Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטויוטה עדיפה. היא חדשנית יותר, חסכונית יותר, זריזה יותר.....

הבנת את העיקרון. להערכתי במחיר יהיה הפרש משמעותי לטובת הקורולה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

הקורולה זריזה יותר, מעט חסכונית יותר, בעלת בלמים טובים יותר ולטעמי בגרסת הראנקס שימושית יותר.

האימפרזה שקטה יותר, נוחה משמעותית מבחינת שיכוך מתלים, מספקת מרווח ראש טוב יותר (בעיקר במושב האחורי, אם בילדים עסקינן) ובעלת תא מטען גדול יותר (בהנחה שלא מקפלים את המושבים בראנקס).

אם אני לא טועה, בשנים האלה נמכרה האימפרזה עם 2 או 4 כריות אויר. כמובן שגרסת ה4 כריות אויר היא הרלוונטית.

אתה מתאר פער מחירים גדול מאוד. בפער מחירים כזה, האימפרזה היא בחירה טובה יותר.

אם אתה מחליט לקפוץ למעלה בתקציב, תוכל לשקול אימפרזה או לאנסר בשנתון מתקדם יותר.

פורסם

חד משמעית הראנאקס.למרות תוספת המחיר.

בתור אחד שבמשפחתו היו 2 כאלו שנקנו חדשות מהיבואן הראשונה היתה 2003 לקשרי והשניה 2007 לקשרי

עד היום מצטער שמכרתי אותן.

הטויוטה שקטה,מרווחת,בעלת עיצוב נאה לטעמי,גם המתלים קצת יותר רכים מבסובארו המענישה.

וכמובן גם הסחירות העתידית.

renault megane 5dr 2010 1.6

mazda mx5 nb 2004 1.8 mt

נציג מכירות רנו-אולם תצוגה ת"א-קרסו מוטורס.

פורסם
הקורולה זריזה יותר, מעט חסכונית יותר, בעלת בלמים טובים יותר ולטעמי בגרסת הראנקס שימושית יותר.

האימפרזה שקטה יותר, נוחה משמעותית מבחינת שיכוך מתלים, מספקת מרווח ראש טוב יותר (בעיקר במושב האחורי, אם בילדים עסקינן) ובעלת תא מטען גדול יותר (בהנחה שלא מקפלים את המושבים בראנקס).

אם אני לא טועה, בשנים האלה נמכרה האימפרזה עם 2 או 4 כריות אויר. כמובן שגרסת ה4 כריות אויר היא הרלוונטית.

אתה מתאר פער מחירים גדול מאוד. בפער מחירים כזה, האימפרזה היא בחירה טובה יותר.

אם אתה מחליט לקפוץ למעלה בתקציב, תוכל לשקול אימפרזה או לאנסר בשנתון מתקדם יותר.

אני חושב שאתה טועה.

הטויוטה הרבה יותר חסכונית (ולא מעט כפי שציינת)- ההפרש יכול להגיע לכ 20-25 אחוז בתצרוכת הדלק!!

באימפרזה התאוצה תהיה עלובה....במיוחד מול הקורולה הזריזה. הפיתרון יהיה למצוא אימפרזה מדגם GX (מנוע 2 ליטר והנעה 4X4) אולם שוב....חסכונית היא לא תהייה.

האימפרזה גם צפופה יותר (במיוחד בחלק הקידמי).

לאימפרזה "שוק" חלש....האנשים מעדיפים רכב חדיש יותר עם מנוע שמספק ביצועים וחסכוניות טובים (ואת זה לא תמצא באימפרזה). התחזוקה באימפרזה יקרה יותר (כל כ-100K יש להחליף טיימיניג).

העדפתי - להוסיף כסף ולרכוש רכב עדיף בהרבה!!!

פורסם
אני חושב שאתה טועה.

הטויוטה הרבה יותר חסכונית (ולא מעט כפי שציינת)- ההפרש יכול להגיע לכ 20-25 אחוז בתצרוכת הדלק!!

25%?

אז הלכתי לבדוק. לפי האתר KML, הטויוטה צורכת 11.62 ק"מ לליטר, האימפרזה 9.9 ק"מ/ליטר. 18% בדוחק. ולא שאני מזלזל בזה. מדובר בכסף רב.

הטויוטה לבטח חסכונית יותר.

אבל בוא נדבר על מציאות. לא על הגזמות.

בעיקר בנושא של תצרוכת דלק, שתלויה כנראה רק ובעיקר, בנהג.

באימפרזה התאוצה תהיה עלובה....במיוחד מול הקורולה הזריזה. הפיתרון יהיה למצוא אימפרזה מדגם GX (מנוע 2 ליטר והנעה 4X4) אולם שוב....חסכונית היא לא תהייה.

הראנאקס זריזה יותר, וזאת ציינתי. האם 2 שנ' זה הרבה או מעט? ו3 שנ'? ו4 שנ'? השאלה כמה תאוצה אתה צריך ברכב שמירוצי דראג לא כלולים בתפריט היומי שלו? וכמה אתה מוכן לשלם כדי לזכות בעוד 2 שנ' נכספות מ-ל100?

כמה זה זריזה בשבילך? 12 שנ' זה זריזה?

האימפרזה גם צפופה יותר (במיוחד בחלק הקידמי).

מזה אומר? כמה אחורה אתה רוצה לקחת את המושב?

לאימפרזה "שוק" חלש יתרון גדול למי שקונה....האנשים מעדיפים רכב חדיש יותר עם מנוע שמספק ביצועים וחסכוניות טובים (ואת זה לא תמצא באימפרזה וגם לא בראנקס). התחזוקה באימפרזה יקרה יותר (כל כ-100K יש להחליף טיימיניג).

בנסועה ממוצעת, נדרשות 4 שנים תמימות כדי להגיע לטיפול הטיימינג הנכסף.

מעבר לזה, הראנקס יקרה בכ10K ש"ח. במחיר הזה אפשר לא רק לטפל ברצועה, אלא להחליף את כל המנוע באימפרזה.

גם השרשרת ברנאקס דורשת בדיקה (שכלולה במחיר הטיפול שגם הראנקס - תופתע - עוברת ככל מכונית).

העדפתי - להוסיף כסף ולרכוש רכב עדיף בהרבה!!!

מגניב לך

אבל זה שעשית את הבחירה שעשית, לא אומר בהכרח שזו הבחירה החכמה בכללי והנכונה בפרט לשואל.

פורסם

אימפרזה 2 ליטר בכ 55,000 )אותו המחיר של הראנקס) - איזה יהיה עדיף?

כמו כן אף אחד לא דיבר על התנהגות הכביש של הסובארו.

ד"א, איך מיני קופר שנת 2004 בערך? אני מאוד אוהב את האוטו הזה, ואפשר להשיג גם באיזה 60,000-65,000.

פורסם

שלום.

קודם כל אני שמח שאתה הולך לכוון היפני הזה.

בתור חובב יפניות ובתור שהחזקתי אימפרזה ונהגתי פעם בקורולה אני אומר:

שני עולמות שונים -אין בכלל מה להשוות.

אני חושב שההשוואה המתאימה היא סוסיתא מול מרצדס.:-D

האיפרזה מיושנת בעל שרשרת טיימינג והעיקר:

לא יודע מה חשבו לעצמם יצרני סובארו שציידו את המכונית במנוע רופס שכזה.

הבודי של האימפרזה כבד ומנוע ה1500 החלוש מאוד לא מצליח לשנע אותה במהירות סבירה ,

וכדי לנסוע ביציאות מרמזורים במהירות סבירה צריך לדחוק בצלעותיה של המכונית דבר הגורר צריכת דלק איומה.

הראנקס לעומתה בעלת בודי קצר מנוע חזק ונשכני ,חסכונית משמעותית מהראנקס ואף מודרנית ממנה..

מסקנה גם אם זה עולה יותר עשה טובה לעצמך -טויוטה.

לידיעה גם הB3 1500 חולה באותה מחלת מנוע רופס ולכן חברת סובארו תקועה בבונדד

בנמל אילת עם מאות סובארו כאלה.

אם מדובר על אימפרזה 2000 הסיפור שונה לגמרי וגם היא אופציה.

לכן אם סובארו1500 ירדה אתה יכול למצוא גם מאזדה 3 שנת 2005-6 (לא מליסינג )שתתן לך הנאה כמו הראנקס.

בהצלחה!!!

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

GORIDE - אתה מתעקש היכן שכנראה אין לך ניסיון. לקרוא ברשת זה נחמד...אבל לעיתים המציאות לחוד.

אימפרזה אוטומטית 1.6/1.5 לא תעשה לך ממוצע של 9.9 ליטר לק"מ - התצרוכת הממוצעת תהיה בין 8-9 ליטר לק"מ - בדוק!!!

הקורולה תעשה ממוצע של 10-11 ליטר לק"מ - ושוב, מניסיון של אחזקת קורולה שנים רבות - כעת ערוך לבדך את חישוב ההבדל בתצרוכת הדלק.

לעניין הזריזות - היא לא נקבעת כלל וכלל בתאוצה מ-0-100 - רק ילדים שקוראים באינטרנט מתייחסים לתוצאה הכזו. אני מדבר על תאוצות ביניים, על תאוצות בעליה - לקורולה יתרון מובהק על הסובארו בתחום זה.

לעניין האחזקה - אלא אם תרכוש אימפרזה שעברה לא מכבר החלפת טיימינג - סביר להניח שתאלץ להחליף - ומדובר על טיפול יקר באופן יחסי. ושוב מניסיון אישי של שנים - בקורולה לא נגענו בטיימינג - ולא היה כל צורך לבודקו (סביר להניח שברכב בעל נסועה גבוהה במיוחד תידרש בדיקה - אבל אין צורך בכך במקרה שלפנינו).

אין ספק שמהטויוטה הרוכש יהנה יותר, ובעת שיחפוץ למוכרה הוא גם "יהנה" משוק מצויין לדגם זה, ויקבל כמובן מחיר גבוה באופן יחסי לסובארו שנהנית משוק חלש.

רק בכדי לסבר את האוזן - ישנו כאן בפורום משתמש בשם JEXY שמנסה למכור אימפרזה 2001 1.6 אוטומטית (אכן שמורה - אולם הוא לא מצליח לקבל מחיר הקרוב למחיר המחירון) - למעלה משנה וחצי ועדיין לא צלח בכך.

פורסם

YRV: נסעתי במאזדה 3, והיא פשוט לא טובה. היא לא יציבה בפניות במהירות יחסית גבוהה, הרכב מתנדנד מימין לשמאל מכל מהמורה.

פורסם
שלום.

קודם כל אני שמח שאתה הולך לכוון היפני הזה.

בתור חובב יפניות ובתור שהחזקתי אימפרזה ונהגתי פעם בקורולה אני אומר:

שני עולמות שונים -אין בכלל מה להשוות.

אני חושב שההשוואה המתאימה היא סוסיתא מול מרצדס.:-D

האיפרזה מיושנת בעל שרשרת טיימינג והעיקר:

לא יודע מה חשבו לעצמם יצרני סובארו שציידו את המכונית במנוע רופס שכזה.

הבודי של האימפרזה כבד ומנוע ה1500 החלוש מאוד לא מצליח לשנע אותה במהירות סבירה ,

וכדי לנסוע ביציאות מרמזורים במהירות סבירה צריך לדחוק בצלעותיה של המכונית דבר הגורר צריכת דלק איומה.

הראנקס לעומתה בעלת בודי קצר מנוע חזק ונשכני ,חסכונית משמעותית מהראנקס ואף מודרנית ממנה..

מסקנה גם אם זה עולה יותר עשה טובה לעצמך -טויוטה.

לידיעה גם הB3 1500 חולה באותה מחלת מנוע רופס ולכן חברת סובארו תקועה בבונדד

בנמל אילת עם מאות סובארו כאלה.

אם מדובר על אימפרזה 2000 הסיפור שונה לגמרי וגם היא אופציה.

לכן אם סובארו1500 ירדה אתה יכול למצוא גם מאזדה 3 שנת 2005-6 (לא מליסינג )שתתן לך הנאה כמו הראנקס.

בהצלחה!!!

בתור אחד שניסה בשתיהן ורצה מאוד אימפרזה, וגם ניסתי 2.0 ליטר, הקורולה עושה יפה בייביי לאימפרזה בכל פרמטר אפשרי,החל מצריכת דלק ו...בעצם,תעשה סיבוב ותבין לבד.

וזה נכון גם ל B3

. B3 2_ליטר עוד לא יצא לי לנסות.

כמעט וקניתי B3 זאת עם בגאג, מת על העיצוב הרובוטריקי שלה, אבל באמת הקורולה נותנת הרבה יותר,

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

היי,

לאימפרזה יתרון בולט בכל הנוגע לרכות ונוחות הנסיעה.

קימות גרסאות בעלות נפח מנוע 2.0 סמ"ק עם 160 כוחות סוס והנעה כפולה שתורמות ליכולות דינאמיות ספורטיביות ומענגות.

אייל מסובארו.

• תוכן חדש...