Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פולו 2001 - מזגן חלש.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5461 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שבתקופה האחרונה המזגן נחלש פלאים, זאת אומרת מוציא פחות אוויר.. האוויר בטמפ' נמוכה מאד ככה שאין בעיית קירור.

מה לדעתכם?

מדחס? פילטר אוויר? גז?

מישהו יודע היכן נמצא פילטר אוויר והאם זה בעיה לבדוק אותו לבד? אשמח להסבר קצר..

פורסם

יש לציין מנו V16 75 כ"ס.

ראיתי אשכולות דומים... עדין לא מוצא היכן הפילטר אוויר...

וכאשר מבטלים את ה"סחרור" המזגן נחלש עוד יותר

פורסם

אתה מיתכוון לפילטר מזגן. לדעתי כמו ברוב הרכבים ממוקם מתחת לתא הכפפות בצד שמאל. יכול להיות בהחלט פילטר מזגן סתום. כדי לאמת זאת פשוט הרם מיכסה מנוע שהמזגן מופעל וגע בצינורות המזגן, אחד מהם צריך להיות ממש קר, שזה מצביע על גז תקין במערכת. אני מקווה בנוסף שבדקת שהמדחס ניכנס בכלל לפעולה.

:)
פורסם

אם אתה מתכוון.. כאשר אני לוחץ על AC יורדים מעט הטורים וחוזרים חזרה...

אתה אומר תא כפפות? למישהו יש מידע וודאי יותר לגבי סוג הרכב?

פורסם

ירידת הטורים וחזרתם ברגע הלחיצה על ה AC מעידה אכן על כניסת המדחס לפעולה השאלה אם הוא עובד בצורה עיקבית כלומר מיתנתק וחוזר לעבוד במהלך עבודת הקירור.

פורסם

שאני עומד והמזגן עובד על AC אין שינוי בטורים למשך זמן, המזגן מקרר מעולה. אוויר ממש קפוא.. רק שאין זרימה של אוויר...

אני צריך להגיע לרמה 3 מתוך 4 כדי שהוא יהיה רלוונטי ...

פורסם

אתה מתאר מצב שבו עוצמת האויר היוצאת דרך פתחי האיוורור נמוכה בלי קשר לרמת הקור שכן שומרת על עצמה. האם ברגע שאתה מכבה מזגן ומשאיר את הרכב על איוורור עוצמת האויר היוצאת משתנה ונהיית חזקה יותר או שנישארת קעדיין נמוכה בלי קשר למזגן כבוי או דלוק? כי אם כך הדבר אין כל קשר לפילטר מזגן ואז הכיוונים הם מפוח עייף או בורר מצבי מיזוג (גוף, רגליים, שמשה) לא מתפקד כמו שצריך והמדף לא ניפתח במלואו.

פורסם

אם הטמפרטורה נמוכה כאשר המזגן עובד על רמה נמוכה ועל גבוהה אז אין בעיה של גז (כמובן שאי אפשר לדעת מה ההגדרה שלך או שלי לטמפ נמוכה) אם מה שמפריע לך זה כמות האוויר ש"נזרקת" החוצה כשהמזגן עובד אז ככל הנראה יש לך באמת פילטר שמצריך החלפה (זה גם הכי הגיוני...) בקיצור,ף אם לא החלפת ב10 אלף האחרונים גם פילךטר למזגן ואתה משתמש בו לעיתי קרובות רצוי מאוד שתחליף, גם ככה הוא זול...אצלי בסיאט הוא נמצא מתחת למגבים בצד של הנוסע יש פלסטיק, אני מאמין שגם אצלך

פורסם
אתה מתאר מצב שבו עוצמת האויר היוצאת דרך פתחי האיוורור נמוכה בלי קשר לרמת הקור שכן שומרת על עצמה. האם ברגע שאתה מכבה מזגן ומשאיר את הרכב על איוורור עוצמת האויר היוצאת משתנה ונהיית חזקה יותר או שנישארת קעדיין נמוכה בלי קשר למזגן כבוי או דלוק? כי אם כך הדבר אין כל קשר לפילטר מזגן ואז הכיוונים הם מפוח עייף או בורר מצבי מיזוג (גוף, רגליים, שמשה) לא מתפקד כמו שצריך והמדף לא ניפתח במלואו.

שלום,

ברשותי פולו 2001, והבעיה המתארת אצל פותח השרשור מתרחשת גם אצלי!

כשמפעילים את המזגן הוא עובד ומקרר מצוין, בעוצמה חזקה. לפעמים לאחר שהוא עובד ברצף 20-30 דקות, הוא עדיין מוציא אויר קר אבל עוצמת הרוח שהוא מוציא חלשה יותר.

ברגע שאני מכבה את המזגן (AC) ונשאר רק עם איוורור למשך כמה דקות, ואז מדליק את המזגן, שוב הוא חוזר להיות תקין ומוציא רוח בצורה חזקה ותקינה.

האם בגלל הקור, משהו נסתם שם שגורם למפוח "לזרוק" פחות רוח לאחר הפעלה ממושכת?

Current: Cupra Formentor 2022 1.5T (150HP) DSG7

Previous: VW Polo V 2012 1.4L (85HP) Manual Gear ---> VW Golf VII 2013 1.4T (122HP) DSG7 ---> VW Golf VII 2015 1.4T (150HP) DSG7 ---> Seat Ateca 2019 1.4T (150HP) DSG7

פורסם

בעיה בעוצמת המפוח, סביר שתהיה באחד משלוש מקומות:

1. בעיה במנוע המפוח.

2. בעיה בנגד המהירויות.

3. בעיה במפסק הבורר.

אולי מוסך רון יוכל להגיד מה שכיח יותר ברכב הזה, שיכול לגרום לבעיה כזו.

• ספונסר פורום
פורסם

בגדול עוצמת האויר שמורגשת ברכב הזה היא לא מהחזקות וזה דיי שכיח שיש

צורך להגיע גם למהירות 3 בעוצמת המפוח .

מעבר לזה כמובן שיכולה להיות תקלה כגון מסנן מזגן סתום או ליכלוך על מאייד המזגן

דבר אשר חוסם את מעבר האויר ומחליש מאד את העוצמה .

אני ממליץ לך להיכנס למוסך שמכיר את הרכב ויודע את עוצמת האויר התקינה כדי לוודא אם

יש תקלה ומה היא .

לעיניין הבחור ששאל על ירידת עוצמת האויר תוך כדי הנסיעה והתחזקות שלה לאחר הפעלת אוורור

לכמה דקות .

התופעה הזאת שאתה מתאר נגרמת בגלל קפיאת היחידה הפנימית והצטברות של קרח עליה אשר חוסמת

את מעבר האויר .

לאחר שאתה מפעיל את האיוורור ללא מדחס לכמה דקות אתה בעצם מפשיר את היחידה ואז זרימת

האויר חוזרת להיות תקינה .

קפיאה של היחידה יכולה להיגרם מהרבה סיבות וביניהם המצאות גז מזגנים לא איכותי במערכת הקרור

כנס לבדיקה במוסך .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...