Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחשב בן 3 פלוס. ווינדוס 7. לאחרונה אחרי שאני משאיר אותו לעבוד רצוף יש לו מעין "תקיעות" בסאונד (סאונד בלבד, לא בווידאו) של כל קובץ שהוא- סרט, סדרה, מוזיקה, UTUBE, הכל.

יש לציין שניקוי הווינדוס וריסטרט (ריקון בלבד לא עוזר) פותרים את זה. לגבי ריסטרט בלבד לא נבדק, אני תמיד מנקה לפני הריסטרט.

איפה יכולה להיות הבעייה ומה ניתן לעשות כדי לפתור את זה?

תודה!

מי שיצליח לעזור יקבל הקלטה (חיקוי) של שמעון פרס שר את "קה סרה סרה".

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

בדוק שאתה מריץ את הדרייברים הכי מעודכנים לכרטיס הקול שלך.

הרבה פעמים הבעייה טמונה שם, במיוחד במחשב יחסית ישן שמריץ מערכת הפעלה די חדשה.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

במידה ועדכון דרייברים לא עוזר, יכול להיות שיש תוכנה כלשהי או כמה תוכנות שגוזלות משאבים מהמחשב ולאט לאט פוגעות בביצועים, ולכן אחרי התחלה מחדש הבעיה נעלמת.

בדוק אילו תהליכים ותוכנות מוגדרות לעלות בהפעלת המחשב, בד"כ אפשר להוריד הרבה עומס ע"י ניקוי פריטים ממקומות שונים ב STARTUP.

באיזה תוכנה אתה משתמש לנגינת קבצי קול ווידאו ?

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

האם במחשב עצמו, בלוח האם ישנם קבלים נפוחים?

מתי המחשב עבר ניקוי מאבק לאחרונה?

האם ביצעת עדכונים למערכת ההפעלה?

האם ב device manager ישנם התקנים עם סימן קריאה צהוב?

בהצלחה,

איתמר

פורסם
שלום

איך אני מעדכן דרייברים לכרטיס קול ולכרטיס מסך(שתיהם מובנים בלפטופ, אבל אשמח כי במחשב הגדול יש כ. מסך חיצוני)

תודה.

אתה בודק מאיזה חברה הכרטיסים ואיזה דגם (למשל, כרטיסי קול של ניידים הם בד"כ מ REALTEK - זה לא בדיוק כרטיס אלא חלק מהלוח, גם במחשבים נייחים), בודק איזה גרסא של הדרייבר מותקנת אצלך (ע"י מידע מהתוכנה שמותקנת עם הדרייבר או ע"י מנהל ההתקנים של מערכת ההפעלה), ניגש לאתר של החברה המתאימה ובודק האם קיימת גרסת דרייבר חדשה למוצר. במידה וקיים עדכון תמיד לבדוק שהוא מתאים למערכת ההפעלה שלך.

* במחשבים ניידים כדאי לבדוק האם קיים עדכון לדרייברים גם באתר של יצרן המחשב עצמו, אם אין עדכונים באתר היצרן זה לא אומר שלא קיימים עדכונים באתר של יצרני הרכיבים הספציפיים.

ניתן להתקין תוכנות כגון EVEREST כדי לזהות את רכיבי החומרה במחשב במהירות ובקלות.

פורסם

עדכון. זה גם הווידאו ולא רק הסאונד.

בדוק שאתה מריץ את הדרייברים הכי מעודכנים לכרטיס הקול שלך.

הרבה פעמים הבעייה טמונה שם, במיוחד במחשב יחסית ישן שמריץ מערכת הפעלה די חדשה.

בברכה,

גילעד

תודה, המחשב אומר שזה אכן הדרייבר הכי עדכני.

במידה ועדכון דרייברים לא עוזר, יכול להיות שיש תוכנה כלשהי או כמה תוכנות שגוזלות משאבים מהמחשב ולאט לאט פוגעות בביצועים, ולכן אחרי התחלה מחדש הבעיה נעלמת.

בדוק אילו תהליכים ותוכנות מוגדרות לעלות בהפעלת המחשב, בד"כ אפשר להוריד הרבה עומס ע"י ניקוי פריטים ממקומות שונים ב STARTUP.

באיזה תוכנה אתה משתמש לנגינת קבצי קול ווידאו ?

חשבתי על זה, אין משהו מיוחד שאני יכול לחשוב עליו. אני משתמש בעיקר ב-VLC, אבל זה לא משנה-זה קורה עם כל קובץ שהוא, בווינאמפ, אפילו באינטרנט.

לגבי הסטארטאפ שלי, הוא דיי נקי. אני משקיען קטן בקטע הזה.

שלום

איך אני מעדכן דרייברים לכרטיס קול ולכרטיס מסך(שתיהם מובנים בלפטופ, אבל אשמח כי במחשב הגדול יש כ. מסך חיצוני)

תודה.

עכבר ימני על "המחשב שלי", מאפיינים, מנהל ההתקנים (דיווייס מנג'ר), ושם תוכל לעבור דרייבר-דרייבר ולעשות לו עדכון כרצונך.

האם במחשב עצמו, בלוח האם ישנם קבלים נפוחים?

מתי המחשב עבר ניקוי מאבק לאחרונה?

האם ביצעת עדכונים למערכת ההפעלה?

לא ידוע לי על קבלים נפוחים. המחשב במצב תקין.

ניקוי מאבק היה לפני כמה חודשים. זה לא עשה לי מעולם בעיות כאלה (האבק).

עדכונים למערכת ההפעלה מכובים אצלי. אם זה עובד, אל תיגע...

האם ב device manager ישנם התקנים עם סימן קריאה צהוב?

יש אחד. PCI simple communications משהו. לא מצליח לעדכן אותו.

אתה בודק מאיזה חברה הכרטיסים ואיזה דגם (למשל, כרטיסי קול של ניידים הם בד"כ מ REALTEK - זה לא בדיוק כרטיס אלא חלק מהלוח, גם במחשבים נייחים), בודק איזה גרסא של הדרייבר מותקנת אצלך (ע"י מידע מהתוכנה שמותקנת עם הדרייבר או ע"י מנהל ההתקנים של מערכת ההפעלה), ניגש לאתר של החברה המתאימה ובודק האם קיימת גרסת דרייבר חדשה למוצר. במידה וקיים עדכון תמיד לבדוק שהוא מתאים למערכת ההפעלה שלך.

* במחשבים ניידים כדאי לבדוק האם קיים עדכון לדרייברים גם באתר של יצרן המחשב עצמו, אם אין עדכונים באתר היצרן זה לא אומר שלא קיימים עדכונים באתר של יצרני הרכיבים הספציפיים.

ניתן להתקין תוכנות כגון EVEREST כדי לזהות את רכיבי החומרה במחשב במהירות ובקלות.

מותקנת אצלי תוכנה קלילה וחמודה בשם PROGSENCE. היא מזהה אוטומטית מה זקוק לעדכון ואיזה עדכון קיים, כולל למערכת ההפעלה, אופיס ועוד. היא לא מצאה לנכון להגיד לי שיש משהו בווינדוס שצריך עדכון.

פורסם

אני מעריך שאתה עובד עם AERO כבוי, אם לא, כבה אותו.

האם הבעיה התחילה רק לאחרונה (מעבר ל WIN7, אההם) או שזה מאז ומתמיד ?

ציפור קטנה לחשה לי שנראה לה שבמעבר ל XP הכל יפתר :-)

בכל מקרה, אם אתה לא מכיר, אני ממליץ לחפור ביישומים שעולים לך בהתחלה בעזרת AUTORUNS ו PROCESS EXPLORER, לפעמים כשחושבים שאין עוד מה להוריד מגלים שם פלאים. בדיוק כמו אצל השיננית, שתמיד מוצאת לך אבנית בשיניים - גם אם תצחצח 5 פעמים ביום.

פורסם

מתעלק על השרשור .

וינדוז XP. שני יוזרים .

כשאני עושה החלפה בין היוזרים, אז לפעמים הקול נהיה מעוות, והוידאו רץ באיטיות רבה.

הבעיה נפתרת רק כשאני עושה הפעלה מחדש למחשב.

שונא גזענים !.

פורסם
אני מעריך שאתה עובד עם AERO כבוי, אם לא, כבה אותו.

אין לי מושג מה זה AERO...

האם הבעיה התחילה רק לאחרונה (מעבר ל WIN7, אההם) או שזה מאז ומתמיד ?

הבעייה התחילה רק לאחרונה, אבל המעבר ל-7 היה לפני שנה פלוס.

ציפור קטנה לחשה לי שנראה לה שבמעבר ל XP הכל יפתר :-)

אתה מוזמן להגיד לציפור שאם היא רוצה, היא יכולה לחזור לאיכספי :lol: :lol: :lol: ...

בכל מקרה, אם אתה לא מכיר, אני ממליץ לחפור ביישומים שעולים לך בהתחלה בעזרת AUTORUNS ו PROCESS EXPLORER, לפעמים כשחושבים שאין עוד מה להוריד מגלים שם פלאים. בדיוק כמו אצל השיננית, שתמיד מוצאת לך אבנית בשיניים - גם אם תצחצח 5 פעמים ביום.

יש לי את WHATS RUNNING, ואני נובר בסטארטאפ גם עם הפקודה MSCONFIG וגם עם CCLEANER. אתה ממליץ בכל זאת לנסות תוכנה נוספת? זה לא אוברקיל?

ברווז אני מוריד את התכנה שלך עכשיו.

נכנסתי למנהל התקנים, רואה את כל ההתקנים אבל איפה פה האופציה לעדכון ?

תודה

יש לך אחרי שאתה מקליק על משהו, לשוניות למעלה. שם רשום בלשונית השנייה "DRIVER", הקלק עליה, ושם תיפתח לך תיבה שנותנת לך לעשות UPDATE DRIVER.

מתעלק על השרשור .

וינדוז XP. שני יוזרים .

כשאני עושה החלפה בין היוזרים, אז לפעמים הקול נהיה מעוות, והוידאו רץ באיטיות רבה.

הבעיה נפתרת רק כשאני עושה הפעלה מחדש למחשב.

האם אתה נותן ליוזר השני לעלות עד הסוף? האם זה רק לפעמים? מה אומר לך מנהל היישומים מבחינת שימוש במעבד וזיכרון כשזה קורה? זה נשמע כמו קלאסה חוסר בזיכרון או עומס "זמני" (הכוונה, הרבה מאד זמן) על המעבד. היה קורה לי גם קטעים מוזרים כאלה כשהייתי מנסה לכבות את המחשב, עד שהוספתי דיסק-און-קי בתור בוסטר לזיכרון פנימי של ה-7. זה פתר את זה יופי.

פורסם

אין לי כבר יכולת לערוך.

אלוןA, תודה על ההמלצה, גיליתי עז או שתיים עם אוטוראנס.

אגב, אני מעוניין בלהשיג תוכנה בשם REGISTRY MECHANIC לווינדוס 7, זו שיש לי נועדה לאקספי.

מישהו יודע איפה אני יכול "לארגן" לעצמי עותק?

פורסם

אמרתי לך ניקוי שיננית :wink:.

CCLEANER היא תוכנה טובה אבל מנקה ניקוי יחסית בסיסי, היא לא מגיע למעמקי המחשב. MSCONFIG זה טוב אבל גם מגביל אותך למקומות ספציפים ב REGISTRY.

בשביל ניקוי REGISTRY רק EUSYING FREE REGISTRY CLEANER !

מעולה ובטוחה, אני מבטיח שיפור בביצועי המחשב לאחר הסריקה.

נסה גם את PROCESS EXPLORER, יש לי "מורקים" על מציאת וירוסים עם התוכנה הזו :-D, היא מאותו בית תוכנה (sysinternals) של AUTORUNS. הם עושים דברים קלילים ומעולים.

פורסם

"מורקים"? זה כמו "אורקים"?...

• תוכן חדש...