Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה כמה זה אפקטיבי חשמל לרכב ספורט,הרי בפריוס אם נדרש מאמץ ישר נכנס המנוע החשמלי,פה בלילה או בחניון אין שום טעניה,בחורף לא אפקטיבי במיוחד באירופה,לי זה ניראה יותר גימיק מאשר באמת משהו יעיל,בטח ובטח לרכב ספורט.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהקשר הזה, תאמרו לי האם אני מבין נכון: הפריוס דור 3 שנמכרת בארץ לא מגיעה עם לוח סולארי על הגג (למיזוג אויר), לא מגיעה עם חנייה אוטומטית (כי היא לא מגיעה עם מסך המגע), אני מנחש שגם אין כסאות מתחממים... שכחתי משהו? טעיתי במשהו?

פורסם
ההספק שאפשר לקבל משטח של גג מכונית (סדר גודל של 1 מ"ר) הוא זניח ביחס להספק שנדרש להנעת מכונית.

ציטוט מויקיפדיה:

שטף האנרגיה הנקלט בכדור הארץ מן השמש אינו עולה על 1,000 וואט למ"ר בתנאים המיטביים. יעילות הפקת חשמל מאנרגיה זו עומד על 10% עד 15% כתלות בשיטת ההפקה. לכן מקובל שלאורך היממה ועונות השנה ניתן להפיק 40 עד 60 וואט בממוצע ממטר רבוע של קולט שמש

רציתי לתקן את ויקיפדיה שייעילות הפקת החשמל הגיע כבר לכ 42% בתאים סולרים מסויימים , אך הם עדיין יקרים מאוד ולכן בשיקול של עלות מול תועלת הם אינם נמצאים השימוש מסחרי ( ידידה שלי סיימה תואר שני בפיסיקה בהתמחות באנרגייה סולרית ) .

אם נסתמך על חוק מור (אני יודע שהוא מדבר על טרנזיסטורים אבל ניתן להשליכו לתחומים רבים בטכנולוגיה) , לא רחוק הזמן שבו נוכל לנצל את האנרגייה הסולרית ביעילות של של מעל 90% (15-20 שנה) .

(ובלי קשר לזה , זה יהיה היום שבו ארצות ערב יפסיקו להחזיק בביצים את ארצות המערב)

פורסם

לוחות סולאריים של 40% נצילות יקרים בטירוף ומשתלם לשים אותם על לווינים אבל לא על מכוניות.

כמו שכבר חישבו פה - אם תכסו את כל הגג, הבגאז' ומכסה המנוע יהיו לכם מקסימום 8 מ"ר בחישוב גס לרכב גדול ואז תקבלו משהו כמו 2 קילוואט בשיא השמש בצהריים באמצע אוגוסט.

אחלה. הרווחתם שניים וחצי כ"ס בלי לחשב הפסדים שונים ומשונים. שניים וחצי כ"ס - זהו.

עכשיו, מה קורה אם עכשיו לא אוגוסט והשמש לא בזניט, או אם שכחתם לנקות את האוטו או חס וחלילה יש קצת צל?

בקיצור - לא שווה את המשקל, הסיבוכיות, המחיר והמאמץ. והחום של לחנות בשמש די סותר את הקטע של להפעיל מזגן.

בגלל זה היצרנים שכן שמים תא פוטווולטאי זה לא למיזוג אלא רק כדי להפעיל וונטה קטנה ומצ'וקמקת שמאווררת את הרכב החונה, בקיצור - גימיק.

• תוכן חדש...