Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מאין גוף קירור קומפקטי, שיקרר לי מים במיכל ארוך ודק בצורה די פשוטה, חשוב שיהיה מופעל ע"י אנרגיה (גוף שמופעל חשמלית).

חשבתי על משהו בסגנון הכף המחממת ששמים בתוך כוס כדי לחמם את הנוזל שנמצא בתוך הכוס, שזה מאין גוף חימום כזה שמכניסים לנוזל, אז על אותו הקונספט רק גוף קירור כזה שמשלב גם יכולת סירקולציה לערבב את המים החמים והקרים, מישהו מכיר דבר כזה?

או אפילו דבר דומה שיכול לעזור לי?

תודה רבה לכולם.

יהונתן

פורסם

אתה צריך מדחס ע"מ לקרר מים כמו שאתה רוצה (ורצוי מכל סגור, כדי שחום לא יכנס פנימה)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לכמות כזו ואם הנצילות האנרגטית לא קריטית יש משטחי קירור מבוססי גבישים שיחד עם צלעות פנימיות במיכל ובוחש קטן יעשו את העבודה די טוב.

לאיזו טמפרטורה אתה צריך להגיע? אולי יספיק מחליף חום פשוט עם רדיאטור ומאורר.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

Night Driver- הטמפרטורה שאני צריך להגיע היא בסביבות ה-10 מעלות.

נשמע מאוד מעניין עניין הגבישים, תוכל לפרט על איך זה בדיוק עובד, אולי עם קישורים?

המון תודה על העזרה!

יהונתן

פורסם

כמובן שמלבד הטמפ' יש כאן עניין של ספיקה ובגדול כמה חום אתה צריך לסלק.

מבלי להיכנס לכל זה אתה צריך משהו בסגנון הזה:

http://www.novatecproducts.com/iceprobe.htm

למעשה אתה יכול לקנות איזה קולר תרמואלקטרי שמתאים לך ולהצמיד אותו לצלעות קירור שימשכו אל תוך המים. ליצור סירקולציה זה כל משאבה של מתזים/מכונת כביסה/אקווריום יכולה לעשות.

פורסם

אם ההספק הנדרש לא גבוה כלומר אתה יכול לחיות עם קצב קירור נמוך יתאים לך גוף 'פלטייה' כלשהו - סנדויץ' חצי מוליך המושך חום מצד אחד ומתחמם בצידו השני. המקררים הזולים לרכב - צידניות קירור - משתמשות בכאלה.

יש בגדלים שונים.

לקרור לפלוס 10 מעלות צלסיום כמעט כל דגם יתאים. הבא בחשבון שהנצילות פוחתת כשהפרש הטמפרטורה בין הצד הקר לצד החם עולה.

את סחרור המים בתוך המיכל שלך ניתן לבצע ע"י משאבה או ע"י הרטטה בתדר גבוה - מרעד אולטראסוני כלשהו. הכל תלוי בצרכים ובעומק הכיס. ניתן תיאורטית להשתמש במגנט בתוך המיכלון ובמנוע בעל דיסקה מגנטית כמו בבוחש מעבדתי. השמים הם הגבול.

הכי פשוט אם אפשר להכניס את המיכלון לתוך צידנית קירור ניידת ולצרף משאבת סיחרור חיצונית שרק הצנרת שלה תכנס לתוך הצידנית.

יוסי

• תוכן חדש...