Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים מה שלומכם ! :-D

היום תוך נסיעה מוקדמת לאימון בוקר חשבתי על רעיון לא חדש במיוחד בתקופתינו המודרנית, אך כזה שטרם מיושם בתעשיית הרכב (לפחות עד כמה ששידוע לי).

כולנו רגילים שהטלפונים החכמים שלנו, תוכנות המחשב דוגמת WINDOWS מעדכנים את עצמם תוך חיבור לאינטרנט והורדת עדכוני תכנה של היצרן.

שאלתי היא, למה רכבים מודרניים לא עושים את אותו הדבר? :?:

מחשב רכב יש, כל מה שצריך זה חיבור UP-LINK למחשב המרכזי של יצרן הרכב דרך חיבור אינטרנט סלולארי או לווייני.

תארו לעצמכם שהרכב שלכם עושה עדכוני תכנה באופן שוטף וללא צורך להגיע למוסך.

בנוסף, למערך אקטיבי זה קיים יתרון עצום ליצרן אשר יכול לשאוב מאגר אין סופי של נתונים סטטיסטיים אודות התנהגות הרכבים שלו ביבשות שונות, תנאי אקלים שונים, סוגי דלק - בכך להמשיך ולשפר את רכבי העתיד שהוא מתכנן לייצר.

אז מה אתם חושבים?

זמין 8)

פורסם

כמה אייפונים, גלקסי וכדומה ראיתי בחיי ש"שודרגו" למצב של משקולת נייר בגלל שמשהו בתהליך השדרוג נדפק.

אתה באמת רוצה שיקרה אותו דבר עם רכב כלשהו?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

^ תשמע, בכל מקרה מחברים את הרכב שלך למחשב כל פעם שהוא מגיע למוסך נכון?

השאלה שלי למה לחכות למוסך?

תאר לך שאותם העדכונים שאתה עושה במוסך מועברים למחשב הרכב שלך ב LIVE ע"י חיבור ישירות ליצרן.

אני לא רואה בזה סיכון מיותר.

כמובן שיהיו כללים מסויימים, לדוגמא, הרכב יהיה צריך להיות בעמידה עם בלם יד פועל והילוך P כדי לאפשר קבלת עדכונים וכ"ו.

זמין 8)

פורסם

כי במוסך יש את הכלים לטפל בכל סוג של תקלה במקום.

אם אצלך תהיה תקלה בעדכון מה תעשה? תתקשר למוסך "שלום יש לי בעיה עשיתי עדכון תוכנה לאוטו והוא התפוצץ כי הטורבו דחס 4באר בניוטרל, מה עושים?"

בקיצור, too many things that can go wrong.

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מיד כשזה יקרה אתה תגלה שיש אתר שמפיץ עדכון גירסא דומה אבל קצת משופר ואתה תתפתה להוריד אותו.

כמובן שאתה קודם תפרוץ את המערכת.

בשלב הבא אתה תגלה באנר של בבילון על המראה שלך

ואז יום אחד תגלה שמישהו בכלל השתלט לך על הרכב בלילה ולקח אותו לסיבוב.

יותר מידי אפשרויות ליפול בהן שלא נכנסים לזה בכלל.

BMW 120i*Ford Focus III 2000cc

MINI 998cc*MINI 998 cc*Ford Focus I 1600cc

פורסם
מיד כשזה יקרה אתה תגלה שיש אתר שמפיץ עדכון גירסא דומה אבל קצת משופר ואתה תתפתה להוריד אותו.

כמובן שאתה קודם תפרוץ את המערכת.

בשלב הבא אתה תגלה באנר של בבילון על המראה שלך

ואז יום אחד תגלה שמישהו בכלל השתלט לך על הרכב בלילה ולקח אותו לסיבוב.

יותר מידי אפשרויות ליפול בהן שלא נכנסים לזה בכלל.

אני מסכים איתך שנכון להיום ישנן הרבה בעיות אבטחה לפתור, אבל בדומה לאיתוראן שממה שידוע לי עוד לא היה מקרה השתלטות זדונית על רכב מרחוק דרך החיישנים שלהם, אני חושב שבעתיד UPLINK ליצרן יהיה סטנדרטי לחלוטין ואף יתרום לבטיחות\נוחות\הנאה של כולנו דרך עיבוד מידע סטטיסטי המגיע ממליונים של נהגים ברחבי העולם.

זמין 8)

פורסם
אני חושב שבעתיד UPLINK ליצרן יהיה סטנדרטי לחלוטין ואף יתרום לבטיחות\נוחות\הנאה של כולנו דרך עיבוד מידע סטטיסטי המגיע ממליונים של נהגים ברחבי העולם.

ואז כשבבית המשפט אתה תטען שלא יכול להיות שרצחת את המאהב של אשתך כי היית באילת בדיוק באותו יום - המדינה תדרוש את המידע ה"סטטיסטי" שיש ליצרן + המידע על המיקום של הרכב מסלקום (כי הUPLINK מן הסתם עובד על SIM) אתה תאכל אותה ותשב הרבה זמן בפנים.

והכל בשביל מה?

בשביל לעשות UPDATE עצמאית? :roll:

פורסם

ואז יפתחו פה שרשורים טכניים בסגנון ״פרצתי לגירסא 1.43 והורדתי עידכון פרוץ לניהול מנוע,כשהנעתי את הרכב היו קולות של פיצפוצים מלווים בריח שרוף ועל הלוח שעונים הופיע לי פרצופו של בן-לאדן!נראה לי שזה הוירוס החדש!מה עושים?!״

פורסם

תכלס.

-לא ממש צריכים את זה. עידכון חייוני/הכרחי/דחוף יגרום לריקול וזה שאינו יבוצע במוסך בזמן הטיפול.

-יחס העלות/תועלת ליצרן הרכב. ישנם יתרונות בתיעוד פרמטרי הרכב אך אין תוחלת בהעלתם בזמן אמת.

פורסם

ורכב מיובא מארה"ב תצטרך להכניס לו טורבו-תוכנה ולהתקשר למספר מסויים כדי שהאוטו יניע כל פעם מחדש.

פורסם
ואז כשבבית המשפט אתה תטען שלא יכול להיות שרצחת את המאהב של אשתך כי היית באילת בדיוק באותו יום - המדינה תדרוש את המידע ה"סטטיסטי" שיש ליצרן + המידע על המיקום של הרכב מסלקום (כי הUPLINK מן הסתם עובד על SIM) אתה תאכל אותה ותשב הרבה זמן בפנים.

והכל בשביל מה?

בשביל לעשות UPDATE עצמאית? :roll:

לא ממש מבין את הטיעון שלך...:|

אני אזרח שנמצא בצד הנכון של החוק !!! :-D

לכן, לדעתי כל כלי שיהיה למשטרה להפעיל כדי לשים רוצחים בכלא הוא מבורך, למרות שבמקרה שאתה מציג מדובר בראיות נסיבתיות לחלוטין.

אגב למען הסר ספק הפתרון הנכון במקרה שאתה מציג הוא גירושים ולא רצח המאהב...:roll:

זמין 8)

פורסם

תיגש דחוף למוסך שיעשו לך עדכון למודול ההומור שלך, יש לו תקלה רצינית בקולטנים.

(יכול להיות שניסית לעדכן אותו בבית והייתה הפסקת חשמל?)

• תוכן חדש...