Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

לכבוד יומולדת 30 החברה החליטה לפנק בקורס נהיגה ספורטיבית.. בהתחלה היא רצתה שזו תהיה הפתעה אבל אז הבינה שעדיף לשתף אותי בזה.

אז לאחר שקראתי את כל הת'רדים בנושא, את הכתבות וההמלצות של כולם, גם עשיתי סקר שוק והתקשרתי למקומות השונים.

 

המקום שנבחר הוא דרייב-ארט/מסלולים, הכיוון הוא קורס אישי על הרכב שלי כמובן :twisted:

וההתלבטות היא בין שניי קורסים:

1) אימון אישי חצי יום (4 שעות) - רק על המסלול בכוכב יאיר.

2) אימון אישי יום מלא (9 שעות) - על כבישים ציבוריים בדרך דרומה ומעבר במנחת בערד.

 

עכשיו ההתלבטות היא מכיוון שזה הולך להיות הקורס הראשון שלי :roll:, השאלות שעלו:

- האם אני לא מכוון גבוה מדי, ואולי צריך להתחיל בקורסים בסיסיים יותר?

- האם קורס של יום מלא לא מעייף מדי? ועדיין אפשר לקלוט משהו?

- מצד שני, עד שלוקחים יום חופש עדיף לנצל אותו עד תום..

 

כמובן ששאלתי את אותן שאלות במהלך סקר השוק, אבל אני לוקח את התשובות בעירבון מוגבל, אז אשמח לשמוע מאנשים שעשו זאת.

 

תודה מראש, ומצטער על החפירה

דורון

 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

זה עניין מאוד אישי. אני מצאתי את זה יעיל לעשות שני קורסים של חצי יום, עם הפרש של כמה שבועות לאימונים ביניהם, על פני יום אחד מרוכז. זה היה לפני הרבה שנים ועם און יעקבסון, ותרם לי לא מעט.

 

לא עשיתי קורס על מסלול אבל נהגתי הרבה על מסלול ולהערכתי יש ללמידה כזו יתרון משמעותי של סטריליות ומיקוד. כלומר - גם אפשר לנהוג חזק יותר מבכביש הציבורי, להגיע למגבלות של הרכב וללמוד אותן, וגם אפשר לחזור על אותה פניה שוב ושוב ולהבין איך לבצע אותה טוב יותר. ראיתי מספיק אנשים שעשו כמה וכמה ימי מסלול ועדיין לקחו קווים איומים ונוראים, ואפילו במובן הפשוט הזה, קורס כזה יכול להיות מאוד חיובי.

 

אני לא יודע מה הבדלי העלויות אבל ההמלצה שלי היא לבצע קורס כזה, ואחריו לבצע קורס המשך עם אותו מדריך (חשוב!) על הכביש הציבורי, שמעמיד בפניך סט שונה של אתגרים, שחשוב ללמוד איך להתמודד איתם לצורך נהיגה ספורטיבית בטוחה. בין לבין מומלץ מאוד להתאמן בשיטות שלמדת בקורס הראשון.

 

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא יודע מה הנסיון שלך או ההיכרות שלך עם הנהיגה הספורטיבית, שזה פקטור לא קטן, אבל

בתור אחד שעשה לא מזמן קורס חצי יום, אני יכול לומר לך שלפחות לי אישית, לא היה סיפוק מזה. חלק ניכר מהזמן אתה תקוע אחרי מכוניות (בכל זאת כביש ציבורי) וכמה שאתה לומד ולומדים המון, זה הופך להיות מ4 שעות למקצים של 3-4 דקות תלוי בתנועה.

אני בידעבד, הייתי הולך על הקורס של יום שלם בערד, גם הכביש פחות עמוס וגם יש מספיק זמן ללמוד ולתרגל. בפרט כשהעלויות לא קטנות.

 

אני כבר אחרי 3 קורסים של נהיגה מתקדמת וקורס נהיגת מירוצים בחול.. פשוט היה חסר לי עוד :wink:

אברה קדברה

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כפי שרשמתי אין לי ניסיון בקורסים כאלו.

אורן, בילבלת בין הקורסים, הקורס הקצר הוא במסלול בכוכב יאיר ללא כביש כלל, והקורס הארוך הוא בכבישים הציבוריים עם סיבוב במנחת בערד.

 Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

×
×
  • תוכן חדש...