Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה מתכוון לעבוד עם צעצוע לניפוח גלגלים שמכנים אותו "קומפרסור" אז תכין כלים לפירוק ראש המנוע וכמה כדורי אקמול.

וגם לא תצליח לייצר לחץ איתו משום שיש נפילת לחץ טבעית ול"קומפרסור" הזה אין הספק אוויר גדול שיכול לעבור את הנפילת לחץ.

לגבי החבל, מכוונים את הבוכנה לנ.מ.ת, מכניסים לצילינדר דרך החור של הפלאג שרוך דק וארוך(כמה מטרים) (כמובן משאירים את הקצה שלו בחוץ) מסובבים את הקרנק לאט עד שהבוכנה עולה למעלה ונעצרת, במצב זה היא "דוחסת" את השרוך שתומך בשסתום מלמטה, צריך לדאוג שהראצ'ט שמחובר לפולי מנוע תמיד יהיה עליו מישהו שיפעיל עליו קצת כוח לכיוון נ.מ.ע או פשוט לקבע אותו בצורה כלשהי.

שמעתי על השיטה הזו היא נשמעת לי אמינה אבל לא הייתי לוקח את הסיכון, לדעתי עדיף להשתמש עם לחץ אוויר ולעבוד בזהירות מבלי שהשסתום יפול.

פורסם

אני לא מתכוון לעבוד עם שוב דבר לפני שאברר היטב את היעילות והכדאיות שבדבר.

אין לי ניסיון עם החלפת גומיות שסתומים לכן לא היתנסתי בלהטעין את הצילינדר בלחץ, משם מגיעות השאלות וטוב ששאלתי ככה אוכל לדעת למה לא ומה לא כדאי לעשות.

כרגע השאלה הנשאלת בנוגע לעבודה בלי קומפרסור, הדבר אפשרי בדרך אחרת ?

אני לא סתם שואל את זה אני שואל את זה כי לא פעם קראתי בפורום על אנשים "שמו חבל לתמוך את השסתום" אבל אף פעם לא הרחיבו בדבר.

ואני חשבתי שהחבל היה רק כדי לקבל נקודת יחוס לגובה הבוכנה.

עריכה:

עכשיו אני מבין מה הדרך השניה,

לגרום לסרוך לתמוך בשסתום ולשמש כקונטרה לשסתום.

אז אני לא אצתרך בכלל להיתעסק עם קומפרסור,

ולמה כל פעם אומרים "שהשסתום יפול" במצבים האלה ? אם הבוכנה למעלה אין לו לאן ליפול.

Only RWD

פורסם

כי נניח ומיקמת את הבוכנה בנ.מ.ע אך פספסת כמה מעלות והיא לא בדיוק ב.נ.מ.ע, ניפחת את הצילנדר בלחץ אוויר, אך בזמן שעבדת על השסתום לפתע הלחץ גבר מעט ומשום שלא מיקמת טוב את הבוכנה ב.נ.מ.ע בדיוק אז הלחץ הצליח להוריד את הבוכנה למטה, הלחץ ירד בחדות והשסתום נפל לו לתוך הצילינדר.

מה שאני אומר כאן הוא שאם עובדים בשיטה של הלחץ אוויר, צריך למקם את הבוכנה בדיוק בTDC (נ.מ.ע) אחרת המכה תגיע.

עם השרוך צריך מישהו/ משהו שיפעיל מעט כוח שיקבע את הפולי וילחץ את הבוכנה כלפי מעלה, משום שעם כיווץ הקפיץ של השסתום, השסתום עלול לדחוף את הבוכנה כלפי מטה ואז ההמשך ידוע.

יש לך את כל הכלים הדרושים לשם ביציע העבודה? מכווץ קפיצים, ידית מומנט וכו?

פורסם

אתה יכול לחבר ברז כדורי קטן על קו האויר בין ה"מדחס" לבין חלל השריפה לתוכו אתה דוחס אויר. בדוק בנתוני המוצר את הלחץ המקסימאלי שאותו הוא מסוגל לבנות, תפחית 20% (הנחת סינים) ותראה אם זה מספק אותך. במידה וכן, חבר ותעבוד בכיף. במידה וזה יותר מדיי, אתה חייב ווסת (עניין של כ-150 ש"ח).

חשוב לזכור שאסור להפעיל את המדחסים הקטנים האלה לאורך זמן. תמלא בוכנה אחת וכבה מייד.

אם ההתעסקות עם המדחס גוזלת ממך קצת יותר מדיי אנרגיות והוצאות כספיות, ואין לך עניין בהתנסות בשיטה עצמה אלא רק צורך לבצע עבודה, הייתי מציע לך לעבור לשיטת השרוך. השיטה עם אויר דחוס באה בסה"כ לקצר את העבודה, ולתת מענה למקרים של גישה מחורבנת לקדחים של הפלאגים.

פורסם

MichaelV ו- ba323f

סוף סוף מישהו שמפרט על שני השיטות לחוד! :-)

כלים יש הכל

אשמח לדעת בישביל מה בידיוק המפתח מומנט? [אלא אם כן חס וחלילה יפול לי השסתום לביפנים ואז אצתרך להרים ראש]

Only RWD

פורסם

אלי קרא גם כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59892

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה צביקה ותודה לכל העונים

דרך א"גב בדקתי לפי היינס של המנוע מה הלחץ והלחץ שאמורים למאלות הוא 160 PSI.

Only RWD

• ספונסר פורום
פורסם

לא יתכן ,נראה לי שזאת טעות ,לחץ של 11 באר להכניס לגליל במצב סטטי זה גבוה מאד ,

בשום אופן לא להכניס כזה לחץ .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
תודה צביקה ותודה לכל העונים

דרך א"גב בדקתי לפי היינס של המנוע מה הלחץ והלחץ שאמורים למלא הוא 160 PSI.

אלי שלום רב !

אתה טעית בהבנת הנקרא בהיינס!

160PSI הוא הנתון של הקומפרסיה התקין בכל אחד בצילנדרים !

אך זה לחץ נמוך לדעתי יש לחץ של 180PSI לפחות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

מצויין כי בזמן עבודה להחזיק את השסתום למעלה עם "PRESSURE 8.3-11.0 BAR/120-160PSI"

ובזמן עבודה הבוכנה מייצרת 195PSI

רון-

הכוונה היא בהחלט במצב סטטי אבל יש הבדל בין זה שהבוכנה נמצאת למטה ולבין זה שהיא נמצאת למעלה. אולי הכוונה שהבוכנה נמצאת למטה [זה נשמע יותר הגיוני למאלות חלל גדול יותר בלחץ גבוהה מאשר למאלות את החלל ב נ.מ.ע בלחץ כזה גבוהה]

בכל אופן אני בחרתי בשיטה עם החבל,

Only RWD

• תוכן חדש...