Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי טלפון עכשיו מדוד שלי שאומר לי שיש לו חבר שמעוניין למכור פיאסטה שנת 81.

המחיר - 500 ש"ח

סיבת המכירה: הבעלים שלו חושק ברכב ממודל יותר מתקדם. וגם המשפחה שלו עומדת לגדול והפיאסטה הזקנה לא תספק את הסחורה.

מצב מכאני: להגדרתו של דוד שלי הרכב במצב טוב ('מצוין' אי אפשר להשיג במודל שנת 81'). ובאפריל האחרון הרכב עשה ת"א-אילת ובחזרה.

אני יודע שהפיאסטה היא רכב חסכוני, אך היא גם רכב מיושן.

בהנחה שאני רוכש אותה, האם היא אמינה? מהי זמינות חלפים (חלק די מכריע ברכישה).

אני יודע שהרכב הזה לא חזק ונוח, ובטוח שלא חשבתי על פיאסטה בתור רכב ראשון, אבל שווה לנסות.

81Fiesta1.jpg

פורסם

הדור הראשון אינו חסכוני כ"כ בתצרוכת הדלק שלו כמו אחיו הצעירים יותר.

אמינותה טובה בהחלט, זמינות חלפיה - יש למכביר.

באם הנך קונה אותה, רצוי שתהיה דגם L ולא B.

ניתן להבדיל ביניהם בשלושה דברים:

(1)מגבר בלם(בוסטר) שאינו קיים ב-B.

(2)חלונות רוח(משולשים) נפתחים שאין ב-B.

(3)ריפודי בד ב-L לעומת ריפוד מעין "גומי" ב-B.

כמו כן עדיף דגם ה-1.1 לעומת ה-957.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

ת"א אילת ובחזרה? איך ? אני מניח על גרר...

ובכן, תבדוק את המצב שלו בכללי.

זהו רכב זול לתחזוקה, השאלה היא מהו הבלאי של החלקים במצבו הנוכחי, ואיך נסעו בו, קח אותו לאיזה מוסכניק שמבין בפורד, זרוק לו שתטפל אצלו ואתה רק רוצה חוות דעת על הרכב... אם אתה רוצה אני יכול לשלוח אותך לחבר שלי בעל מוסך שיסתכל עליה.

בשביל אדם אחד ללא משפחה זה רכב סבבה וקל לתפעול. אבל שוב, מאוד ישן. 23 שנה לא בא ברגל. הרכב הזה בגיל שלי...

:)

פורסם

לדעתי אם המצב המכני שלה סביר - לך על זה.

אבל אל תשכח כמה קשיים שיכולים לבוא.......

א. יהיו לך 2 טסטים בשנה!.

ב. לא שווה לך לבדוק את רכב במכון (מי רוצה להוציא על בדיקה 400 שקל על רכב ששווה 500?:shock::splat: ).

השרשור הזה מעלה לי נוסטלגיה.......כבר כמעט שכחתי מהחלונות המשולשים שנפתחים לצדדים.

בכל מקרה פורד פיאסטה הוא רכב אמין, לאח של חבר שלי יש אותו כבר זמן מה והיא סוחבת בסדר.

אני חוזר שוב אם המצב המכני שלה טוב לך על זה - מקסימום תזרוק את האוטו לאיזה פירוקיה או תמכור אותו למדינה או משהו כזה, במקרה כזה אתה לא יכול ליפול. מקסימום הפסדת 500 שקל!

אני שם דלק ב500 שקל בחודש על האוטו מבלי להרגיש, אם האוטו טוב ואתה מעוניין באוטו כזה אין סיבה לא ללכת על זה.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תקנה,

מקסימום תמכור את הרכיבים המכניים לחלקים ואת הבודי לפי משקל...

תחשוב על זה ככה -

מספיק שהרכב ייסע חודש חודשיים - שווה 500 ש"ח... חוסך מוניות ואוטובוסים.

יש טסט?

פורסם

לאמא שלי היתה פיאסטה 1.1L דור שני. היא קנתה אותה חדשה ב 1984 ונסעה איתה עד שמכרה ב 1991. השאלתי ממנה את האוטו לא מעט, ואני יכול לומר לך שמדובר ברכב ספרטני, קופצני, רועש, שנותן נוחות נסיעה מינימלית. לעומת זאת האמינות היתה גבוהה ועלויות האחזקה נמוכות.

הדור הראשון יותר יפה בעיני, ובתור רכב ראשון - בחירה לא רעה. תקפיד על העצות שנתן לך עמית (Kompy ) ותנסה למצוא אחת שאיננה "לעוסה" מידי - עד כמה שניתן. דברים "קטנים" באוטו כזה לפעמים יותר חשובים מ"גדולים". פחחות וצבע אפשר לעשות ב 2500 ש"ח אם רוצים, אבל להשלים מתגים, לתקן מנעולים, להחליף צמיגים ומצבר, לתקן כסאות שבורים ומגבים שלא עובדים, הופך את האוטו לפרוייקט סיעודי מתמשך ומוציאים את ההנאה ממנו לגמרי.

נמרוד

פורסם

נסעתי עכשיו לראות את הרכב (והפסדתי "סוף הדרך" :? )

בכללי

מבט חיצוני - חלודה מצטברת שתופסת תאוצה מן הפינות ומטה. על הגג - סדקים (?!)

גומיות בידוד - "לעוסות" עד תום.

פנים הרכב - הדשבורד שלם ולא נראה שיש כל שינוי שנעשה בו או במתגים.

האוטו מניע, ואפילו לקחתי אותו לסיבוב, אבל למרבה הצער, חצי מהסיבוב (כחצי קילומטר) שקלתי לצאת מן האוטו ולשים אותו על הגב. האוטו פשוט לא סוחב. בהילוך שני הצמדתי את הדוושה עד הסוף והרכב בקושי צבר מהירות, אם הייתי מעביר ל-3 היא בטח הייתה נכבית לי. יכול להיות שבשטח עירוני לא מרגישים את זה, אבל אוטו שלא סוחב לדעתי עדיף להתרחק ממנו.

בכל אופן, הפיאסטה הזו כנראה תעבור מחר ל"גראז'יה" של דוד שלי (חצר). הוא סיכם איתו שאם אני לא ארצה את הרכב הוא יקח אותו תחת חסותו, ישפץ אותו וימכור.

אם יהיו התפתחויות חדשות אני אעדכן. תודה לכולם ולכל מי שייעץ.

פיאסטה, Out.

פורסם

טוב לא הלך אז לא הלך.

אבל דע לך ש"אוטו לא סוחב" יכול לנבוע מהרבה סיבות. אולי זה אפילו משהו שמאוד קל לסדר.זכור כי מהירות המכלול נקבעת ע"פ החלק האיטי ביותר.

נ.ב

תמיד רציתי לשאול אותך, מי זאת הילדה החייכנית אך מוזרה באווטר שלך ?

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

עזוב, ברכב שעולה 500 שקל (ודוד שלי כבר רכש אותו מן החבר במחיר זעום של 350 ש"ח מחר היא תגרר אחר כבוד לחצר - מסתבר שהבנאדם רצה להפטר מהרכב כמה שיותר מהר) לא שווה לי לגעת. ביינתים יש לי את הלאנטיס המשפחתית, הוואנדורה העוצמתית, וסובארו טנדר ידנית - כמו כן יש את ה504 טנדר שמדי פעם אני לוקח אותו לסיבובים במטרה שימות לי בדרך.

הג'ינג'ית החייכנית עם התסרוקת המוזרה היא לא אחרת מתכלת סמל. היא כבר לא כ"כ ילדה (1980) והיא מגישה את תוכנית ה"מבוקשים" בערוץ מוזיקה 24. אפשר לכנות אותה "האנציקלופדיה המהלכת על 2 של המוזיקה הישראלית"

קאפיש? :-P

פורסם
עזוב, ברכב שעולה 500 שקל (ודוד שלי כבר רכש אותו מן החבר במחיר זעום של 350 ש"ח מחר היא תגרר אחר כבוד לחצר - מסתבר שהבנאדם רצה להפטר מהרכב כמה שיותר מהר) לא שווה לי לגעת. ביינתים יש לי את הלאנטיס המשפחתית, הוואנדורה העוצמתית, וסובארו טנדר ידנית - כמו כן יש את ה504 טנדר שמדי פעם אני לוקח אותו לסיבובים במטרה שימות לי בדרך.

הג'ינג'ית החייכנית עם התסרוקת המוזרה היא לא אחרת מתכלת סמל. היא כבר לא כ"כ ילדה (1980) והיא מגישה את תוכנית ה"מבוקשים" בערוץ מוזיקה 24. אפשר לכנות אותה "האנציקלופדיה המהלכת על 2 של המוזיקה הישראלית"

קאפיש? :-P

לאחר שיחות לא מעטות עם עידן באיסיקיו, הייתי אומר שכדאי שלא תתחילו לדבר איתו על ג'ינג'יות:wink: .....

מה לגבי זה שדוד שלך יקנה את הפורד יסדר אותה וימכור לך אותה?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
הדור הראשון יותר יפה בעיני,
:mm_yeah:8-)

השאלה הגדולה היא, מה אתה דורש מהרכב שלך?

אני מאוד אוהב את הMK1 שלי למרות הספרטניות שלה (שמבחינתי זו דלת לשיפורים ושיפצורים שלי:wink: מה שאני מאוד אוהב לעשות- עיין ערך הפרוייקט שרץ...)

אני גם נהנה לנהוג בה יותר מכל רכב אחר (לך תבין...)

במחיר כזה האוטו בהחלט שווה (כאמור בדגם L) ואם הוא עם מנוע 1.1, אז בכלל.

אם היה לי מקום הייתי לוקח אותה בלי לחשוב פעמיים.

אגב, לפני 4 שנים נסעתי איתה לאילת בשיא החום של אוגוסט. אז נכון, היא התחממה קצת, אבל נסעה יופי בלי בעיות.

כרכב ראשון, זו אופציה טובה במיוחד אם אתה קצר במזומנים. אבל גם אני צריך להודות שבקצת יותר כסף אתה יכול למצוא רכב מאובזר יותר (אבל אני בספק אם באמינות כמו של פיאסטה).

בהצלחה.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

• תוכן חדש...