דיבר על רכבים של עד 100 כ"ס , לכן אין טעם למשוך אותו לאזור מכוניות ה 2 ליטר.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• תוכן חדש...