Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר שבועיים שב-i10 הצעירה שלנו (חודש וחצי על הכביש) כמות נוזל הקירור נמצאת כ-0.5-1 ס"מ מעל קו ה-L (כשהמנוע קר, אחרי נסיעה הנוזל מגיע בדיוק לאמצע בין ה-L ל-F). המצב יציב לפחות שבועיים (אולי שלוש), ככה שאני מאמין שלא מדובר בנזילה אלא באיבוד שאופייני לרכבים חדשים (מקריאה בפורום).

1. זה מצב תקין או שבאמת חסר נוזל?

2. אני אמור מחר בבוקר (יום שישי) לסוע מחיפה לצפון רמת הגולן, כמות נוזל הקירור הנוכחית עלולה להיות בעיה?

3. מנסיונכם, שווה לנסות לקפוץ מוקדם על הבוקר למוסך (מילר בחיפה) ולבקש שימלאו לי נוזל קירור או שזה יהפוך לסיפור ארוך? (אני אמור להגיע עד הצהרים לצפון הגולן...)

4. יש אפשרות להשיג נוזל קירור מקורי בחנות שאינה מוסך?

5. מה מחשבותיכם לגבי דילול הנוזל הקיים כאקט זמני?

תודה מראש וסופ"ש נעים.

פורסם

IMG_0087.JPG

מצורפת תמונה של כמות הנוזל כשהמנוע קר.

יקרה משהו אם אני אחכה עם זה לאחרי הנסיעה לצפון או שזו כמות שמסכנת את המנוע?

(לא הייתי מעולם במוסך [כמה צעיר מצדי], ואני מעדיף שלא לעשות את זה בפעם הראשונה כשאני בלחץ של זמן...)

פורסם
כבר שבועיים שב-i10 הצעירה שלנו (חודש וחצי על הכביש) כמות נוזל הקירור נמצאת כ-0.5-1 ס"מ מעל קו ה-L (כשהמנוע קר, אחרי נסיעה הנוזל מגיע בדיוק לאמצע בין ה-L ל-F). המצב יציב לפחות שבועיים (אולי שלוש), ככה שאני מאמין שלא מדובר בנזילה אלא באיבוד שאופייני לרכבים חדשים (מקריאה בפורום).

1. זה מצב תקין או שבאמת חסר נוזל?חסר נוזל הכמות החסרה שולית, אך כמובן שזה מעיד על בעייה של בריחת נוזל, ולכן זה לא תקין !

2. אני אמור מחר בבוקר (יום שישי) לסוע מחיפה לצפון רמת הגולן, כמות נוזל הקירור הנוכחית עלולה להיות בעיה?לא, במידה ופלס הנוזל לא ירד יותר משמעותית אם בכלל.

3. מנסיונכם, שווה לנסות לקפוץ מוקדם על הבוקר למוסך (מילר בחיפה) ולבקש שימלאו לי נוזל קירור או שזה יהפוך לסיפור ארוך? (אני אמור להגיע עד הצהרים לצפון הגולן...)עדף שתבדוק במוסך מילר, בעזרת מכשיר לחץ יעודי, את הסיבות מהיכן ולמה קיימת בריחת נוזל קירור.

4. יש אפשרות להשיג נוזל קירור מקורי בחנות שאינה מוסך?, לא בטוח !

5. מה מחשבותיכם לגבי דילול הנוזל הקיים כאקט זמני? אפשרי !

תודה מראש וסופ"ש נעים.

שלום רב !

קרא את תגובתי באדום לכל שאלותיך, מומלץ שתתייחס בעיקר לתגובתי בשאלה 3 !

בברכת נסיעה טובה.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

חיפשתי קצת בפורומים בחו״ל לגבי נוזל הקירור ב-i10 ונתקלתי בלא מעט אנשים עם רכב חדש שגם אצלם כמות הנוזל עמדה קרוב לסימון ה-L.

ואז קראתי את זה:

Every i10 and i20 comes with a low coolant level from the factory. Maybe its slightly underfilled in production and may also settle in transit, but check the level after driving it and check it monthly as if it gets too low the engine might overheat. The coolant expansion tank is at the back left side of the engine bay, screw cap marked 'Engine coolant'. Ensure it is topped up to the 'F' full mark when warm.  24-8-2010 Hyundai dealers are aware of this and no longer a problem

מתוך ביקורת ישנה יחסית על דגמי 2010 (רציתי לתת קישור אבל אני לא מספיק פז״מניק מתברר).

ככה שיש סיכוי לא קטן שהרכב פשוט הגיע ככה ולא שמתי לב (פעם ראשונה עם רכב מהניילונים).

מישהו עם i10 חדשה מהיבואן יכול אולי להעיד מה היתה כמות נוסל הקירור אצלו בזמן קבלת הרכב?

פורסם

קנה נוזל מקורי של יונדאי והשלם את החסר וסע לשלום.

תמיד רצוי לשמור מיכל נוזל קירור בתא המטען מכיוון שגם בשנה הקרובה תצטרך להוסיף כמות קטנה של נוזל קירור.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...