Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לברר האם ישנה חשיבות לעומק התיבה שאבנה לסאב ולצורתו ??

אנסה להסביר:

אני מצרף 3 תמונות המדמות DRIVER (סאב) עם תיבה, בשלושה אופנים.

שאלותי הם:

1. האם התיבה המתוארת בציור א' תיתן אפקט שונה מהתיבה של הסאב מציור ב'

כל זאת כמובן, בהנחה שסה"כ הנפח (קיבולת בליטרים) זהה בשניהם :?:

2. במידה ואני בונה תיבה לסאב, כפי שמתואר בציור ב' , מה המרחק המינימלי שיש לשמור מהחלק האחורי של התיבה אל המגנט של ה DRIVER :?:

3. האם התיבה המתוארת בציור ג' היא פסולה או שאין שוני מתיבה א', כל עוד שומרים על אותו הנפח (קיבולת בליטרים) :?:

תודה לכל העונים :!::!:

תיבה 1.JPG

תיבה 2.JPG

תיבה 3.JPG

פורסם

מה שחשוב בתיבה הוא הנפח, הצורה לא תשפיע לך על הסאונד (ראה לדוגמא את העובדה שרמקולים ביתיים יש בשלל צורות).

הייתי ממליץ על מרחק של כ5 ס"מ מהמגנט של הסאב לקיר האחורי על מנת לאפשר איוורור לסליל.

פורסם

אני אציין שעיקר הסיבה לכך שאין חשיבות לצורת התיבה של הסאב היא משום שבתכנון תיבה אנחנו רוצים להימנע מגלים עומדים. אורך הגלים של תדרי הסאב באס עם ארוכים מאוד כך שלא יכול להיות מצב שיהיה לנו גלים עומדים.

בתדרים גבוהים יותר יכולה להיות יותר השפעה, עדיין הצורה לא משנה אלא המרחקים שיש בתוכה אבל ברכב אין לנו מה לדאוג בקשר לזה.

פורסם

להסרת הספק..

אז, בעצם ניתן לומר כי אין שום בעייה ליצור תיבה רחבה (אפילו עד לרוחבו המלא של המושב האחורי) אך עם זאת שעומקה לא גדול (בתנאי שאני שומר על מרחק של כ-5 ס"מ מהמגנט של הסאב עד הקיר האחורי של התיבה, וגם עם סה"כ העומק יעמוד על כ- 15 ס"מ) ??

אציין שהתעניינותי בנושא, נובעת מכך שאני מעוניין בניצול שטחים "מתים" בבגז' , לדוגמה בצמוד למושב האחורי, אפשר ליצור משולש רחב מאד אך עם עומק לא רב .

פורסם

שים לב שלבנייה לא סטנדרטית יש 2 בעיות מעשיות:

1) קושי בחישוב הנפח האמיתי בפועל.

2) קושי ביצירת מיבנה מוקשח ויציב. דבר זה חשוב לביצועים אופטימליים של הסאב.

האמור לעיל נכון כאשר מדובר בסאבים. ברמקולים FULL RANGE, זה כמעט חסר משמעות.

פורסם
שים לב שלבנייה לא סטנדרטית יש 2 בעיות מעשיות:

1) קושי בחישוב הנפח האמיתי בפועל.

2) קושי ביצירת מיבנה מוקשח ויציב. דבר זה חשוב לביצועים אופטימליים של הסאב.

האמור לעיל נכון כאשר מדובר בסאבים. ברמקולים FULL RANGE, זה כמעט חסר משמעות.

אם אתה בונה כמו שצריך אין קושי בשום דבר.

ואם אתה יודע מתמטיקה בסיסית אתה יודע גם לחשב פיקס!.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

מיים? בד"כ בונים תיבות מ MDF. חומר שלא מחבב מיים בלשון המעטה.

אני אשמח לדעת איך מיישמים את שיטת המדידה של תיבת עץ בעזרת מיים, בלי להזיק לעץ.

לגבי הקושי בבנייה, אמרתי שזה יוצר קושי, לא בלתי אפשרי. לגבי ההנחות של "אם בונים כמו שצריך", רוב הבונים הם חובבים וחובבנים, הן בידע והן ביכולות הבנייה, וגם אם הם מתיימרים לחשוב שבנו "כמו שצריך", זה לא כך עפ"י רוב, אבל בדיבורים תיאורטיים כולם מקבלים ציון 10 :lol:

פורסם

בצורות מיוחדות התכוונתי יותר לפיברגלאס שהרי עם עץ אפשר לבנות רק תיבות בעלות צלעות ישרות ואז החישוב פחות בעייתי.

כמו שצריך שוב הכוונה היא יותר לתיבות פיבר. בתיבות MDF ניתן לעשות חיזוקים ע"י חיבור חתיכות MDF במרכז החיבור של שתי צלעות. לא סיפור מסובך.

פורסם

גם לתיבות, שנבנו ב- MDF , ניתן לבדוק את הקיבולת באמצעות מים.

קודם אפשר להניח בתוך התיבה שקית (מספיק חזקה שלא תיקרה ומספיק גמישה שתיכנס לכל הפינות בתיבה), לאחר מכן למלא במים את השקית.

:idea::idea::idea:

פורסם

ואז אתא מגלה שאופס.... חסרים לי 13.5 ליטר בתיבה, ואתה מוסף קצת MDF פה, וקצת MDF שם, והכל בסדר :p

נו באמת, כמו שאמרתי הנייר סופג הכל (בשונה מ MDF)

• תוכן חדש...