Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבקשות פה יהיו לא קלות לדעתי ואני אפרט :

מצד אחד יש את סבא שלמרות שהוא "סבא" והוא בן 74 הוא באמת צעיר והיתי מתאר אותו כבן 50 טיפוסי (מכל הבחינות, טפו טפו טפו). סבא עכשיו מסיים לעבוד בחברה שממנה קיבל גם רכב (איביזה 2010 עם DSG). סבתא היא דווקא כן סבתא כזו :) והיא כרגע עם קורולה שנת 99 אוטומטית ולמעט שסבתא שלי נוסעת זה מעל ומעבר. כמובן מפריע לה קצת שהרכב מעט גדול עליה, סה"כ הוא נחשב למשפחתי והיא נוסעת בו לבד (מדובר על אולי 100 ק"מ בחודש ובקריות בלבד, מעדיפה להמנע מכבישים ראשיים לחלוטין).

עכשיו מתחילה הבעיה :

מאחר וסבא מפסיק לעבוד בשעה טובה הוא רוצה לשדרג את הקורולה למשהו שיהיה נורמאלי גם בישבילו. סבא חובב פוזה (מעט) ולכן לא רוצה את הקורולה ומעוניין ברכב אמין, חסכוני יחסית (לא יסעו המון סה"כ) ואוטומטי (בישביל סבתא). סבא מתעקש על משפחתית - מבחינתו קורולה מהדגם הקודם שנת 2008 תעשה את העבודה נהדר, סבתא לא הכי מתלהבת וגם אני לא. אומנם מדובר באוטו טוב מכל הבחינות - אבל הוא פשוט לא מתאים לצרכים שלהם, ניסיתי להסביר לסבא שהוא לא צריך יותר ממכוניות סטייל סיריון ויאריס אבל הוא מתעקש שאלו רכבים קטנים והוא לא מוכן לחשוב לכיוון. הסברתי לו שזה ממש לא קטן כמו שזה נראה ונתתי לו דוגמא לכך שאני ואבי נכנסנו במושב האחורי ב-C1 (שתגיע שבוע הבא) בלי בעיות מיוחדות, לכן לא רואה בעיה עם יאריס שאמורה להיות גדולה יותר. בנוסף ציינתי את העובדה שרכב קטן יהיה זול יותר לרכישה (או שנתון חדש יותר), תצרוכת דלק בדר"כ טובה יותר וגם יהיה יותר קל לסבתא - הוא מתעקש.

אשמח לדעתכם הכללית בעניין וכמובן ספציפית בבחירת סוג הרכב ודגם ספציפי.

כעיקרון הרצון הוא לרכב בן שנתיים-שלוש כדי להמנע מירידת הערך המטורפת בשנים הראשונות. אני מניח שהתקציב הוא 60-70 בערך.

פורסם

ההגיון אומר שאכן הם צריכים רכב קטן, סטייל סריון/יאריס/פונטו וכד'.

אבל אם הוא מתעקש זו בעיה, וקשה לי להאמין שתצליח לשנות דעה נחרצת

כ"כ של אדם בגיל שלו.

אבל אם הוא נוהג על איביזה, מה הבעיה לרכוש איביזה כזו בתור משומשת?

זה רכב דיי נפוץ ואפילו יש לא מעט כאלה למכירה.

אני חושב שגם מבחינת גודל רכב, יהיה לסבתא שלך דיי קל מבחינת תמרון וכד',

למעט השימושים שהיא עושה עם הרכב.

פורסם

ה התקציב ומה הנסועה הצפויה? בשביל 100 ק"מ בחודש לא מחזיקים רכב, הרבה יותר יעיל להשתמש במוניות שירות. אם הכוונה היא ל-1000 ק"מ בחודש מדובר בסיפור אחר.

כמוכן יש עוד כמה שאלות:

1. האם יסעו רק כבודדים\זוג או שצפויות מטלות משפחתיות (למשל - הובלת נכדים), והאם דרוש בגאג' משמעותי?.

2. האם יסעו רק בקריות או עד חיפה או גם נסיעות יותר ארוכות?

3. שאלת השאלות - מה תקציב הרכישה?

והערה קטנה לגבי הקורולה 2008 ולגבי היאריס 100 - מדובר בתיבת הילוכים רובוטית, אני חושש שסבתא שלך, עם כל חששותיה מנהיגה, לא תסתדר אתה. הוא זקוקה לתיבת "שגר ושכח", או, ליתר דיוק "שלב ושכח" סטנדרטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

התקציב גמישש יחסית וני בין חמישים לשבטים בערך. לא יהיו הדעות נכדים,לא צריכים כמעט בגאז' וכמעט ולא יהיו נסיעות מחוץ תקריות.

פורסם

מה דעתכם על מכונית כמו הונדה ג'אז עם תיבת הילוכים רציפה למשל? זה רכב די נחמד.

במשפחתיות אפשר לחפש קיה סיד, יונדאי i30, סובארו B3 (למרות שהיא מאוד לא חסכונית בדלק ודי חלשה בגרסת ה1.5).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האמת שחשבתי והצעתי לסבא את הגאז' שגם סה"כ היא לא קטנה בפנים כמו שהיא נראת מבחוץ. השאלה איך הגרסאות שנכנסות בתקציב שלו עם הרציפה ועם המנוע הקודם? הבנתי שהדגם החדש נהדר - אבל איך הדגם הקודם מלפני שלוש-ארבע שנים?

פורסם

מה דעתכם על קורולה אוטומטית (לא רובוטית) שנת 2005-2006 בהנחה ואני מוצא עם קילומטרז' נמוך? (מצאתי כבר כאלו עם 30-60K ק"מ). בנוסף, איך אני יכול לדעת אם זו תיבה רובוטית או אוטומטית בהנחה והמוכרים לא ממש יודעים?

פורסם

קורולה מהדגם הקודם היא לא רובוטית, אבל אם כבר - הייתי ממליץ על ראנקס (גרסת ההאצ'בק של הקורולה)

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נראה לי שלפי צרכי השימוש שתארת - עניין החסכון בדלק אינו משמעותי, וממילא במה שיעמד לפניהם לבחירה הצריכה די דומה. אם האיש רוצה משפחתית - נסה לעניין אותו ב-C4 או פוקוס. בטיחות גבוהה, נוחות, נראות טוב (בפוקוס זה יחסי..).

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...