Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ולפי התשובה שלך, אז זה בסדר לפגוע לו באוטו. אם לא אני אז העצים, אבנים, דלתות נפתחות וקטנועים יעשו את הנזק.

וואלק תאמין לי, תהיה בריא, מה אני כבר יכול להגיד לך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק פה נשמע על מקרה של בן אדם שפגע ברכוש של אחר ומתלונן עליו.

אז בגלל שאתם מטפלים אצלו הוא צריך לתקן את הרכב שלו בקומבינות או על ידי שימוש בקשרים שלו?...

...עם כל הכבוד, לדעתי אתה לא יכול לבוא בשום טענה לבעל המוסך.

זה פשוט לא בסדר ולא הגיוני.

סליחה, אבל פותח השרשור מדבר לעניין, בצורה תרבותית ומכובדת. הוא לא מתלונן על כך הוא צריך לשלם על הנזק שנגרם ולא מתכחש לכך. הוא בא ובצורה פשוטה אומר:

ממוסך כל כך מומלץ, שבשל ההמלצות הרבות עליו נתתי בו אמון. ציפיתי להתנהלות הוגנת או הוגנת יותר במקרה הזה אך במקום זה, אני מרגיש מרומה.

כן, אני מזדהה עם הבחור. אביו שרט את הרכב של בעל המוסך. בסדר, לא נורא. תאונות קורות. הוא לא התכחש וכשבעל המוסך ניגש אליו ואמר לו אל תדאג, "אני אטפל בשריטה ואגיד לך כמה יצא" במקום להחליף פרטי ביטוח, הוא המשיך לתת בו אמון ופנה לדרכו.

רק הגיוני במקרה הזה שאם מדובר בסכום גדול מכמה מאות שקלים, על בעל המוסך להודיע ללקוח כי הסכום גדול ולשאול אם הוא יהיה מעוניין להפעיל את הביטוח.

ברור לכולנו שיש לכל מוסך קשרים עם מוסכים אחרים לפחחות וצבע ומכאן שבעל המוסך ודאי זכה להנחה גדולה בתיקון רכבו.

זה לא רלוונטי מי המוסך, אין קשר בין המקרה הזה לטיב ואיכות הטיפול והשרות המוענקים לרכבים והלקוחות. עם זאת, צורמות לי מאוד העובדות שלא יידעו את אביו של פותח השרשור מראש בעלות התיקון ושלא הציגו דוח שמאי וח-ן. לי אישית זה מריח לא טוב ואכן הייתי מדיר את רגלי {ואת צמיגי רכבי} ממוסך זה לו היה קורה לי מקרה כזה.

פורסם

רק אותי זה מעניין איזה רכב יש לבעל המוסך?(הנדפק)

אם זה רכב יחסית חדש ושמור אז אני לא רואה שום בעיה.

אם זה איזה רכב שדפוק מכל כיוון או אפילו היה דפוק בצד השרוט,אז נראה שהוא תיקן עוד כמה דברים

על חשבונך.

אז איזה רכב זה??

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם
רק אותי זה מעניין איזה רכב יש לבעל המוסך?(הנדפק)

אם זה רכב יחסית חדש ושמור אז אני לא רואה שום בעיה.

אם זה איזה רכב שדפוק מכל כיוון או אפילו היה דפוק בצד השרוט,אז נראה שהוא תיקן עוד כמה דברים

על חשבונך.

אז איזה רכב זה??

אם בעל המוסך נוהג בלקוחותיו כמו בפותח השרשור, אני מניח שיש לו תקציב לרכש חדש, שמור, מטופח ובוהק :roll:

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

מבחינה חוקית בעל המוסך יכול לתקן מה שבא לו. ובעל הרכב הפוגע יכול לדרוש להפעיל את הביטוח.

אל תחפשו לא חוקי כאן - כי אין לא חוקי. הכל חוקי.

אבל ויש פה אבל ענק....

אני מסתכל על עצמי באותה סיטואציה. אם היתה מתרחשת ברחוב, הייתי מראש הרבה יותר יותר זהיר. הייתי מצלם את ה"פגיעה", הייתי מודיע לביטוח שיתכן ותוגש נגדי תביעת ביטוח כזאת או אחרת. ביננו אם פותח השרשור היה מראש טוען שהוא הולך להפעיל ביטוח

כל זה לא היה כנראה מתרחש (אם המדובר על שריטה בלבד, כן?), הוא לא היה משלם התתתפות מצידו לתיקון שריטה. בכלל ההתנהלות היתה הרבה יותר זהירה.

ומה היה לנו כאן?

בעל רכב שמטופל קבוע במוסך, מכיר את הבעלים, יצא מראש מנקודת הנחה (כמוני), שבגלל שמדובר פה על מערכת יחסים עסקית/ חברית המבוססת על אמון אפשר להיות שקט עם ה"סמוך עלי" של בעל המוסך שבטח ימצא דרך לתקן את הנזק הפעוט ב"כמה לירות".

אז גם אפשר להודות מיידית באשמה, גם לא לצלם, גם להיות פחות זהיר ולא להחליף פרטים.

ואז אכזבה עצומה שבעל המוסך מתקן בסכום שהלקוח לא ציפה לו, הוא מופתע מאד, הוא חשב שלא מדובר על סכום כזה כי אם כך אולי היה פועל אחרת (לדוגמא מול הביטוח), זאת הרגשה שנתת "צ'ק פתוח" למישהו שאתה סומך עליו תמיד , והכניסו לך את האמ אמא של האלמנט.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
סליחה, אבל פותח השרשור מדבר לעניין, בצורה תרבותית ומכובדת. הוא לא מתלונן על כך הוא צריך לשלם על הנזק שנגרם ולא מתכחש לכך. הוא בא ובצורה פשוטה אומר:

ממוסך כל כך מומלץ, שבשל ההמלצות הרבות עליו נתתי בו אמון. ציפיתי להתנהלות הוגנת או הוגנת יותר במקרה הזה אך במקום זה, אני מרגיש מרומה.

כן, אני מזדהה עם הבחור. אביו שרט את הרכב של בעל המוסך. בסדר, לא נורא. תאונות קורות. הוא לא התכחש וכשבעל המוסך ניגש אליו ואמר לו אל תדאג, "אני אטפל בשריטה ואגיד לך כמה יצא" במקום להחליף פרטי ביטוח, הוא המשיך לתת בו אמון ופנה לדרכו.

רק הגיוני במקרה הזה שאם מדובר בסכום גדול מכמה מאות שקלים, על בעל המוסך להודיע ללקוח כי הסכום גדול ולשאול אם הוא יהיה מעוניין להפעיל את הביטוח.

ברור לכולנו שיש לכל מוסך קשרים עם מוסכים אחרים לפחחות וצבע ומכאן שבעל המוסך ודאי זכה להנחה גדולה בתיקון רכבו.

זה לא רלוונטי מי המוסך, אין קשר בין המקרה הזה לטיב ואיכות הטיפול והשרות המוענקים לרכבים והלקוחות. עם זאת, צורמות לי מאוד העובדות שלא יידעו את אביו של פותח השרשור מראש בעלות התיקון ושלא הציגו דוח שמאי וח-ן. לי אישית זה מריח לא טוב ואכן הייתי מדיר את רגלי {ואת צמיגי רכבי} ממוסך זה לו היה קורה לי מקרה כזה.

תודה על התגובה המתחשבת והמבינה זה בדיוק מה שאמרתי לא התכחשנו לכלום רק לא מבין את ההתנהלות ההזויה של הבנאדם.

מבחינה חוקית בעל המוסך יכול לתקן מה שבא לו. ובעל הרכב הפוגע יכול לדרוש להפעיל את הביטוח.

אל תחפשו לא חוקי כאן - כי אין לא חוקי. הכל חוקי.

אבל ויש פה אבל ענק....

אני מסתכל על עצמי באותה סיטואציה. אם היתה מתרחשת ברחוב, הייתי מראש הרבה יותר יותר זהיר. הייתי מצלם את ה"פגיעה", הייתי מודיע לביטוח שיתכן ותוגש נגדי תביעת ביטוח כזאת או אחרת. ביננו אם פותח השרשור היה מראש טוען שהוא הולך להפעיל ביטוח

כל זה לא היה כנראה מתרחש (אם המדובר על שריטה בלבד, כן?), הוא לא היה משלם התתתפות מצידו לתיקון שריטה. בכלל ההתנהלות היתה הרבה יותר זהירה.

ומה היה לנו כאן?

בעל רכב שמטופל קבוע במוסך, מכיר את הבעלים, יצא מראש מנקודת הנחה (כמוני), שבגלל שמדובר פה על מערכת יחסים עסקית/ חברית המבוססת על אמון אפשר להיות שקט עם ה"סמוך עלי" של בעל המוסך שבטח ימצא דרך לתקן את הנזק הפעוט ב"כמה לירות".

אז גם אפשר להודות מיידית באשמה, גם לא לצלם, גם להיות פחות זהיר ולא להחליף פרטים.

ואז אכזבה עצומה שבעל המוסך מתקן בסכום שהלקוח לא ציפה לו, הוא מופתע מאד, הוא חשב שלא מדובר על סכום כזה כי אם כך אולי היה פועל אחרת (לדוגמא מול הביטוח), זאת הרגשה שנתת "צ'ק פתוח" למישהו שאתה סומך עליו תמיד , והכניסו לך את האמ אמא של האלמנט.

אתה יודע מה אתה פשוט סיכמת את זה בצורה הכי טובה שיש ואני לא חושב שהצלחתי לבטא את עצמי כמו שאתה כתבת כאן. זה היה בדיוק ככה, אתה סומך על הבנאדם אז כל הנורות אזהרה שלך נכבות ופתאום אתה חוטף כזה פגז שאתה לא רוצה אפילו לחשוב על המקום הזה יותר.

ולמי ששאל לגבי סוג הרכב- אם אני אגיד מה הרכב כבר בטח תבינו באיזה מוסך מדובר כי זה אותו סוג שהוא עצמו מתעסק בו.

אולי באמת מגיע לו שאני אחשוף את שמו ואת פרצופו אבל אני אשתדל להיות נאמן לעקרונות שלי.

תודה על הדיון המעניין וכיף לשמוע שיש כמה שגם חושבים כמוני.

פורסם
ולפי התשובה שלך, אז זה בסדר לפגוע לו באוטו. אם לא אני אז העצים, אבנים, דלתות נפתחות וקטנועים יעשו את הנזק.

וואלק תאמין לי, תהיה בריא, מה אני כבר יכול להגיד לך.

מישהו אמר שזה בסדר לפגוע לו באוטו???? אמרתי שהוא יכל להיות פחות חמדן ברצון שלו לחלוב אותנו כי שריטה כזאת היתה יכולה להיגרם לו גם ממישהו שפתח עליו דלת ואז לא היה לו למי לבוא בטענות.

אני באמת חושב שעם הגישה שלי העולם היה קצת יותר בריא. קצת פרופורציה זה לא שהאוטו שלו התפרק לשניים בסה"כ שרטו לו את הצבע קצת - יש לך ידיים טובות מאחר ואתה בעל מוסך תתקן לבד או תפעיל את הקשרים שלך, קח סכום סביר ותצא גבר. אבל פה אצלנו במדינה אוי ואבוי לך אם פגעת במישהו, תהיה בטוח שהוא ינסה לחלוב אותך מכל החורים גם עם מכות שלא עשית והכי מעצבן שבמקרה הזה גם נותן שירות ובא ותוקע אותך ועוד אחרי זה משחק אותה שהוא אמין וישר בתיקונים שהוא עושה ברכב שלך.

פעם אחת בת דודה שלי חנתה את הרכב שלה במגרש חניה, אישה מבוגרת בת 80+ נסעה רוורס ודפקה לה את החלק האחורי ברכב. היא יצאה הסתכלה וראתה שזאת שריטה קטנה ולא נגרם הרבה נזק - האישה המבוגרת לעומת זאת כמעט חטפה התקף לב נפלה לרצפה ונלחצה נורא - אז אתה יודע מה בת דודה שלי עשתה? נתנה לה מים ושלחה אותה לדרכה, בלי להחליף פרטים אפילו... יש מקרים שצריך לנהוג בהיגיון וזה שאתה לא מבין את זה זה עצוב מאוד.

פורסם

על סוזוקי סוויפט שולם 1200 ש"ח צביעה של טמבון אחורי. רכב גדול יותר כנראה מחיר גם גבוה יותר.

הטעות שלך זה שלא ביקשת חשבונית על העבודה הזאת

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

תומר היקר אין הבדל בין סוזוקי סוויפט להונדה הנ"ל, אולי עוד כמה סנטימטרים מרובעים של צבע, ואת זה יגיד לך כל פחח ממוצע,

אני בטוח שזה עלה לו לא יותר מ-400 ש"ח וגם זה בלחץ.

מסקנה אישית שלי לגבי המוסכניק שגם בחינם אני לא יכניס את הרכב שלי לטיפול אצלו.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

אני מניח שהיות והמקום מוכר ומומלץ ע"י חברי הפורום, מן הראוי שבעל המוסך שבוודאי קורא נושא זה יקום במחילה ויציג את דברו.

טעויות קורות ואף אדם אינו מושלם ובתור עסק בעל זכויות לא מבוטלות לא יגרע ממנו הדבר. אולי להיפך. על סכום כזה חבל גם לאבד לקוח וגם לעורר חשדנותה של קהילה שלמה.

פורסם

תגידו רגע, הרי אתם יודעים שצביעת פגוש ותיקונו עולים מעל 1000 ש"ח, אולי נסדקה בקלית בדרך? אולי הייתה פגיעה בכנף?

באמת שהסכום שהוצג כאן הוא על סכום הסביר - אולי מעל הממוצע בשוק, אבל לא מונפץ.

תחשבו רגע על בעל המוסך.

דפקו לו את הרכב.

הוא שיחרר את הבן אדם תוך כדי שהוא סומך עליו שהוא יתקן.

הלך למוסך פחחות, תיקן - עלה כמה שעלה.

התקשר לבן אדם ואמר לו.

הבן אדם אמר בסדר וחזר.

הוא הראה לו תמונות של הפגיעה וכו'.

הבן אדם התרצה, שילם לו - לא ביקש חשבונית, לא ביקש כלום.

סוף היום - חוזר הביתה ופתאום ההוא שדפק לו את הרכב עוד משמיץ אותו בפורום?!

בעל המוסך התנהג כמו כל אחד ולא נפל שום פגם בהתנהגותו.

אם לנהג הפוגע הייתה מחשבה שתיקון התאונה יעלה 20 שקל - זאת בעיה שלו.

אם לנהג הפוגע זה היה חשוב לדעת כמה עולה התיקון לפני, הוא היה אומר לבעל המוסך לא לתקן לפני שהוא מדבר איתו.

אם הוא היה רוצה חשבונית הוא היה צריך לבקש.

מצטער, אתם מנסים בכוח להאשים את בעל המוסך.

אתם לא יודעים באיזה רכב מדובר ומה היה הנזק.

על מנת להכריע אם הסכום שנקבע היה גבוה מדיי - יש צורך בשמאי. עד אז אתם סתם מכפישים אותו.

אולי הוא תיקן במחיר קומבינה והנזק על פי שמאי היה מגיע ל-5500?!

ואיך הוא אז? מלך, לא?

פורסם
תגידו רגע, הרי אתם יודעים שצביעת פגוש ותיקונו עולים מעל 1000 ש"ח, אולי נסדקה בקלית בדרך? אולי הייתה פגיעה בכנף?

באמת שהסכום שהוצג כאן הוא על סכום הסביר - אולי מעל הממוצע בשוק, אבל לא מונפץ.

תחשבו רגע על בעל המוסך.

דפקו לו את הרכב.

הוא שיחרר את הבן אדם תוך כדי שהוא סומך עליו שהוא יתקן.

הלך למוסך פחחות, תיקן - עלה כמה שעלה.

התקשר לבן אדם ואמר לו.

הבן אדם אמר בסדר וחזר.

הוא הראה לו תמונות של הפגיעה וכו'.

הבן אדם התרצה, שילם לו - לא ביקש חשבונית, לא ביקש כלום.

סוף היום - חוזר הביתה ופתאום ההוא שדפק לו את הרכב עוד משמיץ אותו בפורום?!

בעל המוסך התנהג כמו כל אחד ולא נפל שום פגם בהתנהגותו.

אם לנהג הפוגע הייתה מחשבה שתיקון התאונה יעלה 20 שקל - זאת בעיה שלו.

אם לנהג הפוגע זה היה חשוב לדעת כמה עולה התיקון לפני, הוא היה אומר לבעל המוסך לא לתקן לפני שהוא מדבר איתו.

אם הוא היה רוצה חשבונית הוא היה צריך לבקש.

מצטער, אתם מנסים בכוח להאשים את בעל המוסך.

אתם לא יודעים באיזה רכב מדובר ומה היה הנזק.

על מנת להכריע אם הסכום שנקבע היה גבוה מדיי - יש צורך בשמאי. עד אז אתם סתם מכפישים אותו.

אולי הוא תיקן במחיר קומבינה והנזק על פי שמאי היה מגיע ל-5500?!

ואיך הוא אז? מלך, לא?

וגם לכן, מן הראוי שבעל המוסך יקום ויציג את דברו.

פורסם

מה יש לו להציג?

שלום, אני בעל מוסך X.

אבא של דור יצא מהמוסך ודפק לי את הרכב.

הלכתי לתקן אותו. עלה לי 1500 ש"ח?

מה יש לו להסביר כאן?

פורסם

אם הבן של בעל הרכב פתח את השירשור הנ"ל כנראה שיש לו הרגשה לא טובה . הוא מרגיש שלא נהגו איתן ביושר אלא "חלבו" ממנו יותר מדי כסף . בעל המוסך לא שילם 1,500 ש"ח לתיקון שריטה , בין אם היא בדלת , כנף .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

לדעתי, פותח השירשור, אתה צריך לבוא בטענות רק לעצמך. בעל מוסך הוא אדם ככל האדם מעבר להיותו בעל מוסך. לא תמיד יש קשרי הנחה כמו שאתה מדמיין דווקא אצל מי שמעוניינים שיטפל ברכב. היית אתה צריך להתנות תיקון (ככל שאינך מעוניין לערב ביטוח), בידיעת כל המתרחש מראש.

טעית, ניסית לשחק אותה אביר ועכשיו אתה מתבכיין. אגב נידמה לי שאין פה אחד בפורום, שלא עבר חוויה אחת או יותר כזו בחייו (ועדיין אוכלים אותה פה ושם). מכאן להאשים את הצד השני, לא נכון. זה שאתה בגלל זה מחרים את המוסך, ניראה לי שאתה מעניש את עצמך פעם שניה על טיפשות שלך.

אני משאיר בצריך עיון, את מומחיותך בקביעת גובה מחיר התיקון. שריטה עמוקה בטמבון אחורי, עלתה אצלי לביטוח לפי זיכרוני כ 8,000 שקל במוסך צ'מפיון. הפוגע השתולל, זה לא עזר לו.

כמו שאמרו לך כאן, למה אתה לוקח את זה אישית, תפעיל תותחים, תפעיל ביטוח.

נהג מנוסה
:roll:

• תוכן חדש...