Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשנו פיאט בראבו המצוידת במנוע 1.4 טורבו (120 כ"ס) וגיר רובוטי חד-מצמדי. הגיר בפיאט נקרא דואולוג'יק אולם ככל הנראה הוא דומה עד כדי זהות לסלהספיד של אלפא.

אני מעדיף לנהוג במצב M רוב הזמן גם בגלל שהנהיגה חלקה יותר במצב זה וגם בגלל שמצב זה מאוד כיף (כמו גיר ידני, רק בלי דוושת המצמד ועם החלפות מאוד מהירות).

נכון לעכשיו אני נוהג ברכב כמו שהייתי רגיל עם הידניות שהיו לי פעם, רק בטכניקה מעט מהירה יותר - מרים את הרגל מהגז במקביל ללחיצה על הכפתור לשינוי ההילוך ושבריר שניה לאחר מכן חוזר ולוחץ על הדוושה. הנסיעה חלקה מאוד באופן כזה, אבל קשה למצות את הביצועים של הרכב, במיוחד במעבר הגס יחסית בין הילוך ראשון לשני. רוב הזמן אני נוהג לאט וחסכוני, אבל לפעמים רוצה/צריך להאיץ חזק יותר. אני גם רוצה להעביר לאשתי הנחיות לנהיגה שתהיה החלקה ביותר (והטובה ביותר לאמינות הגיר לאורך זמן).

בפורום של אלפא מאנגליה מצאתי המלצות שלא לעזוב את הגז ואפילו כאלו שדגלו בלחיצה חזקה יותר ברגע ההחלפה. לא מצאתי התייחסויות ספציפיות לטכניקת הנהיגה המומלצות בגרסה של פיאט. לא מצאתי גם שום התייחסות רשמית של היצרן לגבי טכניקת הנהיגה המומלצת.

האם למישהו יש מידע בעניין?

פורסם

לי יש יאריס עם גיר רובוטי דומה לשלך (חד מצמדי). בספר הרכב מומלץ שכשרוצים להעביר הילוך, קודם מורידים רגל מהגז ואז מבצעים את ההעברה. לאחר מכן לוחצים שוב גז. שים לב שברכב ידני זה בד"כ גם מה שעושים.

אני לא משאיר את הרגל על הגז בעת החלפת ההילוך כי זה יכול לגרום נזק לקלאץ' וגם כי הרכב יזוז כמו לולב :lol:

פורסם

מניסיון עם סלספיד עתיק של אלפא (לא יודע אם רלוונטי), ההחלפה מהירה יותר אם דוושת הגז לחוצה ביותר מ-60% ממהלכה. לכן, להחלפות מהירות וחלקות, גז חזק, ללחוץ על הכפתור, להרים מהר ולחזור מהר לגז עם סיום ההחלפה.

המעבר בין ראשון לשני גס גם בתיבה ידנית, אם מנסים לעשות זאת מהר ו/או בטורים גבוהים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בפורומים של אלפא מדובר אכן שהמחשב מעביר גיר מהר יותר שהמצערת לחוצה מעל 60%. אני לא יודע כמה זה רלוונטי למחשב הניהול בבראבו שלי (המחשב הוא CFC-300 שנמצא גם ב-159, אבל יתכן והתוכנה שונה). לציין שגם בלחיצה עדינה העברת ההילוכים מהירה למדי.

בכל מקרה אני מבין שההמלצה כאן עד כה היא להרפות באופן רגעי מהדוושה בעת החלפת ההילוך.

פורסם

הרובוט אוטומאטית מנתק את המצערת בעת העברת הילוך, כך שההרפיה מהגז בעת העברת ההילוך לא ממש תורמת לזמני ההאצה ואף מאריכה אותם, גם במצב ידני. העברה מראשון לשני מאוד גסה במידה והמצערת כמעט במקסימום (או ב) ומלווה במכה חזקה מאוד, אני משתדל להמנע מזה ככל שאפשר. במצב ECO לא השתמשתי, מלבד ביום הראשון שלאחר רכישת הרכב לצורך התנסות. תחום הסל"ד בו הגיר בוחר להעביר הילוך נמצא הרחק בתחתית של רצועת הכח וזה מעצבן.

פורסם

גם אצלי יש רובוטי חד מצמדי של פיאט.

אני לא מרים את הרגל מהגאז והעברת ההילוכים בלתי מורגשת בתנועה זורמת.

הנדנודים המטרידים היחידים שיש הם במעברים ראשון שני בפקקים שזו נחלתם של כל הגירים הרובוטיים כולל הדו מצמדיים.

• תוכן חדש...