Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5400 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אני מעוניין לקנות רכב משפחתי אבל לא מהרכבים הרגילים שיש על הכביש הישראלי (מאזדה 3 ודומיו)

אתמול ראיתי את היונדאי וולוסטר (מדובר על הגרסה האוטומטית ב120 אלף ש"ח), ומאוד אהבתי את מה שראיתי!

ההתלבטות שלי היא בין הסיאט לאון DSG לבין היונדאי וולוסטר ואודה לכם אם תאירו את עיניי בנקודות הבאות:

1. לבעלי הוולסטר שביננו - האם היונדאי היא באמת פרקטית לזוג+ תינוק? האם זה לא מסובך מידיי העובדה שאין דלת נוספת?

2.לבעלי הוולוסטר ולמי שנהג באוטו - איך האוטו מבחינת הנהיגה?האם הוא זריז?עגלה? האם דומה לכל המשפחתיות הרגילות? - לפי נציג הסוכנות עדיין לא ניתן לערוך נסיעת מבחן על האוטו!

3. האם הסיאט לאון מתאימה למשפחה?איך התא מטען?

תודה רבה

פורסם

לצרכים שלך, הלאון עדיפה.

הוולוסטר אומנם שימושית יותר מרכב ספורטיבי רגיל בעל 2 דלתות אבל כמשפחתי הוא לא יספק את הסחורה.

הדלת האחורית תאפשר לשים כסא תינוק מאחור אבל כשמישהו ירצה לשבת ליד התינוק זה יהיה בעיה כי אז הוא יצטרך להיכנס מהצד השני.

תא המטען של הוולוסטר לא יהיה נוח להעמסת עגלות.

מבחינת זריזות, הוולוסטר מציעה ביצועים טובים יחסית למשפחתית רגילה אבל לא מדובר על רכב חורך אספלט.

הלאון מצד שני היא משפחתית בגודל מלא שתענה על הצרכים שלך בצורה הרבה יותר טובה.

נפח תא המטען של הלאון הוא כ-340 ליטר והוא נוח מאוד להטענה.

עם המנוע הזה (1.8) ולדרישות שלך, אין לי ספק שהלאון עדיפה.

העניין הוא שהיא אמורה להיות משמעותית יקרה יותר.

פורסם

היתה לי גולף והחלפתי לא מזמן ללאון , הרכב מרווח הרבה יותר מהגולף אנחנו זוג + 2 + עגלה , עדיין יש מספיק מקום לקניות וכל הציוד.

הלאון יותר ספורטבק ולכן מאוד מרווחת מאחור.

פורסם

יש עוד מישהו שהצעתי לו את הלאון, חפש בתגובות שלי כי אני לא זוכר איפה הת'רד.

רק הייתי מציע דווקא את הידני אם אין הכרחיות באוטומט.

אם אתה רוצה עוד פרטים אשמח לענות בפרטי וגם בפלא.

They are trying to ban me...

פורסם

תודה רבה לשניכם על התגובה המהירה...

בעניין התקציב - נכון שעל הנייר הלאון יקרה יותר אבל ידוע שאצל סיאט המחירון הוא רק בגדר המלצה - נראה עד לכמה ניתן להוריד אותם, וגם אם זה יהיה קצת גדול עלי כרגע עדיין שווה להמתין קצת בכדי לרכוש את האוטו המתאים יותר...

ורק להבהרה אני לא מתכוון לחרוך את האספלט או לערוך מירוצי מכונית כל ערב, רק פשוט בא לי רכב שיהיה יפה, ייחודי, אמין וכשארצה לעקוף אני לא אצטרך לרדת מהאוטו ולדחוף מאחור...

מה מבחינת נוחות הנסיעה/נהיגה?מי עדיפה?(באמת בעיה שלא ניתן לערוך נסיעת מבחן על הוולוסטר...)

פורסם

אגב רכב שיש מצב שהוא יותר מתאים לתקציב שלך ,

הפורד פוקוס החדשות.

Ford_Focus_Titanium_3.jpg

במבנה האטצ' באק בעיניי הוא גם יפה ,גם נוסע לא רע וגם מפנק ברמת אבזור הפנים.

Ford_Focus_Titanium_4.jpg

IMG_7642.jpg

אני אמור לבצע נסיעת מבחן בשבוע הבא ואוכל לפרט יותר לגבי איכויות הנהיגה.

ברמת הביקורות הרכב מקבל המלצות חמות מעיתונאים בחו"ל.

כדאי לבדוק.

הביקורת המלאה:

http://www.caradvice.com.au/138534/ford-focus-review-2/

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
לדעתי אחד הרכבים המעניינים במחיר המשתלם ביותר הוא הפוקוס 5 דלתות ,גיר DSG (או דמוי) ועם 170 כ"ס.

+1.

אין ספק בכלל - לדעתי, ואל תאכלו אותי שהיא לא מבוססת כרגע, הרכב אמור להיות טוב יותר מהליאון.

פורסם

אני הייתי בהתלבטות בין הפוקוס החדשה (הצ'בק 2 ליטר), לבין הוולוסטר 120K.

עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן (על היונדאי עשיתי היום בחיפה).

השיקולים שלי קצת שונים משלך - אני לוקח את הרכב בליסינג מהעבודה, אני רווק וחובב נהיגה ספורטיבית.

בכל מקרה היונדאי אכן יפה ומושכת, מבחינת איכות תא נוסעים הפוקוס מנצחת (למרות שבגירסת הטרנד הזולה היא פחות אטרקטיבית קצת, אבל עדיין יותר טובה בעיניי מהיונדאי).

מבחינת מנוע הפוקוס מנצחת עם 160 כ"ס (למרות שאומרים 170, זה 160 בתכלס) מול 140 של היונדאי. לא התלהבתי מהכוח של היונדאי בכלל, הרגיש לי דומה מאד לI35 שגם עליה נסעתי. המנוע של הפוקוס נותן דחף רק מעל 4000 סל"ד אז בזינוקים הוא לא מי יודע מה חזק, מרגיש כמו 1600 בריא.

הגיר DSG של שתיהן עובד יפה ממה שהספקתי לבדוק. ייתרון ליונדאי שיש גם מנופים ליד ההגה לשליטה ידנית, בפוקוס יש רק כפתורים על ידית ההילוכים.

מבחינת התנהגות והגה - היונדאי הרגישה לי מאד לא מתקשרת למרות שלא נתנו לי יותר מדי לבדוק את המגבלות (סוכן היסטרי למדי).

ההגה מאד מעורפל ולא מתקשר. יש כפתור ניתוק ESP, לא יודע אם ניתוק מלא. בפוקוס יש ניתוק מלא כנראה, אבל לא בכפתור, אלא תפריט במחשב דרך, מעצבן. הפוקוס הייתה יותר מהנה לנהיגה וההגה עדיף בהרבה.

תא המטען ביונדאי ממש קטן וצר, לא נראה לי להיט למשפחה.. גם המחסור בדלת שמאל לא יכול להועיל. והדלת שיש יותר צרה מהרגיל, לא מאד נוח להכניס ילד לכיסא וכאלה.

בפוקוס תא המטען כרגע גם לא משהו בגלל הגלגל הרזרבי, אבל זה פתיר - אפשר להשיג גלגל דק מפירוקיה ולהסיר את הספייסרים, ואז הוא יהיה בגודל סביר למדי.

בכל מקרה אני הלכתי בסוף על הפוקוס 2 ליטר טיטניום פלוס (הפלוס זה המערכת חנייה אוטומטית שנאלצתי לקחת כי זה הרכב היחיד שהיה עם אספקה עוד השנה..). גם הליאון 1.8 הייתה אופציה מאד חביבה עליי, אבל לצערי בליסינג היא הייתה מאד יקרה מסיבות עסקיות של הליסינג מול היבואן.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
היי

אני מעוניין לקנות רכב משפחתי אבל לא מהרכבים הרגילים שיש על הכביש הישראלי (מאזדה 3 ודומיו)

אתמול ראיתי את היונדאי וולוסטר (מדובר על הגרסה האוטומטית ב120 אלף ש"ח), ומאוד אהבתי את מה שראיתי!

ההתלבטות שלי היא בין הסיאט לאון DSG לבין היונדאי וולוסטר ואודה לכם אם תאירו את עיניי בנקודות הבאות:

1. לבעלי הוולסטר שביננו - האם היונדאי היא באמת פרקטית לזוג+ תינוק? האם זה לא מסובך מידיי העובדה שאין דלת נוספת?

2.לבעלי הוולוסטר ולמי שנהג באוטו - איך האוטו מבחינת הנהיגה?האם הוא זריז?עגלה? האם דומה לכל המשפחתיות הרגילות? - לפי נציג הסוכנות עדיין לא ניתן לערוך נסיעת מבחן על האוטו!

3. האם הסיאט לאון מתאימה למשפחה?איך התא מטען?

תודה רבה

גם פיאט בראבו רכב מיוחד ולא רואים אותו הרבה על הכביש הישראלי

פורסם

אגב לגבי 160 כ"ס של מנוע ה 2.0 ליטר לעומת המנוע המוגדש טורבו.

כל המבחנים נתנו ++ למנוע טורבו.

למרות שהוא בנפח קטן יותר הוא היה יותר זריז והתנהג בצורה הרבה יותר חזקה לעומת ה 2 ליטר.

אגב גם אם ההספק אותו הספק המומנט בסופו של יום משפיע ובטורבו הוא מגיע וזמין בטורים נמוכים יותר.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

היי,

ראשית כל אני בעלים של לאון 1.8 TSI DSG ולכן אני יכול להגיד רק שזהו רכב מדהים!

כשאני מסתכל על היתרונות של הרכב הזה כרכב משפחתי אני רואה אותו מתאים לכל חובב הגה שמעוניין ברכב משפחתי:

1. מימדים נדיבים- חמישה אנשים בוגרים יכולים לשבת עם מרווח רגלים טוב, תא מטען בהחלט סביר + (הכנסתי בו שני מזוודות טרולי ומזוודה גדולה.)

2. בטיחות - רכב יציב עם בטיחות אקטיבית ופסיבית טובה ביותר, כפי שפותח התרד אמר: "וכשארצה לעקוף אני לא אצטרך לרדת מהאוטו ולדחוף מאחור..." , הרכב בעל זמינות כוח מדהימה, בולם נהדר ולהיגוי הקל מתרגלים כל כך מהר שזה נהיה מפנק בטירוף.

מגיע כמובן עם כל סוגי האבזור הבטיחותי שרק צריך.

3. שילוב מנוע וגיר - מנוע שאין צורך להרחיב עליו במילים (אבל אני יעשה זאת) - מנוע נדיר בכישוריו, כל כך גמיש שרקדנית בלט מקצועית ניראת קשה לידו, בנסיעה רגועה נותן תצרוכת דלק ממוצעת של 1/14 ליטר לק"מ, וכאשר צריך לצאת לעקיפה הוא מנוע טורבו אימתני לכל דבר, מתפרצים להם כל הסוסים ונותנים לך להרגיש כל אחד ואחד מהם..

לגבי הגיר אני יכול לומר שאני ממש מרוצה ממנו ושהוא מגיב בצורה מדהימה ושאני באופן אישי לא נתקלתי בבעיות כל שהם בקפיצות והחלקות, יתכן ותוקנו כל הבעיות שהיו להם.

4. מראה - המראה של הרכב ניראה עדכני למרות שזהו עיצוב שלפני 6 שנים.

החסרון היחידי מבחינתי הוא שהפלסטיקה של איזור הקונסולה מרגיש מעט זול.

ואני יכול לומר שכל מי שעלה על הרכב ישר נדהם ממנו וממה שהוא נותן ביחס למחירו.

אני אישית הייתי ממליץ בחום על הרכב לכל מי שמחפש רכב טוב, חזק, אמין, מבית טוב, בטיחותי...

במחיר של משפחתומטית "מסריחה" אתה מקבל רכב מולטי שנותן הכל!

כך שלדעתי לך על הלאון!

בהצלחה

רוני נ.

AUDI A3 2.0t FSI DSG

פורסם

גם אני עשיתי המון (אבל המון!) שיעורי בית לפני קניית הרכב ואני יכול לומר לך ששום רכב אחר במחיר שלו ומהמתחרים שלו לא יתן לך את השילוב של כל העולמות.

חיסכון, כוח וזמינות, בטיחותי, נראה טוב ומיוחד, מרווח מאוד מבפנים אך קטן מבחוץ ויש לו צורת האטצ'.

עוד הערה קטנה, יכול להיות שפחות רלוונתי אלייך, הרכב בעל בסיס שיפורים מעולה - גם מבחינת כוח וגם מבחינת התנהגות.

למשל רק עם צ'יפ אפשר לעבור את ה200 כוח בקלות ואפילו הרבה יותר.

They are trying to ban me...

• תוכן חדש...