Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5235 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו ניסה לצפות אלומיניום חשוף בציפוי אבץ שמיועד בעיקרון לברזל/פלדה ?

אשמח לשמוע מנסיונכם.

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_1540.html?Opendocument&land=DE

http://www.liqui-moly.de/liquimoly/m...k-Spray_EN.pdf

כן אני יודע מה זה ציפוי באבץ חם/קר/אמבטיה...

איזה כייף לי :)

פורסם

מה הסיבה שאתה רוצה לבצע ציפוי אבץ על אלומיניום?

אם הסיבה היא דקורטיבית, אני לא חושב שתהיה כל בעייה ביישום. צריך להגן על האלומיניום בשכבת wash primer שתתן לך יסוד שעליו אפשר ליישם את ציפוי האבץ.

אם אתה רוצה לשמר או לשפר מוליכות חשמלית, עדיף לבצע ציפוי alodine -chromate conversion coatin

.

חשוב להבין גם את היישום. האם חלקי האלומיניום יהיו מותקנים בצמוד לחלקים ממתכת אצילה יותר (פלדה, למשל). אם הם מותקנים בסביבה רטובה או שיש דרכם זרם חשמלי, צריך להזהר מקורוזיה גלוונית שתפגע במתכת הפחות אצילה (אלומיניום).

מעולם לא השתמשתי בחומר של Liqui Moly - הוא מיועד להגנה אנודית של פלדה וברזל מקורוזיה.

פורסם

הסיבה שבגללה אני רוצה לצפות חלק עשוי מאלומיניום באבץ היא לשם הגנה בפני איכול.

החלק שייך לאנטנה שבניתי אשר מותקנת מחוץ לבית וחשופה לגשם (מצורפת תמונה של האנטנה שבניתי).

בעיקרון אני יודע שקיימים ציפויים ייעודים וצבעים להגנה על אלומיניום אבל כול החומרים הללו יקרים להחריד. צבע ספריי המיועד להשמה על אלומיניום תוצרת MOTIP DUPLI ללא צורך בשכבת ייסוד עולה בסביבות 75 שקלים.

פשוט נשאר לי חצי מיכל של תרסיס אבץ וחשבתי לנסות אותו על אלומיניום.

J-Pole-3.jpg

J-Pole-4.jpg

פורסם

תרים טלפון לאלגונל. לדעתי אלגון יעלה לך פחות ויתן עמידות ודאית (אצלי חלקי אלומיניום מאולגנים עובדים הרבה שנים בסביבה מאוד קורוזיבית).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אלומיניום מגן על עצמו מקורוזיה באופן טבעי על ידי יצירה של שכבת אוקסיד לבנה.

אם לא יהיה לך שימוש בעתיד בספרי אבץ, אתה יכול להשתמש בו אך קשה לאמר מה תהיה איכות ההצמדה שלו לאלומיניום ללא שכבת צבע יסוד.

בחיל הים נהגנו לצבוע חלקי אלומיניום ב- wash primer ואחר כך בצבע עליון דו-רכיבי. זה ודאי מוגזם לצרכים שלך.

אתה יכול להשתמש ביסוד לאלומיניום ואחריו כל צבע עליון למתכת בהברשה.

פורסם

אם זה בשביל אנטנה אתה חייב לדעתי צבע מיוחד שאין לו מקדם החזרה, אחרת תפגע בקליטה שלה.

סתם מתוך עניין מה אתה קולט עם האנטנה הזאת? או שזה סודי?

פורסם

סודי ביותר ! האנטנה בתמונה המצורפת מיועדת לקליטה/שידור בשני תדרי עבודה של חובבי רדיו קרי 2 מטר ו-70 סנטימטר.

פורסם
אם זה בשביל אנטנה אתה חייב לדעתי צבע מיוחד שאין לו מקדם החזרה, אחרת תפגע בקליטה שלה.

לא נראה לי שצבע אבץ ישנה את התכונות של הקורה. בכל מקרה אנטנות אלה יכולות להיות צמודות למשטח אפקי. זה יכול רק להפחית הפרעות מאונות צד.

פורסם

סתם מתוך עניין מה אתה קולט עם האנטנה הזאת? או שזה סודי?

ידידי, כול האנטנה עשוייה מאלומיניום והבסיס כולל הזרוע עשויים מאלומיניום אשר מחוברים לארקה לכן זה לא משנה אם הצבע מוליך או לא מוליך מבחינה חשמלית.

זו לא אנטנה מסוג משטח ארקה או יאגי שגם שם זה ממש לא משנה אם הבום המרכזי עשוי מפלדה/אלומיניום או נחושת כול עוד קיים בידוד בין האלמנט המקרין לבום.

• תוכן חדש...