Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דפק אותי (כנראה את הרכב) בחנייה ואינו מודה

שימו לב! השרשור הזה בן 4144 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר טוב,

היום הגעתי בבוקר לחנייה ומצאתי את רכבי כשרכב אחר (מאזדה 5 מחברת Medison) דבוק אליו (מרחק חצי סנטימטר) ורכב אחר דבוק אליו מצידו השני. הרכב שלי והרכב האחר היו שם בערב כשחניתי ולכן מתבקש שהמאזדה נכנסה "בכוח" פנימה תוך שהיא משפשפת את 2 הרכבים.

לרכב שלי נזק של שפשוף בפגוש הקדמי מצד שמאל (כנראה שתוך כדי הרוורס הוא שפשף אותי עם הכנף השמאלית שלו).

אחרי שבעל הרכב לא הסכים להחלפת פרטים פניתי למשטרה והם חייבו אותו בכך.

פניתי לחברת הביטוח שלי והם ביקשו שאני אעביר הצעת מחיר לתיקון מהמוסך (צ'מפיון במקרה שלי) והיא ציינה שבמקרה ובעל הרכב לא מודה אין הרבה מה לעשות בעניין והדבר היחיד שעומד לרשותי זה לתבוע אותו בעצמי (ולשאת בעלויות בית משפט) או לתבוע את הפרמייה שלי ואז ההשתתפות העצמית בכל מקרה תבלע את הסכום בתוכה.

מספר שאלות:

1. למרות שמדובר רק בשפשוף ואני יכול עם קצת פוליש-ווקס לנקות אותו, האם כדאי בכל מקרה להתחיל בתהליך? (יכול להיות שישנה פגיעה נסתרת במכלולים פנימיים כגון מהדקים ומחברים של הפגוש).

2. האם לא מקובל ששמאי יבדוק את הרכב ולא המוסך המורשה - שיש לו אינטרס ברור לנפח את ההוצאה?

3. האם כדאי לדחוף להצעת מחיר גבוהה או להיפך? (קל מאוד על-ידי בחירת המוסך בלבד - צ'מפיון ימליצו להחליף את כל הפגוש ואחמד ימיליץ לשפשף עם סמוחטה ולנקות).

4. איך בית משפט מחליט בסוף במקרה נסיבתי שכזה?

תודה.

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה שפשוף שניתן להסרה עם פוליש, חבל על כל האנרגיה שאתה משקיע בעניין.

אם יש נזק מהותי יותר, אתה תיאלץ לתבוע אותו בעצך מצד ג'. מכיוון שצד ג' מכחיש את הנזק, נטל ההוכחה הוא עליך.

תצטרך להביא הוכחה לבית המשפט שהרכב אכן גרם לנזק (צילומים ומדידות המראים התאמה של סימני שפשוף על שני כלי הרכב, למשל).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום
אם זה שפשוף שניתן להסרה עם פוליש, חבל על כל האנרגיה שאתה משקיע בעניין.

אם יש נזק מהותי יותר, אתה תיאלץ לתבוע אותו בעצך מצד ג'. מכיוון שצד ג' מכחיש את הנזק, נטל ההוכחה הוא עליך.

תצטרך להביא הוכחה לבית המשפט שהרכב אכן גרם לנזק (צילומים ומדידות המראים התאמה של סימני שפשוף על שני כלי הרכב, למשל).

תראה אם הנזק הוא רק שיפשוף ותר כוון שאין לך הוכחה שהרכב שחנה לצידך פגע בך,

אי תרצה עזרה נוספת צור איתי קשר טלפוני אנסה לעזור לך יותר, אולי בתיקון הרכב.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שאתה הולך להוציא לעצמך שתי עיניים רק כדי להוציא לו עין אחת. בלע רוק, מחל על הכבוד העצמי, תנקה את הפגוש ושההוא יקנה תרופות בכסף שחסכת לוו. אין לך איך להוכיח שהוא חנה אחריך כי הוא יגיד שאתה נכנסת לחניה אחריו. תביעה של הביטוח תעלה לך גם בהשתתפות עצמית וגם תייקר לך את הפוליסה בשנה הבאה ("העדר תביעות"). תביעה בבית משפט לתביעות קטנות תבזבז לך זמן וכסף וכלל לא בטוח שתזכהוגם תצטרך להוכיח את מידת הנזק ושמאי יעלה לך עוד כמה גרושים לא בודדים.

אין מה לעשות ותתנחם בזה שאם מדובר באמת רק בשיפשוף קל, סיכוי נמוך מאוד שמשהו אחר ברכב נדפק. זה מבאס, אבל זאת המדינה שלנו. בגלל זה אגב, אני תמיד מתקין וו אחורי, מי שרוצה להתפנק עליו תמיד מוזמן בכייף.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא היה ככה פעם - מהרגע שרכבי הליסינג נכנסו כל בעלי הרכבים הפרטיים נאלצים להסתתר...

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא היה ככה פעם - מהרגע שרכבי הליסינג נכנסו כל בעלי הרכבים הפרטיים נאלצים להסתתר...

אני נוהג יום יום על רכבים שאין לי שום טיפת אחריות עליהם, הם רכבי ליסינג ואפילו לא שלי, ועדיין אני מתייחס לכל רכב אחר בדיוק כאילו שהוא שלי. (חוץ מיונדאי ולוסטר, אני חי כדי להרוס את המכוניות המכוערות האלה :) )

נ.ב. סתם בצחוק כן? אני לא באמת הורס שום דבר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 4144 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...