Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוטנציאל התייקרות אפשרי של הדלק בחודש אוקטובר

machinehead
שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

נכון לעכשיו חבית הנפט עומדת על 100.03$ והתייקרה ביומיים האחרונים. (בודק תמיד ב oilprice.com)

לעומת זאת הדולר ירד ל 3.919.

המדד עלה גם החודש הזה, המדד מושפע מעליית מחירי הדלק, אך יש קשר עקיף לעלייתו התקופתי של מס הבלו - לא ישפיע בחודש הקרוב אלא לאורך הזמן עם עדכונים של מס הבלו.

כמו שזה נראה, גם החודש הקרוב נחווה עליה של מחירי הדלקים בארץ.

מבאס :-(

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם לא...הממשלה כבר תמצא תירוץ אחר להעלות אותו.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממשלת צרפת החודש הזה הפחיתה ב 4 סנט את המחיר של הדלק, כאשר 2 סנט הם סופגים בעצמם ו 2 סנט חברות הדלק.

אולי משהו דומה אפשר ליישם בארצנו, מצד שני קשה לי להאמין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם פה (אלברטה, קנדה) הדלק עלה לפני יומיים ל122.9 סנט לליטר, מחירי הנפט אכן משפיעים.

זה אמנם רחוק שנות אור מהמחיר בארץ, (בהתחשב בעובדה ששכר המינימום עומד על קרוב ל10 דולר לשעה) אבל גם פה אף איד לא שוכח להתלונן.

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממשלת צרפת החודש הזה הפחיתה ב 4 סנט את המחיר של הדלק, כאשר 2 סנט הם סופגים בעצמם ו 2 סנט חברות הדלק.

לחלוטין אפשר. להלן מספר דוגמאות.

1) מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. את ההפרש מ-8.25 יחלקו כך: 50% נהגי הרכבים, 50% נהגי הרכבים האחרים.

2) מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. את ההפרש מ-8.25 יחלקו כך: 50% יתרמו נהגי המכוניות, ואת היתרה יתרמו נהגי שאר כלי הרכב.

3)מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. חודש אחרי הוא יעלה 9.25, ונהגי הרכבים יתחלקו בהפרש עם עצמם.

4) מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. חודש אחרי זה הוא יעלה 2390729746 ש"ח לליטר, יוון תפלוש לגרמנייה, אוזבקיסטן תהפוך למעצמה הגדולה בעולם, זימבאבואה תהפוך לדמוקרטיה הראשונה בהיסטורייה שהעומד בראשה הוא חתול סיאמי (נכון להיום, התפקיד הגבוה ביותר שחתול הגיע אליו זה ראש עיר), מפעל צרפתי לייצור לוחות שעם יגלה את סודות ההיתוך הקר ויהפוך בן לילה למפעל השווה ביותר בעולם, הדלק יגיב בעלייה של עוד 29% לליטר, ואני שתיתי בירה אחת יותר מדיי כנראה. אבל השתתפות בעלייה לא תהיה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק 2 סנט שהם בקושי 8 אגורות (לפי שער הדולר). מעניין, צרפת היא אחת ממייסדי גוש האירו והכלכלה החמישית בעולם מבחינת גודלה. המדינה המתויירת ביותר בעולם כאשר שנה שעברה עברו בה 80 מיליון טיירים. אחת החברות ממיסדי האו"ם. אחת מחברות ה G8, אירגון שכולל את 8 המדינות החזקות בעולם צרפת משתמשת ברובה על אנרגיה גרעינית להפקת חשמל כך ש 78 אחוזים מצריכת החשמל שלה מופקת מגרעין. ואחרון חביב, בצרפת גרים 65 מיליון אזרחים. ואתה משווה לי את צרפת לישראל. איזה בדיחה.

גם פה (אלברטה, קנדה) הדלק עלה לפני יומיים ל122.9 סנט לליטר, מחירי הנפט אכן משפיעים.

זה אמנם רחוק שנות אור מהמחיר בארץ, (בהתחשב בעובדה ששכר המינימום עומד על קרוב ל10 דולר לשעה) אבל גם פה אף איד לא שוכח להתלונן.

לפי הזכור לי, קנדה עצמה היא יצרנית נפט. אחוז ניכר מתצרוכת הנפט בארה"ב מגיע מקנדה. לקנדה יש רזרבות נפט במקום השני (כ 178 מיליון חביות) אחרי ערב הסעודית. למרות זאת, תפוקת הנפט של קנדה היא רק שמינית מתפוקת הנפט העולמית.

למרות כל זאת, כמדינה שיש לה מאגרי נפט משלה, מחיר הדלק הקנדי הוא לא ממש בריצפה. אממ, אולי יש קשר לכך שהמדינה גובה מיסים גם באמצעות הדלק? מעניין, חשבתי שזה רק בישראל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קנדה גובה גם גובה (לא יודע באופן כללי, אני יודע באלברטה, איפה שאני נמצא)

בתוך מחיר הדלק מגולם:

GST (כמו מע"מ של המחוז) של 5%

PST (כמו מע"מ, רק של המדינה, אם אני לא טועה) של עוד כמה אחוזים

ומס דלק כלשהו, של 7% אחוזים אם אני זוכר נכון

זה כתוב כמעט על כל משאבה.

*מעבר לזה -אם כבר עוף-טופיק אז עד הסוף- גובים פה מיסים שחבל על הזמן: לא משנה כמה מעט אתה מרוויח, אתה משלם מינימום של 16 ומשהו אחוז מיסים מהמשכורת (מס הכנסה 10%, "הבטחת הכנסה" יענו 3%, ופנסיה3%) וזה מגיע מהר מאוד למעל 30% (יש לי חבר שעבד בבנייה ,הרוויח 6000$ בחודש אחרי הורדה של מעל ל32%). מעבר לזה על כל מוצר שאתה קונה יש להוסיף 5% GST (אותו אחד מהדלק). בשונה מהארץ שאם אתה מרוויח מתחת לסכום מסויים אתה לא חייב במס הכנסה.

** הפסקה למעלה בשום פנים ואופן לא באה להתלונן, המיסים האלה הולכים למקומות מאוד טובים וחשובים (ביטוח בריאות חינם לכל אחד, המון שיפוצים בכבישים, ושאר דברים שגואמים לך להגיד "אה, איזה מגניב"), אלא פשוט להציג את המצב.

כולם לוקחים מיסים, כל אחד איפה שהוא יכול, ואיפה שנראה לו שהכי הגיוני שישלמו בלי לעשות מהומות ברחובות. או לחילופין במקומות שלאנשים "אין ברירה" אלא לשלם.

מכניסים לצנצנת, סוגרים, לופתים את המכסה כאילו חייך תלויים בזה, ומנערים את הצנצנת עד שהיא מודה ברצח ארלוזורוב.
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בגלל זה בקנדה רווחת תופעת התשלום במזומן (שחור) ותשלום עם קבלה. כמובן שבסופר לא תשאל אם אפשר לשלם ללא קבלה אבל בעסקים פרטיים השאלה הזו רווחת. תתפלא, אבל הרבה מעלימים שם הכנסה. לך תסביר לקנדים שהמסים הגבוהים שהם משלמים זה בשביל מטרות טובות כמו שאתה אומר. בקיצור, זה מראה שאין ארוחות חינם. אם אתה משלם מיסים גבוהים אתה מקבל יותר, אם אתה משלם מיסים נמוכים כמו בארה"ב אתה צריך לשלם בעצמך על שירותים כאלה ואחרים. לכאן או לכאן שום דבר לא בחינם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עשיתי סדר בצילומי עבר, ונתקלתי בתמונה הזו (סליחה על איכות הצילום),

ברקע זהו לוח המחירים שיש בתחנת הדלק אותה ניהלתי.

המחירים פשוט הכפילו את עצמם תוך מספר שנים.

תקופה שבה מחיר של ליטר סולר היה 3.46 ובנזין 5.21 ש"ח.

ל'

054.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לחלוטין אפשר. להלן מספר דוגמאות.

1) מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. את ההפרש מ-8.25 יחלקו כך: 50% נהגי הרכבים, 50% נהגי הרכבים האחרים.

2) מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. את ההפרש מ-8.25 יחלקו כך: 50% יתרמו נהגי המכוניות, ואת היתרה יתרמו נהגי שאר כלי הרכב.

3)מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. חודש אחרי הוא יעלה 9.25, ונהגי הרכבים יתחלקו בהפרש עם עצמם.

4) מחיר הדלק יעלה ל-9 ש"ח לליטר. חודש אחרי זה הוא יעלה 2390729746 ש"ח לליטר, יוון תפלוש לגרמנייה, אוזבקיסטן תהפוך למעצמה הגדולה בעולם, זימבאבואה תהפוך לדמוקרטיה הראשונה בהיסטורייה שהעומד בראשה הוא חתול סיאמי (נכון להיום, התפקיד הגבוה ביותר שחתול הגיע אליו זה ראש עיר), מפעל צרפתי לייצור לוחות שעם יגלה את סודות ההיתוך הקר ויהפוך בן לילה למפעל השווה ביותר בעולם, הדלק יגיב בעלייה של עוד 29% לליטר, ואני שתיתי בירה אחת יותר מדיי כנראה. אבל השתתפות בעלייה לא תהיה.

+100 צריך ליצור פה שרשור דעות לערבי שישי, אחרי שכל אחד הוא אחרי "כמה בירות".

נהגת- הרגת לי את החיים עם התמונה הזאת. יש לך מושג בערך, באיזו שנה זה צולם?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

17/12/2004 פיתחתי את סרט הצילום,

חודש וקצת לפני התאריך הזה התמונה צולמה.

: )

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רק 2 סנט שהם בקושי 8 אגורות (לפי שער הדולר - 10 אגורות יותר נכון ע"פ שער היורו). מעניין, צרפת היא אחת ממייסדי גוש האירו והכלכלה החמישית בעולם מבחינת גודלה. המדינה המתויירת ביותר בעולם כאשר שנה שעברה עברו בה 80 מיליון טיירים. אחת החברות ממיסדי האו"ם. אחת מחברות ה G8, אירגון שכולל את 8 המדינות החזקות בעולם צרפת משתמשת ברובה על אנרגיה גרעינית להפקת חשמל כך ש 78 אחוזים מצריכת החשמל שלה מופקת מגרעין. ואחרון חביב, בצרפת גרים 65 מיליון אזרחים. ואתה משווה לי את צרפת לישראל. איזה בדיחה.

הנפט באירופה מיובא ממדינות ערב, לא חושב שזה קשור לייצור החשמל וכמות האוכלוסיה והתיירות, הדבר קשור בעיקר לעצם העניין שהנפט מיובא ולא מופק בצרפת (בניגוד לארה"ב). לגבי ה 65 מיליון, תחשוב איזה הפסד הכנסה לממשלת צרפת עקב ההורדה של ה 2 סנט בגלל כמות האוכלוסיה הגדולה בצרפת.

לפי הזכור לי, קנדה עצמה היא יצרנית נפט. אחוז ניכר מתצרוכת הנפט בארה"ב מגיע מקנדה. לקנדה יש רזרבות נפט במקום השני (כ 178 מיליון חביות) אחרי ערב הסעודית. למרות זאת, תפוקת הנפט של קנדה היא רק שמינית מתפוקת הנפט העולמית.

למרות כל זאת, כמדינה שיש לה מאגרי נפט משלה, מחיר הדלק הקנדי הוא לא ממש בריצפה. אממ, אולי יש קשר לכך שהמדינה גובה מיסים גם באמצעות הדלק? מעניין, חשבתי שזה רק בישראל.

יכול להיות, קח לדוגמא את ונצואלה שמה מחיר הבנזין נמוך מאוד (אאל"ט 2 שקל לליטר) ואת שכנתנו ירדן, שמה מחיר הבנזין בסביבות ה 4 שקל לליטר.

קנדה זו מדינה מפותחת ומודרנית, לכן המחיר גם יחסית גבוה. כמובן בהתאם להכנסה. מדינות עניות כמו ירדן וונצואלה מתמחרות בהתאם את מחיר הדלק.

תגובה באדום.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בירדן זה 4 שקל ל-90 אוקטן, אוקטן 95 עולה 5 ומשהו, כנראה שאם הממשלה היו לוקחים מסים נורמליים (ולא 55+ אחוז זה לא נורמאלי) אז מחיר ה-95 היה כמו בירדן.

שער הנפט נכון לעכשיו זה 99 דולר ושער הדולר הוא נכון לעכשיו 3.9 , ככה שזה מאזן את עצמו בערך.

בקשר לתמונה של נהגת, אבא שלי אמר לי שאז בשנת 2002 שהוא קנה את הרכב שלו הסולר עלה שקל אחד (!).

Detailer.gif
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4089 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...