Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איילון, 5, 431, 531, כולם כבישים בטוחים מכביש 6 (על אין-השוליים, אין-התאורה וצמד נתיביו).

ישה, אתה באמת עושה עבודת קודש.

נהדר...נפלא...160 קמ"ש?

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בני

הפורום לסריגה לא פה. הוא כאן http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=657522

אכן יש כבישים שראויים לנסיעה במהירות גבוהה ללא חשש .

גם חלק מהמכוניות בנויות לנסוע במהירויות האלה.

אולי חלק מהנהגים לא ראויים לנסוע במהירויות האלה.

מעט תאונות בארץ נגרמות עקב נסיעה במהירות מופרזת, אלה שאכן נגרמות במהירות מופרזת תוצאתם קטלנית יותר מאשר במהירות של 50 קמ"ש.

אז בוא ניסע במהירות של 50 קמ"ש ויבוא שלום על ארץ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה ושאר אנשים שמצדיקים את הבחור

לפי דברים שרשמו כאן מספר אנשים הבחורים שצילמו את עצמם במהירות 260 קמ״ש ״צדיקים״! מה אנחנו רוצים מהם? יש להם רכב מתקדם שיכול לעמוד במהירות של 260 בנוסף הכביש בטוח שמאפשר נסיעה במהירות הנ״ל..... וואלה כמעט הצלחתם לשכנע אותי.

תפסיקו לעניק לפושעים (כן אני מגדיר אותם פושעים) שהם פצצה מתקתקת על הכביש סיבה להצדיק את התנהגות שלהם!

אני לא רוצה להיות על הכביש שאותו מטורף נוסע ב 160 ומאבד שליטה ישירות עלי או על משתמש תמים שמשתמש בכביש וכל רצונו להגיע בשלום הבית.

הבחור ידע שהוא עובר על החוק והוא בחר להמשיך לזלזל ולצפצף על החוק! ישה ולכול השאר יש לכם בעיה עם החוק? אתם מוזמנים לרוץ לכנסת ולשנות את החוק.

כול עוד אתם לא שם והחוק נשאר אותו דבר אז מצופה ממכם לכבדו ולשמור את דעות שלכם לעצמכם.

פורסם
בני

הפורום לסריגה לא פה. הוא כאן http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=657522

אכן יש כבישים שראויים לנסיעה במהירות גבוהה ללא חשש .

גם חלק מהמכוניות בנויות לנסוע במהירויות האלה.

מעט תאונות בארץ נגרמות עקב נסיעה במהירות מופרזת, אלה שאכן נגרמות במהירות מופרזת תוצאתם קטלנית יותר מאשר במהירות של 50 קמ"ש.

ישה

יש דברים שאנחנו לא יודעים? יש עוד פורומים שאתה מכיר?

ישה!! תעשה לי סוודר!!!

וברצינות:

משפט אחד בדבריך קלע לדעתי: "אולי חלק מהנהגים לא ראויים לנסוע במהירויות האלה".

גם אתה וגם אני לא מדברים על 50 ואפילו לא על 100...אנחנו מדברים על 160. ומתי ייווכחו אותם נהגים ש"אולי" הם לא ראויים? כשאתה נוסע במקביל להם ואז הם "יווכחו"?

התשובה נמצאת בפוסט של TAMIR2000.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

שלום לכולם

לנסוע מעל למהירות המותרת להיתפס לקבל דוח ,יש לשאת בתוצאות,משטרת ישראל נלחמת בתאונות הדרכים באופן נחרץ ללא אפשרות להתפשרות,לכל נהגי ישראל באשר הנכם/ן סעו בביטחה ושימרו על נפשכם כמו גם על מה שנעשה סביבכם.אפשר אולי לנסות להעביר חוק לנסיעה עד 120 קמש אך נכון לעכשיו יש חוק ויש לציית אליו.

עופר בן צבי

פורסם

בטח ישנאו אותי לעד על מה שאני עומד להגיד עכשיו אבל בכל זאת...

בתור אחד שעבר תאונה קשה מאוד בגלל רשלנות של נהג אחר ולמרות זאת חזרתי לנהוג (ואפילו מעל למהירות המותרת) אני יכול רק להגיד את הדברים הבאים:

הכביש הוא מקום מסוכן! אם אין לכם בייצים להתמודד עם זה - אל תעלו עליו, תיסעו ברכבות ואוטובוסים (לא שהם יותר בטוחים) אבל בכל מקרה שהוא קחו בחשבון שאת הנהג העבריין שנסע ב160 אתם לעולם לא תצליחו לחנך ולשנות את דרכו... וגם משטרת ישראל ובתי המשפט לא יצליחו לשנות.

למה?

כי בן-אדם לא מגיע לנסיעה במהירות כזאת ביום אחד. הוא לא מתעורר בבוקר ואומר לעצמו היום במקום 90 אני יקח על עצמי אתגר ויסע 160. זה בן-אדם שהתרגל לזלזל במהירות הנסיעה המותרת, כנראה לאורך כל 5 שנות ניסיונו על הכביש (ואולי אפילו לפני, דרך נהיגה עם הורים וחברים) וההרגל הזה הפך להיות דרך חיים בשבילו.

עונש כבד יתרום לתחושת החרטה לא על המעשה עצמו אלא רק על כך שנתפס עושה אותו וגם זאת תחלוף לאחר זמן קצר.

ואם מכר שלי בעבודה דרס למוות אדם כי הוא נהג שיכור ועו"ד טוב פסל לגמרי את התביעה גם אדם שנהג 70 קמ"ש מעל יכול לצאת מהעבירה ע"י עו"ד טוב ושום דבר שתגידו פה לא יגרום לו לומר לעצמו פתאום: "תשמע תמיר, אתה צודק במאה אחוז ועכשיו אני אלך ואתייצב מול השופט ויגיד לו שנסעתי 160, צפצפתי על החוק ועל שאר נוסעי הכביש ואני מבקש שתיתן לי מאסר בפועל על התנהגותי המזלזלת".

לא זה לא יקרה, אני יכול להבטיח לכם.

כמו שאמרתי בהתחלה - הכביש הוא מקום מסוכן, ולא בגלל תנאי הדרך ומצב הרכבים - בעיקר בגלל האנשים שיושבים מאחורי ההגה ואותם אי אפשר לשנות

שתהיה לכולם שבת שלום :wink:

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

הכביש יכול להיות בטוח ולא מקום מסוכן שאתה לא יודע אם תגיע הבית באותו יום....איך בעזרת ענישה מחמירה ולא רק גם בעזרת חינוך (לא מדבר על חינוך של הורים כי משם לא תבוא הישועה) אני מדבר על חינוך מגיל הגן ועד קבלת הרשיון. לא מדבר על החינוך המצחיק שמקבלים פעם בחמש שנים אם בכלל.

עוד דבר הכביש יכול להיות מקום בטוח עם כל בבון שיש לו מאזדה 3 לא היה חושב שיש לו מקסימום בוגטי....

(מתנצל לבעלי המאזדה פשוט יצא לי לראות לאחרונה אחד כזה,מדובר על כל רכב שהנהג חושב כמו שרשמתי)

אתה צודק שאי אפשר לחנך עברין תנועה כי זה משהו באישיות של אותו אדם והחינוך שהוא קיבל במהלך השנים....שוב לא מדובר על חריגה של 10 קמ״ש מדובר על חריגה של 70קמ״ש ! וכל יפי הנפש שאומרים שהמכשיר לא מכויל כנראה שהם צודקים! המכשיר מכויל על הפחתה ולכן כנראה אותו אדם נסע על 210 וגלל הליקוי במכשיר הבחור יצא במזל במהירות 160 בלבד!

תפסיקו לאשים את המדינה וחוקים שיש בה,למה אני אומר זאת בגלל סיבה אחת ויחידה ....החוקים נקבעו בעקבות התרבות של האזרחים (לא הרוב במדינה אלא לפי המיעוט שבה) מי שאשם זה אותם עבריינים שמצפצפים על כולם והחוק נכתב בגלל אותם אנשים.

אם הייתה תרבות מוטורית אז החוקים היו קצת שונים,לצערי כל עוד יש אנשים מהסוג הזה שום דבר לא ישתנה והספורט והתרבות המוטורית תשאר בגדר חלום

פורסם

עוד דבר הכביש יכול להיות מקום בטוח עם כל בבון שיש לו מאזדה 3 לא היה חושב שיש לו מקסימום בוגטי....

(מתנצל לבעלי המאזדה פשוט יצא לי לראות לאחרונה אחד כזה,מדובר על כל רכב שהנהג חושב כמו שרשמתי)

אם כבר העלית את הנושא אז אני חייב לציין עובדה שהרבה לא מודעים אליה. מאזדה 3 זה רכב מסוכן מאוד! יצא לי לנהוג על 3 רכבים כאלה משנתונים שונים ולכולם יש את אותה הבעיה - חוסר התאמה טוטאלי בין יכולת התאוצה והזריזות של הרכב (הגבוהים יחסית) לאחיזה נמוכה ויכולת בלימה גרועה מאין כמוה!

ולצערנו מאזדה 3 היא אחד הרכבים הכי פופולארים במדינה שלנו - עוד גורם לעליה בתאונות הדרכים אם תרצו... :)

(SEAT IBIZA FR - 2008 (Toyo T1R 205/40/R17

UPsolute Chiptuning, S3 Intercooler

3Inch Downpipe Exhaust + Silicone Inlet, Simota Open Airfilter

Luk Reinforced Sports Clutch + Lightweight 4.4kg VW-VR6 Fly-Wheel, vMaxx 40mm. Springs

פורסם

בוא נגיד מחר ששר התחבורה יחליט שהמהירות המותרת בכבישי ארצינו היא 160 קמ"ש.

האם כולנו ניסע 160 קמ"ש

לא !!

כל אחד יסע במהירות שהוא מרגיש בה בטוח ומהירותו תיקבע על ידו על פי מספר פרמטרים

סוג הרכב בו הוא נוהג מצב הכביש וכן מצבו האישי / פיזי באותו רגע למשל, עייף או לא, ועוד.

היום סע בכביש 2 לחיפה . 90 אתה בימין וכולם עוקפים אותך, 100- 110 אתה בקצב התנועה 130 אתה בשמאלי ועוקף כמעט את כולם.

ואני לפעמים מעדיף לידי את זה שנוסע 160 או 260 ויודע מה הוא עושה מאשר זה שנוסע בשמאלי על 90 וחושב שאין עליו כנהג.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

נכון גם אם יעלו את סף המהירות בכביש מסויים אתה תסע לפי הרגשה שהכי בטוחה לך ,אבל ברגע שעלו את הסף ל 160 אז זה חוקי לנסוע במהירות אם אתה מרגיש בטוח לנהוג במהירות של 160 ,כל עוד לא עלו וקבעו מהירות מסויימת לכביש מסויים אתה לא ראשיי לנוע בכביש במהירות מופרזת של 160 או 260!

תהיה הנהג הכי מקצוען בסוף הביטחון העצמי שלך יבגוד בך וכנראה תצא בנזק לא קטן,יהירות ותחושת ביטחון עצמי מופרז כמו שאתה מפגין בסופו של דבר תחזיר לך באותו מטבע.

אני חולק עליך אני מעדיף את מי שנוהג כחוק או נוהג בצורה איטית ממה שמצויין בתמרור,מאשר מטורף שנוסע בכביש במהירות מופרזת כאשר הנסיון שלו זה 5 שנים על הכביש!

וכן ישה מהירות כן הורגת ומי שמספר לך אחרת כנראה לא יודע מה הוא מדבר! למה אני אומר זאת? לא בגלל שכביש מתאים למהירות או הרכב הופך להיות יותר בטוח,בגלל הגורם האנושי!

גורם זה אשר מבטל את כל הגורמי ביטחון שיש ברכבים,נוכל להשוות זאת לתעופה כאשר רוב התאונות תרחשות לא בגלל תנאי דרך או טכנולוגית המטוס אלא הטייס (גורם אנושי),או פקח טיסה(שוב גורם אנושי).

גם מהירות של 10 או 20 קמ"ש יכולה להרוג אך סיכוי השרדות הולך ופוחת כאשר המהירות עולה ועולה!

כל עוד אין כאן תרבות מוטורית אני תומך באכיפה מוגברת להורדת "המחבלים מתאבדים" שיש בכבישי ישראל נקודה.

פורסם

אולי חלק מהנהגים לא ראויים לנסוע במהירויות האלה.

נכון גם אם יעלו את סף המהירות בכביש מסויים אתה תסע לפי הרגשה שהכי בטוחה לך ,אבל ברגע שעלו את הסף ל 160 אז זה חוקי לנסוע במהירות אם אתה מרגיש בטוח לנהוג במהירות של 160 ,כל עוד לא עלו וקבעו מהירות מסויימת לכביש מסויים אתה לא ראשיי לנוע בכביש במהירות מופרזת של 160 או 260!

תהיה הנהג הכי מקצוען בסוף הביטחון העצמי שלך יבגוד בך וכנראה תצא בנזק לא קטן,יהירות ותחושת ביטחון עצמי מופרז כמו שאתה מפגין בסופו של דבר תחזיר לך באותו מטבע.

אני חולק עליך אני עדיף את מי שנוהג כחוק או נוהג בצורה איטית ממה שמצויין בתמרור,מאשר מטורף שנוסע בכביש במהירות מופרזת כאשר הנסיון שלו זה 5 שנים על הכביש!

וכן ישה מהירות כן הורגת ומי שמספר לך אחרת כנראה לא יודע מה הוא מדבר! למה אני אומר זאת? לא בגלל שכביש מתאים למהירות או הרכב הופך להיות יותר בטוח,בגלל הגורם האנושי!

גורם זה אשר מבטל את כל הגורמי ביטחון שיש ברכבים,נוכל להשוות זאת לתעופה כאשר רוב התאונות תרחשות לא בגלל תנאי דרך או טכנולוגית המטוס אלא הטייס (גורם אנושי),או פקח טיסה(שוב גורם אנושי).

גם מהירות של 10 או 20 קמ"ש יכולה להרוג אך סיכוי השרדות הולך ופוחת כאשר המהירות עולה ועולה!

כל עוד אין כאן תרבות מוטורית אני תומך באכיפה מוגברת להורדת "המחבלים מתאבדים" שיש בכבישי ישראל נקודה.

אז אם החוק ישתנה אז זה בסדר יהיה לנהוג במהירות 160.?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
בוא נגיד מחר ששר התחבורה יחליט שהמהירות המותרת בכבישי ארצינו היא 160 קמ"ש.

האם כולנו ניסע 160 קמ"ש

לא !!

כל אחד יסע במהירות שהוא מרגיש בה בטוח ומהירותו תיקבע על ידו על פי מספר פרמטרים

סוג הרכב בו הוא נוהג מצב הכביש וכן מצבו האישי / פיזי באותו רגע למשל, עייף או לא, ועוד.

היום סע בכביש 2 לחיפה . 90 אתה בימין וכולם עוקפים אותך, 100- 110 אתה בקצב התנועה 130 אתה בשמאלי ועוקף כמעט את כולם.

ואני לפעמים מעדיף לידי את זה שנוסע 160 או 260 ויודע מה הוא עושה מאשר זה שנוסע בשמאלי על 90 וחושב שאין עליו כנהג.

החוק בא למנוע בדיוק את מה שאתה כותב עליו. הגבלת המהירות בחוק היא שרירותית אבל יש לה מטרה: שהנהג לא ינהג במהירות העולה על החוק ושירגיש בה בטוח. איזה כלים יש לנער בן 18 שנוהג במזדה 3 שירגיש בטוח? הוא מודע באמת למגבלות הרכב שלקח מהוריו או קיבל מחברת הליסינג? הוא יודע איזה אנרגיה משתחררת בעת אבדן שליטה? יש לו נסיון הנהיגה על מנת להתגבר על מצבים? אז הוא "בטוח"..הא?

והעדפה שלך לא מחזיקה מים כי אתה לא יודע מי נוהג על ידך ב 160 ומחיר הידיעה יכול להיות גבוה מאד.

פורסם
אז אם החוק ישתנה אז זה בסדר יהיה לנהוג במהירות 160.?

ישה היקר עם המחוקק מצא לנכון לשנות את המהירות המותרת בקטע כביש מסויים (למקרה שלנו 160) אז זה אומר שנעשו כל הכנות כדי שהיה אפשר לנסוע במהירות הנ"ל.

עם החוק מתיר לנוע בכביש מסויים במהירות 160 אז אין בעיה,אם למשהו בא לנסוע במהירות הזאת כאשר החוק מאפשר אז למה לא? כי נעשו הכנות בכביש (שלפי דבריך כבר מותאם לנהיגה ב160)

שוב לפי הדברים שלך כבר היום אפשר לנוע ב160 אז מה בדיוק הבעיה שהמחוקק יאשר? האא נכון בגלל התרבות הנהיגה שלנו בגלל שאנשים עושים מה שבראש שלהם וקובעים לעצמם חוקים בכביש,

חוק זה חוק נקודה ! אתה רוצה לשנות את החוק אז תרוץ לכנסת ולוועדה המתאימה,כל עוד החוק מגדיר שמהירות 160 זה מהירות מופרזת ובוצע אכיפה אז אני בעד.

החוק נועד שלא תוכל לפרש כרצונך את מהירות התנועה בכבישי ישראל,לכן בא המחוקק והגדיר קווים וחוקי תנועה.

שוב רע לך אתה חושב שהמדינה פועלת בחוסר צדק? אתה מוזמן לשנות זאת לא על דפי הפורום או לעניק עצות לעברינים ולהצדיק את מעשיים.

ומי שמזלזל במודע (לא מדובר על 10 קמ"ש או 20 קמ"ש למרות שגם כאן יש עבירה על החוק) וחורג במהירות של 70 קמ"ש (כאשר המהירות המותרת הינה 90 קמ"ש) וחושב שהמאזדה 3 שלו זה מקסימום "מזרטי" שיקבל את העונש כמו שידע לצפצף על החוק!

שתהיה לכולנו שבת שלום,שקטה ובטוחה במזג אוויר החורפי (שבדרך כלל לא עובר ללא תאונה מחרידה)

פורסם

בני

התשובה לכך היא חינוך והכשרת נהיגה ראויה וכבישים טובים

האם נער גרמני יש לו כישורים שונים מאשר הנער הישראלי והנער הגרמני עולה על הכביש שבו אין הגבלת מהירות , ומרביץ.

חלק מההבדל נובע ממחסור של אפשרויות ספורט מוטורי שיאפשרו לפרוק את האגרסיות / האדרנלין במסלול ,ולא על הכביש הציבורי.

אישית אני מעדיף לנוע במהירות גבוהה ולהירג בתאונה מאשר להישאר נכה / צמח מתאונה במהירות איטית.

תמיר

קח מספר כבישים כאן בארץ רועי מנה חלק מהם אי שם במעלה השרשור , העבר אותם לחו"ל והנה הם מתאימים לנוע במהירות גבוהה ב 70 קמ"ש ויותר מאשר כאן בארץ.

הווה אומר שמבחינה בטיחותית יש בהם את כל מה שנדרש מכביש מודרני, שאפשר לנוע עליו במהירות , ולא במהירות המצחיקה שמותר בכבישי הארץ.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה

אני איתך בנושא

אני גם חושב שצריך לעלות את מהירות הנסיעה בכבישים שבנויים בסטנדרט גבוהה,אבל כל עוד לא היה כאן תרבות מוטורית ותרבות מנטלית אנחנו לא נזכה לנהוג במהירות שמתאימה לכביש.

כמו שאמרתי הכל מתחיל בחינוך נכון ותרבות מוטורית,כל עוד אין את הדברים הללו אני תומך במחוקק שמגדיר חוקים והגבלות מהירות.

אבל כל עוד אין שינוי בחוק הבחור שנהג במהירות 160 במודע (לא בטעות) אז הוא "עברייין תנועה" לפי חוקי מדינת ישראל.

לכן לבוא לחפש מה לא בסדר במדינה אולי נתחיל במה שלא בסדר בבחור ?

נתחיל בבדק בית אצלנו האזרחים לפני שאנחנו צועקים מדינת משטרה וכו'...... אנחנו מאשימים את המדינה במקום לאשים את הנהג שהחליט להצמיד את דוושת הגז לריצפה ולהרגיש שהטרנטה שלו זה מזרטי או בוגטי.

• תוכן חדש...