Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5264 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

 

אני צריך להחליף את האוקטביה הקיימת בעוד כשלושה חודשים וחבר אמר לי היום שהזמנה של אוקטביה חדשה 1.4 טורבו דרך ליסינג תפעולי, כולל הרכבת דלקן, דיבורית כביש 6 וכו' לוקחת כ 3 חודשים, האם כך באמת?

 

שאלה שניה - למי שיש ניסיון - האוקטביה מול פוקוס סטיישן 2 ליטר (חייב בגאג') אשמח לקבל דעות ממי שיכול להשוות בפרקטיקה:

 

לגבי הפוקוס:

  1. 2 מושבי תינוק מאסיביים במושב האחורי - האם יכנס עוד אדם באמצע?
  2. תא מטען - האם המחיצה מתפרקת בקלות (ראיתי תא מטען של פוקוס סדאן והוא היה נמוך ולא נוח)?
  3. סחיבה - הבנתי שהפוקוס טובה כמו האוקטביה?
  4. תיבה רובוטית - כמו באוקטביה או שונה?
  5. מזגן: יש יציאה למושב האחורי בפוקוס?

חייב לציין שהרכב הקודם היה פוקוס סדאן 1.6 ומאוד אהבתי. יחסית לדגם הקודם האוקטביה הקיימת ניצחה בהליכה.

אני מבין שיש שיפורים רציניים בסחיבה ולהוסיף את הנהיגה המהנה בפוקוס נראה לי שיש כאן תחרות.

הייתי הולך לנסיעת מבחן, אך אלך רק אם באמת אני אמור להחליט עכשיו בכדי לקבל את הרכב בעוד 3 חודשים

 

בתודה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

לא ממש מכיר את האוקטביה, אבל ממה שאני שמעתי 3 חודשים זה מהיר מאד, אמרו לי מעל 6 חודשים. זה תלוי בחברת ליסינג אני מניח, הכי טוב לשאול בחברה שלך.

גם הפוקוס סובלת מזמני אספקה ארוכים, אבל יש מצב שלחברת ליסינג יש סטוקים שהזומנו מראש, אז שוב - לברר.

אני עם הפוקוס 2 ליטר טיטניום , כ-2500 ק"מ.

 

הפוקוס 2.0 סוחבת מצויין, ותהיה יותר זריזה מהאוקטביה 1.4 בודאות.

לגבי הכסאות - הפוקוס לא מאד מרווחת מאחור, צריך לבדוק את זה ספציפית עם הכסאות שלך. שווה לך להשאיל ממישהו בעבודה רכב ולבדוק, זה הכי פשוט ויעיל.

התיבה נעימה למדי, החולשות שלה מתגלות בנהיגה ספורטיבית ואגרסיבית בעיקר, בקטע הזה הDSG יותר מוצלח. אבל אם אתה נהג 'משפחתי' לא יהיו לך תלונות.

אין יציאה למזגן במושב האחורי. זה משהו באמת לא ברור למה זה לא הופך לסטנדרט בכל הרכבים, זה דבר די פשוט למימוש, וכל כך חשוב במדינות חמות כמו שלנו.

הפוקוס אחלה רכב, מפנק ונעים, מבחינת תא נוסעים תרגיש שדרוג מהאוקטביה לדעתי.

יש כמה חסרונות מעצבנים כמו מיעוט יחסי של תאי אחסון ותא כפפות לא יעיל, אין משענת יד בין המושבים ברמת הטרנד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כמו שאני זוכר התקציב הוא בערך בסביבות 130 אלף ש"ח.

 

בנהיגה: א-ה אני במצב דיי קרבי, בסופ"ש רגוע עם התינוקיאדה מאחורה.

אני לא חייב מטוס, הבנתי שגם 1.6 לא נורא. ידוע לך אם יש דגם 1.6 בפוקוס סטיישן שיש לו מזגן אחורי ומשענת יד? מזגן אחורי למושבי תינוק זה קריטי כי בקיץ הם ממש מתבשלים שם מאחורה בתוך המיני כורסאות האלו.

בסקודה זה יתרון מובהק. אין לי עם מי להשוות, חברה קטנה ויש שם מאזדות, סיטרואן פיקסו וג'יפים

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

שלומי (נכון?), איני בטוח שהפוקוס 2.0 תהיה זריזה מהאוקטביה בהאצות ביניים.

 

בכל מקרה, ההמתנה לאוקטביה ארוכה מידי לדעתי (היא גם מוחלפת בקרוב מאוד) - שווה לבדוק אופציות אחרות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

שמע, עם כל הכבוד לטורבו, ויש כבוד, יש הבדל גדול בהספק - 170 (או 160) לעומת 122..

המשקל דומה מאד, על הנייר האוקטביה מזנקת ל-100 ב-9.7 שניות, הפוקוס ב-9, בפועל מדדתי פחות. לא נראה לי שבתאוצות ביניים המצב יתהפך, אין סיבה ממשית שאני רואה (יחסי העברה בפוקוס מחולקים טוב, אז אין בורות בהאצה, יש רק בעיה של הורדות הילוך אחרי האטה ואז האצה חזרה - מגבלת מחשב).

מבחינת תחושה - לא נהגתי באוקטביה, אבל נהגתי באסטרה 1.4 טורבו שיש לה 140 כ"ס, והיא לא הרגישה לי יותר חזקה.

 

אין בפוקוס אופציה למזגן אחורי בשום דגם, משענת יד בסטיישן יש רק ברמת טיטניום, והמחיר עולה ב-10K מעל המחיר לטרנד.

בסטיישן החלונות מאחור כהים, אולי זה יעזור לך מהבחינה הזאת.

אם אין אפשרות אחרת - סע עם הרכב שלך והכיסאות לאולם תצוגה ותבדוק בפועל כל מה שחשוב לך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יש עוד מישהו שמכיר מקרוב את זמני ההמתנה לאוקטביה?

תודה.

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

המנוע של הסקודה מצויין, זמינות הכוח טובה מאוד וכך גם צריכת הדלק. לתיבה הרובוטית נוספה אחריות 5 שנים כמו בפולקסווגן אם אינני טועה. תא המטען של האוקטביה הוא הגדול ביותר בקטגוריה. נפחו עצום, קל מאוד לפרק את המחיצה. המרווח מאחור סביר בלבד!. איכות החומרים שופרה מעט, מדובר בדגם ישן במקצת. לגבי הפוקוס אני אינני מכיר את הדגם החדש, אבל מנוע הטורבו של האוקטביה נותן פייט לא רע בכלל.

פורסם

שלומי, נתוני נייר לחוד - ונתוני אמת לחוד. לא חסר נתוני נייר אופטימיים או פסימיים. יהיה מעניין לעמת בין השתיים :wink:

 

מי שבכל זאת מתעניין באוקטביה רוצה לדעת זמני המתנה, אוכל לבדוק את העניין ולחזור עם תשובה.

 

כפי שכבר אמרתי, שווה לבדוק את הפוקוס היא יופי של אופציה - איכותית, נעימה ובוגרת (לחיוב).

 

אני אישית פסלתי את הפוקוס הידנית (125) "תודות" ליחס מחריד מצד היבואן ותמורה לוקה בחסר מול המחיר (והפרקטיות / יחודיות) של היטי 1.2TSI הידנית.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

 

 

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

יש מבחן מקיף ב- "אוטו" בין 3 מוגדשות טורבו (ג'טה 1.4, אסטרה 1.4 ו C4 1.6) לבין הפוקוס האטמוספירית 2.0.

הפוקוס מנצחת שם בסיכום הכולל, והם גם כותבים שהמנוע האטמוספירי שלה נותן פייט טוב לאחרות, ומשולב עם גיר טוב.

בכל מקרה לא הייתי ממתין לאוקטביה 3 חודשים, במיוחד לנוכח החלפתה בקרוב, והייתי בוחן באופן יותר רציני את הפוקוס 2.0 שבמחיר סביר ונותנת תמורה מעולה.

לגבי דגם הטרנד - אין לו משענת יד ואין לו בקרת שיוט. מעבר לכך לא ראיתי חסרונות משמעותיים, והוא מאובזר באופן מכובד ביותר. כמו כן, רמת ההרכבה והחומרים בהחלט מציבה סטנדרד גבוה בקבוצה.

בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם

מעניין לקרוא את המבחן, חוץ מהג'טה אלה בדיוק הרכבים שבחנתי ועשיתי נסיעת מבחן על כולם לפני שבחרתי בפוקוס.

ה-C4 טורבו הייתה מתמודדת חזקה שנפלה מבחינתי בעיקר בגלל הגיר הרובוטי המזעזע שלה (בשילוב עם הצעת מחיר גבוהה יחסית בליסינג). האסטרה לא הייתה מספיק מאובזרת וחזקה, וגם הגיר שלה הרגיז אותי.

 

אני מקווה שיעלו את המבחן לאתר אוטו בקרוב (רוני ?).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
יש עוד מישהו שמכיר מקרוב את זמני ההמתנה לאוקטביה?

תודה.

 

שום תשובה שתקבל פה לא תהיה בהכרח נכונה עבורך. זמני אספקה של חברות ליסינג שונים מזמני אספקה לשוק הפרטי, לפעמים לטובה ולפעמים לרעה. הדרך היחידה שלך לדעת בוודאות זה לבקש מחברת הליסינג הערכה לזמן אספקה, וגם אז, מהנסיון שלי, יכולים להיות עיכובים. אני הייתי אמור לקבל את הרכב בנובמבר, אחרי התחייבות של היבואן על רכב ספציפי שנשאר במלאי כביכול, בסופו של דבר הודיעו לי בשבוע של האספקה שיש דחיה של חודשיים לינואר, ואם אני ממש כועס - אין בעיה לבטל את ההזמנה :)

אגב באזור ספטמבר ניסיתי לקבל זמן אספקה לאוקטביה מהיבואן, אמרו לי שאין אפשרות בכלל לפתוח הזמנה, ובכל מקרה זה לא פחות מ-6 חודשים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
בגלל..? :roll:

 

בגלל שלמרות נתוני הנייר המרשימים: 170 כ"ס, 0-100 ב9.1 שניות.

הרכב "פרווה", חלש ולא מאיץ מהמקום כמו שציפיתי.

לשם ההשוואה כחצי שעה אחרי זה יצאתי לנסיעת מבחן על ייטי 1.2 TSI שהיה מאד נמרץ וזריז.

 

ברור לי שהפוקוס היא לא מכונית דראג ואני לא אמור קבל את כל הסוסים ב2000 סל"ד, אבל עדיין מדובר על תוצאות בפועל מאכזבות.

רונין-רוכב ללא אופנוע

×
×
  • תוכן חדש...