Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רדיאטור של בשן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי בבלנו שלי רדיאטור של בשן 650 שקל כולל עבודה. האם זה רדיאטור שנחשב יותר טוב מסיני או קוראני??

המתקין אמר לי שבמשך הימים הראשונים לעקוב ולראות אם ירד קצת מים ולמלא בגלל שהרדיאטור חדש ולוקח לו כמה ימים להתרגל או משהו כזה. זה הגיוני?? החלפתי כי אמרו לי שהרדיאטור שלי סדוק ובגלל שהוא היה סדוק או סתום המיכל עיבוי היה תמיד מתרוקן. למרות שברדיאטור עצמו היה יורד בקושי מים.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי.

ברמת העיקרון, לא אמור לברוח מים.

מה שכן יכול להיות, לפחות מה שהיה ב 306 ז"ל שלי, זה שיש קו שאליו המים מגיעים בסופו של דבר.

ב 306 ישנה מערכת מים סגורה ללא מיכל עודפים וכאשר מילאתי עד הסוף הנוזל העודף פשוט נוקז דרך הפקק של הרדיאטור.

לקח לי איזה חודש לתפוס את זה שאין לי נזילה, אלא ניקוז נוזל עודף, ולאחר מספר חודשים הנוזל קירור לא ירד מרמה מסויימת בכלל.

בשורה תחתונה, אתה צריך להתייעץ עם מישהו שמכיר את הרכב ואת מערכת המים שלו.

באשר לרדיאטור, אני לא בעד רדיאטור חליפי מאחר והוא לא תואם את המפרט המקורי ב 100%.

אצלי ב 306 החלפתי את החליפי (היה בן שנה) באחד של חברת אורדונז ויכולת הקירור השתפרה פלאים.

המעברים של המים ברדיאטור החליפי היו עבים מדי והמים לא הספיקו להתקרר, תוכל לראות שרשור מלפני שנה בערך בנושא.

יום נעים, אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

הבנתי אותך, נראה לי שצרפתיות ויפניות זה עולם שונה, כמו בשר וחלב..

נראה לי שהרדיאטורים של הבשן האלה מתאימים לרכבים יפנים. רדיאטור מקורי עולה איזה 1100 שקל, וגם לא נראה לי שצריך.

השאלה שלי אם הרדיאטור של בשן הוא סביר לרכב יפני?

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

יש לי ניסיון חיובי עם רדיאטורים שך בשן, אצל אבי בניסן כבר מחזיק משהו כמו 5 שנים אולי יותר

ואצלי בדייהטסו בערך שנתיים בלי בעיות של קירור/נזילות - רק שימשיך ככה :-)

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

שלום רב !

רדיאטור של בשן נחשב רדיאטור איכותי.

המידע שקיבלת מהמכון רדיאטורים או המוסך הוא מידע לא מקצועי ומעיד על חאפריות!

אין דבר כזה רדיאטור צריך להתרגל, ללכת עם פאה צריך להתרגל, מה זה השטיות האלו?!

אם יתברר שאובדן מי הקרור ממשיך יש אפשרות שהחלפת הרדיאטור היתה מיותרת, או האבחון של הנזילה לא היה מספק, ולא בוצע ניקוז אוויר כיאות, ולא המתינו עד שהתרמוססט יפתח ויעלם כיס האוויר, ואז אמורים היו להוסיף מי קירור, ולבצע בדיקת לחץ נוספת, על מנת לשלול נזילות נוספות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שלום רב !

רדיאטור של בשן נחשב רדיאטור איכותי.

המידע שקיבלת מהמכון רדיאטורים או המוסך הוא מידע לא מקצועי ומעיד על חאפריות!

אין דבר כזה רדיאטור צריך להתרגל, ללכת עם פאה צריך להתרגל, מה זה השטיות האלו?!

אם יתברר שאובדן מי הקרור ממשיך יש אפשרות שהחלפת הרדיאטור היתה מיותרת, או האבחון של הנזילה לא היה מספק, ולא בוצע ניקוז אוויר כיאות, ולא המתינו עד שהתרמוססט יפתח ויעלם כיס האוויר, ואז אמורים היו להוסיף מי קירור, ולבצע בדיקת לחץ נוספת, על מנת לשלול נזילות נוספות.

בברכה

צביקה

לא יודע הם אמרו לי פשוט שבגלל המיכל עיבוי ריק לגמריי אין מעבר של מים. וגם שהוא נראה שחוק ואכול הרדיאטור.

אז כבר אמרתי שנחליף וזהו ..ועל הרדיאטור הקודם שלי הישן הוא לא רצה לעשות לחץ אוויר כי הוא אמר שהוא יכול להתפוצ.

וכן הם החליפו לי מי קירור. וחיכינו 10 דק שהמאוור יעבוד מחדש. אני אבדוק ואני מקווה שלא תהיה ירידה של מים.

ולא הוא לא בדק לי בלחץ אוויר אחרי ההחלפה של הרדיאטור.

פורסם

הסירוב לבצע בדיקה באמצעות לחץ אויר בטענה שהרדיאטור עלול להתפוצץ הוא מגוחך לחלוטין.

מערכת הקירור עובדת כעניין שבשגרה כשיש בתוכה לחץ. מדובר במערכת סגורה, ככה שאם אתה מעלה את טמפ' הנוזל שנמצא בה, חייב להיווצר שם לחץ, בדומה למה שמתרחש בתוך סיר לחץ.

הלחץ הזה הוא גם מה שמונע מהנוזל להפוך לגז - אם המערכת היתה פתוחה, נוזל הקירור שלך היה מתאדה עד שהיה נגמר לגמרי.

ברור שגם לרדיאטור יש את הלחץ המקסימלי שבו הוא יכול לעמוד (למיטב זכרוני, סביב 1.4 באר) ושלאחריו הוא עלול להתבקע, אבל בהנחה שעושים לו בדיקה בתחום לחץ העבודה שלו, לא אמורה להיות כל סכנה של פיצוץ.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היי,

חוששני שעבדו עליך קצת והחליפו ללא צורך אמיתי.

תתנחם בנזק הקטן (יחסית).

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

אני לא מבין בזה- ברדיאטור תקין המיכל עיבוי אמור להיות מלא בטווח המינימום נכון? אצלי כל הזמן המיכל היה מתרוקן. ללא ירידה משמעותית ברדיאטור. אבל בגלל שראיתי שהרדיאטור די אכול וישן וגם מוסך אחר אמר לי להחליף בהזדמנות אז החלפתי.

יש דבר כזה שהמנוע אוכל מים? או שורף מים? וזו הירידה הקטנה שיורדת כל פעם??

אני אבדוק עכשיו בשבוע שבועיים הקרובים שלא יורד מהמיכל עיבוי והרדיאטור. אם יורד זה אומר שהוא עבד עלי ואני צריך לעשות בדיקת לחץ אויר ולחץ הפוך כדי לראות מאיפה יש נזילה?

האמת שאני באתי למוסך סה"כ בשביל מסנן אויר ואז ההוא של הרדיאטורים אמר שרואים שזה נוזל.

פורסם

יש מערכת קירור למנוע שהחלק המרכזי בה הוא הרדיאטור. אם לא חסר בו מים, לא בוצעה בדיקת לחץ לבדיקה שיש דליפה מהמערכת הזו, אז ההחלפה היא סתם מקדם בטיחות גבוה מידי. יכול להיות שהוא היה תקין בהחלט קצת ישן ונראה לא יפה, אז מה? אולי היה שורד עוד שנה שנתיים.

מים במיכל העיבוי אם יש יותר או פחות, זה פחות קריטי למערכת הקירור ולא מהווה מדד מדויק על תקינותה. להחליף רדיאטור בגלל זה זה סתם שיהיה לך ראש שקט מעכשיו ולעוד 10 שנים בערך, כשלפי הסימנים ייתכן שהיית צריך לעשות את זה רק עוד שנה או יותר.

ובאמת, שהרדיאטור עלול להתפוצץ מבדיקת לחץ זה בולשיט. הלחץ שיש בתוך המערכת בשעת עבודה דהיינו בנסיעה רגילה ופשוטה הוא גבוה עשרת מונים מהלחץ של הבדיקה.

עצתי היא, תפסיק לבדוק את מיכל העיבוי, זה לא אמור להטריד אותך, תבדוק רק את הרידאטור.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

בכמה בדיקות פשוטות וזולות לביצוע ניתן לבודד את מקור הנזילה:

1. ניפוח אויר בתוך מערכת הקירור באמצעות משאבה ייעודית - כך מדמים מצב שבו מערכת הקירור נמצאת בטמפ' עבודה. למשאבה מחובר מד לחץ, ואם אכן קיימת דליפה, תוך זמן קצר הדבר יקבל ביטוי במד הלחץ.
  2. סקירה ויזואלית - תוך כדי ביצוע הבדיקה הקודמת, ניתן לסקור ויזואלית את חלקיה השונים של מערכת הקירור (צינורות, פלאנשים, רדיאטור) ולחפש אחר נזילות. סביר להניח שתחת לחץ הנוזל יצא בקילוח דק וברור.
  3. מישוש השטיח הפנימי בקדמת הרכב - עוד נקודת תורפה אפשרית היא רדיאטור החימום של תא הנוסעים. אם הוא אכן דולף, השטיח הפנימי של הרכב יהיה ספוג בנוזל קירור. במישוש מהיר ניתן להבחין ברטיבות, אם אכן קיימת.
  4. "טחינה" בפתח מילוי שמן מנוע - במידה ואטם ראש המנוע פגום, יהיה מעבר של נוזל קירור לחלל הצילינדרים. המאפיין הבולט ביותר של הליקוי הזה הוא תופעת הלוואי שלו: היווצרות מרקם דמוי טחינה על חלקו הפנימי של מכסה מילוי השמן. במכוניות שמצויידות במצנן תיבת הילוכים, יש לבצע בדיקה זו גם על מדיד שמן תיבת ההילוכים.

כל הבדיקות הללו פשוטות מאוד לביצוע, לא אורכות יותר מכמה דקות ספורות ויכולות לחסוך כסף רב על תיקונים מיותרים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לא יודע הם אמרו לי פשוט שבגלל המיכל עיבוי ריק לגמריי אין מעבר של מים. וגם שהוא נראה שחוק ואכול הרדיאטור.

אז כבר אמרתי שנחליף וזהו ..ועל הרדיאטור הקודם שלי הישן הוא לא רצה לעשות לחץ אוויר כי הוא אמר שהוא יכול להתפוצ.

וכן הם החליפו לי מי קירור. וחיכינו 10 דק שהמאוור יעבוד מחדש. אני אבדוק ואני מקווה שלא תהיה ירידה של מים.

ולא הוא לא בדק לי בלחץ אוויר אחרי ההחלפה של הרדיאטור.

מה הייתה הסיבה שפנית למוסך ?

בן כמה היה הרדיאטור הישן ? יכול להיות שהוא מקורי שהגיע עם הרכב ?

אצלי (בלנו 98) לפני כשנתיים התחילו בעיות התחממות עם הרדיאטור המקורי שעבד יותר מ 10 שנים, וכשפירקו את הרדיאטור הוא היה במצב של התפוררות. נגיעה קלה ביד וצלעות הקירור התפוררו לאבקה. כמובן שהחלפתי (לרדיאטור בשן).

תעקוב מקרוב אחרי המים בימים הקרובים, ותבדוק ברדיאטור כשהרכב קר לגמרי, הוא חייב להיות מלא לגמרי, אם מתחיל מחסור יש לך בעייה.

פורסם
מה הייתה הסיבה שפנית למוסך ?

בן כמה היה הרדיאטור הישן ? יכול להיות שהוא מקורי שהגיע עם הרכב ?

אצלי (בלנו 98) לפני כשנתיים התחילו בעיות התחממות עם הרדיאטור המקורי שעבד יותר מ 10 שנים, וכשפירקו את הרדיאטור הוא היה במצב של התפוררות. נגיעה קלה ביד וצלעות הקירור התפוררו לאבקה. כמובן שהחלפתי (לרדיאטור בשן).

תעקוב מקרוב אחרי המים בימים הקרובים, ותבדוק ברדיאטור כשהרכב קר לגמרי, הוא חייב להיות מלא לגמרי, אם מתחיל מחסור יש לך בעייה.

היי, אין לי מושג. הרכב אצלי רק שנה. אמרו לי שהרדיאטור שהוציאו לי אינו מקורי של הרכב.

הלכתי למוסך סתם כדי להחליף מסנן אויר.

היום יום רביעי, החליפו לי את הרדיאטור ביום שישי, פתחתי היום את המכסה. ראיתי שהמיכל עיבוי מלא כמו שצריך.

אבל ברדיאטור ירד מים. אפילו די הרבה 2 כוסות פלסטיק.

כבר ברדיאטור הישן שלי לא היה יורד כלום ברדיאטור רק במיכל עיבוי. אז מה קורה פה??

מילא זה שעבדו עליי והחליפו לי סתם רדיאטור..אבל איך יורד בו מים??

פורסם

יכולות להיות לכך כמה סיבות:

כיס אויר שהיה מאחורי הטרמוסתת שהגיע בסופו של דבר לרדיאטור.

או חוסר אטימות במערכת הקרור/מים.

אבל אני היתי מהמר על מכסה הרדיאטור!

השאלה אם כשהחליפו לך רדיאטור החליפו גם למכסה חדש ? או שהעבירו לך את המכסה הישן שהיה ברדיאטור הכודם? אם זה הישן יש מצב שהוא לא מתעים או בכלל לא תקין וזו היתה הבעיה מהתחלה.

בכול מקרה, לבדוק מפלס מים אחרי תיקון במערכת, אתה צריך לעשות לפחות אחת ליום בשבוע הראשון

פורסם
יכולות להיות לכך כמה סיבות:

כיס אויר שהיה מאחורי הטרמוסתת שהגיע בסופו של דבר לרדיאטור.

או חוסר אטימות במערכת הקרור/מים.

אבל אני היתי מהמר על מכסה הרדיאטור!

השאלה אם כשהחליפו לך רדיאטור החליפו גם למכסה חדש ? או שהעבירו לך את המכסה הישן שהיה ברדיאטור הכודם? אם זה הישן יש מצב שהוא לא מתעים או בכלל לא תקין וזו היתה הבעיה מהתחלה.

בכול מקרה, לבדוק מפלס מים אחרי תיקון במערכת, אתה צריך לעשות לפחות אחת ליום בשבוע הראשון

הפקק הקודם שלי היה בלחץ 0.9 קניתי חדש לא מזמן ברדיאטור הקודם. אח"כ ששמו לי את הרדיאטור הזה ראינו שבזמן שהרכב מותנע נוזל מים ושזה לא נותן לחץ. אז הוא נתן לי פקק אחר של 1.1 נראה פקק מעפן כזה ולא מקורי. אבל יכול להיות שהוא לא מתאים ואני כן צריך פקק של 0.9?? יכול להיות שהרדיאטור של בשן שהוא שם לי בכלל לא מתאים לרכב? וזה סתם רדיאטור סטנדרטי שמתאים ליפניות??

• תוכן חדש...